Nieuwsbrief
Juni 2012
Simar richting de zomer:

Het is juni, en we hebben vakantie in ons hoofd. Warme stranden, lekker eten, gezelligheid met de hele familie. Heerlijk ontspannen met elkaar na een druk en enerverend jaar. In gedachten zien wij de vakantie al voor ons, we kijken naar buiten en zien…. grijze wolken, regen, wind. We halen gelaten onze schouders op en gaan verder met ons werk, zachtjes mopperend over die typisch Nederlandse zomers.

U herkent zich hier natuurlijk direct in, en dit is daarom ook een goed voorbeeld hoe belangrijk visualisatie is in onze branche. De consument kijkt in zijn eigen woning en mist een mooie, praktische keuken, een sfeervolle badkamer of een fraaie open haard. En gezien de huidige situatie op de woningmarkt zit verhuizen er voorlopig niet in. Daarom moeten wij in onze markt er alles aan doen om de consument te helpen met het visualiseren hoe die nieuwe keuken, badkamer of open haard er uit gaat zien in hun bestaande woning. Uw aanbieding en bijbehorende tekening(en) moeten direct in het oog springen bij de consument en daarom vooral ook kleurrijk zijn en goed verzorgd. In het kort, de consument moet een goed gevoel krijgen bij het zien van de tekening en aanbieding en zich direct in de nieuwe keuken, badkamer of bij de open haard kunnen verplaatsen. Want laten we eerlijk zijn, u boekt toch ook geen vakantie uit een brochure waarin veel foto’s staan met grijze wolken en veel regen?

De softwareproducten van Simar zijn hoog visueel ingesteld. U kunt met onze software de fraaiste tekeningen maken (de ingezonden tekening van deze maand is daar een goed voorbeeld van) en ook de klantgerichte documenten zijn uiterst transparant voor de consument.

Simar wenst u veel leesplezier en een warme zomer toe!


Tips en Trucs administratief:  Artikelregels splitsen bij aflevering

Als u een beperkt aantal van een artikel gaat afleveren dan is het handig dat u de artikelregel kan splitsen. Stel dat u een artikelregel hebt met 10 stuks, en u verandert het aantal naar 3 stuks dan krijgt u twee artikelregels, één van 3 stuks en een van 7 stuks. Dit is handig als u op dit moment slechts een deel van de artikelen wilt of kunt afleveren. Een bijkomend voordeel is dat bij de nacalculatie ook 2 regels ontstaan zodat er 2 inkoopfacturen kunnen worden geboekt.


Tips en Trucs KOMAS: Specificatie tussenrekening

Uw accountant verwacht per einde jaar de specificaties van de saldi op uw tussenrekeningen. De klus kan tijdrovend zijn als er veel transacties plaatsvinden en u begrijpt dat het overlaten van deze specificatie aan de accountant kostbaar kan worden.
Komas heeft een handig programma om u te helpen met het afvinken van bedragen die tegen elkaar wegvallen. De transactie(s) die niet kunnen worden afgevinkt is uw specificatie en het totaal van deze transactie(s) is het saldo. Dit programma genaamd Afletteren tussenrekening vindt u onder Financiële programma’s.
U kiest de tussenrekening, klikt op de knop wijzigen en selecteert de bedragen die bij elkaar horen. Het saldo moet natuurlijk nul zijn bij opslaan. U kunt in deze optie de afgeletterde posten tonen, deze mogelijkheid komt u ook tegen bij optie Boekingen onder Informatie op scherm.

Wij adviseren u dit regelmatig te doen, het voorkomt verwarring in de boekhouding en het bespaart tijd.


 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en Trucs design: Plintlijsten tekenen
Om de tekening nog verder te verfraaien is het mogelijk om de muren te voorzien van een vloerplint en/of van een plafondplint. Deze vindt u in het bestand Accessoires bouwkundig v.2.
De beschikbare afwerkingen zijn gemarkeerd met het icoon het “meervoudige tekengereedschap”.
 

