Nieuwsbrief
Oktober 2010
Simar is in beweging:

Lukt het nog om alles vóór de Kerst geregeld te hebben? Een vraag die iedere adviseur van keukens, badkamers en sfeerverwarming wel kan dromen. Het is de vraag van de consument die graag vóór de Kerst wil gaan genieten van zijn of haar aankopen, na een periode van inspanning en veelal afzien.

Oók voor u, de keuken-, badkamer- en sfeerverwarmingspecialist geldt deze vraag. Oók u zal zich afvragen of het allemaal nog gaat lukken voor de Kerst, want we hebben natuurlijk nog een stukje achterstand in te halen. We staan aan de vooravond van wat traditioneel de drukste periode van het jaar is, de economie lijkt weer wat aan te trekken, de consument begint weer kooplustig te worden, daarbij verder gesteund door het verlaagde B.T.W. tarief voor de montage/installatie kosten bij werkzaamheden aan huizen van twee jaar en ouder.

De software is weer helemaal up to date gemaakt met de nieuwste versie van ons tekenpakket (SIMAR-Design en BSV versie 17), de diverse aanpassingen in verband met de verwerking van montagekosten op 6% B.T.W. tarief en onze nieuwste software applicatie Page Lay-out Pro waarover u verder in deze nieuwsbrief méér zult lezen. Daarnaast zullen wij u in de nieuwsbrief van deze maand vooral tips geven om zo optimaal mogelijk geïnformeerd te blijven, want wij realiseren ons als geen ander hoe belangrijk het is om u, de specialist, optimaal te informeren en ondersteunen in uw verkoopactiviteiten. Kortom, de ingrediënten zijn aanwezig om weer ouderwets te kunnen knallen.

Wij wensen u veel leesplezier en vooral ook goede verkoopresultaten.Tips en Trucs:  Administratief

Wij proberen u op de hoogte te houden van het laatste nieuws! Dat is belangrijk, want er gebeurt een hoop om ons heen. Een goed voorbeeld is de tijdelijke omschakeling naar 6% B.T.W. voor montage-/installatiekosten voor woningen van 2 jaar en ouder, die met ingang van 1 oktober 2010 mag worden toegepast. Dit vereist een grote hoeveelheid aanpassingen aan zowel software als gebruikers instellingen, die op zeer korte termijn moesten worden doorgevoerd maar ook kenbaar moest worden gemaakt aan onze klanten. Een belangrijk stukje gereedschap hiervoor is ons RSS-feed icoon, dat wordt weergegeven in alle versies van onze administratieve software.

U kunt op dit icoon klikken om een overzicht van het laatste nieuws te krijgen. Vervolgens kunt u op een nieuwsbericht klikken om dat direct te openen in uw webbrowser. Indien u alle nieuwsberichten heeft gelezen wordt het RSS-icoontje grijs van kleur. Hierdoor heeft u in één oogopslag een indicatie dat er een nieuwsbericht is van Simar (oranje kleur betekent: er is een ongelezen nieuwsbericht). Om de kleuren oranje (wel nieuws) en grijs (geen nieuw nieuws) goed te laten werken is het belangrijk dat u wel alle nieuwsberichten leest.
 

 
Bij onze bezoeken aan bestaande klanten merken wij regelmatig dat gebruikers niet afweten van onze nieuwsbrief, terwijl de nieuwsbrief juist voor alle gebruikers van onze software producten bestemd is.
Met name onze tips en trucs zijn gebaseerd op actuele vragen zoals deze aan onze helpdesk worden gesteld, en zijn daarom een pro-actieve aanvulling op datgene wat tijdens de trainingsdagen wordt geleerd. Om ook uw collega’s optimaal te informeren kunt u ook hen opgeven voor de nieuwsbrief. U kunt net zo veel collega’s opgeven voor toezending van de nieuwsbrief als u wilt door deze te mailen naar secretariaat@simar.nl, of de link onderaan deze nieuwsbrief te gebruiken. Via de bovengenoemde RSS-feed icoon kunt u ook alle nieuwsbrieven lezen in uw webbrowser (ook de reeds eerder verschenen)!


