Nieuwsbrief
Maart 2013
SIMAR automatisering: de grote schoonmaak ?
 
De dagen worden langer en lichter. Het vrolijke voorjaar staat weer voor de deur en wellicht herkent u het gevoel van opruimen, schoonmaken, plaats maken voor nieuwe dingen. Showroommodellen zijn afgelopen maanden verkocht voor bodemprijzen en de nieuwste modellen staan opgesteld. Frisse wind erdoor heen. Niet alleen de showroom is er klaar voor, de klanten voelen het ook. 
 
De zin in iets nieuws. Natuurlijk speelt u daar als professionele verkoper op in, hier liggen uw kansen en mogelijkheden. Maak van een kijker een koper, dat heeft u de laatste tijd vaker gehoord en gelezen. Het is nu mogelijk! Dankzij onze nieuwste module Klantcontact. Dit is wellicht de ontbrekende tool die u verder kan helpen om de business te optimaliseren.
Verdere informatie hierover vindt u op www.simar.nl/klantcontact

We zijn u graag van dienst.


Actueel:  Verlaagd btw-tarief voor verbouwingen
 
Op 28 februari is de uitwerking van de verlaagde btw-regeling voor verbouwingen bekend geworden. De btw op arbeid bij verbouwingen wordt per 1 maart gedurende een jaar verlaagd van het hoge naar het lage tarief. De woning moet tenminste twee jaar oud zijn en het verlaagde tarief geldt uitsluitend voor de arbeid, niet voor de gebruikte materialen. Als peildatum geldt de datum waarop het werk werd afgerond.
U vindt de regeling als PDF document op de site van de rijksoverheid (via documenten en publicaties, en dan besluiten). In de bijlage worden voorbeelden genoemd van werken die onder het verlaagde btw-tarief vallen. Het plaatsen en onderhouden van keukens en badkamers, tegelwerk en wanden, maar ook het plaatsen en onderhouden van kachels, zonwering, zonnepanelen, airco en alarminstallaties vallen onder de verlaagde regeling.
In de  montage/installatiemodule kunt u per regel het gewenste btw-tarief instellen.
 
Actueel: Verwijderingsbijdrage teruggave
 
Kunt u nog teruggave vragen?
Sinds 13 februari is in Nederland de verwijderingsbijdrage op koel/vriescombinaties en op groot witgoed ook afgeschaft, zodat er geen verwijderingsbijdragen meer over blijven. We hebben alle keukenklanten daarover geïnformeerd. Medio februari informeerden we de KIMS klanten dat de mogelijkheid bestaat om betaalde verwijderingsbijdragen, die u niet meer aan de consument kunt doorbelasten, terug te vragen en maakten we een hulpprogramma om dit gemakkelijk te maken. Zeer veel klanten hebben de handleiding hierover al gedownload. Mocht u deze informatie gemist hebben: u vindt de handleiding hier op onze website.
 

Tips en Trucs administratief:  revisies
 
Gebruikers van de business- en enterprise editie van onze software willen we graag wijzen op de nieuwe faciliteit van revisies, die in de zomer van 2012 geïntroduceerd is met versie 8.6.  Dat maakt het mogelijk om verschillende varianten van een offerte te maken, of revisies in de tijd van dezelfde offerte, met minder moeite en op een wijze die ervoor zorgt dat u en het systeem weet welke versie de actuele en welke de eerdere zijn.
 
De hele functie beschrijven voert wat ver voor deze nieuwsbrief, maar deze staat uitgebreid beschreven in de Handleiding KIMS/SIMS versie 8.6 deel2  (beschikbaar in uw Help menu).
 
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).
  

Tips en trucs KOMAS: archief boekingsverslagen
 
Komas verwerkt uw journaalposten, ook als u voor een afdrukvoorbeeld kiest. Dit is geen vergissing, het is namelijk helemaal niet nodig om de boekingsverslagen te printen.
Alle boekingsverslagen worden elektronisch gearchiveerd en kunt u deze later inzien als dit nodig is.

Na het jaarwerk kunt u de boekingsverslagen per jaar elektronisch archiveren. Dit kan bijvoorbeeld met een PDF writer of de HTML printer in Komas. Het zoeken in deze documenten is zeer eenvoudig en u kunt de bestanden gemakkelijk via e-mail versturen naar uw accountant.

