Nieuwsbrief
Maart 2011
Simar is in beweging:

Het grote nieuws voor deze maand is de fascinerende wereld van 3D projectie van de door u ontworpen keukens. De nieuwe keuken wordt voor de consument al bijna tastbaar, en dat met de software waarmee u nu al werkt. In deze nieuwsbrief leest u hier meer over.

Daarnaast merken wij dat het internet volop in de belangstelling staat bij u. De website heeft de functie overgenomen van de folders en andere documentatie die aan consumenten wordt overhandigd, en daarom moet een website dynamisch, informatief maar vooral ook interactief zijn. Simar helpt u daarbij, met bijvoorbeeld de Simar KeukenCreator, en MijnKeuken.info / MijnBadkamer.info. Deze diensten staan momenteel volop in de belangstelling gezien de unieke functionaliteit tegen een uiterst scherpe prijsstelling. Met de producten van Simar Groep bent u dus verzekerd van de allerlaatste technieken.

Wij wensen u veel leesplezier!


Tips en Trucs:  Administratief

Ditmaal een aantal tips over functies die de afgelopen maanden via het service-pack zijn toegevoegd aan onze software.

Ordervoortgang
Vele klanten hebben dit scherm ‘ontdekt’ en waarderen de handige functies. Vanuit de praktijk zijn toch nog een paar functies toegevoegd:
* bij selecteren op medewerker is dat standaard de verkoper; er is nu een preferentie waardoor het programma kijkt naar de code orderverwerker
* naast de selectie op vestiging (en op projecten bij de projectmodule) is de selectie op KIMS of SIMS orders toegevoegd
* de snelheid van opbouwen is verhoogd, vooral als u in de instellingen het te doorzoeken tijdgebied verkleint (aantal weken terug en vooruit niet al te hoog zetten)
* de gekoppelde afbeeldingen uit Simar-Design worden ook getoond
* door te dubbelklikken op de kolom referentienummer opent u nu direct de order
* bij de instellingen is de mogelijkheid toegevoegd om zelf nog extra kolommen te definiëren met informatie die u in het overzicht wilt zien. Hier is alle vrijheid mogelijk door het gebruik van @codes.Voor deze laatste functies hebt u een recent service-pack nodig (eind februari of nieuwer).

Via e-mail bestellen
Het protocol ‘EMAIL – PDF document emailen’ is nu ook beschikbaar voor werkbladen. Deze instelling is te vinden onder ‘Instellingen – Elektronisch bestellen – Overige leveranciers’. Als u deze functie aanzet voor een bepaalde werkbladleverancier, dan krijgt u tijdens het bestellen de mogelijkheid om het vinkje ‘elektronisch bestellen’ aan te zetten. Er wordt dan een e-mail aangemaakt met een PDF document er aan vast dat de afdruk van de werkbladbestelling bevat. Tijdens het bestellen is ook een selectie te maken uit de vanuit Simar-Design gekoppelde afbeeldingen om deze mee af te drukken op de bestelling.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl ).
 


Tips en Trucs:  Design        Simar 3D-Motion voor een 3D weergave

Als gebruiker van SIMAR-Design bent u gewend altijd de fraaiste presentatie van de nieuw ontworpen keuken te kunnen bieden aan uw klanten. Gezien de populariteit die 3D momenteel geniet dank zij bioscoopfilms als Avatar zijn we trots u de mogelijkheid te bieden om uw keukenontwerpen op deze spectaculaire manier te presenteren. Uw ontwerpen komen drie-dimensionaal tot leven op een grote monitor of tv, of met behulp van een beamer op een groot scherm. Zo wordt een keuken kopen weer een belevenis, en onderscheidt u zich direct op een professionele en unieke wijze.