Tips en Trucs:  Design

De design helpdesk krijgt regelmatig vragen over het plaatsen van tekst in een tekening, wat soms niet wil lukken. De oplossing hiervoor is vaak heel simpel door het plaatsen van een vinkje bij de optie ‘Positieaanduiding aan/uit’. 
Plaatsen van tekst in een tekening? Jazeker, net als het handmatig toevoegen van afmetingen wat mogelijk is in vrijwel alle uitvoeringen van ons tekenpakket. Natuurlijk heeft u allemaal al de nieuwste versie van SIMAR-Design of BSV-design (versie 17) geïnstalleerd op uw werkplek en daarin staat een hele nieuwe handleiding voor u klaar via de menu optie Speciaal> Handleiding. U leest alles over handmatig toevoegen van maatlijnen en teksten (met pijlen) vanaf pagina 194 in deze handleiding.
Oplettende gebruikers van de nieuwe versie 17 van SIMAR-Design hebben overigens een nieuw icoon gevonden dat niet in de handleiding wordt genoemd.Door op het vraagteken te dubbelklikken opent u een web-pagina met regelmatig gestelde vragen en tips over SIMAR-Design. Zo kunt u snel een antwoord krijgen op uw vragen zonder direct de helpdesk te moeten bellen. Gaandeweg zal deze web-pagina worden gevuld naar aanleiding van vragen gesteld aan onze design helpdesk.Kent u deze Simar module al?  Page Lay-out Pro (PLP)
 
Bezoekers van onze ‘Vroege Vogel workshops’ hebben er al over gehoord: Page Lay-out Pro, het nieuwe hulpmiddel om uw SIMAR-Design ontwerpen perfect te presenteren.Page Layout Pro is het programma om snel en professioneel een collage te maken van diverse aanzichten van uw ontwerp gemaakt met SIMAR-Design (vanaf versie 17). Op elk formaat (bijv. A4 of A1 etc) kunt u een collage opmaken met een volledig vrije indeling.
U kunt snel een collage maken door te starten met een 'template' (in uw huisstijl) en daarin de aanzichten te verwerken uit SIMAR-Design. Page Layout Pro kan zeer grote formaten aan. Hierdoor kunt u presenteren op 'architecten-formaat'.

Belangstelling? Ga naar de speciale web pagina op www.simar.nl/plp en bekijk hier een kort filmpje dat laat zien hoe snel en interactief dit programma werkt. U kunt Page Lay-out Pro via de website bestellen, of neem even contact op met het secretariaat van Simar (e-mail: secretariaat@simar.nl).


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen:
 
Het winnende ontwerp van deze maand is van:
 
de heer Boudewijn Hakkenberg van Gaasbeek
 
van de firma Voortman Keukens Zeist
 
Proficiat, de fles champagne komt naar u toe !
 

 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg of .rom formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles champagne om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.Achter de Schermen:

Vorige maand hebben wij u laten weten dat onze mensen op de bestandsafdelingen druk bezig zijn met het ontwikkelen van een nieuwe generatie apparatuurbestanden voor SIMAR-Design. Wij toonden u al enkele voorbeelden uit het nieuwe Gaggenau bestand, waarbij met name de ovens en magnetrons opvallen omdat u de ovenverlichting kunt aan- en uitzetten. RVS wordt nu zeer natuurgetrouw met borsteling weergegeven. Tevens worden de ovens voorzien van een oven interieur.
Nieuw is dat nu ook alle ovens en (combi-magnetrons) kunnen worden geopend in de nieuwe generatie van apparatuur bestanden.Selecteer het apparaat, klik op het informatie icoontje, vervolgens in het bematingen scherm op de rechter kubus. U ziet vervolgens een invoerscherm waarin u een waarde kunt invullen bij de deur. Deze waarde is het aantal millimeters dat u de deur naar voren trekt. Kies een juiste positie voor uw perspectief en uw klanten krijgen de allermooiste presentatie van een keukenontwerp die momenteel mogelijk is.

   

Op het moment van schrijven zijn de apparatuurbestanden van Gaggenau, Etna en Siemens beschikbaar met deze nieuwe faciliteiten. U kunt ze downloaden van het internet op de voor u gebruikelijke wijze. Zeer binnenkort zal daar het bestand van Atag aan worden toegevoegd, overige apparatuurmerken volgen daarna.Even voorstellen:
 
Claire Cannegieter is onze telefoniste en verantwoordelijk voor de binnenkomende telefoongesprekken en het snel doorverbinden met de juiste persoon of helpdesk. Naast de telefoon is Claire werkzaam op de bestandenafdeling en houdt zich bezig met invoer van de apparatuur bestanden. Tevens zorgt ze ervoor dat de juiste afbeeldingen aan het administratieve apparatuurbestand gekoppeld worden. In de avonduren gaat Claire vaak zwemmen of doet ze mee met aquarobics. Claire heeft thuis een aquarium waar ook veel tijd in gaat zitten. Met mooi weer gaat ze graag een dagje naar het strand of een weekendje kamperen met vrienden. Claire is sinds mei 2009 werkzaam bij Simar.