Zie de optie Boekingsverslagen onder Overzichten voor het inzien, printen of archiveren.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).
 

Tips en Trucs design:  automatisch plaatsen
 
Het scherm 'automatisch plaatsen van kroonl. lichtl. werkblad plint' heeft inmiddels een extra optie: het automatisch plaatsen van een plafondplint. Deze optie voorziet hoge kasten, bovenkasten en luifels van een aftimmering tot aan het plafond. Via de knop opties is tevens een terugval ten opzichte van de voorzijde van het korpus in te stellen. Een combinatie met een kroonlijst blijft ook nog steeds mogelijk.

De plafondplint uit 'accessoires bouwkundig' wordt standaard in de muurkleur uitgevoerd. De plint uit het keukenmerk in de frontkleur.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).
 

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

              de heer Egbert Elburg, KC de Graafschap BV te Aalten

 
 
 We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl  vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
 
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !


Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.

Kent u deze SIMAR module al:     de montage / installatie module

Met deze module maakt u snel een nauwkeurige offerte of order voor het uitvoeren van montage- of installatiewerk.
Deze module is nu extra actueel omdat het hierin mogelijk is per handeling het btw-tarief te kiezen. U kunt dus op gemakkelijke wijze gebruik maken van de mogelijkheid om bepaalde werkzaamheden onder het lage btw-tarief te laten vallen.

 
De module voegt enkele extra schermen toe aan de bekende offerte/order schermen. U kunt werken met een lijst van zelf te definiëren handelingen of werkzaamheden, elk met hun eigen code, omschrijving, prijs en optioneel norm-uren.
Voor de keukens is het mogelijk de werkzaamheden automatisch te koppelen aan de verkochte elementen, zodat vrijwel automatisch een montage-offerte kan worden gemaakt. Bij sanitair en bij haarden is dat niet mogelijk en maakt u zelf de keuzes uit een overzichtelijke lijst van werkzaamheden, ingedeeld op tabbladen.
 
Voor nog meer snelheid kunt u veel terugkerende werkzaamheden als 'set' opnemen, gekoppeld aan een tussenkopje. Ook ondersteunen we standaardposten en sets waarvan alleen het kopje wordt getoond (met een prijs), maar niet alle onderliggende detailregels die de prijs van die set hebben bepaald.
 
Voor GOOP/Galvano klanten is er een door Galvano ontwikkeld bestand van veel gebruikte werkzaamheden beschikbaar, zodat u die niet meer zelf hoeft samen te stellen.
Behalve voor eigen installatiewerk kunt u de module ook gebruiken voor het offreren van werk door derden.
De uitvoer is op talrijke manieren mogelijk, apart of als onderdeel van de algemene offerte/order, maar ook als werklijsten voor uitvoerenden.
De montage/installatie module is een veel gebruikte en waardevolle aanvulling op de KIMS/SIMS/GOOP/Haarden software.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Achter de schermen:  diverse aanpassingen

Het stoppen van de verwijderingsbijdrage heeft flink wat aandacht gekost. Een tweetal extra tools zijn gemaakt om op een slimme manier orders te kunnen converteren en om u te helpen de teveel betaalde verwijderingsbijdrage terug te vragen.
 
De nieuwe module klantcontact was een andere mijlpaal. De eerste gebruikers zijn druk bezig en diverse handige uitbreidingen werden nog toegevoegd.
Maar ook werd weer een aantal punten uit onze wensenlijst opgepakt voor KIMS en SIMS. Zo kunnen tekstblokken in de order nu een afwijkende kleur krijgen op het scherm, de extra velden kunnen breder gemaakt worden, en afgemelde offertes worden duidelijker aangeduid in het scherm Orderinformatie.
 
B/S/H komt per 1 april met een nieuwe structuur van de conditiefiles. Daarvoor is de software aangepast.
 
Een handige is ook dat het default btw-tarief van de montage nu aan het orderkenmerk kan worden gekoppeld, en dat het scherm voor het kiezen van montagehandelingen nu een vinkje heeft ‘meerdere codes invoeren’.
Alle genoemde functies zijn aanwezig in het service-pack.
 

Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:
 
Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.
 
Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl
Laatste nieuws:
 
Gemakkelijk offertes opvolgen 
 
Succesvolle introductie van de module Klantcontact
U wilt eigenlijk offertes vlot en consequent opvolgen, en controle houden over de voortgang van de communicatie met uw potentiële klant. Dat verzorgt de nieuwe module Klantcontact, die wij vorige maand introduceerden. En de module doet nog veel meer dan dat. U vergeet geen terugbelacties meer. Alle communicatie met uw klant verloopt efficiënt, maar ook persoonlijk.
De module is uitstekend ontvangen en de eerste gebruikers zijn zeer enthousiast. Ook zijn de mogelijkheden de laatste weken nog verder uitgebreid (o.a. integratie met ordervoortgang, ondersteuning labelprinters, importeren van naam-adresgegevens uit spreadsheet).
Tot 31 maart ontvangt u nog de 25% korting op de aanschafprijs, in het kader van ons 25 jarig bestaan.
Op onze website vindt u alle informatie over de module, waaronder een korte videopresentatie. Zie www.simar.nl/klantcontact

 
GOOP Roadshows
 
De data voor de GOOP Roadshows zijn bekend !
Galvano organiseert in samenwerking met Simar automatisering opnieuw de GOOP Roadshows, waarin u in enkele uren aan het einde van de dag (en onder het genot van een hapje en drankje) wordt bijgepraat over de nieuwe mogelijkheden van GOOP en de website van Galvano.
Noteert u de datum alvast die u het beste uitkomt (tijden steeds 16.00 - 21.00 uur):

Maandag 08-04-2013: Eindhoven
Maandag 22-04-2013: Breukelen
Maandag 13-05-2013: Zwolle

 
 
 
 

Test uw kennis

 
Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software. Met deze rubriek zullen wij periodiek een klein gedeelte van één van onze schermen aan u tonen.
Aan u is dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van de software.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje

 

A Afbeelding uit module Klantcontact, scherm Nieuwe actie
B Afbeelding uit Weekagenda, scherm Tekst afdrukken
C Afbeelding uit Berichtendienst, scherm Instellen automatische berichten
D Afbeelding uit scherm Ordervoortgang


De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie.


TIP  TIP  TIP  TIP


Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl

Nieuwe bestanden:
 
Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

# Schröder Power Basic    (admin.)
# Schröder Power Basic    (grafisch)
 
 
# Express Küchen                (admin.)
# Express Küchen                (grafisch)
 

# Exquisit apparatuur          (admin.)
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Voortgang'.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.

Stel een vraag aan de helpdesk:
 
U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286 
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur.
 
- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl 
BE helpdesk@simar-belgium.be 
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.

Cursussen:
 
Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.
Klik HIER  om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.

Speciale cursussen:
 
Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan: 
  
* KIMS-Sales– Basiscursus
   7 maart - locatie Gent 

* SIMAR-Design– Basiscursus
   12 maart – locatie Gent
 
* SIMAR-Design– Gevorderden
   19 maart-  locatie Tilburg
 
* SIMS-Sales– Basiscursus
   26 maart- locatie Amsterdam
 
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER
Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Voorgaande nieuwsbrieven:
 
Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.

De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.

Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.  

Antwoord
 
 

Het juiste antwoord is: C Afbeelding uit Berichtendienst, scherm Instellen automatische berichten. In de Business en Enterprise Editie van KIMS, SIMS of BSV-Sales heeft u de beschikking over een (interne) berichtendienst waarmee u berichten kunt sturen naar één of meerdere gebruikers binnen uw Simar software. Een handige functie van die berichtendienst is dat u ook automatische berichten kunt versturen, naar vooraf ingestelde gebruikers. Bijvoorbeeld als een order door een consument is getekend, zodat de boekhoudafdeling een aanbetalingsfactuur kan versturen. Of bijvoorbeeld wanneer alle artikelen zijn binnengemeld, zodat de aflevering kan worden ingepland. U treft deze functie in de Simar client> Algemeen> Berichtendienst> Instellen automatische berichten
Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 GENT (Gentbrugge) |  België