Nieuwsbrief
Januari 2010
Simar automatisering is in beweging:

Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een ieder zal gewapend met goede voornemens en veel energie het nieuwe jaar ingaan, om er iets moois van te maken. Ook wij zijn klaar voor 2010, met nieuwe modules en vernieuwde functionaliteit om uw verkoopactiviteiten nóg beter te kunnen ondersteunen. Ook krijgt onze software een nieuw fris gezicht dat voor de zomer zal worden geïntroduceerd. Houd daarom deze nieuwsbrief goed in de gaten om bij te blijven met alle ontwikkelingen bij Simar.

Wij wensen u veel succes toe in het nieuwe jaar.


Tips en Trucs:  Administratief
 
Het kan soms lastig zijn om een oude offerte of order boven water te halen, met name indien niet alle adresgegevens meer bekend zijn. Hiervoor is enkele maanden geleden een belangrijke nieuwe optie toegevoegd aan het referentie-zoekscherm d.m.v. het gebruiken van het uitroepteken (!). De nieuwe !-functie is zeer krachtig, zoekt in zeer veel gegevens en doorzoekt altijd de gehele database. Afhankelijk van hoe groot uw database is en de snelheid van uw server duurt deze zoekvorm meerdere seconden (terwijl bijv. zoeken op postcode of op naam slechts een fractie van een seconde duurt).Zoeken op alles is mogelijk door in het referentieveld te beginnen met een !, gevolgd door één of meer zoekwoorden, elk gescheiden door een spatie. Wanneer u meer dan één woord opgeeft moet elk van de zoekwoorden voorkomen. Zoeken is hoofdletter ongevoelig. Zoeken werkt ook op een deel van een tekst. Bijvoorbeeld als u zoekt naar '0197' vindt u ook ordernummer '20080197'.

We zoeken in de volgende velden:
1. alle adres gegevens. Dit bevat het klant adres, afwijkend factuur adres, aflever adres, aannemer adres. Alle gegevens, dus ook bijvoorbeeld telefoonnummers, kavelnummer-, datums, zoals bijvoorbeeld offerte datums (opgeven als dd-mm-yyyy)
2. Ordernummer
3. Projectnummer en andere projectgegevens
4. Extra @-codes. U kunt via Instellingen -> Preferenties -> Diverse in de optie 'Bij zoeken op referentienummer via !, ook zoeken in deze @-codes' zelf opgeven in welke @-codes u ook wilt laten zoeken. Door deze optie kunt u zelf het zoekmechanisme beïnvloeden en bijvoorbeeld ook laten zoeken in door u zelf gedefinieerde velden.

Voorbeelden:
a) U zoekt naar iemand met postcode 3533 CA en huisnummer 5:
!3533 CA 5
b) U zoekt naar klant Janssen in een project met aannemer 'Bakker':
!Janssen Bakker
c) U zoekt mevr. Schimmelpennink in Amsterdam:
!pennink Amst
d) U zoekt naar iemand waarvoor u op 30 oktober 2009 een ALNO order hebt gemaakt: (wel eerst @30 aan de preferentie toevoegen)
!ALNO 30-10-2009
Tips en Trucs: Design
 
Gebruikers van SIMAR-Design die meerdere keukenmerken gebruiken, merken soms kleine verschillen in de aanwezige informatie per bestand. Dit heeft te maken met de wijze waarop de fabrikanten informatie verschaffen aan Simar, die door ons dikwijls moet worden aangepast om een goede kwaliteit te waarborgen.

Eén van die verschillen is dat bij sommige keukenmerken wordt gevraagd om een juiste hoogtetabel te kiezen, met name wanneer de fabrikant diverse rastermaten hanteert.


   Indien u deze keuze krijgt, is het belangrijk om de hoogte tabel bij het gekozen keukenmerk te selecteren. Hierdoor komen o.a. plint, werkblad, hang- en hoge kasten allemaal op de juiste hoogte terecht i.p.v. op standaard hoogtes.
Kent u deze Simar module al?

U herkent het vast wel. De klant heeft een handtekening geplaatst op de order en dan komen de vragen. U wordt regelmatig gebeld met vragen over de gekochte apparatuur, de klant wil weten wanneer de keuken wordt geleverd, wat er nog betaald moet worden, men wil een extra set tekeningen omdat de familie de keuken nog niet heeft bekeken, enz. De adviseur krijgt regelmatig een verzoek om de klant terug te bellen waardoor hij zijn tijd minder effectief kan benutten.
Om u de tijd te geven om u te kunnen concentreren op de verkoop van keukens en/of badkamers heeft Simar een perfecte oplossing voor u in de vorm van een website die automatisch het verloop van uw keukenopdrachten registreert en weergeeft aan de koper, die d.m.v. een gebruikersnaam en wachtwoord kan inloggen om zijn of haar gegevens te bekijken.

 


Tal van zaken, zoals de gekozen foto's, de kleurstellingen, en uiteraard het plaatsen van uw eigen logo zijn instelbaar, om daarmee de website het gevoel van uw eigen bedrijf te geven.

U kunt zelf gemakkelijk bepalen welke informatie u op de website wilt plaatsen voor uw klanten, door het (eenmalig) plaatsen van vinkjes in een keuzelijst.

Ook vermeldt de website alle contactgegevens van uw onderneming. U kunt hier ook extra informatie kwijt, zoals koopzondagen. Klanten kunnen vanaf de website rechtstreeks een e-mail bericht zenden naar de verkoper.

