Nieuwsbrief
November 2010
Simar is in beweging:

In de aanloop naar Kerstmis en de jaarwisseling is het goed om te kunnen vertrouwen op uw computersysteem. Maar zoals uw auto ook profijt heeft van een controlebeurt voor de winterperiode, zo geldt dat ook voor uw computersysteem. Nu hoeft u geen ruitenwissers te vervangen van uw monitor en ook het antivries niveau van uw computer niet te controleren, dus krijgt u geen last van vieze handen.

Wat u wel moet doen is zorgen dat het laatste Service Pack van Simar is ingelezen. En nog veel belangrijker is dat u er voor zorgt dat er regelmatig een back-up gemaakt wordt van uw opgeslagen data. We hebben namelijk weer last van temperatuursschommelingen en dat is iets waar harde schijven niet van houden. Door deze verschillen in temperatuur kunnen harde schijven minder stabiel worden en kunnen er zelfs voor zorgen dat uw computer niet meer wil opstarten. En dan is het natuurlijk reuze handig als er een recente back-up beschikbaar is…

Wij wensen u veel leesplezier.Tips en Trucs:  Administratief

Onze klanten vragen ons regelmatig van welke leveranciers wij bestanden kunnen aanleveren. Om u van dienst te zijn tonen we u deze maand in tips en trucs administratief een overzicht van onze sanitair-, badmeubel- en tegelbestanden. Onze sanitair bestanden kunt u gebruiken in alle versies van SIMS en GOOP.
Wij hebben sanitair bestanden beschikbaar voor de volgende leveranciers:

- Balance sanitair

- Liestink import

- Banubad badmeubelen

- Munster groothandel

- Clou sanitair

- Plieger groothandel

- Dales groothandel

- Riho sanitair

- Damixa sanitair 

- Rowe sanitair

- DPS sanitair

- Sealskin sanitair

- Frisone kranen

- Tece sanitair

- Galvano groothandel

- Thebalux sanitair

- GeVier groothandel

- Technische Unie groothandel

- Instamat groothandel

- Vegro groothandel

- Intertop groothandel       

- Wasco sanitair

- Luc van de Berg sanitair

- Woodynox sanitairVoor badmeubelen dienen doorgaans een front, knop of greep en diverse kleurselecties te worden gemaakt, vergelijkbaar met de keuzemogelijkheden van keukenmeubelen. Hiervoor is een speciaal invoerscherm nodig dat uitsluitend voorkomt in SIMS-versies. U kunt de badmeubel bestanden dus niet gebruiken in de GOOP versies.
Indien gewenst kunt u uw GOOP software upgraden naar een SIMS-versie. Neemt u hiervoor even contact op met Simar.
Wij hebben badmeubel bestanden beschikbaar voor de volgende leveranciers:

- Marlin

- Primabad

- Pelipal

- Puris


Tegels kunnen met behulp van de tegelmodule worden toegevoegd aan uw offertes en orders en daarnaast biedt deze module tevens de mogelijkheid om tegeletiketten af te drukken en uw tegelkasten te beheren. Onze tegelbestanden werken uitsluitend in combinatie met de tegelmodule, die als meerprijsoptie kan worden toegevoegd aan alle versies van SIMS, KIMS en GOOP.
Wij hebben tegelbestanden beschikbaar voor de volgende leveranciers:

- Galvano groothandel

- Keramaat

- Grespania

- Kogros

- Jos Haag

- Teunissen & Becking

- Julius vd Werf

- V&S


Indien u één of meer bestanden wilt toevoegen aan uw systeem, kunt u het beste even contact opnemen met ons secretariaat (e-mail: secretariaat@simar.nl).Tips en Trucs:  Design

In de huidige ontwerpen is steeds meer vraag naar variatie in met name accessoires, bijvoorbeeld om zich in een ontwerp te onderscheiden van een ander. Hiervoor heeft SIMAR-Design de mogelijkheid om een Google SketchUp model te importeren of rechtstreeks vanuit de Google 3D Warehouse (3D warenhuis) in het ontwerp te laden. Tijdens het importeren kunnen er extra gegevens toegevoegd worden aan het SketchUp model zoals afmetingen, bestelcode, omschrijving, etc.
Nadat een 3D model is toegevoegd aan het ontwerp is het net als elk ander accessoire te gebruiken en te bewerken.

