Nieuwsbrief
November 2012
SIMAR automatisering; de laatste ronde in 2012

We maken ons op voor de laatste eindspurt in 2012. Nu al een bewogen jaar met vele veranderingen, teleurstellingen, maar zeker ook kansen. Als de geluiden ons niet bedriegen lijkt het een mooie eindspurt te kunnen worden. Van Simar uit doen we er alles aan om u te helpen ook in de laatste weken snel en professioneel te kunnen werken en uw klanten optimaal te helpen. Bestanden worden snel verwerkt en beschikbaar gemaakt en de helpdesk zit klaar om uw vragen te beantwoorden. Maak er gebruik van !

Wij wensen u veel leesplezier!


Tips en Trucs administratief: Mutatie verslag bestanden

In de Business- en Enterprise editie van KIMS is een functie toegevoegd waarmee u gemakkelijk kunt zien wat er veranderd is in een nieuwe versie van een bestand. U vindt dit handige programma bij Bestanden | Hulpfuncties artikelbestanden | Mutatieverslag bestanden.

De informatie die u krijgt is afhankelijk van het type bestand (keuken, apparatuur, werkbladen). Bij apparatuur ziet u bijv. welke artikelen nieuw zijn, welke vervallen of opgevolgd en welke in prijs zijn gewijzigd. Bij keukenmeubelen tonen we naast nieuwe en vervallen artikelen ook nieuwe en vervallen frontuitvoeringen.
Deze functie is geïntroduceerd in de versie 8.6B (btw-versie) en werkt derhalve voor alle bestanden die vanaf die versie zijn ingelezen.

 
 
Tips en Trucs administratief: Tekstverwerker sneller starten
 
Het starten van de tekstverwerker duurt enkele seconden, afhankelijk van de snelheid van uw systeem. Een deel van die tijd wordt veroorzaakt door het laden van de extra software en bibliotheken voor de spellingscontrole. Mocht het zo zijn dat u de spellingscontrole niet vaak gebruikt, dan kunt u opstartsnelheid winnen door de taalkeuze van de spellingscontrole op 'geen' te zetten. U vindt dit onder Extra | Opties, tabblad Instellingen. Mocht u toch een document op spelling willen controleren dan kunt u uiteraard de spellingscontrole op dezelfde manier weer activeren.
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en Trucs design: Hoek opstelling tekenen vanuit de hoekkast
 
Als u een hoekopstelling wilt gaan ontwerpen is het verstandig om met de hoekkast te beginnen, het voordeel is dat als u een muur aan het eind van de opstelling hebt het passtuk automatisch de breedte van de tussenruimte aanneemt. Passtukken worden vaak op een standaardmaat geleverd. Dat betekent dat u bij handmatig plaatsen de maat moet aanpassen. In de situatie dat u met de hoekkast begint kunt u bij het afsluiten met slechts 2 klikken het passtuk plaatsen.
Ook ziet u meteen waar de overige kasten geplaatst kunnen worden.
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).
Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

              de heer Lammert Kort, KBC Scharnegoutum

 
 
 
 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.

 
Tips en trucs: Back-up 
 
In de herfst kunnen de temperatuurschommelingen zoals wij die nu kennen een aanslag zijn op de levensduur van harde schijven. Dus vooral nu is het weer belangrijk om te zorgen dat er regelmatig een goede back-up wordt gemaakt. Als suggestie voor een eenvoudige en zeer prijsbewuste oplossing: u kunt een aantal USB-sticks kopen (bijv. 4 of 8 GB) (die zijn nu zeer betaalbaar), en deze per werkdag markeren, zodat op heel goedkope wijze toch een goede back-up kan worden gemaakt.
 
 
 
 


Kent u deze SIMAR module al:     Service-Pro

Een tevreden klant is goud waard, want deze levert u de beste reclame tegen de laagst mogelijke prijs. Het is daarom juist nu van vitaal belang om ook uw service afhandeling professioneel aan te pakken. En dat kan niet beter dan met onze module Service-Pro.

Servicemeldingen worden snel en efficiënt ingevoerd en direct verwerkt. Uw klant en leverancier kunnen al binnen een minuut een bevestiging van de service melding ontvangen per e-mail en alle meldingen worden bovendien gelogd in onze schermen Order Informatie en Order Voortgang. U heeft dus direct optimaal overzicht. Ook de retour administratie van om te ruilen artikelen wordt in Service-Pro geregistreerd. U kunt direct werkbonnen afdrukken voor uw monteurs en er is een koppeling met de Weekagenda om uw service afspraken te beheren. Te berekenen extra kosten kunnen vanuit Service-Pro direct worden vastgelegd en gefactureerd.

