Nieuwsbrief
November 2013
SIMAR automatisering: de laatste drukke maanden

Het jaar is bijna voorbij, gaat u al achterover zitten of zijn deze laatste twee maanden juist de drukste maanden van het jaar?  Er gaan positieve geluiden op, signalen van verbetering in de woningmarkt en het economisch klimaat. Laten wij het met z'n allen hopen. Ondertussen gewoon doorgaan en datgene doen waar u goed in bent en wat u onderscheidt van uw concurrent.

Heeft u  ons jubileumcadeau 'Business-trends' al geïnstalleerd in uw systeem? Vanaf nu zijn er voor u geen verrassingen meer, alle details duidelijk met één druk op de knop. Het software programma waar ieder manager van droomt heeft u gewoon in huis! Wij hebben al vele positieve reacties gekregen op deze bijzondere afsluiting van ons jubileumjaar. Onze dank daarvoor en u veel plezier met Business-trends!

Verder is het bij Simar ontzettend druk, wij gaan u binnenkort meer vertellen. Voor nu nog heel even geduld.  Het zal het wachten waard zijn, want we beloven u dat 2014 grote vernieuwingen gaat brengen in onze software en een grote stap voorwaarts zal zijn voor u en uw bedrijf.


Tips en Trucs administratief: De nieuwsknop en ordervoortgang

Twee onderwerpen dit keer. Weet u wat de icoontjes linksboven in het menuprogramma betekenen?

De linker is bij menigeen goed bekend: het plaatsen van memovelletjes op uw menu-werkblad. De middelste toont de systeemberichten, waarbij u ook kunt instellen welke systeemberichten u wilt ontvangen/zien. (Informatie over nieuwe bestanden en software updates die geïnstalleerd zijn). De rechter toont recente nieuwsitems afkomstig van onze website. Hier zijn bijv. onze nieuwsbrieven direct op te roepen. Deze knop kan twee kleuren hebben: grijs als u alle nieuwsitems gezien hebt, en oranje als er iets nieuws te melden is. (Kies eenmaal voor de optie 'Markeer alles als gelezen' om de knop grijs te maken).

Ordervoortgang is een zeer veel gebruikt scherm. Het biedt overzicht en de mogelijkheid om direct aanpassingen of aanvullingen te maken (dubbelklikken op een 'cel'). Hiertoe is er een groot aantal functies. Enkele tips daarbij:

  • Rechtsonder het 'grid' (de lijst met orders) ziet u in blauw onderstreept een hyperlink. Deze verandert per cel waar u in staat. U kunt er op klikken, maar het is ook een aanduiding van waar u naartoe gaat als u dubbelklikt op de cel waar u in staat;
  • Nieuw: hebt u ook Klantcontact dan brengt dubbelklikken op de klantnaam u direct in Klantcontact met alle gegevens van die order ingevuld. Zo kunt u alle communicatie-opties van Klantcontact ook voor orders gebruiken;
  • Wij hebben veel kolommen er standaard in gezet, maar via Bestand | Instellingen ordervoortgang hebt u de mogelijkheid zelf nog kolommen toe te voegen;
  • Kolommen kunt u sorteren door op de kolomtitel te klikken;
  • Rechtsboven bevindt zich het krachtige 'Zoek naar: ' filter. Dat is een algemeen filter dat op alle kolommen werkt, ook op uw eventuele zelf toegevoegde kolommen.
 