 

Als gewaardeerde klant van de Simar Groep voorzien wij u graag van de nieuwste technieken, en dat is zeker voor 3D-weergave het geval. Met de optie 3D-Motion als plug-in bij SIMAR-Design bent u er klaar voor. Dus u maakt een tekening en presenteert deze direct in 3D. Een aanpassing gewenst in uw ontwerp? Voer deze door en presenteer gelijk het aangepaste ontwerp in 3D, zonder ook maar enige vorm van conversie of uitstap naar een ander programma. Uw huidig in gebruik zijnde software (SIMAR-Design versie 17) is geschikt voor de 3D-Motion optie. Wél is het zo dat uw hardware aan een aantal eisen moet voldoen om een goede 3D presentatie te maken. Technisch is dit nog vrij complex. Een goede samenwerking tussen alle componenten is absoluut noodzakelijk. Zo is bijvoorbeeld niet alle ‘3D’ apparatuur geschikt om een goede presentatie te maken.

 

Om het u gemakkelijk te maken, biedt Simar Groep u een totaal oplossing aan, bestaande uit een krachtige PC, een speciale videokaart, 3D brillen, en een 3D monitor, tv of beamer (afhankelijk van uw keuze). Alle componenten hebben wij op elkaar afgestemd hetgeen betekent dat deze goed samenwerken en een optimale presentatie verzekerd is. Het pakket wordt geleverd compleet met voorinstallatie en configuratie. We installeren het ook bij u in de showroom en leveren het werkend op. Zo bent u verzekerd van een optimaal werkend systeem met de kwaliteit die u van Simar mag verwachten. Natuurlijk wilt u ook iets zien, en daarvoor hebben wij een opstelling gerealiseerd in onze vestiging te Tilburg. Hier kunt u 3D ervaren zowel op een 3D-monitor als met behulp van een speciale 3D-beamer. Neemt u even contact met ons op om een afspraak te maken voor een demonstratie, en laat u verbluffen.
Vraag bij voorbaat even naar het secretariaat, of stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl. Wij nemen dan snel contact met u op.  
 


Kent u deze Simar module al?  Module Blokverwerking
 
Een aantal keukenfabrikanten gebruikt blokverwerking als onderdeel van de berekening van de toegekende inkoopcondities. Om in die gevallen de inkoop van een keuken te kunnen berekenen in KIMS moet de module blokverwerking worden toegevoegd aan uw systeem, alsmede alle inkoopcombinaties die de fabrikant aanbiedt voor blokken, de zogenaamde blokdefinities. Met behulp hiervan kan ook direct een aangepaste verkoopprijs worden bepaald op basis van het toegepaste keukenblok.

 

Na het invoeren van de keukenspecificatie drukt u op de speciaal daarvoor toegevoegde knop in het menu om alle blokdefinities in een overzicht gepresenteerd te krijgen, waarbij het meest optimale blok automatisch gekozen wordt en de verschillende groepen tegen elkaar verrekend. In de presentatie worden de artikelen in subgroepen keuken, apparatuur en accessoires uitgesplitst.

 

Deze module is onlangs deels herschreven, nieuw is dat de blokdefinities nu volledig automatisch kunnen worden gedownload, op dezelfde wijze als dat u nieuwe bestanden download. Let op: de module blokverwerking werkt NIET in combinatie met onze module projecten! Uitsluitend verkrijgbaar in combinatie met de Business- of Enterprise editie van onze administratieve software.
 
Heeft u belangstelling? Neem even contact op met het secretariaat van de Simar Groep op
+31 (0) 20-480 8282 of per e-mail naar secretariaat@simar.nl.
U kunt uw eventuele vragen uiteraard ook stellen aan de helpdesk.Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen:
 
Het winnende ontwerp van deze maand is van:
 
de heer Sander Kulik
 
van de firma Van der Zandt keukeninterieurs
 
Proficiat, de fles champagne komt naar u toe !
 

 We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles champagne om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


Achter de schermen:

Er is veel te melden in deze editie van de nieuwsbrief. Onze programmeurs zijn bezig met een aantal aanpassingen en toevoegingen aan de bestaande versies van onze software. Zo is op het moment van schrijven een belangrijke aanpassing gedaan aan de wijze waarop blokdefinities worden gedownload en ingelezen voor diegenen die met de Simar module blokverrekening werken. Belangrijk is dat alle systemen die werken met deze module een recente versie van het Service Pack hebben ingelezen (van 8 februari 2011 of later). Heeft u dat nog niet gedaan, dan adviseren wij u om dit direct te doen, zodat ook u kunt profiteren van dit nieuwe systeem.

