Nieuwsbrief
Juli 2012
Simar richting de zomer:

Terwijl de vakantieperiode in Zuid Nederland al is aangebroken en het weer nog even moet wennen aan het idee dat het zomer is, schrijven wij u deze nieuwsbrief die geheel in het teken staat van de nieuwe versies van onze software.

Er is hard aan gewerkt en het heeft wat langer geduurd dan aanvankelijk verwacht, maar we zijn trots op deze nieuwe versie en de vele nieuwe mogelijkheden. De uitrol van deze versie is al volop begonnen en de verwachting is dat we aan het eind van de maand juli alle KIMS en SIMS gebruikers over de nieuwe versie beschikken.
Intussen werken we hard door aan de volgende update waarin de software voor de overgang naar 21% BTW (in Nederland) is opgenomen. Al onze Nederlandse klanten zijn hierover per e-mail inmiddels geïnformeerd.
We wensen u nu alvast een heel goede zomer, fijne vakantie en hopelijk vindt u in deze rustiger periode de tijd om alle documentatie bij de nieuwe versie door te nemen, zodat u snel profijt zult hebben van de vele nieuwe mogelijkheden.
 
In deze nieuwsbrief geven we alvast een voorproefje!


Nieuwe functies in versie 8.6


SIMAR-Design integratie
Een prachtig stuk techniek dat u direct terug ziet in meer gebruiksgemak. U kunt nu het ontwerp open laten staan en even op de administratieve offerte klikken. Zodra u dat doet is uw offerte direct bijgewerkt aan de hand van het ontwerp. Zo kunt u ook tussentijds zien wat de kostprijs is van het ontwerp tot nu toe.
Maar u kunt ook meer afbeeldingen overbrengen naar de administratieve offerte en u heeft veel meer invloed op de volgorde van de elementen. De meeste zaken ziet u vanzelf, maar er zijn ook instelmogelijkheden en andere handigheidjes. Daarom is er een heel hoofdstuk in de handleiding gewijd aan de nieuwe integratie. 
Mocht u in het verleden nog niet de keuze gemaakt hebben voor geïntegreerd werken, dan is nú het moment om dat opnieuw te bekijken !

 
 
Talloze nieuwe handige functies in het maken van offertes en orders

De kleurkeuze opties bij werkbladen zijn verbeterd. U ziet alleen de kleuren die volgens de fabrikant mogelijk zijn bij het gekozen werkbladtype.
Ook uitloopkleuren kunnen we nu tonen (met rode omlijsting). Maar mocht dat nodig zijn, dan kunt u ook zelf in deze tabel ingrijpen en uw eigen keuzes vastleggen. Zo kunt u ook uw voorkeurskleuren definiëren. 
 
 
Een greep uit de overige veranderingen: Indicatie voor getekende elementen, tonen van positienummering, gemakkelijker veldcontroles, integratie van fabrikants- en groothandelsinformatie bij sanitair, zoekveld voor sanitairartikelen, werkbladen als alternatief markeren, rekenmodule in tegelscherm verbeterd, tussenkopjes die de onderliggende artikelen niet tonen (maar wel het totaalbedrag weergeven), en meer, veel meer ................
En ook: in het eerste scherm zijn de klantgegevens naar links gegaan. Dat is even wennen. Maar het aantal handelingen dat nodig is voor het maken van een nieuwe offerte is minder.
 
 

Verbeterde modules
 
Ook hier is veel gebeurd.
· De tekstverwerker is compleet herschreven, in .Net technologie. Deze kan nu ook het docx-formaat lezen en schrijven, kan veel gemakkelijker met afbeeldingen werken en het is mogelijk om mappen in mappen te gebruiken voor het archiveren van uw teksten.
· Ons document-archiveer systeem DIMS kreeg tal van verbeteringen en uitbreidingen. Het work-flow systeem werd uitgebreid, de ingebouwde mail-faciliteiten krachtiger en het is nu mogelijk om project gebonden documenten bij een project te archiveren. Héél handig is de nieuwe 'volg referentienummer'  functie. De DIMS-documentenviewer toont altijd automatisch de documentenmap van de referentie waar u mee bezig bent in KIMS/SIMS.
 
 
· In de Service module werden zowel de overzichten als de statistiekmodules geheel herschreven. Tal van standaard overzichten worden meegeleverd, maar u kunt ook uw eigen aanpassingen maken. Wie wil weten hoe het er nou écht voorstaat met de service, kijkt beslist naar deze nieuwe overzichten.
· En tenslotte noemen we nog even de query-tool. Door een aantal nieuwe functies in samenhang te gebruiken kunt u nu eigen lijsten en overzichten definiëren die u direct in het 'favorietenmenu' van één van de medewerkers kan laten opnemen. Dan is zo'n handig overzicht met slechts één klik uit het menu beschikbaar.
Helaas kunnen we niet alles noemen. Er zijn nog veel meer nieuwe handige functies opgenomen in deze nieuwe versie. U leest er alles over in de documentatie die op de DVD wordt meegeleverd. We bevelen die van harte aan. (Mocht u nu alvast de documentatie willen lezen, maar de nieuwe versie nog niet hebben ontvangen, stuur dan even een e-mail naar onze helpdesk. We sturen de documentatie dan alvast toe).

 Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).Tips en Trucs design: Installatie symbolen in bovenaanzicht
 
Velen van u gebruiken Simar design niet alleen voor het weergeven van een mooie presentatie maar ook voor een technisch verantwoord ontwerp.
Standaard levert Simar een set van gebruikte installatie symbolen volgens de NEN1010 norm.
Deze set is echter niet alleen gemaakt om symbolen op een muur te plaatsen, elk symbool is  namelijk  in 2 uitvoeringen te verwerken.
1 set voor het vooraanzicht en 1 set voor het bovenaanzicht.


