Nieuwsbrief
Mei 2013
SIMAR automatisering: zin in verandering

Lang leve de Koning!

Wij zijn met z'n allen getuige geweest van een historisch moment. Wat was het heerlijk om deel uit te maken waar een klein land sterk in is, samen uitbundig feesten. Prachtige beelden van een prachtige dag, bijbehorende activiteiten, het is iets waar vele mensen nog een tijd op gaan teren, het wij-samen-gevoel. Trots op je land.                                 

Hopelijk pakt dit nog even door in de verkopen in onze branche. Positiviteit en enthousiasme, weer zin krijgen in veranderingen. Het hoort ook bij de periode van het jaar. Wij bij SIMAR zijn net als altijd bezig met ontwikkelen van nieuwe tools waar u in deze editie van de nieuwsbrief weer van alles over kunt lezen.

Heeft u zich al aangemeld voor de 25% korting actie m.b.t. trainingen?

Doe u voordeel met deze aanbieding, aarzel niet en ga ervoor!


Tips en Trucs administratief: revisie

Gebruikers van de Business- en Enterprise editie van SIMS en KIMS kunnen gebruik maken van een optioneel revisie/variant systeem dat het mogelijk maakt om verschillende varianten van offertes te maken. Het systeem bespaart tijd bij het maken van een variant-offerte en maakt het mogelijk om bij revisies in de tijd terug te keren naar een eerdere variant. Uiteindelijk kan slechts één variant tot order gemaakt worden. Doordat het systeem 'weet' welke varianten bij elkaar behoren (en dus meerdere offertes uiteindelijk tot één order kunnen leiden, één verkoopkans), kan het scoringspercentage beter berekend worden dan wanneer alle afzonderlijke offertes meetellen.

U maakt een nieuwe revisie door de menukeuze Offerte/order | Revisies | Maak revisie of door de bijbehorende knop in de knoppenbalk.

Wanneer u op de linker knop drukt (nieuwe revisie) dan krijgt u eerst de gelegenheid een korte omschrijving voor deze nieuwe revisie in te voeren. Nu kopieert het programma zowel de administratieve als grafische (Design) component van de offerte. U ziet het offerte/order programma zich opnieuw openen en u werkt nu verder in deze kopie offerte met een nieuw nummer.

Nu er twee revisies zijn kunt u ook het lijstje van beschikbare revisies van deze offerte opvragen. Dit doet u met de rechter van de twee knoppen.

U krijgt nu een overzichtslijstje met de beschikbare revisies, waarbij een vinkje de actuele aangeeft. Door een andere revisie aan te vinken kiest u hier een andere revisie als de actuele (die wordt dan ook automatisch geopend zodat u daar in verder werkt).

U kunt de module aanzetten in de Preferenties - Diverse - Modules, tabblad Uitgebreid: 'Revisiesysteem offertes'

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en trucs algemeen; internet diensten populair
 
We bemerken een ongekende populariteit voor ons internet product de KeukenCreator. De fraaie tekeningen die met deze online lead-generator gemaakt kunnen worden stimuleren de consument in zijn zoektocht naar vernieuwing en is een perfecte introductie in uw showroom. U profiteert door reeds in de oriënterende fase de leads te ontvangen van bezoekers van uw website en de adviseurs kunnen veel gerichter en dus efficiënter werken. En dat voor een jaarprijs die lager ligt dan een gemiddelde advertentie in de krant.

De KeukenCreator is bijzonder gemakkelijk te integreren in uw website en is snel leverbaar. Wist u trouwens dat wij tevens een badkamerversie hebben, genaamd de BadkamerCreator? Alle voordelen en functionaliteit zijn voorhanden en u zult onder de indruk zijn van de presentatiemogelijkheden.  Klik op onderstaande link om rechtstreeks naar onze informatieve websites te gaan:
http://www.keukencreator.nl/
http://www.badkamercreator.nl/

Enkele voorbeelden van tekeningen gemaakt door de consument


 

Tips en Trucs design:  de cursor op de goede plek zetten

Er zijn een aantal opties om de cursor in het tekenprogramma goed te zetten.

