Nieuwsbrief
Juli 2010
Simar automatisering is in beweging:
 
Tijdens de zomermaanden is het vaak wat rustiger in de showroom. Er komen minder mensen over de vloer, en door de warmte lijkt het wel alsof alles en iedereen een tandje langzamer loopt. Toch is het belangrijk om scherp en actief te blijven en daar helpt Simar automatisering u bij. Dit is namelijk de ideale tijd van het jaar om alle instellingen van de Simar software nog eens na te lopen, en eventuele wijzigingen aan een layout of briefhoofd toe te passen. Maakt u gebruik van alle rapportagemogelijkheden die uw versie van de administratieve software u biedt? Gebruikt u überhaupt alle mogelijkheden van uw versie van de Simar software, en bent u al op de hoogte van alle aangeboden functionaliteit van onze design software?
De aangeboden tips en trucs in onze maandelijkse nieuwsbrief helpen u om meer efficiënt gebruik te maken van uw software. Kijk vooral ook nog eens naar de tips en trucs in voorgaande nieuwsbrieven, en doe hier uw voordeel mee.

De rustige periode tijdens de zomermaanden zijn uitstekend geschikt om al dit soort zaken eens goed uit te zoeken, zodat u direct alle zeilen kunt bijzetten als het weer wat drukker wordt. En omdat uw software dan optimaal is ingesteld, kunt u zich in alle rust concentreren op uw verkoopactiviteiten.

Wij wensen u veel leesplezier.
 


Tips en Trucs:  Administratief
 
In de vorige editie van de nieuwsbrief is al stilgestaan bij het belang van het invoeren van de leveranciergegevens. In de tekstverwerker is nu een optie gemaakt om automatisch de adresgegevens uit het scherm 'Leveranciergegevens' in te kunnen vullen in een document, bijvoorbeeld als u een brief wilt schrijven aan een leverancier. U vindt de optie onder Invoegen - Leverancieradres.

 
U kunt na het invoegen van het leverancieradres uiteraard ook nog alle klantgebonden @-codes gebruiken en mengen met de gegevens uit een order.

 
Voorwaarde is natuurlijk wel dat de leveranciergegevens goed staan ingevoerd in uw Simar software. Gebruikers van KIMS/SIMS/BSV-administratief gaan in de Simar Client naar Bestellen> Leverancier gegevens. Gebruikers van GOOP gaan naar Sanitair> Bestanden> Leveranciergegevens.
 


Tips en Trucs:  Design

Veel gebruikers maken al dankbaar gebruik van de mogelijkheid om afbeeldingen te downloaden van Google SketchUp via de speciale menu optie in de laatste versies van Simar-Design. Maar wist u ook dat u deze
geïmporteerde bestanden kunnen worden opgeslagen in uw eigen samengestelde catalogus?

Selecteer de zelf samengestelde elementen of de geïmporteerde tekening in Simar-Design en sla deze op via Bestand> Bewaar samengesteld artikel… Kies daarvoor een unieke naam en een omschrijving waardoor de samengestelde artikelen gemakkelijk kunnen worden gevonden.Het terughalen van de samengestelde of geïmporteerde elementen naar een tekening is nóg eenvoudiger.
Klik op het pijltje rechts van het murenicoontje, en klik op "Samengesteld artikel". U krijgt nu een overzicht van alle samengestelde artikelen die u heeft opgeslagen. Kies hier het juiste artikel, en deze wordt geplaatst in de tekening.Om bovenstaande functies te kunnen gebruiken moet een map ‘groepselementen’ worden aangemaakt op uw computer en deze moet ook worden ingesteld in de software. De Simar ‘Design’ helpdesk kan u daar bij assisteren, het is slechts een paar minuten werk.

Een laatste tip: het is belangrijk dat u de cursor plakt aan het samengestelde artikel voordat u het opslaat.
Kent u deze Simar module al?  Balie Verkoop module
 
Het Simar adresprogramma biedt de mogelijkheid om een onbeperkt aantal adresbestanden te beheren en binnen die bestanden een onbeperkt aantal adressen op te nemen.

 
Er zijn krachtige functies om selecties te maken uit de bestanden en die bijvoorbeeld te gebruiken voor het maken van etiketten, mailmerge doeleinden of lijsten.

 
Elk adres kan worden voorzien van een aantal coderingen (‘markeringen’) die u kunt gebruiken om op te selecteren. Dit werken met codes is een krachtige functie, die het bestuderen zeker waard is.
Tenslotte is er een integratie met de Simar tekstverwerker (o.a. voor mail-merge functie) en met de Simar software op keuken-, sanitair- en sfeerverwarming gebied.

