Nieuwsbrief
Februari 2011
Simar is in beweging:

In de kortste maand van dit jaar bruist het van de activiteiten bij de Simar Groep. De programmeurs zijn bezig met het ontwikkelen van nieuwe mogelijkheden voor uw software, en ook krijgen wij veel aanvragen van bestaande en nieuwe klanten.
Spectaculair te noemen is de nieuwe 3D mogelijkheid in SIMAR-Design. Deze maand staan wij ook op de Batibouw in Brussel, waar wij veel van onze klanten hopen te begroeten.
U kunt hier meer over lezen in deze nieuwsbrief. Kortom, de Simar Groep is volop in actie, zoals u dat van ons gewend bent.

Wij wensen u veel leesplezier!Tips en Trucs:  Administratief Query Samengestelde @-codes maken

In de query (en ook in de tekstverwerker) maakt u gebruik van @-codes, verwijzingen naar velden in de database. Er is inmiddels een zeer groot aantal varianten van @-codes beschikbaar. Deze varianten maken het terugvinden van de juiste @-codes niet altijd gemakkelijker. Daarom bieden we nu de mogelijkheid om zelf @-codes samen te stellen die u berekent uit reeds aanwezige @-codes. Ook kunt u met datum-@-codes rekenen door er dagen bij op te tellen of af te trekken. Op die manier ontstaan nieuwe @-codes die u net als normale @-codes kunt gebruiken in de query (en in de tekstverwerker).

 

De nieuwe @-codes heten altijd 'CALC(no)', waarbij 'no' een nummer is (onbeperkt aantal) U bepaalt zelf waar deze CALC-codes gebruikt mogen worden (in één query, in alle queries, ook elders (tekstverwerker, briefhoofden)). Via de knop 'Eigen @-code aanmaken' in het Query scherm start u het scherm waarin u een @-code kunt aanmaken. Het is tevens mogelijk om ‘berekende @codes’ te maken, dat wil zeggen u stelt zelf het gewenste bedrag samen door alle componenten aan te geven die u in dit bedrag verwerkt wilt zien. U bereikt dit scherm via het knopje 'Aanpassen' achter de keuze 'Berekend bedrag'. In dit scherm geeft u met vinkjes alle componenten aan die u in het bedrag verwerkt wilt zien.

 

Er is een uitgebreide handleiding aanwezig in KIMS, SIMS en BSV-administratief. Ga hiervoor naar Help, handleidingen, ‘Opmerking bij het Service Pack 8.4’ document. Deze functionaliteit is alleen van toepassing op de Business en Enterprise edities van KIMS, SIMS en BSV-administratief. .

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl ).
 


Tips en Trucs:  Design

Nieuw in versie 17 van SIMAR-Design is de mogelijkheid om muren en tegen muren geplaatste artikelen transparant te maken. Dit is met name handig als u een perspectief-tekening wilt maken van een keuken in een gesloten ruimte. Vaak moet u dan een positie kiezen die buiten de muren valt, om zodoende een fraai perspectief te krijgen van uw ontwerp. Om er nu voor te zorgen dat deze muren het zicht op uw keukenontwerp niet belemmeren, staat bij de perspectief weergave de instelling ‘Automatisch verbergen van muren’ standaard aan. Hierdoor worden alle muren die u in het perspectief vanaf de achterzijde bekijkt transparant. Tevens kunt u instellen of u de artikelen die tegen de wand staan gewoon wilt weergeven, half-transparant of volledig transparant wilt maken.

 

Omdat dit een veelvuldig voorkomend gegeven is, staat deze nieuwe functie standaard ingeschakeld bij perspectief weergave. Helaas komt het bij de wat meer ingewikkelde keukenontwerpen nog wel eens voor dat één of meer wanden in het perspectief hierdoor onbedoeld als transparant wordt weergegeven. De oplossing is simpel, u hoeft dan slechts het vinkje te verwijderen bij de optie ‘Automatisch verbergen van muren’.  


Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl ).Kent u deze Simar module al?  Module Multi-filialen
 
Vol trots vertellen wij keer op keer dat de software van de Simar Groep modulair van opzet is, en daardoor ook op iedere denkbare wijze met uw organisatie kan meegroeien. Zo kan een onderneming met een aantal vestigingen en dito gebruikers met behulp van de Enterprise editie van KIMS, SIMS of BSV-administratief prima draaien op een enkele, centraal geplaatste server.

Soms is het echter wenselijk om de administratieve gegevens per vestiging gescheiden te houden, en met unieke referentie-, en factuurnummerreeksen per vestiging te werken. Daarvoor heeft Simar de module ‘Multi-filialen’ ontwikkeld. Ook kunnen de rechten voor een gebruiker per filiaal worden ingesteld bij gebruik van de module Multi-filialen. Zo kan een medewerker bijvoorbeeld wel bestellen in filiaal A, maar alleen maar offertes maken in filiaal B. U kunt daarbij ieders rechten met dezelfde nauwkeurigheid instellen als voorheen, maar nu zijn de rechten per filiaal in te stellen. Simar Groep zorgt er uiteraard voor dat deze module door ons op vakkundige wijze wordt geïnstalleerd en ingesteld door onze eigen consultants.
 