                    
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).                                  
Tips en Trucs KOMAS:  Verdichten 
 
Het verdichten van uw saldibalans kunt u doen door een grootboekrekening te maken met een nummer op de plaats waar u het tussentotaal wenst. Selecteer bij deze rekening de optie 'T-totaal' in het veld Soort (in het scherm waar u het rekeningschema definieert). Een T-totaal rekening zal de som van alle er boven staande Subtotaal rekeningen (tot aan de vorige T-totaal rekening) weergeven op de saldibalans. U kunt geen journaalposten maken op deze rekeningen.
Gemakkelijker (en flexibeler) is de optie Verdichtingsschema’s onder Beheer bedrijf. Aan de linkerkant selecteert of maakt u groepen. Aan elke groep kunt u vervolgens de gewenste grootboekrekeningen koppelen. Dat doet u door een groep te kiezen en dan op de knop 'Wijzigen' te drukken. Vervolgens dubbelklikt u op elke grootboekrekening (rechts) die u aan deze groep wilt koppelen. Deze hoeven niet opeenvolgend te zijn. Er is geen limiet aan het aantal schema’s. U kunt een verdichtingsschema selecteren in de optie Saldibalans onder Overzichten. U heeft tevens de mogelijkheid alleen de totalen te printen.
 
De verdichtingen zijn ook beschikbaar in de module Excel Connect. De combinatie geeft u alle
flexibiliteit een rapport te maken zoals u die wenst.
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Tips en Trucs SIMAR-Design:  Twee-zijdige muur
 
 
Soms is het handig dat u aan beide zijden van een muur kunt ontwerpen, met name als u meerdere ruimtes tekent in 1 ontwerp.
Een handig hulpmiddel hierbij is de optie om een Twee-zijdige muur te plaatsen.
U doet dit als volgt: Selecteer in het bovenaanzicht een bestaande muur. Vervolgens klikt u met de muis nogmaals op de geselecteerde muur terwijl u de CTRL toets ingedrukt houdt.
De muur wordt nu in het lichtblauw aangegeven.
Als u de muis nu beweegt ontstaat er een parallelle kopie van de originele muur. Die sleept u naar de plek waar de nieuwe twee-zijdige muur moet komen.
U klikt eenmaal op de linkermuisknop om de muur definitief te plaatsen.
 
De nieuwe muur is nu opgebouwd uit twee delen en aan beide kanten kunt u nu artikelen plaatsen. In stuklijst vindt u de muur(en) terug als twee losse artikelen. 

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


SIMAR-Design: uw monitor (herhaling)

In de afgelopen jaren zijn er steeds grotere monitoren op de markt gekomen. Was tot voor kort een 15” of 17” de standaard nu worden monitoren met afmeting van 22”, 24” of zelf 27” steeds vaker ingezet. Met het beschikbaar komen van grotere monitoren wordt ook een hogere resolutie gebruikt. Vroeger was 800 x 600 de standaard, nu is 1600 x 1200 of 1920 x 1080(HD) gebruikelijk. Het voordeel van een hogere resolutie is dat u meer beeld kunt zien op uw monitor. Softwaremakers maken daar ook gebruik van en plaatsen steeds meer informatie op het scherm.

De nieuwe versie van het SIMAR-Design tekenprogramma (waarover later meer) zal ook een hogere resolutie nodig hebben om optimaal te kunnen werken. Gaat u dus binnenkort een nieuwe monitor aanschaffen houdt dan rekening met een minimale resolutie van1280 x 1024. Gaat u met een laptop werken kies dan een model met HD resolutie(1920 x 1024).


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

>Het winnende ontwerp van deze maand is van:

HELAAS deze maand hebben wij geen prijswinnaar. Een afbeelding ter inspiratie van ons team !

 

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.

De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.
 

Kent u deze SIMAR module al: Business-Trends
 
Business-Trends is onze nieuwe module die u in grafieken en getallen op eenvoudige manier waardevolle informatie toont over trends in uw bedrijf. Ontwikkelingen in de omzet, in scoringspercentage, in marge, desgewenst uitgesplitst per keukenmerk, per vestiging, per adviseur, allemaal razendsnel en eenvoudig in beeld of op papier te brengen.
En het leukste nieuws: deze module bieden we u gratis aan, als cadeau bij de afsluiting van ons jubileumjaar. Omdat u, als gewaardeerde gebruikers van onze software, het mogelijk maakt dat wij al 25 jaar de mooiste software ontwikkelen voor de keuken-, sanitair- en haardenbranche.
In onze papieren nieuwsbrief van enkele weken geleden werd deze nieuwe module aangekondigd. Een groot aantal klanten haalde reeds de nieuwe module op, en is er enthousiast mee aan de gang gegaan. Mocht u hier nog niet aan toegekomen zijn, of de papieren nieuwsbrief hebben gemist, ga dan naar www.simar.nl/businesstrends   Daar vindt u de nodige uitleg, een korte video-introductie en kunt u de activeringscode ophalen.
 