Verder zijn onze programmeurs bezig met een nieuwe module om batchgewijs facturen te kunnen verwerken. Binnenkort wordt het mogelijk om Dekker accessoires (Dekorado) elektronisch te bestellen. De ondersteuning voor communicatie met CBW-SAFE is uit de testfase en op een aantal punten nog aangescherpt. Tenslotte kunnen wij u melden dat er binnenkort een verbeterde versie van het inlezen van design bestanden zal worden geïntroduceerd, met een automatische koppeling van de benodigde basisbestanden.Even voorstellen:
 
Vanessa van Miltenburg heeft in 2009 al eens bij ons gewerkt en is nu weer fulltime werkzaam bij Simar sinds oktober 2010. Zij werkt samen met Bram op het bedrijfsbureau en is onder andere verantwoordelijk voor alle correspondentie, plannen van cursussen en de ontvangst van bezoekers aan onze Simar vestiging te Amsterdam. Vanessa woont al 5 jaar aan het strand, maar zou eigenlijk het liefst in een boerderijtje willen wonen. Ze is namelijk een echte dierenvriend en werkt dan ook als vrijwilligster bij een dierenasiel. Vanessa gaat regelmatig met vrienden gezellige dingen doen zoals ‘Wie is de chef’ bij iemand thuis onder grote hilariteit. Haar favoriete sporten zijn tennissen, skieën en fitness. Ze houdt niet van chocolade en winkelen, maar wel van klussen en motorrijden.


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn. Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl
                                                                                                          
              Laatste nieuws:

Veel belangstelling op Batibouw

Veel van onze klanten hebben een bezoek gebracht aan onze stand op Batibouw, die werd gehouden op 24 en 25 februari jl. Opvallend daarbij is dat ook veel klanten uit Nederland waren afgereisd naar Brussel, hetgeen een bevestiging is van het internationale karakter van deze beurs. Rik De Spiegeleer en Thomas Mortier van onze vestiging te Gentbrugge hebben naast veel bestaande klanten ook een belangrijk aantal nieuwe contacten gelegd, zodat deze beurs voor Simar zeker zeer succesvol is geweest.

Verlichting toegevoegd
 

Er is een nieuwe versie van het bestand ‘Verlichting’. Hierin is opgenomen LED-verlichting in stripvorm, wat in iedere lengte is te plaatsen, ook met behulp van het enkelvoudig tekengereedschap (potlood). Daarna kunt u een keuze maken uit verschillende verlichtingskleuren.
 
Pit cooking toegevoegd

 

Vele werkbladenfabrikanten ondersteunen de mogelijkheid voor ‘Pit Cooking’ oftewel het integreren van enkelvoudige branders of warmte zones in het werkblad. Simar heeft recentelijk dit soort branders toegevoegd aan het bestand ‘Werkbladen’. U kunt deze branders dus heel gemakkelijk met de muis in de tekening slepen; u treft ze aan onder de artikelnummers ‘Kookplaat module’. .
 
 

De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de Nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we nu alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie.
 

TIP  TIP  TIP  TIP
 
Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl
 

 
Nieuwe bestanden:
 
Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

* Vancel Evolution 130 (Adm.)
* Schmidt Evolution 130  (Adm.)
* Kal-fire Schouwen (3D)
 
Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *)
Ga vanuit de Simar Client naar Systeemprogramma's> Inlezen Bestanden> klik op de grote knop Internet. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op "Voortgang bestanden".
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur
- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.

 
Overzicht cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen, en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER voor een overzicht van het huidige cursusaanbod bij Simar.

Voldoet het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software. Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:
 
Naast het reguliere cursus aanbod organiseert de Simar groep regelmatig speciale cursussen die de specifieke wensen en behoeften van onze klanten aanvult.

Wij zijn momenteel bezig met het plannen van workshops voor de Simar KeukenCreator© waarvoor u zich inmiddels op kunt voorinschrijven door even een e-mail bericht te zenden naar het secretariaat van Simar.

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 GENT (Gentbrugge) |  België