 
 
Selecteer het “meervoudige tekengereedschap” door deze aan te klikken. Bij de hoek van de muur geeft u een klik en trekt u een lijn langs de muur. Als u bij een hoek komt geeft u een klik met uw linker muisknop en u gaat de hoek om. Het programma tekent automatisch de verstekken van de plinten. Dit blijft u doen totdat u bij het beginpunt bent aangekomen. Als u een deur tegenkomt dan stopt u aan de ene zijde van de deur (dubbelklik)  en gaat u na de deur weer met het meervoudig tekengereedschap verder.

 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Kent u deze functie al? De BadkamerCreator

We zouden eigenlijk met de kop “Nieuw   Nieuw    Nieuw” moeten beginnen want de BadkamerCreator is absoluut helemaal nieuw. Het is een prachtig product geworden. Deze online tekenoplossing voor badkamers kunt u beschikbaar stellen op uw website zodat uw (aankomende) klanten, de consument, de kans krijgt zich al te oriënteren en zelf gaat ontwerpen, toewerkend naar zijn ideale badkamer. Voor iedereen die badkamers verkoopt is het dé mogelijkheid om in het voortraject klanten enthousiast te maken en als “lead” te binden.

Het is meer dan ooit belangrijk om zichtbaar te zijn voor de consument en de BadkamerCreator is zeker een middel dat ingezet moet worden in de marketingmix. De BadkamerCreator is een marketingsinstrument dat thuis hoort in uw reclame-uitingen, compleet met mogelijkheden tot koppeling met Social Media zoals Facebook. Hoe mooi is het als één consument die een leuk ontwerp gemaakt heeft een sneeuwbaleffect kan veroorzaken naar vele andere potentiële consumenten, zonder dat u daar iets voor hoeft te doen! De kracht van Social Media !

 


Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen: 

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

       Marco van der Linden van Marco Living te Naarden
 
 
 
 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


Achter de schermen:  Afronding nieuwe versie
 
We zijn heel druk met de afronding van de nieuwe versie 8.6. en de bijbehorende installatieprocedure. Ook het schrijven van de handleiding is altijd een serieuze klus. Momenteel is de beschrijving al 120 pagina’s groot. U kunt dus wel nagaan dat er weer veel nieuws te ontdekken is. Laten we één nieuwtje alvast noemen: de service overzichten en service statistiek is geheel herschreven en heeft nu vele mogelijkheden en een veel handzamer overzicht.


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.
Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl
Laatste nieuws:

Badvak 2012
 
Badvak 2012 is alweer voorbij ! Het was een prachtige gelegenheid om elkaar te ontmoeten in een geweldige omgeving. Vele relaties hebben we gesproken en enkele, mogelijk nieuwe klanten, onze software mogen demonstreren. Vooral de bestaande gebruikers van GOOP /SIMS waren zeer enthousiast over de nieuwe mogelijkheden die we hebben laten zien. Binnenkort meer !
 
 
 

Nieuwe versie KIMS/SIMS

Momenteel leggen we de laatste hand aan de uitlevering van de nieuwe 8.6 versie van alle administratieve software. We hebben de versie aan enkele klanten toegezonden die nu aan het testen zijn. Als alles volgens schema loopt dan zullen we eind juni de versie breed gaan rondsturen. Er zijn weer erg veel vernieuwingen doorgevoerd. In de komende nieuwsbrief zullen we hier aandacht aan besteden.
 
 
Nieuwe versie Design

Ook van Design is er een nieuwe versie beschikbaar gekomen. Versie 18 kent tal van verbeteringen en vernieuwingen. We proberen deze versie gelijk met de administratieve software uit te leveren. In de komende nieuwsbrief zullen we hier aandacht aan besteden.
 

De mooiste ontwerpen op onze website:
 
We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie.

 
TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl

 Nieuwe bestanden:
 
Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

*  geen nieuwe toegevoegd
      
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Internet'. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op "Voortgang bestanden".
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.

Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286 
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur.
 
- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl 
BE helpdesk@simar-belgium.be 
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.

Cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER  om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.

Speciale cursussen:
 
Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan: 
 
* SIMAR-Design Gevorderd–
   3 juli – locatie Tilburg
 
Meer informatie over de inhoud van onze trainingen vindt u HIER
Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:
Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.
Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 GENT (Gentbrugge) |  België