Het adrespakket is geschikt voor centraal adressenbeheer, waarbij door middel van wachtwoorden kan worden bepaald wie adressen mag muteren, en wie ze slechts mag raadplegen.

Heeft u belangstelling voor deze module? Neem even kontakt op met de helpdesk en vraag de uitgebreide handleiding van deze module. Wilt u gelijk bestellen? Het secretariaat (email: secretariaat@simar.nl) stuurt u graag een orderformulier. Deze module kan in de meeste gevallen binnen enkele minuten worden geactiveerd op uw systeem.


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen:
 
Het winnende ontwerp van deze maand is van:
 
de heer Karel van der Wal
 
van de firma Voortman Keukens Zeist
 
Proficiat, de fles champagne komt naar u toe !
 
 
 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg of .rom formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles champagne om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.Achter de Schermen:
 
Ook de programmeurs genieten van een welverdiende vakantie; daarom is er deze maand geen noemenswaardig nieuws te melden over nieuwe ontwikkelingen bij Simar automatisering
 


Even voorstellen:
 
Mathieu Zwaan werkt in onze vestiging Amsterdam als data manager. Mathieu is in mei 2003 bij Simar automatisering gekomen als verantwoordelijke voor de administratieve bestanden, na een carrièrestart in het digitaliseren van bestanden. Hij had dus totaal geen ervaring met de keukenwereld. Dat is inmiddels wel veranderd, want door zijn vele contacten door de jaren heen is hij nu een autoriteit op het gebied van leveranciers in de keuken-, sanitair- en sfeerverwarmingsmarkt.

Mathieu is vrijgezel, heeft geen kinderen, maar wel 2 honden, namelijk een Hollandse herder en een golden retreiver.

Mathieu heeft vaak vrienden over de vloer, geniet graag van een biertje met zijn allen, en is een fanatieke gamer.


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn. Wij horen graag van u via ons e-mail adres nieuwsbrief@simar.nl
               Laatste nieuws:

Simar automatisering aanwezig op de Ideeënfabriek 2010
Van maandag 7 t/m woensdag 9 juni 2010 was Simar automatisering aanwezig op de Ideeënfabriek 2010, een door Galvano Groothandel B.V. georganiseerd event dat werd gehouden in evenementencentrum De Fabrique te Utrecht. Tijdens dit drukbezochte en bijzonder succesvolle evenement hebben wij vele bestaande en een aantal mogelijk nieuwe klanten mogen begroeten op onze stand.

Naast het tonen van de nieuwe versies van GOOP en SIMS is er door ons veel nadruk gelegd op de internetdiensten van Simar automatisering zoals MijnBadkamer.info, MijnKeuken.info en natuurlijk ons laatste product, de KeukenCreator. Intensivering van het gebruik van internet wordt tegenwoordig gezien als een belangrijk onderdeel van de bedrijfsvoering, en Simar heeft daar de perfecte gereedschappen voor, zodat u zich kunt concentreren op de verkoop.


Simar bezetting tijdens de zomermaanden


Tijdens de zomermaanden zullen de kantoren van Simar automatisering gewoon geopend zijn voor al uw vragen en wensen. Uiteraard gaan alle medewerkers wel met vakantie en daarom kán het voorkomen dat uw gebruikelijke contactpersoon enkele weken niet bereikbaar is. Wij vertrouwen erop dat dit geen problemen zal opleveren.
De Simar nieuwsbrief zal NIET verschijnen in de maand augustus.De mooiste ontwerpen op onze website

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de Nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we nu alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie.
 

 
De website MijnKeuken of MijnBadkamer zelf uitproberen?

Ga naar http://www.mijnkeuken.info/ of http://www.mijnbadkamer.info/ en log in met de inlogcode demo en als wachtwoord ook demo.

 
TIP  TIP  TIP  TIP
 
Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl
 

 
Nieuwe bestanden:
 
Klik HIER voor een overzicht van bestanden die in de achterliggende periode zijn toegevoegd.

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *)
Ga vanuit de Simar Client naar Systeemprogramma's> Inlezen Bestanden> klik op de grote knop Internet. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op Voortgang bestanden.
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur
- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


 
Overzicht cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze software producten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen, en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER voor een overzicht van het huidige cursus aanbod bij Simar.
 
Speciale cursussen

Er zijn tijdens de zomermaanden geen speciale cursussen gepland.

Voldoet het cursus aanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software of module. Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra training op maat.

Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.
Simar groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | email: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9050 | Gent (Gentbrugge) |  België