Nieuwsbrief
September 2010
Simar automatisering is in beweging:
 
De koffers zijn uitgepakt, de vakantiespullen opgeruimd en de kinderen gaan weer naar school. We staan weer bruingebrand en uitgerust aan de start van de drukste vier maanden van het jaar. Dat geldt niet alleen voor u, maar ook voor Simar. Wij staan klaar om u terzijde te staan met al uw vragen en eventuele wensen of voor het geven van ondersteuning via onze helpdesk.

De eerste indruk die u bij uw klanten achterlaat is vaak meest bepalend. Vandaar dat Simar groep u met veel trots in deze nieuwsbrief iets kan vertellen over onze nieuwe apparatenbestanden die wij gaan introduceren voor ons tekenpakket SIMAR-Design. U leest meer over deze bestanden in het artikel ‘Achter de schermen’. Een aanpassing waarmee u zich verder kunt onderscheiden in de markt.

Wij wensen u veel leesplezier.Tips en Trucs:  Administratief

Inbouwtekeningen in artikelinformatie Vanuit ‘Artikel opzoeken’ en ‘Offerte/orderinvoer’ kunt u met F5 artikelinformatie oproepen. In dit scherm is nu een optie gemaakt om bij apparatuur de inbouwtekening op te vragen. Om dit te kunnen gebruiken moet uw werkplek een internetverbinding hebben.Standaard zal bij iedere gebruiker bij het openen van het F5-scherm direct gecontroleerd worden of een inbouwtekening beschikbaar is. De inbouwtekeningen komen van de Simar webserver. Wanneer er geen inbouwtekening beschikbaar is zal de optie niet zichtbaar zijn. Wanneer de optie ‘Installatietekening’ wel verschijnt, is er een tekening beschikbaar en kunt u die oproepen door op de link te klikken. afbeeldingBij een goede internetverbinding zal het woord ‘Installatietekening’ binnen een seconde al dan niet verschijnen. Na een druk op de link kan het nog enkele seconden duren voordat de tekening verschijnt, afhankelijk van de grootte van de tekening. Wij hebben de keuze gemaakt deze installatietekeningen op onze server te laten en niet zoals tot nu toe gebruikelijk als bestand te laten downloaden. De reden is dat deze tekeningen dikwijls wat groter zijn en daardoor tot grote downloads zouden leiden. Op deze manier haalt u alleen op wat u nodig hebt en krijgt u ook altijd de meest actuele afbeelding die wij hebben.
Deze optie kan eventueel uit worden gezet middels een preferentie. Indien u vragen heeft over deze of andere functies kunt u altijd onze helpdesk raadplegen.Tips en Trucs:  Design

Wij maken steeds vaker gebruik van vrijstaande elementen zoals kookeilanden in onze keukenontwerpen. Gelukkig is dit een fluitje van een cent met het SIMAR-Design programma. Minder voor de hand liggend is het maken van een vooraanzicht van een vrijstaand gedeelte van een keukenontwerp, bijvoorbeeld om een installatietekening van te maken. Dit kunt u doen met behulp van zgn. “virtuele muren”Voor het plaatsen van een virtuele muur klikt u op het pijltje naar beneden, dat u rechtsboven op uw scherm aantreft. Klik hier op de menu optie ‘virtuele muren”. Standaard wordt een virtuele muur van 3 meter lengte aangegeven (deze lengte is naar wens aan te passen). U kunt deze virtuele muur vanaf de cursor plaatsen, of via het enkelzijdige tekengereedschap (het potloodje).De virtuele muur heeft twee zichtzijdes, “A” en “B”; de wijze waarop u de virtuele muur heeft toegevoegd bepaalt welke zijde “A” of “B” is. U kunt uitsluitend muur “A” gebruiken voor het maken van installatietekeningen. Indien u de afstand tussen het vrijstaande element en de naastgelegen muur wilt aangeven, dan dient u de virtuele muur zodanig te plaatsen dat deze door de naastgelegen muur loopt.Voor het selecteren van de virtuele muur gaat u naar het frontaanzicht, klik op het oog, en kies het gewenste aanzicht door ofwel een aanzicht te selecteren, of in de kleine tekening aan te klikken met de muis. Een getekende virtuele muur kan ook worden geselecteerd en verwijderd. Neem gerust contact op met de helpdesk indien u hier nog vragen over heeft.Kent u deze Simar module al?  Weekagenda
 