 

Uiteraard kunt u de voortgang van uw service meldingen in deze module bewaken en direct een overzicht krijgen van alle nog lopende service binnen uw onderneming.
Recentelijk zijn de rapportage-mogelijkheden van deze module uitgebreid om u nóg meer controle te geven over het serviceproces, in de vorm van duidelijke overzichten en statistieken. Het is niet voor niets dat de module Service-Pro één van de meest populaire modules is bij onze klanten.  U koopt Service-Pro voor minder dan de prijs van een doorsnee advertentie. Uw goede naam en de reputatie die u op zult bouwen door uw professioneel servicebeleid zullen uw beste advertenties zijn!

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Achter de schermen

De KIMS/SIMS 8.6B versie is in de maand september met enorme snelheid uitgerold bij al onze klanten. Dat is bijzonder goed verlopen en de overgang naar de nieuwe BTW is daarmee vlot ingevoerd. Over andere nieuwe functies in de 8.6 zijn wel vragen en opmerkingen gekomen. Zo zijn er nog verbeteringen aangebracht in de nieuwe tekstverwerker en wordt er nog gewerkt om de koppeling KIMS-Design nog meer (instel)mogelijkheden te geven (relevant bij bepaalde werkwijzen).
 


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.
 
Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl
Laatste nieuws:
 
De Kalender 2013

Hij komt er weer aan; de kalender voor het jaar 2013. U heeft allemaal een e-mail gehad met het verzoek aan te geven of u prijs stelt op toezending. Velen hebben dat reeds gedaan. Mocht u dat nog niet hebben gedaan en toch een kalender willen ontvangen, meld dit dan nog even (liefst door de link in de e-mail te activeren). 
 
Gaan we de goede kant op ?

Het lijkt er op dat er weer meer belangstelling is van de consument om een keuken of een badkamer te kopen. We baseren dit niet op onderbuikgevoel, maar op het feit dat we zien dat er een toename is van consumenten die gebruik maken van de KeukenCreator en zelf een ontwerp maken van een nieuwe keuken. Iets om in de gaten te houden dus.

Nieuwe cursus
Internet snelheid
We gebruiken het internet steeds meer om bij klanten in te bellen en het systeem over te nemen. Wat ons opvalt is dat sommige verbindingen traag zijn. Vaak blijkt dan dat men al lang bij internetprovider xxxxx zit en er nooit iets aangepast is. Houd uw contract met de provider eens tegen het licht; mogelijk kunt u nu een veel hogere snelheid krijgen voor hetzelfde of minder geld ! 

Test uw kennis
 
Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software. Met deze rubriek zullen wij periodiek een klein gedeelte van één van onze schermen aan u tonen.
Aan u is dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van de software.

De vraag voor deze editie: uit welk programma-onderdeel komt dit plaatje

 

A – Afbeelding uit scherm ‘Invoeren nieuwe medewerker’
B – Afbeelding uit scherm ‘Ontwikkeling orderportefeuille’
C – Afbeelding uit scherm ‘Query’
D – Afbeelding uit scherm ‘Rendementsoverzicht’


De mooiste ontwerpen op onze website:
 
We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie.

TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl

Nieuwe bestanden:
 
Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

# Snaidero      (admin.)
# Snaidero      (grafisch)

Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Internet'. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op "Voortgang bestanden".
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.

Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286 
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur.
 
- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl 
BE helpdesk@simar-belgium.be 
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.

Cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER  om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.

Speciale cursussen:
 
Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan: 
 
* Management Informatie
  19 november – locatie Tilburg
 
* SIMAR-Design– Presentatie    
   20 november– locatie Tilburg 

* SIMAR-Design– Presentatie 
   22 november– locatie Tilburg
 
* SIMAR-Design– Presentatie
   27 november– locatie Tilburg
 
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER
Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:
Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Antwoord

Het juiste antwoord is: B – Afbeelding uit scherm ‘Ontwikkeling orderportefeuille’

Door de periode op te geven en één gebruiker of alle gebruikers op te geven krijgt u een overzicht van alle lopende orders en of de waarde daarvan is gestegen of gedaald in de periode tussen de twee datums. Dit is een handig overzicht ter controle van het proces en kan ook worden gebruikt om eventuele provisie uitkeringen aan een verkoper op te baseren (business en enterprise editie).
Let op: deze functie werkt alleen als u deze hebt geactiveerd in de preferenties.

Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 GENT (Gentbrugge) |  België