U kunt zelf aangeven welke order u wilt uploaden naar het internet. Het uploaden gebeurt volledig automatisch en gegevens gewijzigd in uw order staan binnen een uur ook op de website.

De kosten? U hoeft niets aan te schaffen. Er wordt per order die u op de website plaatst eenmalig een klein bedrag per order in rekening gebracht; alle verdere updates worden kosteloos doorgevoerd.
Natuurlijk bent u nieuwsgierig geworden en kunt u een demonstratie bekijken. Ga voor keukens naar www.mijnkeuken.info en voor badkamers naar www.mijnbadkamer.info. Uw gebruikersnaam is 'demo' en het bijbehorende wachtwoord is tevens 'demo'.

U wilt ook gebruik maken van deze module? Het is snel in orde gemaakt door even te bellen met Simar en vragen naar het secretariaat.


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen:
 
Het winnende ontwerp van deze maand is van:
 
de heer Mark Peeters
 
van de firma van Diessen Keukens
 
Proficiat, de fles champagne komt naar u toe !
 
 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg of .rom formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles champagne om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.Achter de Schermen:
Een groot aantal klanten gebruikt onze module Service-Pro, waarmee alle servicemeldingen kunnen worden geregistreerd, verwerkt en bewaakt. Een lang gekoesterde wens van vele gebruikers is de mogelijkheid om vanuit Service-Pro te kunnen factureren. Deze wens komt binnenkort in vervulling!

Onze programmeurs zijn nu bezig met het aanpassen van onze service module waarvan wij u al een schermafdruk kunnen laten zien in de nieuwe vormgeving zoals die over enkele maanden bij u zal worden geïntroduceerd.


Uiteraard moet er ook het één en ander worden aangepast in het facturatie scherm van KIMS/SIMS/BSV, om het mogelijk te maken om service te kunnen factureren

Het is de bedoeling dat deze nieuwe functionaliteit ter beschikking komt in de nieuwe versie van KIMS/SIMS/BSV (versie 8.4)


Even voorstellen:
 
Helen Kuiper en Karin Muis zijn al jarenlang collega's van elkaar. Voorheen werkzaam bij 20-20 zijn zij nu werkzaam in onze vestiging Lelystad waar zij beiden verantwoordelijk zijn voor het updaten van bestanden. Karin (links op de foto) werkt sinds september 1996 bij ons en haar hobby's zijn voornamelijk hardlopen en fitness. Verder kijkt zij ook regelmatig naar sport en gaat zij graag winkelen. Helen (rechts op de foto) werkt sinds maart 1997 voor ons. Helen leest graag een goed boek en luistert veel naar muziek.

Met de groei van de Simar groep zijn ook de werkzaamheden van beide dames veranderd. Waren zij voorheen verantwoordelijk voor het maken van zowel design als administratieve bestanden voor 20-20-software, tegenwoordig werken zij voornamelijk aan administratieve bestanden voor zowel 20-20 als Simar softwareSuggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn. Wij horen graag van u via ons e-mail adres nieuwsbrief@simar.nl
Laatste nieuws:

De nieuwsbrief wordt met enthousiasme gelezen. Dat merken we niet alleen door de vele positieve reacties die wij inmiddels van u hebben mogen ontvangen, maar ook door het aantal aangemelde e-mail adressen dat na de eerste editie meer dan verdubbeld is. Ook het aantal ingezonden tekeningen voor het ontwerp van de maand groeit per editie. Er zitten vaak juweeltjes van tekeningen bij, zoals ook die van deze maand. Dank hiervoor!

Simar is inmiddels begonnen met het uitleveren van GOOP versie 2.0. Een fonkelnieuwe versie met veel nieuwe functionaliteit die meer nadruk legt op bedieningsgemak en de presentatie van gegevens naar de klant toe. Ook heeft GOOP 2.0 een nieuw fris gezicht dat aansluit op de website van Galvano. Iets later in het jaar zullen ook KIMS/SIMS en BSV-administratief worden vernieuwd.


Nieuwe bestanden:
 
Klik HIER voor een overzicht van bestanden die in de achterliggende periode zijn toegevoegd.

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *)
Ga vanuit de Simar Client naar Systeemprogramma's> Inlezen Bestanden> klik op de grote knop Internet. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op Voortgang bestanden.
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur
- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


 
Overzicht cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze software producten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen, en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER voor een overzicht van het huidige cursus aanbod bij Simar.
 
Speciale cursussen
Op dinsdag 16 februari herhalen we de cursus systeem- en applicatiebeheer. De afgelopen training in december was zeer snel vol en we moesten enkele mensen op de reservelijst plaatsen. Vandaar deze herhaling. Ditmaal houden we de cursus in Tilburg, gemakkelijker voor de deelnemers uit het zuiden van Nederland. Voor meer informatie en cursusinhoud: zie het cursusaanbod op de website.

Training Management informatie
Nieuw is ook de training Management informatie die op 16 maart voor het eerst gegeven zal worden. In deze training gaan we in op de standaard overzichten (alle instellingen van het dashboard, de standaard rendements overzichten en artikel overzichten) en vervolgens uitgebreid op alle mogelijkheden van de 'query module'. De mogelijkheden van deze module zijn in de 8.4 versie nog verder uitgebreid. Nadere informatie zullen we op onze website plaatsen. Als u belangstelling hebt voor deze training kunt u dat alvast kenbaar maken bij het secretariaat, zodat we u op de hoogte houden als het definitieve programma bekend is.

Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.
Simar groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | email: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 | Gent (Gentbrugge) |  België