Door een selectie te maken  tussen “Installatie symbolen vooraanzicht” of Installatie symbolen bovenaanzicht”  bepaald u of deze in het gekozen aanzicht weergeven moeten worden.
Op deze manier kunt u ook van uw bovenaanzicht een installatietekening maken, dit b.v. t.b.v. een kookeiland.
De bovenaanzicht symbolen beginnen allemaal met de letter “X” u kunt ze dus rechtstreeks oproepen of scrollen naar de onderkant van de lijst.

 

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen:

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

              Mevrouw Mischa Bijl van Grando Keukens Hilversum te Hilversum

 
 
 
 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


Achter de schermen:  Afronding nieuwe versie
 
Zoals in de inleiding vermeld werken we momenteel heel hard aan de aanpassingen om de overgang naar het nieuwe hoge BTW-tarief per 1 oktober zo soepel mogelijk te laten verlopen.
Dit heeft nog behoorlijk wat voeten in aarde. Meer informatie volgt in de loop van de zomer.
Voor SIMS en GOOP gebruikers wordt er gewerkt aan het integreren van de groothandelswebsite in de order. Via een uitstapje vult u een mandje met artikelen op de website van de groothandel en neemt dit direct weer over in de offerte. Dit gaan we in eerste instantie ondersteunen voor Galvano en voor de Technische Unie. (Op de BadVak werd een prototype reeds getoond).


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.
Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Laatste nieuws:
 
Uitlevering nieuwe versie

De uitlevering van de nieuwe versie is in volle gang. We spreiden de uitlevering over alle weken van de maand juli. Voor vragen of ondersteuning kunt u ook in de zomer steeds bij onze helpdesk terecht. GOOP-gebruikers ontvangen de update in de loop van augustus/september, tegelijk met de BTW-aanpassingen en enkele nieuwe Galvano-specifieke functies.
 
Voortgang nieuwe versie en BTW
 
De uitlevering van de nieuwe versie en de voorbereiding op de nieuwe BTW verloopt voorspoedig. We hebben een pagina op onze website toegevoegd waar u de actuele stand van zaken kunt lezen. Op de nieuwe @codes voor de 21% BTW is bijvoorbeeld al een kleine update gekomen.
Klik HIER om naar de speciale webpagina te gaan.
 

Nieuw versie beheer

De afgelopen twee jaar brachten we nieuwe functies regelmatig uit via het service-pack. Dat had het voordeel dat u snel kon beschikken over nieuwe functionaliteit. Het nadeel was dat een enkele keer  de stabiliteit van de software hier onder leed. Daarom beperken we de service-packs nu tot kleine aanpassingen en 'bug-fixes'. Hierdoor zullen er ook veel minder service-packs komen. Nieuwe functionaliteit komt pas in een volgende officiële release. De 'ontwikkelversie', de versie waar we aan werken voor de volgende release, zal alleen onder bijzondere omstandigheden (bijv. voor testdoeleinden) aan klanten verstrekt worden.
 
Minimale Windows versie

Met ingang van deze nieuwe versie moet u tenminste over Windows-XP (SP3) beschikken op de werkplekken. Oudere versies, zoals Windows Millennium of Windows 2000, zijn niet geschikt om de installatie op uit te voeren. (Nieuwere versies: Vista en 7 uiteraard wel). Voor de server is Windows-XP-Pro en Windows Server 2003 de oudste versie die we nog ondersteunen. Gaat u een nieuwe werkplek of server kopen? Overleg even met ons voor advies. Een 64 bit-server met voldoende geheugen maakt bijvoorbeeld uw server razendsnel.
 
Geen editie in augustus
 
In de maand augustus zal er geen editie van de Nieuwsbrief verschijnen. Begin september mag u de eerstvolgende verwachten.
 

Test uw kennis
 
Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software. Met deze rubriek tonen we een gedeelte van één van onze schermen. Aan u is dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van Simar.
De vraag voor deze editie: uit welk scherm komt onderstaand fragment?
 
 
A. Uit ordervoortgang
B. Uit offerte/order maken
C. Uit de planningslijst van de agenda
D. alle drie zijn correct
 

De mooiste ontwerpen op onze website:
 
We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie.

TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl

 Nieuwe bestanden:
 
Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

# Brigitte Project (admin.)
# Brigitte Project (grafisch)
# Beterbad sanitair (admin.)
      
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Internet'. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op "Voortgang bestanden".
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.

Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286 
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur.
 
- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl 
BE helpdesk@simar-belgium.be 
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.

Cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER  om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.

Speciale cursussen:
 
Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan: 
 
* SIMS-Sales– Basis
   17 juli – locatie Amsterdam
 
* SIMAR-Design– Basis
   24 juli – locatie Amsterdam
 
* KIMS-Sales– Basis
   7 augustus – locatie Amsterdam
 
* SIMAR-Design– Gevorderd
   21 augustus – locatie Tilburg
 
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER
Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:
Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Antwoord

Dit plaatje komt uit Ordervoortgang, maar eigenlijk zijn alle drie de antwoorden correct. In de nieuwe versie gebruiken we dergelijke zoekvelden om snel een artikel of een order terug te kunnen vinden. In ordervoortgang kunt u in dit veld (rechtsboven) direct zoeken op bijv. de klantnaam, maar ook op alle andere gegevens uit de zichtbare kolommen. Daar moet u wel op de zoekknop drukken alvorens het zoeken start (of <Enter> geven).
Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 GENT (Gentbrugge) |  België