Nieuwsbrief
Mei 2010
Simar automatisering is in beweging:
 
De rol die het internet speelt in ons dagelijks leven neemt steeds belangrijker vormen aan. Nog steeds primair als informatie verstrekker, maar zeker ook als commercieel gereedschap. Wij merken dat velen onder u onze mening delen, want velen zijn bezig hun websites te vernieuwen, of hebben dat onlangs al gedaan. Daarbij zijn de websites fraaier en veelal ook meer interactief gemaakt om de dienstverlening naar de consument te optimaliseren. Want ook voor websites geldt: de eerste indruk weegt het zwaarst!
Uiteraard heeft Simar automatisering enkele internettools ontwikkeld, die uw consumenten veel informatie en bedieningsgemak bieden, maar tegelijkertijd ook voor u direct voordeel geven. Zo is er de Simar KeukenCreator© die de bezoekers van uw website de gelegenheid biedt om zelf een eerste ontwerp van hun droomkeuken te maken met de meest geavanceerde keuken-ontwerpsoftware die momenteel op het internet beschikbaar is, in ruil voor contactgegevens die u onmiddellijk per e-mail ontvangt.
Eenmaal tot aankoop overgegaan kunnen consumenten het gehele aftersales-traject van hun aankoop volgen via een unieke link op http://www.mijnkeuken.info/ of http://www.mijnbadkamer.info/ (of opgenomen in uw eigen website). Hier kan de consument alle informatie bekijken en opvragen die men nodig heeft, van planning tot facturatie- en betalingsgegevens, inclusief artikel informatie en alle tekeningen. Een fijne service voor uw klanten en een enorme tijdsbesparing voor u, want u kunt zich concentreren op uw werk en houdt meer tijd over voor verkoopdoeleinden.
Ook voor de contacten tussen u en uw leveranciers, waaronder Simar automatisering, gaat het gebruik van internet een steeds belangrijker rol spelen, met name voor het bestellen van artikelen, het downloaden van artikelbestanden en voor ondersteuning door de Simar helpdesk en technische dienst.
Met Simar automatisering als partner voor uw automatisering bent u verzekerd van de slimste en mooiste internet functies.
 
Wij wensen u veel leesplezier.


Tips en Trucs:  Administratief
 
- Zelf omschrijvingen aanpassen van sanitair- of sfeerverwarmingsartikelen

U kunt in ‘Bestanden> Artikelbestanden’ uw eigen omschrijving aan een artikel toekennen, die ook na inlezen van een nieuwe versie van het bestand behouden blijft. De werking is als volgt:

* Voor sanitair bestanden gaat u naar ‘Bestanden> Sanitair> Sanitair artikelen’
* BSV-administratief gebruikers gaan naar ‘Bestanden> Sfeerverwarming> Sfeerverwarming artikelen’
* U verandert de omschrijving van een artikel
* U drukt op de knop ‘Opslaan’
De omschrijvingsregel kleurt nu paars en onder in beeld verschijnt de mededeling dat bij dit artikel een gewijzigde omschrijving geldt. Hier vindt u ook de herstel-knop.
 
 
Bij een nieuwe import van artikelgegevens wordt de door u gewijzigde omschrijving niet overschreven, u dient dus zelf te zorgen dat de door u aangepaste omschrijvingen actueel blijven.

- Tegelkastcode op offerte

In de nieuwsbrief van vorige maand hebben wij de Tegelverkoop module onder uw aandacht gebracht en naar aanleiding daarvan hebben een aantal klanten deze module aangeschaft. De volgende tip is speciaal voor alle gebruikers van de Tegelverkoop module.

Er is een verwijscode af te drukken op de tegelofferte: #TGLKASTCODE. Deze geeft de artikelcode weer zoals deze op de tegeletiketten van de tegelkasten vermeld staat.
Bijvoorbeeld: Kast A, paneel 01, tegel 03 genereert de tegelkastcode A0103. Handig voor uw offertes, want hierdoor geeft u geen artikelinformatie prijs op de offerte waarmee u het uw concurrentie gemakkelijk maakt.

Indien u hulp nodig heeft met het instellen van de tegelkastcode in uw offerte layout, kunt u contact opnemen met de helpdesk administratief.


Tips en Trucs:  Design

Dongles

Indien u een verouderde computer wilt vervangen door een nieuw(er) exemplaar, dan is de kans groot dat deze computer draait met Windows Vista of Windows 7. Indien u nog steeds gebruik maakt van een zogenaamde parallelle-dongle (een klein rechthoekig blokje, lichtgrijs van kleur, dat achter in de computer wordt gestoken) dan dient u deze dongle om te ruilen voor een USB-dongle, omdat Vista en Windows 7 het gebruik van parallelle dongles niet ondersteunt.
Neemt u hiervoor even contact op met het secretariaat van Simar (e-mail: secretariaat@simar.nl). Het omruilen is doorgaans binnen enkele dagen geregeld. Hiervoor wordt eenmalig administratiekosten berekend.

