Nieuwsbrief
Oktober 2012
SIMAR automatisering; BTW, de epiloog

Het is gelukt! We zijn overgestapt op het nieuwe hoge BTW tarief van 21% en dat heeft in de achterliggende periode heel veel tijd, energie en aandacht gevergd van zowel onze klanten als van onze medewerkers. Onze grondige voorbereiding heeft duidelijk haar vruchten afgeworpen: vrijwel iedereen heeft zonder noemenswaardig probleem de conversie uitgevoerd. Dat het hier niet slechts ging om het invoeren van een gewijzigd percentage zullen wij u elders in deze nieuwsbrief verder toelichten.

In de voorbereiding op deze overgang naar het nieuwe hoge BTW-tarief heeft iedereen ons laatste Service Pack moeten inlezen, en daarmee beschikken al onze klanten over de meest recente versie van onze software. Dit betekent dat alle gebruikers van Simar software optimaal zijn uitgerust om in het laatste kwartaal zoveel mogelijk omzet te realiseren. Met behulp van onze software kunt u iedere vraag van de consument beantwoorden met een creatief ontwerp en een transparante aanbieding, op bijzonder fraaie en professionele wijze gepresenteerd. Daarmee heeft u alle gereedschappen in handen om te kunnen scoren.

De Simar Groep wenst u veel succes met uw verkoopactiviteiten in het laatste kwartaal van 2012.

Wij wensen u veel leesplezier!Tips en Trucs administratief: Query mengen met tekstverwerker document

Deze maand beschrijven wij een bijzonder handige en vooral ook krachtige functie van de SIMAR Tekstverwerker in combinatie met de Query module. De Query module wordt standaard meegeleverd met de Business en Enterprise edities van KIMS, SIMS en BSV-administratief en de SIMAR tekstverwerker is een integraal onderdeel van alle versies van onze administratieve software.

Stel u wilt een brief sturen aan alle mensen die in een achterliggende periode een keuken bij u hebben gekocht. Dan kunt u een query maken die u een aantal zoekresultaten geeft, bijvoorbeeld enkele NAW-gegevens van de klanten, en bijvoorbeeld het merk van de aangekochte keuken en de naam van de adviseur.
Belangrijk: voeg als u mengen met de tekstverwerker wilt gebruiken @00 (referentienummer) toe aan de zoekresultaten.
In plaats van deze zoekresultaten af te drukken op papier kiest u dan de optie ‘Resultaten opslaan in KIMS/SIMS’ uit het menu en laat u de Query module gewoon openstaan.


 
Daarna opent u de SIMAR tekstverwerker en selecteert u de brief die u wilt versturen aan de klanten die u via de Query-module heeft geselecteerd. Ga via de menustructuur of via het icoontje naar het scherm Afdrukken. Aan de rechterzijde ziet u een aantal tabbladen staan, u klikt hier op het meest rechter tabblad ‘Adres selectie’.
 

 
Nu zijn uw adressen gekoppeld aan en samengevoegd met uw document. U hoeft alleen nog maar de juiste printer te selecteren, en op Afdrukken te klikken.
Met deze methode koppelt u uitsluitend de adresgegevens. Als één klant meerdere orders in uw selectie had, dan krijgt deze klant één brief. U kunt ook uitsluitend @-codes gebruiken die betrekking hebben op de adres gegevens. Als alternatief is er het tabblad 'Referentie selectie'. Als u daar gebruik van maakt, maakt u één brief per gevonden offerte/order, als een klant dan meerdere orders heeft lopen krijgt deze ook meerdere brieven, en dan kunt u ook gebruik maken van @codes die betrekking hebben op de offerte/order.
 
De mail-functie werkt ook bij deze 'mengen met' functie, maar u moet zich wel realiseren dat er voor elke brief een aparte e-mail aangemaakt wordt (dat moet wel, omdat ze persoonlijk gemaakt worden door de @codes). Dit werkt dus alleen handig indien de aantallen niet al te groot zijn (en u uiteraard bij iedereen een e-mail adres hebt ingevuld).
Indien u nog vragen heeft over deze handige functie is onze helpdesk u graag van dienst.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en Trucs Komas: BIC code gebruiken
 
Ditmaal is er tevens een tip voor de gebruikers van het met de SIMAR software geïntegreerde boekhoudprogramma KOMAS.

Het is met KOMAS versie 7.41ha mogelijk om een binnenlandse betaling aan te maken voor een buitenlandse relatie die een Nederlands banknummer heeft. Hiertoe dient het banknummer van de relatie te worden omgezet naar een IBAN nummer. Om dit te doen dient de BICcode van de bank te worden bepaald dat bij de bankrekening hoort.

BICcodes kunt u via de volgende link laten bepalen aan de hand van een banknummer: http://www.ibanbicservice.nl/ Door de BICcode in te vullen wordt het banknummer in KOMAS automatisch vertaald naar een IBAN.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en Trucs design: Universeel keukenbestand
 
Sinds jaar en dag hebben we een universeel keukenbestand beschikbaar onder de naam SUKB (Simar Universeel Keuken Bestand). Dit bestand is bedoeld voor klanten die niet met een bekend keukenmerk werken. Veelal zijn dit klanten die zelf keukens bouwen of die naast de bekende merken ook nog een onbekend “eigen” keukenmerk voeren en dit “merkloos” willen tekenen.
De wensen van maatwerkbouwers en klanten die merkloos willen tekenen lopen echter steeds verder uit elkaar. Dat heeft ons doen besluiten om een geheel nieuw universeel bestand te maken meer gericht op de maatwerkbouwers. In dit bestand zijn tal van technische zaken beter geregeld en zijn de mogelijkheden tot aanpassingen van de elementen legio. We hebben dit bestand van de grond af aan opnieuw opgebouwd en durven te stellen dat “alles” nu zelf te tekenen is. Kasten kunnen in hoge mate worden aangepast, qua maatvoering, maar ook qua indeling.
 
