Nieuwsbrief
Juni 2013
SIMAR automatisering: de zomer nadert

Juni alweer, het jaar vliegt voorbij! Wij hebben een heerlijk vooruitzicht. Simar bestaat zoals u weet 25 jaar en wij vertrekken vrijdag 7 juni voor een feestelijk weekend weg met alle collega's om dit te vieren. 

Het derde kwartaal dient zich alweer aan, hou onze speciale Q3-aanbiedings-nieuwsbrief in de gaten want ook dit kwartaal zal er weer een jubileumactie zijn!  Profiteer gerust van onze kortingen in deze toch al dure tijden. Maak juist nu het verschil met uw concurrent en optimaliseer uw software om de klanten zo efficiënt mogelijk van dienst te zijn.  

 

Doe u voordeel met deze aanbieding, aarzel niet en ga ervoor!

Tips en Trucs administratief: overige artikelen                                

In KIMS administratieve software worden alle artikelen geplaatst die u in SIMAR-Design heeft getekend. Een minder bekende functie in het apparatuurscherm is het oproepen van de “Overige artikelen”   door het klikken op de link 'Overige artikelen' rechts onderaan het scherm. Hiermee krijgt u een overzicht van alle artikelen uit de tekening die niet gekoppeld zijn met de, in uw systeem aanwezige fabrikantgebonden bestanden.
Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld verlichting heeft geplaatst in het ontwerp die u ook daadwerkelijk in de order wilt gaan leveren. Deze verlichting is veelal een grafisch object en komt niet uit een bestaande catalogus. Om er voor te zorgen dat u deze artikelen niet vergeet aan te bieden brengen wij ze met behulp van dit scherm onder de aandacht.

 
Buiten deze accessoires vermelden wij hier ook eventuele keukenelementen die afkomstig zijn van een ander keukenmerk dan het “hoofd” merk dat u heeft gekozen voor de offerte.
In Design kunt u immers meerdere keukenmerken oproepen (Menu: Verander -> Bestandsinfo; NIEUW - > Soort: keuken). Deze artikelen worden in dit scherm met Merk en artikelcode weergegeven.
In KIMS kunt u in het keukenscherm slechts één merk kiezen en ook wordt alleen het hoofdmerk gekoppeld. Maar via een 'truuk' is het toch mogelijk om een artikel uit een tweede merk in te voeren in het apparatuurscherm. Hier bestaat de functie “Keukenmeubel toevoegen” in het menu “Bewerken”. Dit geeft de mogelijkheid om een ander keukenmerk te kiezen en daarvan een 9999 artikel (vrij artikel met zelf in te vullen omschrijving en bedrag) in te voeren.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Tips en trucs KOMAS: twee functies tegelijk openen
 
In het algemeen zal een geopend programma worden afgesloten als u een nieuw programma start. Dit kan vervelend zijn als u bijvoorbeeld een openstaande post wilt zien tijdens het boeken van een bankafschrift.
Daarom kunt u ook in KOMAS meerdere programma’s tegelijk activeren. Selecteer met de muis een 2e programma in het menu en klik terwijl u de <CTRL> toets ingedrukt houdt. Nu wordt het tweede venster erbij geopend (en niet in de plaats van). Dit tweede venster zal in de taakbalk (onderaan het scherm) verschijnen, van waaruit u het kunt activeren.
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).
 

Tips en Trucs design:  zelf een kast samenstellen
                                
In het keukenmerk staan een aantal lege korpussen die van een eigen deurindeling te voorzien zijn. Deze lege korpussen staan als *-artikel, bovenaan in de artikelenlijst.

 
Plaats een lege korpus in de tekening. Kies voor de optie aanpassen onder de rechter muisknop. Doe dit bij voorkeur in het vooraanzicht of perspectief (maar dan in de snelle rendering Realtime). Kies vervolgens voor de optie Frontindeling en bevestig de keuze met de knop Uitvoeren.
Begin onderaan met het kiezen van het fronttype en vul er naast de hoogte van het front in.
 
