Nieuwsbrief
Juli 2013
SIMAR automatisering: de zomermaanden
Tijdens de zomermaanden is het meestal rustiger in de showroom en kunt u in de vakantieperiode lekker ontspannen. Maar het is ook de ideale gelegenheid om uw bedrijfsvoering weer eens kritisch tegen het licht te houden. Focus op veranderingen. Zet alles op scherp. Nu is het daar de perfecte periode voor en heeft u tijd om uw systeem helemaal up-to-date te maken. Staat uw software optimaal ingesteld? Wilt u nog zaken wijzigen? Maakt u al optimaal gebruik van alle mogelijkheden van uw versie van de Simar software?

Speciaal voor u hebben wij een spectaculair aanbod: onze 3e-kwartaalaanbieding van ons 25-jarig jubileum. Een Simar consultant bij u op locatie met maar liefst 25% korting! Wij hopen dat u hier blij mee bent. De consultant kan ingehuurd worden voor een dagdeel naar keuze of voor een hele dag. Het kortingsaanbod geldt gedurende het gehele derde kwartaal.  De werkzaamheden worden aangepast aan uw specifieke wensen.
Boek uw Simar consultant snel want vol = vol! 

Gebruik deze zomermaanden om goed voorbereid de laatste maanden van het jaar in te gaan!

Tips en Trucs administratief: "wat u hoort te weten" teksten                               

Het lezen van dit artikel kan u geld besparen! Lees dit a.u.b. met aandacht.
Onze ‘wat u hoort te weten'-teksten  worden automatisch zichtbaar bij het downloaden van bestanden, u kunt ze direct afdrukken en tevens worden ze bij elke gebruiker op het bureaublad vermeld in de systeemberichten. U kunt de teksten ook oproepen in de Simar tekstverwerker (in de groep 'ALG' onder de beginletter 'w').
De ‘Wat u hoort te weten tekst’ is ons middel om alle speciale en actuele zaken over bestanden die ons bekend zijn te melden. Hiermee houden wij u op de hoogte van belangrijke veranderingen en het soort prijzen dat in een bestand gebruikt wordt.
 
Er zijn momenteel veel wijzigingen in prijsstellingen van leveranciers, die niet altijd voor de hand liggen. Dat kan u veel geld kosten als u hier geen aandacht aan schenkt! Het is zonde om achteraf geconfronteerd te worden met het feit dat een gescoorde order niet aan de winstverwachting voldoet. Of wellicht zelfs verlies oplevert. 
 
 
 
Aan de hand van enkele voorbeelden willen wij u de recente ontwikkelingen laten zien, dan wordt het belang ook direct duidelijk.
 
* Werkblad leverancier Grillo hanteert nu netto spoelbakprijzen exclusief BTW (dit waren bruto spoelbakprijzen inclusief BTW)
* BSH die weer meer relatie tussen de verkoop en de inkoopprijs brengt, maar vanwege uitzonderingen blijven daar de conditiebestanden noodzakelijk.
* Kemie werkbladen hanteren nu een catalogus exclusief BTW prijzen (waren inclusief BTW prijzen)
* Exquisit is het eerste apparatuurbestand dat netto geprijsd is.
* Dekker die een netto kerncollectie heeft.
 
Indien prijzen exclusief BTW worden aangeleverd dient u elke keer dat u een nieuw bestand ophaalt het bestand met behulp van de functie 'automatisch prijzen wijzigen' in prijs aan te passen. U kunt dit handmatig doen, of instellen dat dit automatisch bij het downloaden gebeurt.
 
Als er netto inkoopprijzen geleverd worden dient u elke keer dat u het bestand download de prijzen te verhogen met een door u gewenste factor om tot verkoopprijzen te komen. Als er een conditiebestand beschikbaar is van die leverancier dan leest u dat op normale wijze in en staan uw inkoopcondities direct goed. Maar als u zelf de inkoop invult door middel van een percentage inkoopkorting, moet u uiteraard goed rekening houden met eventuele factoren die u op de verkoopprijs hebt gelegd.                    

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).                                  
Tips en Trucs design:  rugwanden
                                

Het maken van een rugwand in design. Als u een rugwand of spatrand wilt tekenen, kiest u voor het bestand “Werkbladen v. 6”, daar kiest u vervolgens voor het artikel “R” Rugwand 20 mm. Geeft de juiste maat in, het artikel wordt geplaatst.

U kunt ook het enkelvoudig tekengereedschap gebruiken om in de tekening op een linkerpunt te klikken, vervolgens op een rechterpunt te klikken en zo de rugwand plaatsen.


 
Nu is het mogelijk om de afmetingen en de vorm van de rugwand te wijzigen.
Het aanpassen doet u in het vooraanzicht en kiest u bovenaan via gebruik 'verander grafische artikelen'

 

U krijgt de opties om bijvoorbeeld een zijde te verlengen, een schuine of ronde hoek of een uitsparing te maken. Voor het bestellen kunt u nog afmetingen en teksten toevoegen en kunt u het aanzicht apart opslaan als aanzicht rugwand

                                                          
Het resultaat
 

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

Eigen ontwerp; helaas deze maand geen winnaar. We hopen dat we voor de september uitgave weer vele mooie ontwerpen mogen ontvangen.

 

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.

De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.

Kent u deze SIMAR module al: Ordervoortgang
 
Wilt u graag een handzaam overzicht van hoe het met uw lopende orders staat en waar u op moet letten: dan is het scherm Ordervoortgang voor u. Dit is een relatief nieuwe functie, geïntroduceerd in 2012 en aanwezig in Business- en Enterprise editie, alsmede in GOOP plus.
In het scherm ziet u de diverse fases van elke order, met in elke 'cel' een aanduiding of deze fase al compleet is voltooid. Groene cellen betekent: alles is in orde. Geel betekent: dit vraagt uw aandacht.
 