 

In dit voorbeeld hebben wij in de zoekbalk gezocht op ‘toaster’. Klik op de gewenste afbeelding…

 

Klik op Downloaden (Indien er meerdere mogelijkheden zijn zoals SketchUp 5 of 6, kiest u de hoogste versie) Na het downloaden wordt u verzocht om wat informatie in te vullen, waarna het artikel wordt geplaatst in de tekening. Wij verwijzen u graag naar de handleiding van SIMAR-Design waarin deze optie volledig wordt beschreven. Ga in SIMAR-Design naar de menu optie Speciaal> Handleiding. Ga naar hoofdstuk 4.17, pagina 181.

Als u gebruik maakt van de functie Samengestelde artikelen kunt u de geïmporteerde tekeningen ook in uw eigen samengestelde catalogus opslaan voor later gebruik. Dit is in de tips en trucs design van de Simar nieuwsbrief juli 2010 editie behandeld.Kent u deze Simar module al?  Voorraadbeheersing (incl. locatiebeheer)
 
De voorraadmodule maakt het mogelijk om apparatuur, sanitair en tegels op voorraad te houden en de hele voorraad logistiek te beheren. Er is een flexibele koppeling tussen verkoopartikelen en voorraad artikelen (een voorraad artikel kan onder meerdere artikelnamen worden verkocht).
Het programma kan overweg met meerdere magazijnen en koppelingen tussen verkooppunten of winkels met de diverse magazijnen. Er zijn tevens krachtige mogelijkheden voor locatiebeheer.

 

Bestelsuggesties worden op zeer nauwkeurige wijze gemaakt op basis van ‘forecasting’, het evalueren van alle toegezegde reserveringen, geplande afleveringen en verwachte leveringen in de komende weken. De pakketten KIMS en SIMS kunnen koppelen met de voorraad module en automatisch artikelen uit de voorraad reserveren (in plaats van extern bestellen).
Er is voorzien in een mogelijkheid van partijen registratie die in het geval van tegels ook te gebruiken is voor tintenregistratie. Optioneel is het mogelijk met draadloze barcode scanners te werken in het magazijn om de artikelen in- en uit te boeken.
Indien u meer wilt weten over deze bijzonder krachtige module, kunt u de handleiding lezen in KIMS en SIMS, door in de menubalk te klikken op Help> Handleiding (F1).

Belangstelling? Neem even contact op met het secretariaat van Simar (e-mail: secretariaat@simar.nl).


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen:
 
Het winnende ontwerp van deze maand is van:
 
? ? ? ? ?
 

 
Er worden prachtige ontwerpen gemaakt bij keukenspecialisten in het land. Deel met ons uw ontwerp en laat dit tot inspiratie zijn van andere !

 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg of .rom formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles champagne om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.Achter de Schermen:

Deze maand hebben de programmeurs gewerkt aan een uitbreiding van de koppeling tussen SIMAR-Design met KIMS. Met name de tekeningen kunnen nu op meerdere plaatsen worden opgevraagd, maar voordat we daarover gaan schrijven gaan we het eerst hebben over de koppeling zelf. Het valt ons namelijk op dat er nog steeds een aantal gebruikers is dat deze koppeling niet gebruikt, terwijl het zo gemakkelijk werkt.

We beginnen bij het begin. Hoe koppelt u een tekening automatisch aan een offerte? Vul éérst de NAW gegevens van de klant in op het eerste scherm in KIMS. Sla deze gegevens op, en klik op het icoontje van SIMAR-DesignDe NAW gegevens worden automatisch geëxporteerd naar SIMAR-Design zodat deze kunnen worden afgedrukt in het tekstkader op de tekeningen. Maak nu uw tekening zoals u gewend bent. Wanneer de tekening klaar is klikt u op het kruisje in de rechterbovenhoek van SIMAR-Design. U hoeft niets anders op te slaan, niets anders aan te klikken. SIMAR-Design maakt automatisch een aantal afbeeldingen voor u aan, en exporteert alle getekende onderdelen naar de offerte in KIMS. U krijgt daarbij de keuze welke afbeeldingen u daadwerkelijk wilt ‘overzetten’. Het verdient aanbeveling om in eerste instantie alle afbeeldingen geselecteerd te laten.