 
 
Van harte aanbevolen !

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Achter de schermen: Software ontwikkelingen
 
Momenteel wordt er volop gewerkt, getest, afgerond aan de nieuwe versies van onze software die in het nieuwe jaar gaan verschijnen. We zijn heel enthousiast over alle nieuwe mogelijkheden, maar moeten u helaas nog even in spanning houden.

Een paar kleine dingen van de wensenlijst die nu al beschikbaar zijn: in orderinformatie kunt u bij de facturen nu ook zien wie deze gemaakt heeft, op het tabblad Documenten wordt bij een geregistreerde orderafdruk ook vermeld of deze via de knop e-mail is gemaakt/verzonden, en bij bestellingen is er een kolom 'Besteld door' toegevoegd.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Laatste nieuws:

Koppeling ViSoft

Er is een steeds grotere vraag naar een koppeling tussen het 3D tekenprogramma ViSoft en SIMS-Sales. Wij hebben besloten deze koppeling in samenwerking met ViSoft te gaan maken. Met een dergelijke koppeling wordt een tekening uit ViSoft opgenomen in de offerte en zullen de tekeningen (JPG’s) en zo mogelijk de artikelgegevens over genomen worden in SIMS/GOOP.

Met het 3D tekenprogramma SaniNet bestaat al zo’n koppeling.
 
                                            

100st editie TU bestand

Begin van de maand hebben we versie 100 van het artikelbestand van de Technische Unie verzonden aan de gebruikers. Toch wel een mijlpaal.
 
 


Handleiding Service, Montage en Projecten
 
De handleidingen voor de modulen Service, Montage en Projecten zijn geheel herschreven en weer up to date gebracht. Alle nieuwigheden zijn er in vermeld.

Een aanrader dus om deze nog eens te bekijken. U zult ongetwijfeld verrast zijn te lezen wat er allemaal kan met deze veel gebruikte modulen. (Deze

handleidingen worden via het Service-Pack meegeleverd; u vindt ze in het menu onder Help | Handleidingen in de (onderste) lijst: 'Overige handleidingen'.)
 
 
 
 
 

Test uw kennis

Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software. In deze rubriek tonen we een klein gedeelte van één van onze schermen.
Aan u de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen.Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van de software.

De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje
   
                                              
A Afbeelding uit speciale overzichten
B Afbeelding uit overzichten
C Afbeelding uit eigen vragen: query
D Afbeelding uit servicemodule             

De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

# Van Oort sanitair              (admin.)
 
 
# Welsani sanitair                (admin.)
  
 
  
# Bokmerk achterwanden    (admin.)    
 
         

Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Voortgang'.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.

Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur.

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

* KIMS Combi dag 1 van 2
  12 november - locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 2 van 2
   26 november - locatie Tilburg

* SIMAR-Design Basis
   14 november - locatie Tilburg

* SIMAR-Design Gevorderd
   14 november - locatie Gent

* KIMS Combi dag 1 van 2
   19 november – locatie Gent

* KIMS Combi dag 2 van 2
   3 december – locatie Gent

* SIMAR-Design BSV basis
   19 november - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Basis
 25 november – locatie Tilburg

 
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord "Test uw kennis"

 
 
Het juiste antwoord is C.

U vindt het scherm onder management functies.
Met de query module kunt u zelf vragen stellen en overzichten samenstellen met behulp van de
gegevens uit de database. De antwoorden uit de query kunnen u waardevolle informatie verstrekken
voor te nemen beslissingen.

Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9050 GENT (Gentbrugge) |  België