Nieuwsbrief
Januari  2014
SIMAR automatisering: Januari, de eerste maand
 
Allereerst willen wij u een heel succesvol, gelukkig en gezond 2014 wensen!
 
Er staat weer een blanco jaar voor de deur. Vol uitdagingen, nieuwe kansen. De meeste van u hebben de afgelopen maand genoten van alle festiviteiten en waarschijnlijk heeft u ook het jaar nog even de revue laten passeren. Wat was de moeite waard? Wat gaat er veranderen?
Het lijkt erop dat de economie iets gaat aantrekken, het zou mooi zijn als de verkoopresultaten in de branche weer een stijgende lijn laten zien. Zet uw schouders eronder en begin het nieuwe jaar vol goede moed.
 
 
Traditioneel is januari een maand van opruimen, opschonen en nieuwe plannen. Ook wij hebben weer veel nieuwe plannen en zullen u graag zo goed mogelijk ondersteunen. U heeft in ieder geval een streepje voor op de concurrentie... want u heeft de meest geavanceerde software binnen handbereik! SIMAR, uw betrouwbare partner in automatisering.

Tips en Trucs administratief: Werken met revisies
 
Sinds enige tijd hebben we de mogelijkheid om met een revisie te werken als u voor een klant meerdere voorstellen wilt maken. Dat is een krachtige mogelijkheid om gemakkelijk meerdere varianten van een offerte te maken.

Daarbij is het belangrijk te weten dat u uitsluitend met de actuele revisie mag en kunt werken.
Daarom tonen we als u bijv. zoekt op naam van de klant alleen de actuele revisies. Maar als u zelf een referentienummer intoetst of kiest via de lijst met laatst gemaakte offertes kunt u per ongeluk ook een niet-actuele revisie openen. Maar zo'n referentie mag u niet bewerken en daarom wordt deze in 'alleen bekijken'-modus geopend.
 

U krijgt dan bovenin de balk de melding dat het niet de actuele referentie is, dat deze in 'alleen bekijken' modus geopend is en bij het openen van de tekening krijgt u de melding dat wijzigingen niet opgeslagen worden.
 


Als u een andere/eerdere revisie wilt openen moet u dit doen via de optie 'toon revisies/varianten'. Deze icoontjes staan in de iconenbalk bovenin of onder offerte/order in de menu balk


U maakt dan eerst een andere revisie tot de actuele revisie en daarna kunt u met deze revisie verder werken.
In het kort:
- er is altijd maar één actuele revisie (per set van revisies)
- alleen de actuele revisie kunt u bewerken
- u kunt zelf kiezen welke van de revisies de actuele revisie is.
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).                               
Tips en Trucs KOMAS:  BTW aangifte
 
Als u de BTW-aangifte van KOMAS gebruikt zijn de rekeningen 'Te betalen BTW', 'Te vorderen BTW' en de aangifte rekeningen na alle aangiftes (inclusief eventuele suppleties) eind 2013 gelijk. Het saldo van de groep BTW bestaat dan alleen uit de aangiftes van het jaar 2013 die u nog niet heeft betaald.
U kunt het beginsaldo in 2014 van deze BTW-rekeningen tegen elkaar wegboeken. Dit doet u in de optie 'Boekingen' onder 'Financiële programma’s'. Gebruik het dagboek 'Beginbalans' met een datum 01-01-2014.
Uw saldibalans ziet er na de journaalpost ongeveer zo uit:
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Tips en Trucs SIMAR-Design:  Kast onder raam centreren
 
U weet waarschijnlijk al hoe het centreren van een onderkast op een muur in zijn werk gaat. Maar wat u misschien nog niet weet is dat dit geldt voor alle bouwkundige elementen, dus ook een raam. De werking is als volgt: selecteer twee artikelen, een bouwkundig element en een keukenartikel. Druk vervolgens op de knop Centreren uit het Verplaatsingsmenu en zie dat het keukenartikel wordt gecentreerd ten opzichte van het bouwkundig element.
 

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.


Kent u deze functie al? Tips voor het menu
 
Met het menu werkt u dagelijks, maar er zitten tal van handigheidjes in, waarvan we merken dat niet iedereen ze kent. Hier zetten we er enkele op een rijtje.
Direct kiezen
Behalve met de muis, kunt u ook direct met het toetsenbord een functie starten, en dan hoeft u ook niet te weten waar deze functie zich bevindt. Zorg dat het menu actief is (klik op het lege werkgebied) en begin dan direct te tikken, door een deel van de functienaam in te toetsen. U krijgt nu in een venstertje linksboven de functies te zien met de gezochte tekst in de naam. Daar kunt u uit kiezen of doortikken tot er nog maar één functie staat en <Enter> geven.
 
 
Een menu met Favorieten maken
 
Elke gebruiker kan zijn eigen favoriete functies in een apart menu plaatsen.
 
 
Dit doet u door eerst op de normale manier de gewenste functie te kiezen. Als dat venster open is gaat u naar de menukeuze Bestand (zie afbeelding; het gaat om de optie Bestand van het menuprogramma) en kiest voor de optie <functienaam>Toevoegen aan favorieten.
 