In de derde en laatste kolom worden de fronten bij elkaar opgeteld, zodat men kan zien wat er over blijft of wat de hoogte moet zijn van het bovenste front.
 
Opmerking: Een zelf samengestelde kast is ook te bewaren in het menu “samengestelde artikelen” en vervolgens in andere tekeningen te gebruiken. Zie nieuwsbrief Juli 2010 voor het opslaan van samengestelde artikelen..
                                  

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

de heer Paul Wolfs, Rob Schippers keukens te Geleen

 

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.

De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.

Kent u deze SIMAR module al: Catalogus afdrukken
 
Menig keukenvakzaak werkt met een huisselectie, een kernassortiment, van apparatuur die aanbevolen wordt aan de consument en die soms tegen speciale condities kan worden aangeboden.
De catalogusmodule sluit hier op aan en maakt een keurig 'boekje' van uw huisassortiment.
 U definieert eenmalig welke afbeelding en tekst u op de omslag wilt, welke hoofdstukken u in het boekje wilt hebben (kookplaten, koelkasten, ovens, etc.) en vervolgens vinkt u alle apparaten aan, uit de lijst van apparaten in uw bestanden, die u in het boekje wilt hebben.

Bij het afdrukken kunt u diverse keuzes maken, bijv. welke prijzen u wilt tonen, waarbij het ook mogelijk is om de meerprijzen af te drukken ten opzichte van het goedkoopste apparaat in het hoofdstuk. Het boekje is altijd actueel. Het gebruikt de informatie uit de apparatuurbestanden en uw actuele kortinginstellingen om 'onze prijs' te berekenen. Uiteraard worden ook de afbeeldingen afgedrukt, zodat het er overzichtelijk en aantrekkelijk uitziet. En verandert er iets aan uw prijzen, aan uw assortiment of uw korting, dan drukt u in enkele minuten een nieuw en actueel boekje af.
 
U kunt het boekje direct afdrukken, maar ook in elektronische vorm gebruiken door het  als PDF te bewaren, zodat u het bijv. per e-mail kunt versturen of op een iPad kunt gebruiken.
Voor meer informatie over deze fraaie manier om apparatuur te presenteren neemt u gerust contact op met een van onze medewerkers.                                 

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Achter de schermen: sneller downloaden

Gebruikers van SIMAR-Design weten dat de merk-bestanden gebruik maken van zogenaamde 'base-files', bibliotheken waarin alle standaardvormen, objecten en kleurstellingen  zijn opgenomen. Dat biedt vele technische voordelen, maar een nadeel is dat deze basisbestanden steeds groter worden en daardoor het downloaden behoorlijk lang duurt.

 
Daarom is er nu een geheel nieuwe en geavanceerde techniek ontwikkeld voor het zogenaamde 'patchen' van bestanden. In dit geval ontvangt u niet een compleet nieuw bestand, maar slechts een veel kleiner bestand dat uitsluitend de verschillen met de vorige versie bevat.

Uw eigen systeem combineert vervolgens dat verschillenbestand met het aanwezige bestand, zodat alsnog de complete nieuwe versie van het bestand ontstaat. Dat is technisch een uitdagend project, o.a. omdat we ook rekening moeten houden met de situatie waarin u een aantal weken of langer geen bestanden ophaalt (vakantie bijvoorbeeld). In dat geval ontvangt u automatisch precies de juiste 'patches' die de versie van het bestand die u heeft ombouwt tot de actuele versie. Bij het gebruik van het programma 'Inlezen bestanden' geeft dit programma aan onze website door welke versies van de bestanden u hebt, vergelijkt dat met de versies op de website en biedt dan precies de juiste 'patches' aan om uw bestanden weer actueel te maken.

Voor u als gebruiker verandert er overigens niets. Van al deze techniek merkt u niets, behalve dan dat het downloaden veel sneller verloopt. Veel sneller is in deze situatie héél veel sneller. Een factor 20-keer zo snel zal geen uitzondering zijn.