- Om de cursor aan een kast of muur te plakken kunt u met de rechtermuisknop op de kast of muur klikken, en kiezen voor "Plak cursor aan". De cursor wordt dan aan het eind van de kast of begin van de muur geplaatst.

- Met de rechtermuisknop kunt u ook kiezen voor "Positioneer cursor", als u in de buurt van een kasthoek komt gaat de cursor naar het magneetpunt (kasthoek)

- Ook kunt u de cursor precies positioneren (in het bovenaanzicht) door de selecties in de tekening op te heffen (buiten de muren klikken) en vervolgens kunt u met CTRL-pijltjes toetsen de cursor op de juiste plek zetten.

- Het is ook mogelijk om de cursor op een plek te krijgen door op uw muiswiel te drukken. De cursor komt op de plek te staan waar u geklikt heeft. Ook hier zal de cursor het magneetpunt opzoeken als dat dichtbij zit. 

Om de cursor te draaien gebruikt u CTRL-9,  hiermee draait de cursor 90 graden. Met CTRL-R kunt u een rotatiehoek opgeven om de cursor met xxx graden te draaien.

 

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

de heer Ad Paans van Tieleman Keukens te Middelharnis

 

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.

De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.

Kent u deze SIMAR functie al: het Simar Dashboard
 
 
Het Simar Dashboard is aanwezig in de Business- en Enterprise edities van onze software en toont in één compact overzicht de belangrijkste kengetallen van uw bedrijf. Rechtsonder stelt u in welke week of weken u wilt zien. Vervolgens toont het dashboard de waarde van wat er in die weken is verkocht (nieuwe orders), naast de waarde van de in die weken uitgeleverde orders.

De tweede regel toont de orderportefeuille (maar die wordt altijd actueel berekend, de weekinstellingen hebben hier geen invloed op) en daarnaast het 'showroombezoek' uitgedrukt in de waarde van de in de gekozen periode uitgebrachte offertes.

Tenslotte ziet u de verhouding tussen de waarde van de nieuwe orders ten opzichte van de nieuwe offertes en de marge die u hebt gemaakt op de nieuwe orders in de gekozen periode (voorcalculatie).
Tip: onder de knop 'Verkoop per week' vindt u een fraaie omzet grafiek met een vergelijkoptie met vorige jaar. Zet die grafiek ook eens op 'cumulatief' voor een zeer overzichtelijke weergave.

Het voert te ver om alle mogelijkheden en instellingen van het dashboard hier in de nieuwsbrief uit de doeken te doen. Een uitvoerige beschrijving is in het programma opgenomen, deze verschijnt als u in het dashboard op functietoets <F1> ('Help') drukt.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Achter de schermen: diverse aanpassingen

We werken aan een aantal grote wijzigingen in de volgende versie van KIMS die betrekking hebben op de keukenbestanden. Voor nu merkt u daar nog niets van, omdat dit pas later in het jaar klaar zal zijn, maar voor ons is het een heel groot project dat veel tijd in beslag neemt.

Daarnaast is er natuurlijk het lopend werk. Een greep uit de nieuwe functies: voor onze Belgische klanten kennen we nu de omschrijvingentabel in het Vlaams, dit omdat een aantal vaktermen in het Vlaams anders luiden dan in het Nederlands. De Mijnkeuken/badkamer dienst kreeg een aantal verbeteringen, zoals eenmaal per dag een e-mail aan de consumenten als er iets veranderd is en een mogelijkheid om het updaten van de website tijdelijk te kunnen stopzetten (pauzeren). In het sanitair invoerscherm is de zoekstrategie op omschrijving uitgebreid, waardoor het nu ook mogelijk is om te zoeken op delen van woorden die niet aan het begin staan (als u zoekt op 'bad', vond u vroeger een artikel dat 'ligbad' heette niet, nu wel).

