Nieuwsbrief
Februari 2010
Simar automatisering is in beweging:
 
Februari is de kortste maand van het jaar, maar dat betekent niet dat er minder activiteiten te melden zijn bij Simar. Nieuwe aanvullingen op onze software pakketten, nieuwe cursussen voor een toenemende stroom van cursisten en ook deze maand begroeten we weer een groot aantal nieuwe gebruikers van onze software.
Al méér dan 22 jaar is Simar Groep de onbetwiste marktleider in Nederland en België op het gebied van automatisering voor de keuken-, sanitair- & sfeerwarmte branche en die enorme ervaring komt tot uiting in het zeer complete leveringsgamma en de expertise die u van Simar mag verwachten. Om u als gebruiker méér te betrekken bij alles wat Simar doet en beter te informeren over het gebruik van onze software, ontvangt u hierbij de nieuwste editie van onze nieuwsbrief.

Wij wensen u veel leesplezier.Twee speciale trainingen op komst:
 
Binnenkort is er weer een training systeem- en applicatiebeheer (dinsdag 23-3-2010, ditmaal in Tilburg) en op dinsdag 16-3-2010 voor het eerst een cursus management informatie.
Meer informatie over de management training: klik Hier
Meer informatie over de systeembeheer training: klik Hier
 


Tips en Trucs:  Administratief
 
Stel uw klant wil 36 koolstoffilters bestellen, ter vervanging van oude filters in een aantal woningen. U selecteert in het apparatuur scherm de juiste artikelcode en vult het aantal 36 in. Prompt ziet u dat het aantal in die regel door de software wordt aangepast in ‘0.36’.Wat gebeurt hier? U heeft een ongebruikelijk aantal ingevoerd en de software vermoedt dat u een lengte probeert in te voeren, die vervolgens wordt omgezet in meters. De oplossing is simpel: U geeft een juist aantal in, en bevestigt dit aantal direct door toevoeging van een uitroepteken (bijvoorbeeld 36!).
 

 


Tips en Trucs: Design
 
Met de introductie van versie 15 van ons tekenpakket is de manier van tegels tekenen gewijzigd. De meest gemakkelijke wijze van tekenen is door het selecteren van een wand en dan vanuit de menubalk te klikken op Gebruik-> Uitgebreide Muurbekleding (Ctrl+Shift+T)

Daarmee krijgt u in de rechterbovenhoek van uw scherm een aantal icoontjes waarmee u tegels kunt toevoegen, aanpassen en/of verplaatsen. U kunt de tegels op relatieve maten en/of absolute maten toevoegen.


  
 
Wilt u de handleiding hiervoor lezen> Klik in de menubalk op Gebruik-> Nieuw in versie 15. De handleiding voor het toevoegen van tegels begint op pagina 17.


Kent u deze Simar module al? Telefoon-integratie in Simar software
 
Als uw klanten u bellen dan zou het ideaal zijn als u de klant direct herkent en u alle gegevens van de offerte of order direct voor de geest kunnen halen. Natuurlijk lukt dat niet altijd en u wilt zeker geen fouten maken door uit het hoofd te werken. Zou het niet makkelijk zijn om snel de laatste offerte of order op de monitor te krijgen zodra de klant belt? Die mogelijkheid krijgt u met deze module.
 

Nummerherkenning: het nummer van degene die belt wordt herkend en vergeleken met de bekende telefoonnummers in de database van KIMS/SIMS. Als het nummer wordt herkend verschijnt een popupvenster op de PC waarin nummer en klantnaam te zien zijn, alsmede direct aanklikbare hyperlinks voor de meest recente orders/offertes van deze klant en het scherm Orderinformatie.

Nummer draaien: Op vele plaatsen in KIMS/SIMS staan telefoonnummers vermeld. Achter het nummer is een knopje geplaatst. Door daar op te klikken wordt automatisch het betreffende telefoonnummer gekozen.

Deze module wordt standaard toegevoegd aan de ‘Enterprise Editie’ van onze software en is bij de Business Editie als optionele module aan te schaffen. Let op: de telefoonintegratie kan alleen maar werken als uw telefooncentrale via het netwerk benaderbaar is en het TAPI-2 of TAPI-3 protocol ondersteunt. Dat is bij moderne telefooncentrales gebruikelijk.

Belangstelling? Een extra module is snel toegevoegd.
Bel met Simar en vraag naar de afd. verkoop of het secretariaat.
 


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen:
 
Het winnende ontwerp van deze maand is van:
 
de heer Cor Marinus
 
van de firma van Kabinet Marinus
 
Proficiat, de fles champagne komt naar u toe !
 