Waar komen de afbeeldingen later terug? De door u geselecteerde afbeelding ‘ op voorblad’ komt in ieder geval terug op de geprinte offerte of orderbevestiging. Daarnaast kunt u de afbeeldingen/tekeningen raadplegen in alle invoerschermen van KIMS onder de menu optie Navigatie> Afbeeldingen.
Gebruikers van de Business- en Enterprise editie van KIMS kunnen alle gekoppelde afbeeldingen ook opvragen via de schermen “Order Informatie en Ordervoortgang”, onder het tabblad ‘SIMAR-Design’. Door hier op een tekening te dubbelklikken kunt u de tekening zelfs tot maximale grootte weergeven.

 

Ook bij het bestellen van keukenmeubelen en werkbladen is het belangrijk om de juiste tekeningen te kunnen selecteren om mee te zenden met de bestelopdracht naar de fabrikant. Zo heeft u in beide schermen de mogelijkheid om SIMAR-Design afbeeldingen te selecteren. Door hier de optie ‘kiezen’ te selecteren, krijgt u de keuze uit alle gekoppelde afbeeldingen. Nu hoeft u slechts met een vinkje aan te geven welke tekeningen moeten worden meegezonden met de bestelopdracht.

 

Tip: met de komst van Design versie 17 worden naast de zeven standaard gekoppelde afbeeldingen ook afbeeldingen van uw eigen gedefinieerde-aanzichten automatisch overgebracht naar KIMS administratief, zodat er meer afbeeldingen kunnen worden gekoppeld. Als u zelf gedefinieerde aanzichten hebt die u standaard NIET wilt overbrengen naar KIMS, dan moet u de naam van deze aanzichten met de hoofdletter X laten beginnen.

Bovenstaande aanpassingen zijn inmiddels al beschikbaar gemaakt in het Service Pack. U hoeft slechts de laatste versie van het Service Pack in te lezen om alle bovenstaande opties in uw menu terug te vinden. Indien u vragen heeft, kunt u uiteraard contact opnemen met onze helpdesk administratief.Even voorstellen:
 
Frank Teurlings is sinds maart 1998 in dienst van Simar automatisering en werkt in de vestiging Tilburg. Voor veel nieuwe gebruikers van de Simar software is Frank de eerste medewerker die men leert kennen, want Frank is verantwoordelijk voor de cursussen die in Tilburg worden gehouden. Het specialisme van Frank ligt op het gebied van SIMAR-Design, vandaar dat Frank naast de cursussen zich tevens bezig houdt met het maken en onderhouden van bestanden, en het geven van ondersteuning op de design helpdesk. Frank is getrouwd en heeft twee kinderen. In zijn vrije tijd gaat hij graag een stukje fietsen en bij voldoende tegenwind wordt het al snel windsurfen.


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn. Wij horen graag van u via ons e-mail adres nieuwsbrief@simar.nl
               Laatste nieuws:

Simar Groep wordt groener en groener… Iedereen moet tegenwoordig zuiniger omgaan met het milieu, en Simar draagt daarin haar steentje bij. Zo zijn de laatst aangeschafte auto’s voorzien van schone techniek (hybride), en zijn wij bewust bezig met het beperken van het energieverbruik.
Vorige maand zijn alle ramen en kozijnen bij onze vestiging Amsterdam vervangen door extra isolerende kunststof kozijnen met dubbele beglazing. Uiteraard zijn ook de voorzieningen voor ventilatie in onze kantoren goed geregeld zodat het klimaat voor de Simar medewerkers niet alleen groen, maar vooral ook heel prettig is. Ook zijn wij er op gaan letten dat computers na werktijden worden uitgeschakeld. Wist u dat één computer aan laten staan buiten kantooruren u per jaar meer dan honderd Euro kost?

