Nieuwsbrief
April 2011
Simar is in beweging:

Alles draait om vertrouwen… Consumenten zullen geen order bij u plaatsen als zij niet het volste vertrouwen hebben in u als leverancier. En dat vertrouwen begint met een heldere aanbieding, voorzien van relevante informatie en duidelijke illustraties. Aangevuld door uw vakkennis weet u de consumenten te overtuigen. De consument hoeft zich geen zorgen te maken dat er verkeerde materialen zullen worden geleverd, of dat onderdelen worden vergeten bij de bestelling.
U kunt vol trots melden aan uw klanten dat u werkt met de Simar software. Door de vele controle momenten die wij hebben ingebouwd, vormt onze software de ideale aanvulling op uw ervaring en worden vergissingen vrijwel volledig uitgebannen.

Het werken met professionele software, specifiek ontwikkeld voor uw eigen branche, is daarom een pluspunt voor de consument, extra zekerheid dat geen detail over het hoofd wordt gezien. En daar mag u als keuken-, sanitair-, tegel- of sfeerverwarmingspecialist best even bij stilstaan. Onze software helpt u het vertrouwen winnen van de consument.

Wij wensen u veel leesplezier!


Tips en Trucs administratief: De rekenhulp bij scherm 'Beheer inkoopkortingen'

Eén van de kenmerkende eigenschappen van KIMS-, SIMS- en BSV-administratief is de effectieve manier van margebewaking en de uitgebreide rapportage mogelijkheden van onder meer voor- en nacalculatie in de Business en Enterprise Edities van deze softwarepakketten. Dit kan natuurlijk alleen maar goed werken als voor alle bestanden de juiste inkoopcondities zijn ingesteld. Hoewel die gemakkelijk te bepalen en in te voeren zijn, blijkt dat een aantal van onze klanten daar vragen over heeft.
 
 
Daarom hebben we enige tijd geleden een rekenhulp toegevoegd aan ons scherm 'Beheer inkoopkorting', die het u heel gemakkelijk maakt om de juiste inkoopconditie te bepalen, voor invoer in de software. U roept de rekenhulp op door te klikken op de knop 'Rekenhulp'. U kunt dan kiezen uit een standaard berekening, of een aangepaste berekening indien u het prijsniveau van het bestand wilt aanpassen.
 
 

Invoer in het scherm is heel eenvoudig, u hoeft slechts de inkoopkorting (of combinatie van kortingen) in te voeren in het scherm op basis van verkoopprijzen excl. btw, en het scherm geeft u aan welke inkoopkorting u in moet invoeren in het scherm 'Beheer inkoopkorting' voor het bestand in kwestie. U krijgt onderaan het scherm zelfs een voorbeeld van de door u ingevoerde gegevens.
 
 

Indien u de verkoopprijzen in het bestand wilt aanpassen om bijvoorbeeld een tussentijdse prijsaanpassing te verwerken, of indien u werkt met een zgn. puntenlijst, dan kiest u het scherm voor de aangepaste berekening, en geeft u in het bovenste veld de werkelijke waarde aan t.o.v. de waarde in het bestand. Verder werkt het scherm zoals in het scherm voor de standaard berekening.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl ).
 


Tips en Trucs design: Installatietekeningen en auto-bemating

Een veelgestelde vraag op de helpdesk is die van het aanpassen van de bematingen, bijvoorbeeld bij het maken van een installatietekening. Bematingen die uit een tekening worden verwijderd, worden namelijk direct weer teruggezet indien een gebruiker zijn aanzicht heeft gewijzigd van vooraanzicht naar bijv. plattegrond. In vrijwel alle gevallen komt dit doordat bij die gebruikers de optie ‘auto-bemating’ aanstaat in SIMAR-Design en BSV-Design. Het uitzetten van deze optie is direct een goede oplossing, en is eenvoudig gedaan. Er zijn meerdere opties:
 

 
De gemakkelijkste optie is te gaan naar het scherm ‘Gebruikersvoorkeuren’, dat u onderaan de menu-opties treft van het menu ‘Bewerken’ in SIMAR-Design of BSV-Design. Kies hiervoor in de linkerzijde van het scherm de optie ‘Auto-maatvoering’ en schakel de auto-maatgeving uit

.

 
Ook in het aanzicht kunt u Auto-bemating uitzetten, door met de rechtermuisknop te klikken op de optie ‘Maatgeving’, en daarna de optie ‘Auto-bemating’ uit te schakelen.
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl ).
 