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn. Wij horen graag van u via ons e-mail adres nieuwsbrief@simar.nl
               Laatste nieuws:


Wij hebben enkele weken geleden de nieuwste versie van SIMAR-Design op feestelijke wijze geïntroduceerd tijdens een ‘Vroege Vogels workshop’ die op onze locaties Amsterdam, Tilburg en Gentbrugge werden gehouden.

Bezoekers van deze workshops kregen uit eerste hand een demonstratie van alle nieuwe functies in versie 17 van SIMAR-Design, alsmede een presentatie van onze nieuwe software ‘Page Lay-out Pro’. Na afloop van de workshop werden alle bezoekers getrakteerd op taart bij de koffie, en kreeg iedereen een link mee waarmee men als eerste de nieuwe versie van de software kon downloaden en installeren, nog vóór de officiële releasedatum van 27 september.Het concept van de ‘Vroege Vogels workshop’ was nieuw voor ons. Door op een vroeg tijdstip te beginnen kunnen bezoekers van de workshops ook weer op tijd terug, om zodoende nog effectief te kunnen werken op kantoor of in de showroom. Dat dit concept ook daadwerkelijk aansloeg, bleek wel uit het feit dat vrijwel alle workshops volgeboekt waren.
Ook hebben wij vele enthousiaste reacties ontvangen van de bezoekers: ‘leuke nieuwe mogelijkheden, veel geleerd deze morgen’, ‘goed toepasbaar, duidelijk uitgelegd, volgende keer weer’, ‘leerzaam, veel info in korte tijd en daarna nog voldoende tijd op de dag om in de showroom aan de slag te gaan’.
Het is duidelijk dat het ‘Vroege Vogels’ concept goed is aangeslagen. We zullen dit soort workshops daarom vaker gaan organiseren.

Naast al het nieuws rond de nieuwe versie van ons tekenpakket en de vele aanpassingen i.v.m. de tijdelijke verlaging van de B.T.W. op montage/ installatiekosten, zouden we bijna vergeten te melden dat er ook nog andere aanpassingen zijn gedaan. Zo is er nu ook ondersteuning voor elektronisch bestellen bij Grespania en is het nu ook mogelijk om voorraad artikelen elektronisch te bestellen bij Galvano volgens de nieuwe methode.

Een aantal standaardschermen kon door de gebruiker niet vergroot of verkleind worden, als gevolg van de gebruikte techniek. Wij hebben deze techniek aangepast om schermen nu wel qua grootte aanpasbaar te maken.
Schermen die inmiddels zijn aangepast, zijn: bewaken binnenkomst, bewaken binnenkomst annuleren, afleveren, afleveren annuleren, overzicht ingelogde gebruikers en beheer montage artikelen. Als u een wat groter beeldscherm hebt, moet u dit beslist eens proberen. Wat meer ruimte in het scherm werkt erg handig!
 
 Laatste nieuws: Laag BTW tarief

Lees hoe u het laag BTW tarief bij arbeid op verbouwingen kunt toepassen in de Simar software. Klik hier voor meer informatie.
 
 

De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de Nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we nu alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie.
 

 
De website Mijnkeuken of Mijnbadkamer zelf uitproberen?

Ga naar http://www.mijnkeuken.info/ of http://www.mijnbadkamer.info/ en log in met de inlogcode demo en als wachtwoord ook demo.

 
TIP  TIP  TIP  TIP
 
Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl
 

 
Nieuwe bestanden:
 
Klik HIER voor een overzicht van bestanden die in de achterliggende periode zijn toegevoegd.

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *)
Ga vanuit de Simar Client naar Systeemprogramma's> Inlezen Bestanden> klik op de grote knop Internet. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op Voortgang bestanden.
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur
- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.

 
Overzicht cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze software producten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen, en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER voor een overzicht van het huidige cursus aanbod bij Simar.

Voldoet het cursus aanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software of module. Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra training op maat.

Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Simar groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | email: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 | Gent (Gentbrugge) |  België