Verlichting

Een belangrijk aspect van het maken van een fotorealistische weergave van een keuken is het creëren van sfeer in uw tekening. Want een ongezellige keuken die slecht verlicht is, verkoopt natuurlijk moeizaam. Gelukkig is het plaatsen van accessoires in een ontwerp net zo gemakkelijk als het plaatsen van een kastje. Maar hoe pak je de verlichting aan? Simar automatisering heeft een aantal nieuwe verlichtingsopties toegevoegd, waardoor de verlichting veel gemakkelijker is te doseren.


Zodra het ontwerp gereed is, selecteert u het bestand ‘Verlichting’ en vervolgens kiest u ‘Verlichtings bronnen’.


Scroll nu helemaal naar beneden en selecteer daar ‘*Verlichting’ als algemene verlichtingsbron, en vul de verlichting verder naar wens aan met ‘*Lamp40Watt’. Ook treft u hier de drie zonlicht varianten aan: ‘*ZON’ is een hoogstaande zon, ‘*ZON2’ is een lage ochtendzon en ‘*ZON3’ is een lage warme zon die u laat in de middag zou verwachten. Een zon tekent u het gemakkelijkst met het enkelvoudig tekengereedschap (het potlood met de rechte streep). Indien u hierover vragen heeft, kunt u uiteraard even contact opnemen met de design helpdesk.Kent u deze Simar module al?  Service-Pro
 
 De servicemodule stelt u in staat om snel en effectief servicemeldingen van klanten te registreren. U kunt op basis van deze registratie brieven of e-mail berichten aan de klanten en leveranciers sturen en bijhouden of de klachten tijdig afgehandeld zijn. Vervolgorders kunnen worden ingevoerd vanuit deze module en ook het retourneren van artikelen kan via Service-Pro worden bewaakt. Het is tevens mogelijk om een nieuwe melding te maken, zonder dat de oorspronkelijke order in uw systeem aanwezig is. Bijvoorbeeld bij een servicemelding op een keuken, badkamer of kachel die werd uitgeleverd voordat u het Simar systeem gebruikte. Gebruikers van de Simar montage- of installatiemodule kunnen ook service melden op verrichtte montage werkzaamheden.
Daarnaast biedt Service-Pro u de mogelijkheid om diverse overzichten en controles van uw servicehandelingen uit te voeren.

 
Service-Pro is onlangs door onze programmeurs op een belangrijk aantal punten aangepast. Zo is het nu ook mogelijk om gemaakte servicekosten vanuit Service-Pro te factureren. (In versie 8.4 en hoger. *)

*) Huidige gebruikers van deze module behoeven slechts de update naar de versie 8.4 in te lezen om van de nieuwe mogelijkheden gebruik te maken.
Belangstelling? Neem even contact op met de helpdesk en vraag de uitgebreide handleiding van de module. De helpdesk kan u ook ondersteunen bij het instellen van deze module.
Bestellen? Het secretariaat (e-mail: secretariaat@simar.nl) stuurt u graag een orderformulier. Deze module kan in de meeste gevallen binnen enkele minuten worden geactiveerd op uw systeem.Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen:
 
Het winnende ontwerp van deze maand is van:
 
de heer Frank Kok
 
van de firma Grando Keuken en Bad te Papendrecht
 
Proficiat, de fles champagne komt naar u toe !
 
 
 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg of .rom formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles champagne om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.Achter de Schermen:
 
Op dit moment werken onze programmeurs aan de afronding van een nieuwe versie van SIMAR-Design, die door het leven zal gaan als versie 17. Deze versie is gepland voor uitlevering tijdens de zomerperiode.

Ook voor onze administratieve software wordt er aan diverse projecten gewerkt. Eén daarvan is verbeterde mogelijkheden voor artikelen op maat in KIMS.

Bij sommige artikelen is het mogelijk om een specifieke maat op te geven waarmee u het betreffende artikel geleverd wilt hebben, zoals bijvoorbeeld bij passtukken of bekledingsmaterialen. Er zijn ook artikelen waarbij de prijs van het artikel afhankelijk is van de afmetingen.
In de 8.4 versie maken wij het mogelijk om de maten in een apart scherm in te voeren, indien afwijkende maten bij een bepaald artikel mogelijk zijn. Deze functie wordt toegevoegd in de mei-versie van KIMS 8.4. Wanneer u al met een eerdere versie van de 8.4 werkt dan ontvangt u deze functie via het Service Pack.

De volgende opties zijn mogelijk:
- artikelen waarbij het verplicht is om de maat op te geven (bijvoorbeeld omdat de prijs hiervan afhankelijk is, of omdat er geen standaardmaat is). Het invoerscherm komt automatisch op het scherm.
- artikelen waarbij het mogelijk, maar niet verplicht is, om een afwijkende maat in te voeren. Hier zal het invoerscherm op te roepen zijn met een knopje.

Het voordeel van het invoeren van afwijkende maten via dit scherm is dat deze maten ook op de order worden afgedrukt en bij het bestellen worden vermeld. Ook zal een eventuele prijsverrekening automatisch plaats vinden. Om deze nieuwe mogelijkheden te gebruiken, moet de informatie over bij welke artikelen welke maten aangepast kunnen worden in de bestanden aanwezig zijn. Afhankelijk van welk keukenmerk u voert en wanneer er een update hiervan plaatsvindt zult u bemerken dat deze nieuwe functie actief wordt.