De Simar weekagenda is een uitgebreide planningstool waarmee u alle gemaakte afspraken voor alle medewerkers zowel binnen het bedrijf als op locatie op eenvoudige wijze kunt beheren. U kunt in één oogopslag een volledige weekplanning bekijken, zodat nieuwe afspraken maken een fluitje van een cent is.Naast het maken van persoonlijke afspraken, is de Simar weekagenda ook bij uitstek geschikt voor het maken van inmeet- en afleverafspraken, omdat het bijzonder gemakkelijk is om referentiegegevens te koppelen aan een afspraak. Werkt u al met de Simar Montagemodule of de module Service-pro dan krijgt u in de weekagenda tevens planningschermen voor montage en service afspraken. Alle gemaakte afspraken kunnen automatisch worden voorzien van kleur of lettertype codering, zodat het type afspraak gemakkelijk kan worden herkend. Tevens kan met verschillende agenda lay-outs worden gewerkt, zodat u bijvoorbeeld kunt werken met een showroomagenda, een afleverplanning, een montageplanning, enz.

Naast deze basis functies heeft de Simar weekagenda nog een aantal handige functies. Zo kunnen gemaakte afspraken automatisch per e-mail worden bevestigd op een e-mail adres naar keuze, of kan een planning voor een bepaalde periode worden afgedrukt of per e-mail worden verzonden. Het is zo eenvoudig om een overzicht met alle afspraken voor de volgende werkdag incl. klantgegevens per e-mail te versturen. Ook heeft de Simar weekagenda onder meer een overzicht schoolvakanties, een interne nieuws functie, een “te doen lijst”, en diverse weergave mogelijkheden.

Belangstelling? Neem even contact op met de helpdesk en vraag de uitgebreide handleiding van de Simar weekplanner. De helpdesk kan u ook ondersteunen bij het instellen van deze module. Bestellen? Het secretariaat (e-mail: secretariaat@simar.nl) stuurt u graag een orderformulier. Deze module kan in de meeste gevallen binnen enkele minuten worden geactiveerd op uw systeem.


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen:
 
Het winnende ontwerp van deze maand is van:
 
de heer  Martien Michielse
 
van de firma van Diessen Keukens
 
Proficiat, de fles champagne komt naar u toe !
 

 
 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg of .rom formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles champagne om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.Achter de Schermen:
 
Ditmaal nieuws vanuit onze bestandsafdelingen. Wij zijn begonnen met het ontwikkelen van een nieuwe generatie apparatuurbestanden voor SIMAR-Design. Hierin zitten een aantal verbeteringen t.o.v. de vorige generatie bestanden, te weten:
- realistische weergave oven interieurs
- verlichting bij ovens en afzuigkappen
- verbeterde RVS en aluminium kleuren

         
 
Voor deze bestanden is wel een basisbestand nodig, te weten de BaseAPP.cat. Deze staat reeds op het internet. Het eerste bestand dat nu klaar is, is dat van Gaggenau. Overige merken zullen gaandeweg worden aangepast en op de nieuwe wijze worden weergegeven. U hoeft niets anders te doen dan het basisbestand te downloaden. Indien het basisbestand ontbreekt bij een nieuw generatie apparatuurbestand op uw systeem, dan krijgt u daar automatisch een melding van.


Even voorstellen:
 
Minggus Sabander werkt sinds april 2001 in onze vestiging Amsterdam op de helpdesk administratief. Sinds een half jaar is Minggus tevens werkzaam op de helpdesk voor de KOMAS boekhoudkundige producten. Minggus is direct van school bij de Simar groep gekomen en is nu een niet meer weg te denken collega, die naast de helpdeskondersteuning ook verantwoordelijk is voor het testen van software. Daarnaast is hij één van de BHV-ers in onze vestiging Amsterdam.

In zijn vrije tijd is Minggus een fanatieke gamer, die met name in World of Warcraft op een hoge plaats staat in de wereld rangorde. Naast het gamen is Minggus ook actief in de professionele autosport en watersport.


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn. Wij horen graag van u via ons e-mail adres nieuwsbrief@simar.nl
               Laatste nieuws:

Nieuwe producten:

Simar groep is in de afrondende fase gekomen van een tweetal producten die zijn gemaakt voor specifieke leveranciers.

