Nieuwsbrief
Juni 2011
Simar is in beweging:

Emotie bepaalt… Deze twee woorden zijn vaak de sleutel tot het wel of niet noteren van de order voor een keuken, badkamer of sfeerhaard. Bij de adviseurs (m/v) ligt dus de schone taak om een consument van A tot Z te enthousiasmeren en daarbij is de levering van het eindproduct in ruil voor de inhoud van een gevuld spaarvarken slechts één facet. We vergeten helaas wel eens dat een consument niet iedere dag een keuken, badkamer of haard aanschaft en daarom is het voor de consumenten vaak al ‘feest’ vanaf het moment dat de beslissing is genomen dat men tot aanschaf over kan gaan.

De adviseur die zijn vak goed verstaat, zal dit feestgevoel van de consument trachten te versterken door een plezierige en positieve sfeer in de showroom en het aanbieden van artikelen met een goede productmix die aanslaat bij de consument. Zeer belangrijk daarbij is dat uw aanbieding transparant is en dat doet u natuurlijk door te werken met software van de Simar Groep. Offertes en orderbevestigingen blinken uit door de uitgebreide artikelinformatie en afbeeldingen bij bijvoorbeeld de apparatuur-, sanitair- en tegelbestanden. Alle met de consument gemaakte afspraken kunnen moeiteloos worden geregistreerd in zowel offerte als orderbevestiging en ook gemaakte prijsafspraken kunnen zelfs op artikelniveau worden vastgelegd. Zo kan er niets misgaan en versterkt u het gevoel bij de consument dat u een goede partij bent om zaken mee te doen.

Emotie bepaalt… en met software van de Simar Groep heeft u alle troeven in handen!

 
Wij wensen u veel leesplezier!


Tips en Trucs administratief: Debiteur afhankelijke kortingen in SIMS
 
In de Business- en Enterprise-editie van SIMS kunt u werken met debiteur afhankelijke kortingen. Dat kan handig zijn als u vaste klanten, zoals bijv. een aannemer, een vaste korting wilt geven op bepaalde producten. Door middel van een kortingentabel kunt u voor iedere groothandelsgroep van uw sanitairbestand of tegelbestand een standaard verkoopkorting invoeren voor een maximum van 26 kortingsgroepen (A t/m Z)
.
 
Ga hiervoor in SIMS naar Instellingen – Kortingen in- en verkoop – Debiteur afhankelijke korting – Instellingen kortings percentages. U kunt hier ook desgewenst een standaard verkoop korting invoeren, en instellen dat de ingevoerde kortingspercentages tevens de maximale verkoopkorting zijn. Zo houdt u uw kortingsbeleid strak in de hand.
 
 
In het scherm Koppeling klanten/vestigingen met groepen koppelt u vervolgens uw klanten aan een ingevoerde kortingsgroep (bijv. ‘C’). Na het opslaan zullen alle nieuwe referenties standaard voorzien worden van de kortingsgroep zoals u deze heeft ingesteld. Houdt er rekening mee dat het systeem alleen die kortingen invoert die in het systeem zijn opgeslagen, het is dus belangrijk om de kortingstabel voor alle sanitair- en tegel bestanden in te vullen.
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl ).
 


Tips en Trucs design: Zichtbare en onzichtbare lagen
 
Een regelmatig gestelde vraag aan de helpdesk is dat de werkbladen, meubelen of andere onderdelen niet zichtbaar zijn in de tekening. Gelukkig is er dan niets ernstigs aan de hand. Uw tekening wordt namelijk in lagen opgebouwd en al deze lagen zijn individueel zichtbaar of onzichtbaar te maken. Zo zijn werkbladen, spoelbakken en kranen allemaal in individuele lagen getekend en kunt u deze individueel uit de tekening weglaten indien u meer nadruk op andere onderdelen in de tekening wilt leggen. Indien naderhand vergeten wordt om de diverse lagen weer zichtbaar te maken, blijven de onderdelen in die tekening onzichtbaar.
 
U bereikt dit instelscherm vanuit ieder aanzicht, door in de menubalk te klikken op Verander – Eigenschappen van de lagen. In het scherm klikt u eenvoudig op het vinkje of kruisje in de rechterkolom om de bijhorende laag onzichtbaar of zichtbaar te maken.

 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl ).
 


