Nieuwsbrief
December  2013
SIMAR automatisering: December, de laatste maand
 
December! De laatste maand van het jaar staat voor de deur, traditiegetrouw met allerlei feestelijkheden.
 
Voor Simar is het ook de afsluiting van een bruisend jubileumjaar waar wij allen tevreden op terugkijken. Natuurlijk is het spectaculaire, gratis softwareprogramma Business-Trends dat wij speciaal voor u gemaakt hebben nog te downloaden via onze speciale website www.simar.nl/businesstrends voor degene die dit door drukke werkzaamheden nog niet heeft gedaan. De enthousiaste reacties van u na het ontvangen van dit cadeau waren hartverwarmend.
 
Bij Simar zijn wij momenteel ontzettend druk met de ontwikkeling van belangrijke vernieuwende software. Iets om naar uit te kijken in het nieuwe jaar! Rest ons nog u een succesvolle, productieve decembermaand toe te wensen!

Tips en Trucs administratief: Klantgegevens in het offertescherm
 
Door op het icoontje naast de klantnaam te klikken komt u in een hulpscherm met informatie over de klant.Daar vindt u allereerst de klant gebonden memotekst, met een optie om deze automatisch te tonen zodra u 'iets' doet met deze klant. Daaronder vindt u een lijst(je) met eventuele andere offertes en orders die de klant heeft lopen. Elk van deze referenties kunt u direct inzien door op het referentienummer te klikken.
 
Op het tweede tabblad, Beheer klantgegevens, vindt u een aantal handige functies voor regelmatig terugkerende klanten. Namelijk de mogelijkheid om een vast afwijkend afleveradres te koppelen aan deze klant, en de mogelijkheid om een vast afwijkend factuuradres aan de klant te koppelen. In beide gevallen voert u eerst het gewenste adres in (in de offerte/order), gaat dan naar dit scherm en kiest dan voor de functie 'Gebruik het huidige afleveradres' of 'Gebruik het huidige afwijkend factuuradres'.
Verder vindt u hier mogelijkheden om een aantal functies voor deze klant te blokkeren. 
 
 
 Dit biedt u de mogelijkheid om op eenvoudige wijze zeker te zijn dat bepaalde handelingen niet meer voor deze klant kunnen worden uitgevoerd. Er zijn zelfs mogelijkheden om automatisch deze blokkades in te stellen, op geleide van een instelbaar openstaand saldo. De uitleg hiervan voert wat ver voor deze nieuwsbrief, maar de helpdesk helpt u graag verder.
 
Tenslotte vindt u rechtsboven in dit scherm ook de mogelijkheid om aan te geven dat deze klant geen reclame-e-mails wenst te ontvangen. Dit is een wettelijke verplichting om deze mogelijkheid te bieden indien u gebruik maakt van reclame e-mails. Dit gegeven is in de query beschikbaar, zodat u bij uw selecties rekening kunt houden met mensen die geen reclame e-mail willen hebben. 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).                               
Tips en Trucs KOMAS:  SEPA
 
SEPA heeft tot doel om alle eurobetalingen in Europa te standaardiseren zodat er geen verschil meer is tussen een binnenlandse betaling en een eurobetaling van of naar andere Europese landen.
In KOMAS zijn de ontwikkelingen rond SEPA al geruime tijd gereed. U kunt de banknummers invoeren met BIC-code en een IBAN-nummer en voor het elektronisch betalen kunt u gebruik maken van het SEPA-formaat, als opvolger van het huidige Clieop-formaat.
Per 1 februari 2014 móet u voor elektronisch betalen het SEPA-formaat gebruiken, maar wij adviseren u nu al een test uit te voeren. In het betaalvoorstel kunt u kiezen voor SEPA in plaats van het vertrouwde Clieop03-formaat. Voordat u dit doet moet u in de bedrijfsgegevens het bankrekeningnummer aanvullen met de BIC en IBAN, hetzelfde moet natuurlijk ook bij alle crediteuren die u elektronisch betaalt.

Probeer eens een betaling binnenland en een betaling buitenland. Als deze succesvol zijn, kies dan altijd voor SEPA. U kunt zowel de binnenlandse als de buitenlandse (Europa) betalingen selecteren in één betaalbatch.
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Tips en Trucs SIMAR-Design:  Roteren van een artikel
 
Vrije rotatie is alleen vanuit het bovenaanzicht te gebruiken en zit in het menu onder de rechter muisknop. Neem als voorbeeld de kraan bij de spoelbak. Klik met de rechter muisknop op de kraan en ga naar 'Vrije rotatie' en kies de artikelcode van de kraan. Met de beweging van de muis kan de kraan om zijn middelpunt worden geroteerd.

Tijdens de rotatie is het bij sommige artikelen lastig te zien wat de voorzijde is. Houdt de 'Shifttoets' ingedrukt en een blauwe lijn geeft de voorzijde van het artikel aan.

Houdt de 'Ctrl-toets' ingedrukt voor rotatie in stappen van 45 graden.

Bevestig de rotatie met een linker muisklik. 

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.


Nieuwe inrichting locatie Tilburg
 
Het kantoor in Tilburg en dan met name de showroom / trainingsruimte is gemoderniseerd.
Alle beeldschermen van de trainingsplekken zijn vervangen door breedbeeld monitoren en er is een nieuwe 3D beamer geplaatst. Ook is er een grootbeeld scherm opgehangen om tekeningen op een derde beeldscherm te tonen. Dit allemaal ter voorbereiding voor de lancering van de nieuwe versie van het tekenprogramma.
 

 

 Formulier overzicht bestanden
 
U bent gewend dat wij u in de maand december een formulier zenden met daarop een overzicht van alle bestanden die u van ons op dat moment afneemt. Hiermee kunt u gemakkelijk bepalen of u mutaties wilt toepassen in de door u gebruikte bestanden, deze mutaties direct op het formulier vastleggen en retourneren naar het secretariaat.
 