Enkele voorbeelden:
- Terugval van een rugwand kan worden aangepast
- Diepte van de zijwand kan ingesteld worden
- Deur en lade verdeling kan aangepast worden
- Aantal planken in de kast is in te stellen
- Combinatie deur en laden volledig instelbaar
- Greeppositie is volledig instelbaar
In de bibliotheek is een zeer groot aantal deurmodellen opgenomen en alle denkbare kleuren (RAL, Pantone, Sikkens, Egger, Abet, NCS etc) zijn beschikbaar. Ook hebben we de meest verkochte grepen en knoppen volgens de leverancier ProdInter toegevoegd aan het bestand. Kortom een zeer uitgebreid bestand, optimaal geschikt voor de maatwerkbouwer.
Het bestand in de huidige versie zal kosteloos beschikbaar blijven voor iedereen, het nieuwe bestand zal tegen een vergoeding beschikbaar komen en wordt compleet geleverd met een korte implementatie, training en prijzenboek.
 
 
 
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen:

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

              mevrouw Sandra Devlieghere van Vimmo  te Antwerpen

 
 
 
 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.

 
Achter de schermen: de BTW aanpassingen 
 
Als u deze Nieuwsbrief leest dan zijn de meeste perikelen van de BTW aanpassing achter de rug. Een verandering die ogenschijnlijk zo simpel lijkt (dit moeten de heren in Den Haag klaarblijkelijk gedacht hebben) maar oh wee wat heeft dit enorme consequenties tot gevolg gehad.
Velen in het bedrijfsleven en in de detailhandel hebben menig uurtje moeten besteden aan aanpassingen van hun organisatie, de automatisering, de reclame uitingen en prijsbeleid.
 
Ook wij hebben heel veel tijd en aandacht besteed aan alle aspecten rond de verandering van het BTW-percentage. Een voorzichtige schatting geeft aan dat we ongeveer driekwart manjaar besteed hebben aan alles wat met de BTW verandering te maken heeft.
 
Er is nieuwe software gemaakt voor conversies, tools om in alle denkbare scenario’s aanpassing te kunnen doen, er zijn handleidingen geschreven, diverse communicaties naar buiten gebracht om u te informeren, we hebben extra helpdeskcapaciteit beschikbaar gemaakt en zijn zondag 30 september beschikbaar geweest om hulp te bieden. Kortom, een gigantische operatie waar velen de handen uit de mouwen gestoken hebben.

Speciale dank voor het begrip van alle klanten die soms wat langer hebben moeten wachten op hulp van de helpdesk. Het was de laatste weken extreem druk. Om u een idee te geven: in de drukste week hebben we 831 inkomende telefoontjes genoteerd ! We hopen dat de drukte nu zal afnemen en weer op een normaal niveau terug komt.Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.
 
Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl
Laatste nieuws:
 
Conditiefiles Sealskin

Afgelopen Juni heeft Sealskin de conditiegroepen in hun bestand aangepast. Van enkele condities zijn ze overgestapt naar meer dan 50 conditiegroepen. We hebben onderzocht of er een elektronische uitwisseling mogelijk is. Dit is gelukt en ondertussen beschikbaar in versie 8.6b van de software. U vraagt bij uw contactpersoon bij Sealskin een elektronisch conditiebestand aan. Vervolgens kunt u dit inlezen in het programma 'Bestanden inlezen', bij de menukeuze: Bestand | Importeren | Sealskin conditiebestand.
 

 
 
Vergeet de slotgroet niet
 
Niet echt een nieuwtje maar wel belangrijk;  vergeet niet uw slotgroeten na te kijken of daar mogelijk nog het percentage van de BTW op 19% vermeld staat.

Nieuwe cursus
 
Een nieuwe cursus is ontwikkeld. De cursus "SIMAR-Design presentatie" is bedoeld om prachtige presentaties te maken van een ontwerp. Met de gedachte “Het is de emotie die het verschil maakt” kunt u na het volgen van de cursus uw ontwerp aan de consument met overtuiging presenteren. Van harte aanbevolen !
Klik hier voor meer informatie.
 

Test uw kennis
 
Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software. Met deze rubriek tonen we een gedeelte van één van onze schermen. Aan u is dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van Simar.
 
De vraag voor deze editie: in welk scherm komt u deze mogelijkheid tegen:
 
 
 
A – Afbeelding uit scherm ‘Bestellen keukenmeubelen’
B – Afbeelding uit scherm ‘Service – nieuwe melding invoeren’
C – Afbeelding uit scherm ‘Afleveren artikelen’
D – Afbeelding uit scherm ‘Facturen maken’
 

De mooiste ontwerpen op onze website:
 
We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie.

TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl

 Nieuwe bestanden:
 
Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

# Burgmans (admin.)
      (met oa Artweger en Fantini)
# Rensa (admin.)
# Falmec (admin.)
      
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Internet'. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op "Voortgang bestanden".
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.

Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286 
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur.
 
- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl 
BE helpdesk@simar-belgium.be 
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.

Cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER  om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.

Speciale cursussen:
 
Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan: 
  
* SIMAR-Design– Presentatie    
   5 oktober– locatie Tilburg 
 
* BSV-Design– Basis
   23 oktober – locatie Tilburg
 
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER
Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:
Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

AntwoordHet juiste antwoord is: A – Afbeelding uit scherm ‘Bestellen keukenmeubelen’

Met deze optie selecteert u één of enkele tekeningen die in het dossier beschikbaar zijn om automatisch meegezonden te worden bij een bestelling van de keukenmeubelen.

Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 GENT (Gentbrugge) |  België