Kent u deze nieuwe functie al? Update werkbladkleuren
Deze maand laten we geen complete module zien, maar een belangrijke aanpassing van onze administratieve software KIMS-, SIMS- en BSV-administratief. Hierin kunt u namelijk werkbladen aanbieden vanuit een werkbladenbestand en hier wordt ook een voorbeeld en kleur(nummer) van de werkbladkleur weergegeven.

Iedere gebruiker die rechten heeft om nieuwe bestanden te kunnen downloaden vanaf de Simar servers, kan deze nieuwe werkbladkleuren downloaden. Onze programmeurs hebben deze kleuren nu verzameld in een eigen bestand, dat u zult aantreffen in het overzicht van beschikbare bestanden op het internet. U klikt hiervoor op 'Systeemprogramma's' -> 'Inlezen bestanden' -> klik op de grote knop 'Internet'. U krijgt nu een overzicht van beschikbare bestanden te zien. Onderaan dit overzicht treft u alle plaatjesbestanden aan, waaronder de bestanden 'WERKBLAD-1' t/m 'WERKBLAD-7'.
 

 
U dient voor alle zeven bestanden een vinkje te plaatsen, en daarna alle bestanden op exact dezelfde wijze te downloaden en verwerken zoals u ook nieuwe versies van artikelbestanden download. (De vroegere methode om werkbladkleuren apart te downloaden als ‘service-pack’ is hiermee niet langer noodzakelijk).
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl ).
Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen:
 
Het winnende ontwerp van deze maand is van:
 
de heer Bert Salari 
van de firma Keller Keukenfabriek Roosendaal
 
 
Proficiat, de fles champagne komt naar u toe !
 

 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles champagne om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


Achter de schermen:

De afgelopen weken is er onder meer gewerkt aan nieuwe functies in de agenda-/planningsmodule. Ook service-afspraken kunnen nu een afleveropmerking krijgen. De lijst van te plannen orders wordt sneller opgebouwd, er is een zoek-/filterfunctie toegevoegd en bevestigingsbrieven van gemaakte afspraken kunnen nu direct via e-mail worden verzonden. En er zit nog meer in de planning om het plannen van afspraken nog gemakkelijker te maken.

Voor wie de Simar gegevens in externe pakketten wil gebruiken is de nieuwe ODBC-koppeling erg interessant. Alle gegevens die via de query te benaderen zijn kunnen nu met een optionele module ook via ODBC worden benaderd.

Andere handigheden die zijn toegevoegd: Via 'Inlezen bestanden' worden nu automatisch ook de werkbladkleuren bijgewerkt. Deze staan net als de afbeeldingenbestanden in de bestandenlijst ('Werkbladkleuren kunststof', etc.) Wie graag z'n voorkeursartikelen extra attentiewaarde geeft kan deze nu bovenaan krijgen in de keuzelijstjes. Dit is in te stellen door middel van een preferentie.

Tenslotte is het scherm 'Ordervoortgang' opnieuw uitgebreid. U kunt nu bijv. zelf kolommen toevoegen met behulp van @-codes als u nog meer informatie wilt zien, de filtermogelijkheden zijn uitgebreider geworden en de snelheid van opbouwen is verhoogd indien uw server over multi-core of meerdere processoren beschikt.
Alle genoemde zaken zijn te vinden in het actuele service pack.
Even voorstellen:
 
Theo Stet is al 10 jaar in dienst van de Simar Groep. Na lange tijd als keukenadviseur werkzaam te zijn geweest werkt Theo nu op de helpdesk voor SIMAR-Design en BSV-Design, alsmede KIMS-, SIMS-, GOOP- en BSV-administratief. Voor deze softwarepakketten verzorgt Theo tevens de cursussen in onze vestiging te Amsterdam, en daardoor is hij voor veel gebruikers een bekend gezicht. Theo is getrouwd en heeft 2 kinderen. Zijn hobby’s zijn
(lig)fietsen, lezen en modelspoorbouw.Wie bent u ?
 
In de afgelopen maanden hebben vrijwel alle Simar collega’s zich aan u gepresenteerd. We zijn nu eigenlijk best benieuwd naar de ervaringen van u, de gebruiker van onze softwareproducten. Daarom willen wij graag ook voor u ruimte maken in onze nieuwsbrief. Indien u het leuk vindt om zich voor te stellen in onze nieuwsbrief, en ons iets te vertellen over uzelf en uw ervaringen met Simar software, uiteraard met foto van u of uw zaak, dan horen wij graag van u. Indien u zich wilt opgeven, of nog verdere vragen heeft, kunt u contact opnemen met het secretariaat via e-mail: secretariaat@simar.nl.Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn. Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl
Laatste nieuws:

Vertrouwen weer terug ?