Dit jaar zal dit formulier in week 49 worden verzonden. Het formulier zal per e-mail worden verzonden en wel naar hetzelfde e-mailadres als dat wordt gebruikt om aan te geven dat er nieuwe versies van bestanden klaar staan. Wij verzoeken u vriendelijk dit formulier af te drukken en ingevuld/ondertekend aan ons te retourneren per fax +31 (0)20 4808284, of ingescand per e-mail naar secretariaat@simar.nl.
 

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

>Het winnende ontwerp van deze maand is van:

de heer Robbert Deurloo van Keukencentrum Tieleman b.v. te Middelharnis


 

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.

De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.
 

Hebt u uw cadeau al opgehaald?
 
Neen, we hebben het niet over de Sint die dezer dagen weer over de daken rijdt, maar over onze nieuwe module Business-Trends die u cadeau hebt gekregen bij de viering van ons 25 jarig bestaan. We mochten al vele enthousiaste reacties ontvangen van de mensen die er al mee werken, maar we zien op onze website dat er ook nog een flink aantal klanten is dat deze module nog niet heeft opgehaald. De module is gratis, handig en gemakkelijk in gebruik.
 
Op de speciale website vindt u alle informatie en een kort videofilmpje met uitleg: www.simar.nl/businesstrends 

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Achter de schermen: Software ontwikkelingen
 
Heel veel werk wordt momenteel verricht rond de nieuwe SIMAR-Design versie die binnenkort beschikbaar komt. Met een compleet vernieuwd interface wordt de bediening weliswaar anders dan u gewend bent, maar gemakkelijker dan ooit tevoren. Ook de samenwerking tussen het ontwerpdeel en het administratieve deel van onze software is helemaal opnieuw gemaakt, wat leidt tot een optimale integratie en ook hier nog meer gebruiksgemak.

Intussen gebeuren er ook andere dingen. Zo is er een nieuwe koppeling tussen de KeukenCreator/ BadkamerCreator (onze consumenten-ontwerp-module voor op uw website) en de module Klantcontact. Zodra iemand een ontwerp bewaart op uw website of informatie aanvraagt, verschijnen zijn of haar gegevens automatisch in de module Klantcontact, zodat u het nieuwe contact gemakkelijk kunt opvolgen. Ook een afbeelding van het gemaakte ontwerp is direct op te roepen of u kunt op de link klikken om het ontwerp op de website te openen. Gemak dient de mens !

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

 
                                                                                                           
 
 
 
Laatste nieuws:

Openingstijden rond Kerst

In de weken 52 en 1 zullen we met beperkte bezetting beschikbaar zijn. Woensdag 25, donderdag 26 december en woensdag
1 januari 2014 zijn we volledig gesloten. Vanaf maandag 6 januari is de bezetting weer volledig.
 
                                            

Kalender

Traditiegetrouw bieden we u ook dit jaar weer een kalender aan. Vele klanten waarderen deze handige kalender met weeknummering. Maar anderen hebben niet zo'n behoefte aan een kalender. Daarom hebben we net als vorig jaar iedereen een e-mail gestuurd met het verzoek om op onze website aan te geven of u een kalender wens te ontvangen. Daarmee besparen we zowel kosten als milieubelasting. Als u wel een kalender wilt hebben, maar dit nog niet hebt aangegeven, stuur ons dan nog even een mailtje of gebruik onderstaande link om uw opgaaf te doen.

 
 

Jaarovergang document
 
Per 1 januari moet u een aantal instellingen in KIMS/SIMS opnieuw goed zetten. De belangrijkste daarvan is de factuurnummering. Om u daarbij van dienst te zijn ontvangt u ieder jaar van ons het Jaarovergang document, dat naast de instructies ook een aantal andere tips rond de jaarovergang zal geven.
Het jaarovergang document zal dit jaar voor de Kerstdagen worden verzonden.
 
 
 
 

Test uw kennis

Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software. In deze rubriek tonen we een klein gedeelte van één van onze schermen.
Aan u de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen.Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van de software.

De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje
   
                                              
A – Afbeelding uit speciale overzichten
B – Afbeelding uit Preferentie scherm
C – Afbeelding uit Query
D – Afbeelding uit Servicemodule             

De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

# Korver sanitair              (admin.)
 
 
  
# BTS werkbladen    (admin.)    
 

         
 
[Aanbeveling van fabrikant]
BTS Werkbladen is een jong en dynamisch bedrijf, gespecialiseerd in het vervaardigen van keukenbladen van beton en terrazzo. Hoewel BTS Werkbladen een jong bedrijf is hebben we al vele jaren ervaring met de verkoop en productie van de betonnen en terrazzo bladen.
In onze productiehal worden de bladen met de hand vervaardigd door vakmensen, op maat en naar de wensen van uw klant.
Ons persoonlijk contact en aandacht voor onze klanten, een eerlijke en concurrerende prijs en service en kwaliteit kenmerken de werkwijze van ons bedrijf. 
 

Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Voortgang'.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur.

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

* SIMS-Sales Basis
3 december - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Gevorderd
12 december - locatie Tilburg

* SIMAR-Design Basis (Consilium)
17 december - locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 1 van 2
6 januari - locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 2 van 2
20 januari - locatie Tilburg

Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord "Test uw kennis"

 
 
Het juiste antwoord is B

U vindt het scherm Preferenties in het hoofdmenu Instellingen. In de Preferenties staan honderden opties genoteerd waar u op systeemniveau kunt instellen hoe u het systeem wilt laten werken.

 

Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9050 GENT (Gentbrugge) |  België