Deze nieuwe techniek introduceren we voor het automatisch downloaden met ons programma 'Inlezen bestanden' (als u handmatig download vanaf onze website krijgt u altijd volledige bestanden). Het mechanisme waarmee de werkplekken worden bijgewerkt vanaf uw eigen server verandert daarbij niet. Ook het bijwerken van werkplekken in andere vestigingen (wat veelal automatisch gebeurt in de nachtelijke uren) verandert op dit moment niet.

Deze nieuwe techniek is beschikbaar in het service-pack vanaf 28 mei en werkt vanaf dan voor Design-bestanden die na die datum worden bijgewerkt.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).                                 


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Laatste nieuws:


Feestdag 7-6-2013

Zoals u weet vieren wij dit jaar ons 25-jarig jubileum. Dat doen we graag met u als gewaardeerde relaties maar ook met ons Team.
Op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 juni gaan we met het gehele Team een uitstapje maken. Vrijdag 7 juni zijn we dus gesloten en in zijn geheel niet bereikbaar.

Houdt u daar aub rekening mee; plan geen computer installatie of software update.


GOOP Roadshows

Maandag 27 mei hebben we de laatste in de serie van vier 'Roadshow' dagen samen met Galvano gehouden. We kunnen terugkijken op leuke, informatieve en leerzame dagen. Vele handige 'tips en truuks', en nieuwe functies passeerden de revue. De reacties waren zeker positief en er zijn weer voldoende leuke ideeën uitgewisseld. “Voor herhaling vatbaar”

 
                                      


Prijswinaar
 
 

Op 21 mei kreeg Culimaat-ontwerper Davy Swanenberg in het Hiltonhotel in Madison (Wisconsin, USA) de 1e prijs van de prestigieuze World Kitchen Design Award uit handen van Jim Bakke, CEO van Sub-Zero/Wolf. Eerder had hij al de eerste prijs gewonnen in de Kitchen Design Contest UK & Europe.

De 7-koppige jury, bestaande uit architecten en interieurarchitecten, was het unaniem eens over de winnaar. Volgens het juryrapport waren de verhoudingen, het materiaalgebruik en de belijning van absolute wereldklasse, een waar kunstwerk. Culimaat liet in deze wedstrijd kanshebbers uit grote landen als Italië, USA, Zuid-Amerika, Nieuw Zeeland, Australië en Mexico achter zich.

Wij zijn er trots op dat Culimaat een enthousiast gebruiker is van onze SIMAR-software en feliciteren Davy Swanenberg en zijn medewerkers van harte met dit fantastische resultaat.
                                            


Test uw kennis

Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software. In deze rubriek tonen we een klein gedeelte van één van onze schermen.
Aan u de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen.Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van de software.

De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje
 
 
A Afbeelding uit overzicht lopende offertes/orders
B Afbeelding uit statistiek per merk/ artikel
C Afbeelding uit bewaking binnenkomst
D Afbeelding uit overzicht afleveringen

De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

# er zijn geen nieuwe bestanden toegevoegd

Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Voortgang'.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.

Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur.

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:


* SIMAR-Design-Basis
   10 juni - locatie Amsterdam


* KIMS Combi dag 1 van 2
   17 juni - locatie Amsterdam
                                           
* SIMAR-Design-Gevorderd
   24 juni - locatie Tilburg

* KIMS/SIMS Managementinformatie
   25 juni - locatie Tilburg
 
* KIMS Combi dag 2 van 2
   1 juli - locatie Amsterdam
 
* KIMS/SIMS Applicatiebeheer
   8 juli - locatie Tilburg

Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord

 

                                            

Het juiste antwoord is A afbeelding uit overzicht lopende offertes/orders.

U vind het scherm onder offerte/ order-overzichten, overzicht lopende offertes/orders.
Met een paar klikken is het inzichtelijk welke offertes/ orders er nu nog lopen.
U kunt meerdere filters leggen om gespecificeerd te zoeken op bijvoorbeeld verkoper of merk, zodat u een gericht overzicht kunt verkrijgen.

Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 GENT (Gentbrugge) |  België