Tenslotte is het goed te weten dat er ook een optie 'Ik wil bewust over de grenzen heen' wordt opgenomen. In dat geval mag u ook maten invoeren waarvan het bestand meent dat die niet mogelijk zijn. U moet dan wel zelf de prijs nog even controleren, omdat de eventuele prijsconsequenties van zo'n maat dan niet bekend zijn.
 


Even voorstellen:
 
Rik de Spiegeleer is in 1998 begonnen bij 20-20 en werkt nu als Sales Manager België in onze Simar vestiging te Gentbrugge. Rik heeft jarenlange ervaring in het ontwerpen en verkopen van keukens en daarmee evenveel ervaring in het werken met 20-20 software. Dat Rik veel gevoel voor design heeft is niet verwonderlijk; hij heeft een opleiding als binnenhuisarchitect genoten. Door deze combinatie van opleiding en werkervaring is Rik een gesprekspartner die met veel verstand van zaken onze nieuwe en bestaande relaties optimaal kan adviseren.

Voor zijn ontspanning kun je Rik wandelend of fietsend aantreffen in de natuur. Ook is Rik vaak in gezelschap van zijn kleinzoon Senne te vinden, die nu 16 maanden oud is.


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn. Wij horen graag van u via ons e-mail adres nieuwsbrief@simar.nl
               Laatste nieuws:

Nieuwe glasvezelverbinding aangelegd voor Simar

Het zat er natuurlijk aan te komen. Met de constante groei die Simar meemaakt is ook het dataverkeer van en naar Simar enorm toegenomen. Tel daarbij op het meer intensieve gebruik van het internet door onze helpdeskmedewerkers voor ondersteuning op afstand en het gebruik van internet-telefonie tussen onze vestigingen en het wordt al snel duidelijk dat wij een (veel) snellere internet verbinding nodig hadden. Daarom is bij Simar onlangs een glasvezelverbinding aangelegd, waarmee wij voldoende bandbreedte hebben om jarenlang intensief dataverkeer het hoofd te kunnen bieden.


Simar automatisering aanwezig op de jaarvergadering van DER KREIS

Op maandag 17 mei zal Simar automatisering aanwezig zijn op de jaarvergadering van DER KREIS te Urk. "De Slag op Urk" is het thema. We zijn te vinden op de leveranciersmarkt, standnummer 11


Simar automatisering aanwezig op de Galvano Ideeënfabriek 2010

Van maandag 7 t/m woensdag 9 juni 2010 zal Simar automatisering aanwezig zijn op de Galvano Ideeënfabriek 2010. Dit door Galvano Groothandel B.V. georganiseerde event, een vakbeurs met maar liefst 30 exposanten, fabrikanten en softwarehuizen, zal worden gehouden in De Fabrique, Westkanaaldijk 7 te Utrecht, en is dagelijks geopend tussen 13.00 uur en 21.00 uur.
Zie voor meer informatie:
http://www.ideeenfabriek2010.nl/

Tijdens deze beurs zal Simar automatisering een aantal van haar producten voor de sanitair- en tegelbranche tonen, waaronder de nieuwste versie van GOOP en SIMS. Ook hebben we een interessante beursaanbieding voor de bezoekers.

Wij begroeten u graag op onze stand.


Let op:
Simar automatisering is op 13 mei gesloten. Op vrijdag 14 mei zal er een beperkte bezetting beschikbaar zijn.

De website Mijnkeuken of Mijnbadkamer zelf uitproberen?

Ga naar http://www.mijnkeuken.info/ of http://www.mijnbadkamer.info/ en log in met de inlogcode demo en als wachtwoord ook demo.


Nieuwe bestanden:
 
Klik HIER voor een overzicht van bestanden die in de achterliggende periode zijn toegevoegd.

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *)
Ga vanuit de Simar Client naar Systeemprogramma's> Inlezen Bestanden> klik op de grote knop Internet. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op Voortgang bestanden.
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur
- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


 
Overzicht cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze software producten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen, en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER voor een overzicht van het huidige cursus aanbod bij Simar.
 
Speciale cursussen

Wegens groot succes hebben wij een nieuwe cursus management-informatie gepland, die zal worden gehouden op maandag 14 juni a.s. in onze vestiging Amsterdam. In deze cursus leert u hoe u de vele hulpmiddelen van de business en enterprise editie van KIMS/SIMS/BSV kunt gebruiken en inzetten voor het maken van krachtige management rapportages over uw bedrijfsvoering.
Deze cursus zal om 10.00 uur aanvangen en tot ca. 16.00 uur duren. Wij hebben nog enkele plaatsen beschikbaar voor deze cursus. Indien u zich hiervoor wilt aanmelden voor deze cursus, dan horen wij graag van u. U kunt uw aanmelding per email sturen naar secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.
Simar groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | email: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 | Gent (Gentbrugge) |  België