Nieuwsbrief
December 2012
SIMAR automatisering: op naar de Kerst

Het is december, het jaar is voorbij gevlogen. Het is een periode van terugblikken en vooruitkijken.  De nieuwe versie van de KeukenCreator / BadkamerCreator  is uitgekomen begin dit jaar en is een succes. De sanitairbeurs BADVAK  in juni waar wij present waren met een stand was ook een mooie gelegenheid om onze prachtige producten onder de aandacht te brengen en te demonstreren.  Verder is de KIMS/SIMS 8.6 versie uitgekomen, de reacties van de gebruikers van deze administratieve software zijn zeer positief.  Teveel om het allemaal op te noemen. Wij kijken terug op een productief jaar en wij hopen dat dat voor u ook het geval is.

Aangekomen in de maand van onze goedheiligman, Kerstmis en de jaarwisseling , waarin gezelligheid en samenzijn centraal staan. Uw showroom is in Kerstsfeer en u serveert vast iets lekkers. De klant is gevoelig voor sfeer. Emotie bepaalt, dat weet u als specialist natuurlijk als geen ander.

Maar voor het jaar echt om is, wilt u nog zo veel mogelijk verkopen en bestaande offertes nog eens nabellen.  De laatste loodjes wegen doorgaans het zwaarst, maar Simar helpt u daarbij. Onze software is ideaal ontworpen om het maximale rendement te halen uit uw showroombezoeken, gebruik deze kennis!

2013 zal voor Simar automatisering het hele jaar in het teken staan van het ontwikkelen en onderhouden van onze softwareproducten, maar wel met een feestelijk tintje! Want al 25 jaar lang zijn wij toonaangevende leverancier van al uw keuken-,badkamer en sfeerverwarmingssoftware producten. 25 jaar lang! Een jubileum wat wij niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan.

De directie en medewerkers van de Simar Groep wensen u en uw collega’s alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar.


Tips en Trucs administratief:  Afdrukken van één pagina uit een order

Deze handige functie is het vermelden waard: het is sinds kort mogelijk geworden om met een 'truukje' ook één losse pagina uit een order of andere afdruk (opnieuw) af te drukken. Dit is iets wat regelmatig werd gevraagd. Kies hiertoe voor het afdrukvoorbeeld op het scherm. In dit afdrukvoorbeeld zet u de gewenste pagina voor en kiest dan in het menu voor 'Huidige pagina afdrukken'.

 
 
Tips en Trucs administratief:  Algemene klantgegevens
 
Informatie in een offerte of order heeft steeds betrekking op die offerte/order. Maar u kunt ook informatie vastleggen die voor de klant geldt, ook als die klant ook andere offertes en orders heeft. Klik hiertoe op het klantnummer dat u achter de klantnaam ziet staan.
In het venster dat dan verschijnt ziet u o.a de memo die aan de klant gekoppeld is, de andere referenties van die klant, en op het tweede tabblad een aantal nieuwe functies, zoals de optie om vast te leggen dat een klant geen reclame e-mails wenst, en de mogelijkheid om bepaalde functies voor deze klant te blokkeren. Ook de mogelijkheid om een standaard betalingsconditie te koppelen (Business en Enterprise editie) aan een klant is nieuw. (In de preferenties is desgewenst nog in te stellen dat deze niet meer kan worden gewijzigd).
 
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en Trucs design:  Aanpassen van kasten met het “itje”
 
De gegevens van een kast zijn deels aanpasbaar. Als u een kast geplaatst heeft en u klikt op de i van informatie dan zal er in het menu aan de zijkant een optie verschijnen die heet “Artikeleigenschappen"
 
 
Als u daar op klikt opent zich een scherm waar diverse zaken qua maatvoering en eigenschappen in te stellen zijn.

Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de afmetingen van de hoekkast aan te passen of de stelmaat van de hoekkast. LET OP: dit geldt niet voor alle keukenmerken. Er zijn enkele keukenbestanden in omloop waar deze optie nog niet beschikbaar is.
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).
Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

              de heer Jos Mesland Elan Keukens & Koken bv te Eemnes

 
 
 
 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


Kent u deze SIMAR module al:     Caché

Ditmaal een wat bijzondere module in de spotlight: de database 'Caché', het fundament van uw administratieve software. Alle gegevens, van artikelbestanden tot orderregels, worden geordend bewaard in een database op de server. Een stevige database is daarvoor vereist, omdat het, zeker in grotere bedrijven, om grote hoeveelheden gegevens gaat. Bovendien wil je elke order direct kunnen openen, zonder wachttijd, en ook overzichten en queries moeten vlot kunnen worden geproduceerd. Om dat te bereiken is een stevige database nodig.

