Nieuwsbrief
Mei 2012
Simar en de veranderingen:

Rumoer op het Binnenhof; het houdt ons allemaal bezig. Wat zal er gebeuren, welke maatregelen worden er genomen en meer belangrijk wat heeft dat voor invloed op onze business ? Helaas hebben wij allen daarop niet veel invloed en zullen we moeten afwachten.
De blijvende verlaagde overdrachtsbelasting heeft zeker een positieve invloed, maar de verhoging van de BTW juist weer niet. Dat er iets gedaan wordt is positief, maar verder zullen we het toch zelf allemaal moeten doen.
De consument enthousiast maken voor een nieuwe keuken of badkamer, professioneel en transparant plannen uitwerken, optimale informatie in het gehele traject zijn allen zaken die van wezenlijk belang zijn om van een consument uw klant te maken. Onze software kan u daarbij uitstekend helpen. Gebruik alle onderdelen van het pakket. Train uzelf in het gebruik, experimenteer, benut die kansen.
Het maakt het verschil om klanten te maken en te behouden.

Wij wensen u veel leesplezier en succesvolle zaken toe!


Tips en Trucs administratief:  Bestellen per e-mail

Het lijkt zo logisch: u doet een bestelling en deze verzendt u per e-mail aan de fabrikant. Toch zien we nog heel vaak dat gebruikers bestellijsten printen en per post of fax versturen. Dat is jammer want het is zo gemakkelijk om bestelformulieren die nu nog per fax gaan, direct vanuit KIMS/SIMS te verzenden.
Het werkt als volgt: zorg dat u bij de leveranciersgegevens ook het e-mail adres ingeeft ( optie Bestellen | Leveranciersgegevens). Bij de menu optie Instellen elektronisch bestellen (Instellingen | Elektronisch bestellen | Instellingen Elektronisch bestellen) kiest u het betreffende bestand en geeft u aan bij het veld Protocol: 'EMAIL – PDF document emailen'.
 
De eerstvolgende keer dat u een bestelling doet voor dat merk zult u zien dat er automatisch een e-mail wordt aangemaakt met een PDFdocument als bijlage, die u kunt versturen met uw mailprogramma.
 

NB. Bovenstaande geldt voor leveranciers die niet een specifiek elektronisch bestelprotocol ondersteunen. Het PDF document bevat dezelfde informatie als een fax. Voor de meeste sanitair groothandels zijn specifieke elektronische bestelprotocollen beschikbaar, evenals voor de meeste apparatuur fabrikanten (Tradeplace, Atag-Etna-Pelgrim). Als zo'n specifiek protocol beschikbaar is, dan raden we u aan dat te gebruiken, omdat dit nog gemakkelijker werkt dan een PDF-document e-mailen, en omdat u daarbij ook direct de bevestiging terug krijgt. Raadpleeg voor meer informatie over deze wijze van elektronisch bestellen onze helpdesk.

 

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en Trucs design: Werkbladen bewerken

In het tekenprogramma zitten tal van krachtige functies om werkbladen te bewerken. Als u het werkblad, automatisch of handmatig, heeft getekend dan kunt u dit nog verder bewerken. U kunt naden (koppelingen) aanbrengen, vormgeving aanpassen, lengte / diepte aanpassen etc. In het menu Gebruik selecteert u de optie Werkbladen bewerken.

Er verschijnt nu een palet met opties om het blad te bewerken.

Als u op een van de iconen klikt dan krijgt u een korte uitleg wat deze functie kan doen. Voorbeeld: Afronden blad. Experimenteer maar eens met alle opties. U zult versteld staan van de krachtige mogelijkheden.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


 

Kent u deze functie al? Afleveren artikelen en direct een afleverbon afdrukken

Als u de artikelen die u wilt gaan afleveren aanvinkt in het scherm 'Afleveren artikelen' dan kunt u direct na opslaan de afleverbon laten afdrukken. Zet een vinkje bij 'Na opslaan bon afdrukken' en klik op Opslaan. U komt nu direct in het afdrukscherm en kunt de bon printen.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl / helpdesk@simar-belgium.be ).