We zijn verheugd te kunnen melden dat het aantal nieuwe klanten sinds 1 januari jl. behoorlijk is toegenomen. Opvallend is dat daar ook enkele startende bedrijven (in alle segmenten) tussen zitten. Als we de cijfers vergelijken met vorig jaar is het zeker toenemend. Ook enkele bedrijven van grotere omvang (meer dan 10 medewerkers) hebben de overstap gemaakt en zijn de Simar software gaan gebruiken. Overal een positief geluid!

SAFE goed van start

SAFE, een stichting Derdengelden die de geldstroom tussen consument en detaillist regelt en onder auspiciën van CBW-MITEX staat, is officieel van start gegaan en naar we hebben begrepen zijn de eerste gebruikers gestart. Wij als Simar hebben de SAFE oplossing geïntegreerd in de KIMS-/SIMS-software zodat u als gebruiker snel en correct de formaliteiten kunt afwerken.

Jubilarissen

In de komende maand zijn er 2 jubilea te vieren. Theo en Minggus van de helpdeskafdeling zijn al weer 10 jaar werkzaam bij Simar. Een heugelijk feit dat we vrijdag 22 april gaan vieren met een borrel. Die vrijdag sluiten we daarom een half uur eerder.

KeukenCreator nieuwe stijl
 


Momenteel zijn we in de afrondende fase van de nieuwe, spectaculaire versie van de KeukenCreator. Niet alleen is de software aangepast, maar er is ook een geheel nieuwe catalogus beschikbaar. In de volgende nieuwsbrief vertellen wij u uitgebreid over de mogelijkheden.
 
Simar in de pers

Over onze nieuwe 3-dimensionale presentatie oplossing verscheen een mooi artikel in ‘Keuken en Bad Techniek’. U kunt het artikel nog nalezen op onze website:

http://www.simar.nl/pages/Artikel3DKBTmaart2011.pdf

Test uw kennis

Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software. Met deze rubriek zullen wij periodiek een klein gedeelte van één van onze schermen aan u tonen.
Aan u is dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit 4 mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van Simar.
Het goede antwoord treft u aan de onderzijde van deze kolom.
De vraag voor deze editie: 

 

Dit is een onderdeel van:
A – Scherm Redenen afgemelde offertes
B – Scherm Overzicht lopende offertes/orders
C – Scherm Query-module
D – Scherm referentie afmelden (offerte)
De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we nu alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie.
 

TIP  TIP  TIP  TIP
 
Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl
 

 
Nieuwe bestanden:
 
Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

* Vancel Evolution 130 (3D)
* Schmidt Evolution 130  (3D)
* Etna Belgie (Adm)
* Etna Belgie (3D)
 
Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *)
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Internet'. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op "Voortgang bestanden".
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286 
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.

 
Overzicht cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen, en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER voor een overzicht van het huidige cursusaanbod bij Simar.

Voldoet het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software. Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:
 
Naast het reguliere cursus aanbod organiseren we regelmatig speciale cursussen die de specifieke wensen en behoeften van onze klanten aanvult, zoals een Managementtraining of een training in systeem- en applicatiebeheer.

Binnenkort is er weer een cursus 'Systeem- en applicatiebeheer'. Op het moment van schrijven is de datum nog niet definitief, maar u vindt deze op onze website of kunt even contact opnemen met het secretariaat. Meer informatie over de inhoud van deze cursus vindt u hier.

http://www.simar.nl/pages/CursusSysteembeheer.htm

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Test uw kennis – het juiste antwoord Het juiste antwoord is:
D – Scherm referentie afmelden (offerte)

U ziet enkele keuzemogelijkheden om als reden op te geven voor het afmelden van een referentie (status offerte). U treft dit menu in KIMS-, SIMS-, GOOP- en BSV-administratief onder de menu optie 'Bewerken'-> 'Referentie afmelden'. In alle versies behalve de Compact Editie van KIMS-, SIMS- en BSV-administratief kunt u de afmeldingsredenen ook zelf beheren via het scherm 'Redenen afgemelde offertes'. Indien u vragen heeft over deze functionaliteit kunt u het beste even contact opnemen met onze helpdesk administratief.Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 GENT (Gentbrugge) |  België