Het voert te ver om alle functies van dit scherm uit te leggen, bovendien is een complete handleiding in uw systeem aanwezig (kies in het scherm Help/<F1>). Daarom geven we hier enkele handige tips.
• (Enkel)klik op een cel: toon alle detailinformatie in het onderste deel van het scherm (in feite ziet u hier het scherm van orderinformatie)
• Dubbelklik op een cel: spring direct naar het scherm waarin u deze informatie kunt aanpassen (mits uw rechten dat toestaan)
• Rechtsklik op een cel: diverse ondersteuningsfuncties, waaronder  'spring naar klantcontact' (indien aanwezig)
• Alleen uw eigen orders zien: filter linksboven op 'gebruiker'
• Kolommen kunt u sorteren (klik op de titel) en in breedte aanpassen
• In het instellingenscherm kunt u kiezen om meer of minder kolommen te zien, maar de systeembeheerder kan ook nieuwe (eigen) kolommen toevoegen, gebaseerd op @codes
• De verhouding tussen het bovenste deel van het scherm en het onderste deel kunt u naar eigen inzicht verschuiven
• Rechtsboven vindt u een handig zoekveld. Tik hier een woord, afleverweek, etc. in en u ziet de lijst direct gefilterd worden op de ingevoerde zoektekst
• Ordervoortgang is de cockpit voor uw orderportefeuille: in één scherm houdt u alles in de gaten en kunt u direct ingrijpen !.                                                                  

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Achter de schermen: sanitair artikelen zoeken
De groothandels-sanitairbestanden zijn dikwijls zeer groot. Honderdduizenden artikelen zijn geen uitzondering. Daarom is het een uitdaging snel het juiste artikel te vinden.
De afgelopen weken hebben we gewerkt aan een uitbreiding van onze interne zoekmachine. Als u nu bij het maken van een offerte, in het omschrijvingveld een stukje van een omschrijving typt, dan worden niet alleen artikelen gevonden met woorden die met die tekst beginnen, maar ook artikelen waar de gezochte tekens verderop in het woord vóórkomen. Als u bijvoorbeeld zoekt op 'bad' vond u tot nog toe alleen artikelen met omschrijvingwoorden die met bad beginnen. Bijvoorbeeld: 'bad' en 'badkraan'. In de nieuwe structuur vindt u ook 'ligbad' of 'systeembad', ondanks dat de tekst 'bad' niet vooraan staat.
Verder is ook het synoniemen zoeken uit het scherm 'artikel zoeken' nu toegevoegd in de order. Hierdoor vindt u ook 'closet' als u zoekt op 'toilet', etc.
Met deze nieuwe technieken vergroten we de zoekmogelijkheden sterk en vindt u nog sneller het juiste artikel. Intern noemen we het al 'Google-zoeken'.
Tip: voer meerdere (delen van) zoekwoorden in, gescheiden door spaties. Dat maakt uw lijstje snel korter.
 

Deze nieuwe functie komt in de loop van de maand juli beschikbaar via het Service Pack

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).                                 


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Laatste nieuws:


Vakantie

Ook de redactie van de Simar Nieuwsbrief gaat met vakantie. Daarom zal deze nieuwsbrief niet verschijnen in de maand augustus.


Bereikbaarheid tijdens vakantie
Wij blijven gewoon geopend tijdens de vakantieperiode, om u de ondersteuning te bieden die u van Simar gewend bent. Wel is het zo dat onze medewerkers zelf ook met vakantie gaan, dus het kan zijn dat uw gebruikelijke contactpersoon tijdelijk niet aanwezig is. Houd hier ook rekening mee indien u e-mail berichten stuurt. Wij bevelen u aan om uw berichten te sturen naar de algemene mailadressen helpdesk@simar.nl / helpdesk@simar-belgium.be of secretariaat@simar.nl. Deze worden altijd bekeken.
 
 
We wensen u een heel goede vakantie toe !
 
                                 


Sneller downloaden
In de Nieuwsbrief van Juni hebben we de nieuwe manier van downloaden beschreven. Deze nieuwe techniek maakt dat tekenbestanden heel veel sneller op te halen zijn. Om deze techniek te kunnen gebruiken dient u het laatste service-pack te installeren. We zien dat nog niet iedereen dat gedaan heeft. Bij deze nogmaals van harte aanbevolen !

                                            
                                            

Test uw kennis

Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software. In deze rubriek tonen we een klein gedeelte van één van onze schermen.
Aan u de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen.Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van de software.

De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje
   
 
 
A Afbeelding uit factureren
B Afbeelding uit boekhoud module
C Afbeelding uit instellingen
D Afbeelding uit montagemodule

De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

# Van Rijn Products      (admin)
 
         

Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Voortgang'.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.

Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur.

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:* KIMS Combi dag 1 van 2
   29 juli - locatie Amsterdam

* SIMS-Sales
   30 juli - locatie Amsterdam
                                  
* KIMS Combi dag 2 van 2
   12 augustus - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design-Gevorderd
   13 augustus - locatie Tilburg

Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord

 

                                            
Het juiste antwoord is C afbeelding uit montage module.

U kunt met één klik op de knop alle artikelen in de montage offerte op het door u gewenste btw tarief zetten, de prijzen passen zich dan automatisch aan.

Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9060 GENT (Gentbrugge) |  België