Kent u deze nieuwe functie al?  Catalogus module

Uw eigen catalogus afdrukken met daarin opgenomen uw eigen assortiment apparatuur? Ook dát behoort tot de mogelijkheden met software van de Simar.

Met de nieuwe module 'Catalogus afdrukken' kunt u uit de op uw systeem geïnstalleerde apparatuurbestanden een selectie maken van apparaten die u in uw eigen catalogus wilt vermelden. U bepaalt zelf in welke volgorde de apparaten worden gepresenteerd, welke informatie wordt vermeld, en u kunt zelfs verschillende versies afdrukken (bijvoorbeeld een totaalboekje en een actieboekje). Ook is een vermelding van 'adviesprijs' en 'onze prijs' bij elk artikel mogelijk en er is voorzien in een mogelijkheid om een PDF-boekje te maken, zodat u het ook aan klanten kunt e-mailen.
 
 
Deze module maakt gebruik van de apparatuur gegevens en –afbeeldingen die beschikbaar zijn in de ‘Deluxe’ bestanden van KIMS en daarmee is dus de informatie in het boekje gelijk aan de informatie zoals die op uw offerte en orderbevestiging worden afgedrukt. Transparantie in de puurste vorm en daar houden uw klanten van. Om het boekje ook voor het gezicht helemaal 'af' te maken kunt u op eenvoudige wijze voorblad teksten en ‘slot teksten’ toevoegen, een afbeelding op het voorblad en uw logo instellen

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl ).Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen:
 
Het winnende ontwerp van deze maand is van:
 
de heer René de Veld van Philippo Keukens te Aalsmeer
 
 
 
 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles champagne om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


G8 registratie geautomatiseerd inlezen via Simar
 
ATAG Nederland geeft op haar merken ATAG en Pelgrim bij aanschaf van 4 apparaten of meer maar liefst 8 jaar G8 garantie en op ETNA 5 jaar. Aan deze garantie is de voorwaarde verbonden dat de consument haar apparaten registreert bij ATAG.
 
Via het KIMS kunt u deze garantieregistratie automatiseren. Daarbij zal KIMS op het moment van afleveren of factureren aan de consument, automatisch een e-mail sturen aan ATAG Nederland met daarin de naam- en adresgegevens van de consument en de typenummers van de aangeschafte apparatuur.
Deze e-mail wordt verwerkt door ATAG Nederland en de garantie registratie is een feit.
Eenmaal ingesteld in KIMS heeft u en de consument er geen omkijken meer naar.
De automatische garantie-registratie is een (gratis) module die meegeleverd wordt met KIMS. Het gebruik van deze module is beschreven in de nieuwsbrief 'Nieuw in KIMS 8.4' (Hoofdstuk 15) die o.a. elektronisch beschikbaar is in het KIMS helpsysteem.
Overigens kunt u het automatisch aanmelden van een klant ook per klant weer uit zetten, als de klant dit niet zou willen, en is het mogelijk de module ook in te zetten voor andere merken, indien deze garantieregistratie per e-mail ondersteunen.
 
Meer weten? U kunt met Simar of met ATAG Nederland afdeling verkoop binnendienst contact opnemen voor de instellingen in KIMS.
 
Verkoopbinnendienst ATAG Nederland
026 – 88 21491
 


Even voorstellen:
 
Henk Westerhof is onze technisch directeur en (met Mark Sinnige) mede-oprichter (in 1987) en mede-eigenaar van Simar automatisering. Hij heeft de fundamenten van KIMS ontworpen en was de eerste jaren ook de belangrijkste programmeur. Tegenwoordig komt hij aan programmeren nog maar weinig toe, maar de agenda heeft nog steeds zijn passie. Hij is vooral actief in de werkvoorbereiding voor de programmeurs, maar schrijft bijv. ook de handleidingen, naast uiteraard een aantal algemene directie-taken. Henk is getrouwd en heeft een zoon en dochter, die allebei studeren. Hij heeft ook nog wat tijd voor hobby's, namelijk piano spelen in een Big Band en het maken van (video)films. En bij mooi weer maakt hij graag een boottochtje over de meren of gaat een eindje fietsen. 
 


Wie bent u ?
 