Wij kozen daarbij voor Caché, een snelle, objectgeoriënteerde database. Behalve snel is Caché ook erg betrouwbaar en heeft bovendien geen onderhoud nodig. Een andere opvallende eigenschap is de schaalbaarheid: of u één werkplek heeft of 200, Caché kan het aan. Caché wordt gemaakt door het Amerikaanse Intersystems en wordt wereldwijd gebruikt, veelal ingebouwd in branche-specifieke softwaresystemen.
Naast commerciële en bank-systemen wordt Caché veel in de medische sector gebruikt. Met Caché bieden wij de kwaliteit en prestaties van een Oracle database, tegen een fractie van de kosten.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Achter de schermen:  Webintegratie bij Galvano en Technische Unie

Als u elektronisch bestelt bij Galvano en / of de Technische Unie, dan kunt u vanaf de 8.6B versie ook gebruik maken van de integratie van de website/webshop van deze groothandels binnen SIMS/GOOP. Zie ook het artikel 'e-shop koppeling' in Galvano Update, ook te vinden op onze website in de rubriek 'Nieuws'
 
 
Kort gezegd komt het er op neer dat u vanuit de SIMS/GOOP-offerte direct de website van de groothandel er bij kunt pakken (via het meest rechtse icoon op de werkbalk, het wereldbolletje) daar alle beschikbare hulpmiddelen gebruiken om de juiste artikelen te selecteren, en die vervolgens vanuit het verzameld 'mandje' in één handeling terugzet in uw SIMS-offerte. Vooral voor complexe en samengestelde artikelen kan dit een handige manier van werken zijn.
U leest de uitgebreide uitleg in de handleiding van SIMS 8.6B / GOOP 3.0.
 


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.
 
Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl
Laatste nieuws:
 
Openingstijden rond Kerst
In de weken 52 en 1 zullen we met beperkte bezetting beschikbaar zijn. Maandag 24 en maandag 31 december zijn we echter volledig gesloten. Vanaf maandag 7 januari is de bezetting weer volledig.
 
Formulier overzicht bestanden
U bent gewend dat wij u in de maand december een formulier zenden met daarop een overzicht van alle bestanden die u van ons op dat moment afneemt. Hiermee kunt u gemakkelijk bepalen of u mutaties wilt toepassen in de door u gebruikte bestanden, deze mutaties direct op het formulier vastleggen en retourneren naar het secretariaat.
Dit jaar zal dit formulier in week 49 worden verzonden. Nieuw is dat dit formulier per e-mail zal worden verzonden en wel naar hetzelfde e-mail adres als dat wordt gebruikt om aan te geven dat er nieuwe versies van bestanden klaar staan. Wij verzoeken u vriendelijk dit formulier af te drukken en ingevuld/ondertekend aan ons te retourneren per fax, of ingescand per e-mail naar secretariaat@simar.nl.


Kalender
Traditiegetrouw bieden we u ook dit jaar weer een kalender aan. Vele klanten waarderen deze handige kalender met weeknummering. Maar anderen hebben niet zo'n behoefte aan een kalender. Daarom hebben we net als vorig jaar iedereen een e-mail gestuurd met het verzoek om op onze website aan te geven of u een kalender wens te ontvangen. Daarmee besparen we zowel kosten als milieubelasting. Als u wel een kalender wilt hebben, maar dit nog niet hebt aangegeven, stuur ons dan nog even een mailtje.
 
 
Jaarovergang document
Per 1 januari moet u een aantal instellingen in KIMS/SIMS opnieuw goed zetten. De belangrijkste daarvan is de factuurnummering. Om u daarbij van dienst te zijn ontvangt u ieder jaar van ons het Jaarovergang document, dat naast de instructies ook een aantal andere tips rond de jaarovergang zal geven.
Het jaarovergang document zal dit jaar voor de  Kerstdagen worden verzonden.
 Toename gebruik KeukenCreator
Met nog de maand Decmeber te gaan zien we nu al dat het gebruik van de KeukenCreator door consumenten weer is toegenomen. De diverse relaties die de KeukenCreator gebruiken zien niet alleen een stijging in gebruik, maar ook de kwaliteit van ontwerpen gaat omhoog. Een positieve ontwikkeling in deze moeilijke tijden !
 
 
 

De mooiste ontwerpen op onze website:
 
We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie.

TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl

Nieuwe bestanden:
 
Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

# La Germania         (admin.)
 

Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Internet'. Zodra het overzicht met bestanden in uw scherm staat, scroll naar de onderzijde van dit overzicht en klik daar op "Voortgang bestanden".
*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.

Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286 
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur.
 
- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl 
BE helpdesk@simar-belgium.be 
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.

Cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER  om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.

Speciale cursussen:
 
Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan: 
  
* SIMAR-Design– Presentatie    
   10 december– locatie Tilburg 

* SIMAR-Design– Gevorderd
   11 december– locatie Tilburg
 
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER
Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:
Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.
 
Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 GENT (Gentbrugge) |  België