De meeste genoemde functies vindt u al in het service-pack (het verbeterd zoeken in sanitairomschrijving volgt binnenkort).

Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Laatste nieuws:


Feestdag 7-6-2013

Zoals u weet vieren wij dit jaar ons 25-jarig jubileum. Dat doen we graag met u als gewaardeerde relaties maar ook met ons Team.
Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni gaan we met het gehele Team een uitstapje maken. Vrijdag 7 juni zijn we dus gesloten en in zijn geheel niet bereikbaar.

Houdt u daar aub rekening mee; plan geen computer installatie of software update.


GOOP Roadshows

Galvano organiseert in samenwerking met Simar automatisering opnieuw de GOOP Roadshows, waarin u in enkele uren aan het einde van de dag (en onder het genot van een hapje en drankje) wordt bijgepraat over de nieuwe mogelijkheden van GOOP- SIMS en de website van Galvano.

De eerste avond in april was een groot succes. De bezoekers gingen enthousiast en vol met tips en ideeën weer naar huis.

De laatste gelegenheid om nog een GOOP Roadshow bij te wonen is Maandag 13-05-2013 in Zwolle (van 16.00 - 20.30 uur) of Maandag 27-05-2013 in Eindhoven.
Gaggenau inkoopcondities

Dealers van Gaggenau zijn door Gaggenau geïnformeerd over de nieuwe werkwijze met betrekking tot de Keukenplanningskorting. Inmiddels ondersteunen we deze structuur ook volledig in KIMS. Zowel het plaatsen van de benodigde extra bestelcode als het actueel rekenen in de voorcalculatie met de juiste condities. Informatie hierover is door ons aan alle bekende Gaggenau dealers toegezonden. Mocht u deze nieuwe faciliteit nog niet in gebruik genomen hebben, doe dit dan snel, omdat u anders inkoopvoordeel misloopt.


Test uw kennis

Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software. Met deze rubriek zullen wij periodiek een klein gedeelte van één van onze schermen aan u tonen.

Aan u is dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van de software.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje

  

A Afbeelding uit service module
B Afbeelding uit tegel module
C Afbeelding uit scherm Ordervoortgang
D Afbeelding uit bestanden, keukenartikelen
De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

# Kuhlmann K1 / K2     (admin.)
# Kuhlmann K3            (admin.)
# Kuhlmann K1 / K2     (grafisch.)
# Kuhlmann K3            (grafisch.)

Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Voortgang'.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.

Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur.

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

* SIMAR-Design– Gevorderden
   7 mei – locatie Tilburg

* BSV-Design-Gevorderden
   14 mei – locatie Tilburg

* SIMAR-Design– Presentatie
   28 mei – locatie Tilburg

 
* SIMAR-Design-Basis
   28 mei - locatie Amsterdam
 
* SIMAR-Design-Basis
   5 juni - locatie Gent

* KIMS/SIMS Managementinformatie
   25 juni - locatie Amsterdam

Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

 


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord

 

                                            
Het juiste antwoord is B afbeelding uit de tegelmodule, namelijk het onderdeel 'Tegelkasten'.
 
U vindt het scherm onder 'Bestanden, Tegels, Tegelkasten'.
De tegelmodule is een krachtige module die u o.a. in de gelegenheid stelt om de tegels te voorzien van een eigen codering. Deze eigen codering wordt afgedrukt op de offerte, waardoor het elders vergelijken met andere tegels onmogelijk wordt. In het onderdeel 'Tegelkasten' geeft u elke kast een naam en elk paneel een nummer. Hierdoor kunt u de tegels ook identificeren aan hun tegelkastnaam+nummer.
Voor bestellen en voor interne documenten worden uiteraard de normale artikelcodes gebruikt.
Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 GENT (Gentbrugge) |  België