Technische Unie
Simar gebruikers die zaken doen met de Technische Unie kunnen gebruik maken van de mogelijkheid om elektronische ‘klad-orders’ in te dienen bij de TU, om hiermee gegevens over de beschikbaarheid van artikelen op te vragen. Een kladorder wordt door de TU net zo beoordeeld en van opmerkingen voorzien als een echte order, met dat verschil dat het nog niet een echte bestelling betreft. Een proef- of kladorder dus.

Probewa
De afgelopen maanden is door zowel Simar als Probewa hard gewerkt aan de invoering van een nieuw bedrijfssysteem bij Probewa. Dit is gemaakt op basis van de bestaande KIMS software, aangevuld met diverse modules voor de importeursfunctie van Probewa. Sinds 1 augustus is dit systeem operationeel en Simar is er trots op dat deze complexe invoering zo succesvol is verlopen. Voor Simar gebruikers die zaken doen met Probewa (dit betreft de keukenmerken Trend, Mereno, Bontempi, Jeschny en/of Pönnighaus) is er het voordeel dat zij nu hun orders elektronisch kunnen bestellen. Bij de nieuwe software is namelijk ook een elektronisch-bestelmodule ontwikkeld voor de klanten van Probewa.
Doordat het orderverwerkingsproces voor een groot deel is geautomatiseerd profiteren de aangesloten keukenspecialisten van veel grotere nauwkeurigheid bij het verwerken van hun opdrachten, en in vrijwel alle gevallen een tijdsbesparing ten opzichte van de normale wijze van bestellen.


Workshop


In de komende weken worden er diverse Workshops georganiseerd. U kunt zich aanmelden voor oa;
- Vroege Vogels Workshop.
Hier worden de nieuwigheden van versie 17 van het SIMAR-Design tekenprogramma besproken
- KeukenCreator Workshop.
Hier worden de marketing en technische aspecten van het gebruik van de KeukenCreator besproken.
Een inspirerende Workshop waarvoor we een marketingdeskundige hebben ingehuurd voor een onderbouwend verhaal. In de volgende Nieuwsbrief zullen we hier nog uitgebreider op ingaan.
U kunt zich wel al aanmelden via het secretariaat.

Vooraankondiging nieuw product
 
Het is bijna klaar; een nieuw programma om  op eenvoudige wijze een presentatie te maken van diverse tekeningen te printen op bijv. A2 of A0 formaat. Later hier meer over.
 
 
 Laatste nieuws: Laag BTW tarief

Lees hoe u het laag BTW tarief bij arbeid op verbouwingen kunt toepassen in de Simar software. Klik hier voor meer informatie.
 
Test uw kennis:

Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software. Met deze rubriek zullen wij periodiek een klein gedeelte van één van onze schermen aan u tonen. Aan u is dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit 4 mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van Simar. Het goede antwoord treft u aan de onderzijde van de rechter kolom.
De vraag voor deze editie:
 
 
 
Dit is een onderdeel van:
A – Referentie invoer scherm Kims/Sims
B – Artikel zoekscherm
C – Tekstverwerker (nieuwe stijl)
D – Scherm afleverbon afdrukken
 

De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de Nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we nu alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie.
 

 
De website Mijnkeuken of Mijnbadkamer zelf uitproberen?

Ga naar http://www.mijnkeuken.info/ of http://www.mijnbadkamer.info/ en log in met de inlogcode demo en als wachtwoord ook demo.

 
TIP  TIP  TIP  TIP
 
Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl
 

 
Nieuwe bestanden:
 
Klik HIER voor een overzicht van bestanden die in de achterliggende periode zijn toegevoegd.

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *)
Ga vanuit de Simar Client naar Systeemprogramma's> Inlezen Bestanden> klik op de grote knop Internet. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op Voortgang bestanden.
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur
- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.

 
Overzicht cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze software producten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen, en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER voor een overzicht van het huidige cursus aanbod bij Simar.

Voldoet het cursus aanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software of module. Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra training op maat.

Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Test uw kennis – het juiste antwoord:

Het juiste antwoord moet zijn
C – Tekstverwerker (nieuwe stijl)
Met de twee icoontjes schakelt u de Simar tekstverwerker tussen teksten voor de Simar database, en teksten die kunnen worden geopend vanuit of opgeslagen in Windows. Een zeer krachtige functie om gemakkelijk teksten te kunnen importeren en exporteren. Indien u vragen over deze functie heeft, kunt u uiteraard contact op te nemen met onze helpdesk administratief.
Simar groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | email: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 | Gent (Gentbrugge) |  België