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen: 

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

       Kirsten Noest van Keukenontwerpers NV te Geel, België
 
 
 
 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


Achter de schermen:  Overzichten Service module, Query, Ordervoortgang
 

In de versie 8.6 van onze software, die binnenkort verschijnt, zijn de overzichten- en statistiekfuncties van de Service module geheel herschreven. Hierdoor zijn ze gemakkelijker te gebruiken en leveren fraaie uitvoer.
De statistiekmodule is bedoeld om op compacte wijze een overzicht te krijgen van hoe de ontwikkeling van servicemeldingen in de tijd is, desgewenst per leverancier, per soort melding, etc.
Hierdoor kunt u bijvoorbeeld monitoren of het aantal servicemeldingen bij een bepaalde leverancier toe- of afneemt, hoe deze zich verhoudt tot andere leveranciers, en waar de oorzaken liggen. Daartoe is het aantal servicemeldingen ook uit te drukken in een percentage van het aantal geleverde artikelen of orders.

Ook de query-tool (beschikbaar in Business en Enterprise editie)  is flink onder handen genomen. Enkele punten werden eenvoudiger in het gebruik, en queries kunnen nu 'universeel' worden gemaakt door nieuwe datumvelden die automatisch meelopen met het moment waarop u de query draait ('eerste dag van vorige maand, laatste dag van vorige week, etc.). Hierdoor is het mogelijk om snelle overzichten te maken, waar u als gebruiker niets meer hoeft in te vullen, en toch steeds het actuele overzicht tonen.

Als laatste vermelden we het nieuwe zoekveld in Ordervoortgang (beschikbaar in Business en Enterprise editie en in GOOP). Als u hier bijv. een klantnaam of een referentienummer intoetst en op de knop 'zoek' drukt, wordt de lijst van getoonde orders direct kleiner en toont alleen de orders waar de gezochte tekst in vóórkomt. Dit veld bevindt zich helemaal rechts, dus wellicht moet u het venster iets groter trekken.

 


Wist u trouwens dat het sanitairscherm van de offerte/order ook een dergelijke functie heeft, evenals het scherm keukenmeubelen? U activeert dat zoekveld met <Ctrl-F> (of via menu Bewerken | Zoeken) en vult dan een stukje zoektekst in (bijv. een artikelcode). Daarop worden direct alle regels geel gekleurd waar de gevonden tekst in is aangetroffen. Handig om even snel een artikel terug te vinden in een grote order.Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.
Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl
Laatste nieuws:

Badvak 2012
 
We hebben al een vooraankondiging gedaan; Badvak 2012 komt er aan. Een prachtig initiatief van Galvano waar op een beursvloer van 2500 m2 maar liefst 36 exposanten de laatste producttrends laten zien. Ook wij zijn aanwezig. In de aantrekkelijke mix van business en pleasure hopen wij weer vele relaties te mogen begroeten.
 
Voor meer informatie kijk op http://www.badvak.nl/

  

 

Test uw kennis

Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software. Met deze rubriek tonen we een gedeelte van één van onze schermen. Aan u is dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van Simar.

De vraag voor deze editie: uit welk scherm komen onderstaande knopje

 
A. Uit de management overzicht
B: Uit ordervoortgang
C. Uit het Dashboard

De mooiste ontwerpen op onze website:
 
We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie.

 
TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl

 Nieuwe bestanden:
 
Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

# VSM werkbladen                 (admin.)
# Brion(Brinkmeier)               (grafisch)
# Brion Pure(Brinkmeier)     (admin.)
# Brion Pure(Brinkmeier)     (grafisch)
# Itho Daaldrop comfort        (admin.)
      
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Internet'. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op "Voortgang bestanden".
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.

Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286 
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur.
 
- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl 
BE helpdesk@simar-belgium.be 
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.

Cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER  om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.

Speciale cursussen:
 
Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:
 
* BSV-Design –
   8 mei – locatie Amsterdam
 
* SIMAR-Design Gevorderd–
   5 juni – locatie Tilburg
 
* Managementinformatie–
   14 juni – locatie Amsterdam

Meer informatie over de inhoud van de cursus management informatie vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:
Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.
 
Test uw kennis –het juiste antwoord

Het goede antwoord is:


C. Uit het Dashboard

In het Dashboard kunt u middels de knop Order Portefeuille een grafisch overzicht krijgen van de waarde van de uit te leveren orders in de komende 26 weken. (Beschikbaar in Business en Enterprise editie van KIMS en SIMS).

Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 GENT (Gentbrugge) |  België