Heeft u belangstelling? Neem even contact op met het secretariaat van de Simar Groep op
+31 (0) 20-480 8282 of per e-mail naar secretariaat@simar.nl.
U kunt uw eventuele vragen uiteraard ook stellen aan de helpdesk van Simar groep.Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen:
 
Het winnende ontwerp van deze maand is van:
 
de heer Dolf van Leeuwen
 
van de firma Van Leeuwen Keukens te Wassenaar
 
Proficiat, de fles champagne komt naar u toe !

 We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles champagne om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


Achter de schermen:

Op het moment van schrijven wordt de laatste hand gelegd aan de extra toegevoegde functionaliteit voor www.mijnkeuken.info en www.mijnbadkamer.info.
U heeft nu de mogelijkheid om uw klant automatisch per e-mail op de hoogte te houden van updates in de gegevens van de door de klant aangekochte keuken of badkamer. Hierdoor blijft de klant optimaal geïnformeerd over het verloop van zijn opdracht, waardoor u zelf nóg meer tijd over houdt voor andere taken.

Om deze functionaliteit in te stellen, dient u een recente versie van het Service Pack ingelezen te hebben. Ga via KIMS of SIMS naar Instellingen> Instellingen Website bijwerken. In het scherm dat u daarna ziet klikt u op het tabblad Te verzenden informatie. Hier plaatst u een vinkje bij ‘Klant e-mailen bij updates’.

 
MijnKeuken.info en MijnBadkamer.info zijn de meest economische en efficiënte manieren om in contact te blijven met uw klant ná het ondertekenen van de opdrachtbevestiging. Ook de prijsstelling is scherp, met een speciale prijsstelling indien u relatief veel kleine- en vervolgorders heeft.

Belangstelling? Neem even contact op met het secretariaat van Simar Groep op
+31 (0)20-480 8282 of stuur een e-mail bericht naar secretariaat@simar.nl

Meer informatie en een folder over MijnKeuken / MijnBadkamer vindt u HIER op onze website.
 

 
NIEUW  -  Ondersteuning CBW-SAFE, betrouwbaar betalen.


Persbericht van CBW-MITEX:

SAFE, dé oplossing voor betalingsproblematiek in keukenbranche

Na een geslaagde Pilot met vier Simar gebruikers is SAFE nu voor alle keukenondernemers beschikbaar.

SAFE is dé oplossing voor de problematiek rondom betalen in de keukenbranche. SAFE is een zogenaamde Stichting Derdengelden, vergelijkbaar met de rol van een notaris bij de koop van een huis.  SAFE garandeert dat het geld van de consument wordt beheerd tot het moment dat de keuken thuis is bezorgd. De ondernemer is er zeker van dat de consument over het geld beschikt, de consument heeft de zekerheid dat hij zijn keuken krijgt voordat het bedrag aan de ondernemer is uitbetaald. Onderdeel van de dienst is een digitale klachtenprocedure waarmee de consument en de ondernemer een hulpmiddel hebben om gestructureerd klachten op te lossen. Bij een klacht kan de consument een redelijk en billijk deel van de uitbetaling opschorten totdat het probleem is opgelost.

SAFE is ontwikkeld in samenwerking CBW-MITEX en uitgebreid getest en verbeterd door een aantal leden. SAFE wordt aangeboden als een collectief contract.

Gebruik maken van SAFE? Ga dan snel naar www.cbwmitex.nl/safe.

De applicatie waarmee KIMS direct elektronisch communiceert met CBW-SAFE is per heden, zonder kosten voor de keukenvakzaak, beschikbaar. Nadere informatie bij onze helpdesk.
 
 


Even voorstellen:
 
Luuk Hoek werkt sinds 1992 bij Simar automatisering als technisch specialist. Daarmee is hij met name verantwoordelijk voor het correct installeren van onze software op de hardware van onze klanten. Door de ontwikkelingen van nieuwe hardware- en softwaretechnieken is er in de loop der jaren veel veranderd voor Luuk.
Zo werden bijvoorbeeld software en bestanden updates vroeger verzonden per floppy en diskette, hetgeen veel tijd in beslag nam. Tegenwoordig worden software updates en bestanden via het internet verzonden; klanten krijgen de door hun benodigde informatie dus veel sneller tot hun beschikking.
De nieuwe technieken die in de afgelopen jaren zijn ontwikkeld maken het voor onze klanten mogelijk om hun bedrijf verregaand te automatiseren zonder dat specifieke computerdeskundigheid vereist is, en ook voor ons wordt het steeds gemakkelijker om een klant te ondersteunen, dank zij slim gebruik van het internet.
Luuk is getrouwd, en heeft twee zonen. Indien het weer het toelaat kun je Luuk vaak tegenkomen op één van zijn fietsen. Verder is Luuk een fanatieke gamer, met name van het spel World of Warcraft.  