In de afgelopen maanden hebben vrijwel alle Simar collega’s zich aan u gepresenteerd. We zijn nu eigenlijk best benieuwd naar de ervaringen van u, de gebruiker van onze softwareproducten. Daarom willen wij graag ook voor u ruimte maken in onze nieuwsbrief. Indien u het leuk vindt om zich voor te stellen in onze nieuwsbrief en ons iets te vertellen over uzelf en uw ervaringen met Simar software, uiteraard met foto van u of uw zaak, dan horen wij graag van u. Indien u zich wilt opgeven, of nog verdere vragen heeft, kunt u contact opnemen met het secretariaat via e-mail: secretariaat@simar.nl.Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn. Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl
Laatste nieuws:

Nieuwe aanvullingen op FAQ pagina op de website van Design

Wij hebben onlangs weer een aantal veel voorkomende vragen toegevoegd aan onze F.A.Q.-pagina (Frequently Asked Questions) van SIMAR-Design. U bereikt deze webpagina via het icoon in de knoppenbalk van SIMAR-Design. Heeft u nog suggesties voor deze pagina, dan horen wij deze graag van u. Geeft u uw suggesties door aan onze Design-helpdesk.

Personeelswisselingen bij Simar België

Vorige maand hebben wij afscheid moeten nemen van Thomas Mortier, die na ruim zes jaar gewerkt te hebben voor de Simar Groep, nu heeft aangegeven een nieuwe stap in zijn carrière te willen nemen. Inmiddels hebben wij twee nieuwe collega’s gekregen in België, Lode Bisschop en Roland Bossuyt.
Wij wensen Lode en Roland veel succes toe in hun nieuwe functies, en bedanken Thomas hartelijk voor de vele goede jaren waarin hij onze Belgische klanten ondersteunde. Door de uitbreiding van de personele bezetting in België verwachten we de ondersteuning van het groeiend aantal Belgische klanten op een nog hoger peil te kunnen brengen.

Test uw kennis 

Ditmaal een alledaags probleempje dat regelmatig aan onze design helpdesk wordt voorgelegd. We gaan u vragen wat de oorzaak is.

U heeft een fraaie tekening gemaakt met behulp van SIMAR-Design, mooi uitgelicht en voorzien van enkele accessoires. U heeft enkele perspectief tekeningen gedefinieerd en opgeslagen en u bent klaar om terug te keren naar KIMS om de offerte af te ronden. In het overzicht van alle tekeningen uit SIMAR-Design merkt u dat de plattegrond-tekening opeens heel klein is geworden.U gaat terug naar SIMAR-Design, selecteert het bovenaanzicht en ook nu is de tekening ineens heel klein geworden, terwijl de perspectief tekeningen er perfect uit zien.

Wat is hier aan de hand?

Het goede antwoord treft u aan de onderzijde van deze kolom.
 


De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we nu alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie.
 

TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl
 

 
Nieuwe bestanden:
 
Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

* Sachsen SK 130 (Adm)

Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *)
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Internet'. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op "Voortgang bestanden".
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286 
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl 
BE helpdesk@simar-belgium.be 
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.

 
Overzicht cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen, en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER voor een overzicht van het huidige cursusaanbod bij Simar.

Voldoet het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software. Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:
 
Naast het reguliere cursus aanbod organiseert de Simar groep regelmatig speciale cursussen die de specifieke wensen en behoeften van onze klanten aanvult, zoals een Managementtraining of een training in systeem- en applicatiebeheer..

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Test uw kennis – het juiste antwoord 
 
De meest voor de hand liggende oorzaak voor dit probleem is dat één van de onderdelen van de tekening een vreemde, veel te lange dimensie heeft. Voorbeeld: een plint die 2840 mm. lang moet zijn is per ongeluk ingevoerd als 28400 mm. en is daarmee opeens bijna 28,5 meter lang in plaats van 2,84 meter.
Kijk eens kritisch naar het bovenaanzicht of daar een lange stippellijn of iets dergelijks voorkomt. Dat is naar alle waarschijnlijkheid de boosdoener, die u daarna in het vooraanzicht makkelijk moet kunnen selecteren.

Het corrigeren van een foutieve maat doet u het eenvoudigst in het informatiescherm door op het ‘i’-icoon te klikken nadat u het artikel heeft geselecteerd.

Indien u vragen heeft over deze functionaliteit kunt u het beste even contact opnemen met onze design-helpdesk.


Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 GENT (Gentbrugge) |  België