Na het glorieuze uitpakken van onze nieuwste versie van SIMAR-Design/BSV-Design (versie 17) onder andere tijdens de Vroege Vogel workshops van enkele weken geleden, zijn velen van u enthousiast aan de slag gegaan met onze software.
Toch hebben wij gemerkt dat een aantal van onze klanten deze versie nog niet hebben geïnstalleerd! En dat is jammer, want daardoor profiteert u niet optimaal van de laatste mogelijkheden die tot uw beschikking staan. Uw collega’s en/of medewerkers missen een aantal krachtige presentatie technieken en misschien nog het meest belangrijke, de huidige artikelbestanden worden geschreven om zoveel mogelijk te profiteren van de mogelijkheden van deze versie 17.

Kortom, wij adviseren u om deze software zo spoedig mogelijk te downloaden en te installeren. Doet u dit bij voorkeur aan het begin van de week en nooit op een vrijdag. Indien u niet weet hoe u de software moet downloaden of installeren, kunt u contact opnemen met onze helpdesk.
 
K A L E N D E R

We zijn weer in het laatste kwartaal van het jaar aangekomen. Traditiegetrouw ontwerpen we weer een mooie kalender die we vlak voor Kerst rondsturen.
Uit een eerder gehouden enquête bleek dat veel mensen onze kalender waarderen en graag willen hebben, maar dat er ook een groep is die niet zo’n behoefte heeft aan een kalender.
We streven naar het optimaliseren van onze bedrijfsprocessen maar ook onnodig gebruik van materiaal, tijd, geld en belasting van het milieu willen we voorkomen.
Om nog een stap in deze richting te zetten sturen we dit jaar de kalender alleen naar bedrijven die aangeven deze te willen ontvangen.
Daarom willen wij u vragen of u de toezending van de Simar kalender 2011 op prijs stelt.
U kunt onderstaande link gebruiken om met een simpele klik op de Simar website aan te geven of u de kalender wilt ontvangen. Heeft u geen behoefte aan de kalender dan hoeft u niets te doen.

Klik HIER op de link om u aan te melden:
 
 

Test uw kennis

Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software.
Met deze rubriek zullen wij periodiek een klein gedeelte van één van onze schermen aan u tonen. Aan u is dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit 4 mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van Simar.

Het goede antwoord treft u aan de onderzijde van deze kolom.
De vraag voor deze editie:

 

Dit is een onderdeel van:
A – Scherm klanten samenvoegen
B – Scherm bestellen apparatuur
C – Scherm instellingen website bijwerken
D – Scherm beheer artikelen (apparatuur
)De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de Nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we nu alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie.
 

 
De website Mijnkeuken of Mijnbadkamer zelf uitproberen?

Ga naar http://www.mijnkeuken.info/ of http://www.mijnbadkamer.info/ en log in met de inlogcode demo en als wachtwoord ook demo.

 
TIP  TIP  TIP  TIP
 
Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl
 

 
Nieuwe bestanden:
 
Klik HIER voor een overzicht van bestanden die in de achterliggende periode zijn toegevoegd.

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *)
Ga vanuit de Simar Client naar Systeemprogramma's> Inlezen Bestanden> klik op de grote knop Internet. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op Voortgang bestanden.
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur
- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.

 
Overzicht cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze software producten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen, en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER voor een overzicht van het huidige cursus aanbod bij Simar.

Voldoet het cursus aanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software of module. Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra training op maat.

Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.Test uw kennis – het juiste antwoordHet juiste antwoord moet zijn
‘D – Scherm beheer artikelen (apparatuur)’.
In dit veld geeft u aan of het artikel een voorkeursartikel is (wordt weergegeven in uw keuzelijst tegen een groene achtergrond), of dat het artikel geblokkeerd is (komt niet meer voor in uw keuzelijstje). Dit veld is in uw eigen beheer: de hier ingevulde keuze wordt niet overschreven bij het inlezen van een nieuwe versie van uw bestand.
Simar groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | email: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 | Gent (Gentbrugge) |  België