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn. Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl
                                                                                                          
              Laatste nieuws:

SIMAR-Design in 3D !Het is zover; u kunt uw klant meenemen in de fascinerende wereld van 3D projectie. Doordat u diepte echt ziet wordt de keuken nóg realistischer en ziet de klant de keuken levensecht voor zich. Meer en meer ziet u de mogelijkheden van 3D presentatie. In de Bioscoop zijn films als Avatar erg populair en ook in de huiskamer komt u de 3D TV steeds vaker tegen.
Met een speciale module (plug-in) in SIMAR-Design en de juiste samenstelling van hardware componenten kunnen we een ontwerp realistisch in 3D tonen. Het ontwerp kan op een speciale monitor of TV worden getoond, of met een beamer worden geprojecteerd op een wand. In de volgende Nieuwsbrief zullen we er meer aandacht aan besteden.
Wilt u snel meer weten, bel dan even met ons.  


BATIBOUW IN BRUSSEL

 
Kom op bezoek bij Simar in België. Op 24 en 25 februari 2011 zal in de centrale hal (Prinses Astrid Hal) van de Brusselse Expo de beurs Build-IT worden gehouden. Build-IT is een beurs die wordt gehouden als onderdeel van de professionele dagen van de Batibouw, waarbij professionals uit de bouwsector kennis kunnen maken met de nieuwste hard- en software die helpen bij de verdere informatisering en optimalisering van hun bedrijf.
Het spreekt voor zich dat de Simar Groep hierbij niet mag ontbreken. De stand zal worden bemand door onze collega’s Rik De Spiegeleer en Thomas Mortier van Simar Belgium, die u graag welkom heten, en u iets willen tonen van onze laatste noviteiten.
Wij zullen u later nogmaals berichten over onze aanwezigheid op de Build-IT (Batibouw), die gratis toegankelijk is met uw Batibouw-ticket.

KeukenCreator

De belangstelling voor de Simar KeukenCreator is enorm toegenomen in de achterliggende periode. Omdat het internet een steeds grotere rol gaat spelen in de marketing activiteiten van ondernemers, wordt er veel energie gestoken in het produceren van fraaie en functionele websites.
De KeukenCreator is daarbij een zeer waardevolle toevoeging, omdat potentiële keukenkopers worden geïdentificeerd uit de bezoekers van uw website en contactgegevens direct aan u worden doorgegeven.
In de afgelopen week heeft Simar een workshop gehouden voor bestaande gebruikers van de KeukenCreator. Hiervoor hebben we een marketing deskundige in de arm genomen om specifiek in te gaan op de marketing aspecten van de KeukenCreator en de daaraan gekoppelde website.
Ook onze product manager Rob Markus was bij deze workshop aanwezig om specifieke details van de KeukenCreator verder toe te lichten. De deelnemers zijn met vele bruikbare ideeën huiswaarts gekeerd.

 
Test uw Kennis

Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software. Met deze rubriek zullen wij periodiek een klein gedeelte van één van onze schermen aan u tonen.
Aan u is dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit 4 mogelijke oplossingen.
Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van Simar. Het goede antwoord treft u aan de onderzijde van deze kolom.
De vraag voor deze editie:

 
Dit is een onderdeel van:
A – Scherm @-Codes zoeken
B – Instellingenscherm Simar Dashboard C – Overzicht @-codes in beheer aanbetalingsfactuur
D – Scherm @-code invoegen in SMS versturen module
 
 
 
 


De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de Nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we nu alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie.
 

TIP  TIP  TIP  TIP
 
Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl
 

 
Nieuwe bestanden:
 
Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

*  Dik Geurts (in DRU) (3D)
*  Pure keukens (Adm. + 3D)
 
Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *)
Ga vanuit de Simar Client naar Systeemprogramma's> Inlezen Bestanden> klik op de grote knop Internet. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op "Voortgang bestanden".
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur
- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.

 
Overzicht cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen, en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER voor een overzicht van het huidige cursusaanbod bij Simar.

Voldoet het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software. Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:
 
Naast het reguliere cursus aanbod organiseert de Simar groep regelmatig speciale cursussen die de specifieke wensen en behoeften van onze klanten aanvult.

Wij zijn momenteel bezig met het plannen van workshops voor de Simar KeukenCreator© waarvoor u zich inmiddels op kunt voorinschrijven door even een e-mail bericht te zenden naar het secretariaat van Simar.

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Het juiste antwoord:

 

Het juiste antwoord is:
C - Overzicht @-codes in beheer aanbetalingsfactuur

Dit zijn enkele @-codes die worden weergegeven in het overzicht van beschikbare @-codes aan de rechter onderzijde van het scherm aanbetalingsfactuur maken.


Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 GENT (Gentbrugge) |  België