 
 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg of .rom formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles champagne om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.Achter de Schermen:
 
In de eerste editie van onze nieuwsbrief spraken we al over het nieuwe scherm ‘Ordervoortgang’. Op dit moment zijn onze programmeurs druk bezig met het toevoegen van dit nieuwe scherm in KIMS/SIMS/BSV. Het scherm Ordervoortgang is een nieuw integratiescherm waarin u de status van alle lopende orders in één oogopslag kunt bekijken, direct ook de details kunt raadplegen en zelfs direct de bijbehorende programma’s kunt openen om de voortgang aan te passen (uiteraard afhankelijk van uw rechten).

Door te dubbelklikken op een cel opent u direct het scherm waarmee u dat gegeven kunt veranderen. Daarbij wordt het betreffende referentienummer al ingevuld, zodat u direct verder kunt werken.

 
Rechtsklikken op een regel geeft een menu met functies die u met de betreffende referentie kunt uitvoeren, overeenkomend met het menu Bestand.

 
Het scherm Ordervoortgang zal beschikbaar komen in de nieuwe versie van KIMS/SIMS/BSV (versie 8.4) die over enkele maanden zal worden verzonden.
 


Even voorstellen:
 
Rob van Poppel is sinds 2000 werkzaam bij Simar na zo'n 8 jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor de logistieke en commerciële automatisering in de keukenbranche, natuurlijk met de producten van Simar.
Tevens heeft hij daar mogen proeven aan de verkoop, orderverwerking en montage van de keukens.
Als productmanager van de grafische software bij Simar is hij nog steeds nauw betrokken bij de ontwikkelingen in de keukenbranche maar heeft hij ook nieuwe branches mogen leren kennen zoals die van de sanitair en de haarden.
Hij werkt met zijn team vanuit de vestiging Tilburg en ondersteunt vanuit daar de klanten onder de rivieren.
Ondanks de nodige kilometers op de weg neemt hij in zijn vrije tijd toch nog de motor ter ontspanning; met het ijzer van Amerikaanse makelij rijdt hij regelmatig door de prachtige Kempen of de Limburgse heuvels.
Zijn andere passies liggen bij zijn dochter en zoon en het darten in competitie verband en de organisatie daarvan. Dat laatste doet hij overigens al meer dan 20 jaar.


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn. Wij horen graag van u via ons e-mail adres nieuwsbrief@simar.nl
Laatste nieuws:

Na een eerste succesvolle introductie van onze nieuwe producten BSV-Design en BSV-administratief voor de sfeerverwarmings branche bij onze bestaande relaties, trekt Simar nu het land in om deze producten bij alle overige sfeerverwarmings bedrijven te introduceren.
Gebruikt u reeds Simar software voor uw verkoop van keukens en/of sanitair en verkoopt u tevens sfeerhaarden?
Neem dan vooral contact op met Simar, want met een kleine toevoeging kunt u ook sfeerverwarming toevoegen aan uw bestaande software.
Een e-mail sturen mag ook naar jan@simar.nl.

Nieuwe bestanden:
 
Klik HIER voor een overzicht van bestanden die in de achterliggende periode zijn toegevoegd.

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *)
Ga vanuit de Simar Client naar Systeemprogramma's> Inlezen Bestanden> klik op de grote knop Internet. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op Voortgang bestanden.
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur
- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


 
Overzicht cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze software producten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen, en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER voor een overzicht van het huidige cursus aanbod bij Simar.
 
Speciale cursussen
Op dinsdag 23 maart herhalen we de cursus systeem- en applicatiebeheer. De afgelopen training in december was zeer snel vol en we moesten enkele mensen op de reservelijst plaatsen. Vandaar deze herhaling. Ditmaal houden we de cursus in Tilburg, gemakkelijker voor de deelnemers uit het zuiden van Nederland. Voor meer informatie en cursusinhoud: zie het cursusaanbod op de website.

Training Management informatie
Nieuw is ook de training Management informatie die op 16 maart voor het eerst gegeven zal worden. In deze training gaan we in op de standaard overzichten (alle instellingen van het dashboard, de standaard rendements overzichten en artikel overzichten) en vervolgens uitgebreid op alle mogelijkheden van de ‘query module’. De mogelijkheden van deze module zijn in de 8.4 versie nog verder uitgebreid. Nadere informatie zullen we op onze website plaatsen. Als u belangstelling hebt voor deze training kunt u dat alvast kenbaar maken bij het secretariaat, zodat we u op de hoogte houden als het definitieve programma bekend is.

Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.
Simar groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | email: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 | Gent (Gentbrugge) |  België