 
 
Laatst gebruikte referentienummer vasthouden
 
Dit kan ook veel tijd besparen: zodra u naar een andere functie gaat wordt automatisch het laatst gebruikte referentienummer weer ingevuld in dat nieuwe scherm.
Dit activeert u door in Bestand | Instellingen (zie plaatje hierboven) een vinkje te zetten in de optie 'Laatst gebruikte referentienummer automatisch invullen'
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

de heer Nico Allemeersch, Goossens- Oostkamp te Oostkamp België


 

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.

De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.
 
 
 
Achter de schermen: Software ontwikkelingen
 
Er wordt nog steeds hard gewerkt aan de afronding van de nieuwe versie van SIMAR-Design, zoals het maken van handleidingen en een geheel vernieuwde installatieprocedure. Daarover later meer.
Via het service-pack is een aantal handige nieuwe functies beschikbaar gemaakt. Er is een preferentie gemaakt die er voor zorgt dat namen van landen in het adres altijd in hoofdletters worden afgedrukt (Rubriek Overige, Uitgebreid, even zoeken op 'landen'). (Let wel op als u eventuele \IF constructies in de tekstverwerker hebt gebruikt die werken op de uitgeschreven landnaam; die verandert namelijk ook in hoofdletters).
 
Het overzicht van Ordervoortgang is nu via de menukeuze 'Kopieer lijst <F7>' in de plakbuffer van Windows te kopiëren, zodat u dit in bijv. Excel kunt kopiëren en desgewenst afdrukken.
 
In Klantcontact zijn nu ook de Design afbeeldingen van de offertes te zien, en indien gekoppeld aan de KeukenCreator, ook de door de consument gemaakte ontwerpen via KeukenCreator.
 
Tenslotte laten we in het scherm van Artikel zoeken nu duidelijk zien of een artikel vervallen of opgevolgd is.
 
 Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

 
                                                                                                           
 
 
 
Laatste nieuws:

Business-Trends

Nieuwsgierig hoe uw omzet zich ontwikkelt in vergelijk met vorig jaar? De -gratis- module Business-Trends toont het in één oogopslag in een fraaie grafiek. In November 2013 kregen al onze klanten deze module cadeau, als afsluiting van de viering van ons 25-jarig bestaan. Ga naar www.simar.nl/businesstrends voor meer informatie en gratis download.
 
 
                                            

Windows-XP stopt

 
 
Per april 2014 stopt Microsoft met de ondersteuning van Windows-XP. Microsoft zal dan geen beveiligingspatches meer uitbrengen en ook de overige ondersteuning staken. Deze Windows versie is in 2006 voor het laatst meegeleverd met nieuwe PC's. Machines met dit besturingssysteem zijn dus nu een kleine acht jaar oud.
 
Ook als Simar zullen wij deze Windows versie niet langer ondersteunen. In de praktijk betekent dit dat u op een werkplek met Windows-XP onze administratieve software nog wel kunt gebruiken, maar dat de nieuwe SIMAR-Design versie die binnenkort verschijnt niet meer werkt onder Windows-XP. Ook belangrijk om te weten is dat het na april 2014 onveilig is om met een Windows-XP machine nog het Internet op te gaan.
Wie nog Windows-XP gebruikt raden we aan over te gaan op Windows 7 of Windows 8.
 

Keukendetaillist van het jaar
 
Keukendetaillist van het jaar is een Simar gebruiker !
Pas in februari wordt bekend wie zich Keukendetaillist van het jaar 2014 mag noemen, maar nu al staat vast dat dit een gebruiker van de Simar software is.
Alle drie de genomineerde bedrijven blijken namelijk onze software te gebruiken.
 
Wij feliciteren daarom alle drie de genomineerden alvast hartelijk met hun nominatie voor deze prestigieuze titel. De beste bedrijven kiezen voor Simar software !
De genomineerden zijn:
- Asto Keukens te Rotterdam
- KBK Koken & Baden te Breukelen
- Koel Keukens te Zaandijk
 

Test uw kennis

Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software. In deze rubriek tonen we een klein gedeelte van één van onze schermen.
Aan u de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen.Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van de software.

De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje
 
   
                                              
A Afbeelding uit module klantcontact
B Afbeelding uit offerte/ order
C Afbeelding uit eigen vragen query
D Afbeelding uit montage module            

De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met Simar-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

# Dekker sanitair              (admin.)
 
 
  
# Baka Glass achterwanden    (admin.)    
 

      
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Voortgang'.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00uur.

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

* SIMAR-Design Basis (Consilium)
21 januari - locatie GentBrugge

* KIMS Combi dag 1 van 2
27 januari - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
10 februari - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
17 februari - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
3 maart - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
18 februari - locatie GentBrugge

* KIMS Combi dag 2 van 2
25 februari - locatie GentBrugge

* SIMAR-Design Gevorderd
24 februari - locatie Tilburg

Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord "Test uw kennis"

 

 
Het juiste antwoord is B

U vind het scherm als onderdeel van offerte/ orders.
Door in het eerste scherm, met de klantgegevens, op het klant nummer te klikken komt u in dit scherm memo/referenties terecht. Als u hier het vinkje aanzet dan verschijnt de memo altijd bij het openen van een referentie van deze klant. Dit kan ideaal zijn voor waarschuwingen of speciale afspraken met de klant.
Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9050 GENT (Gentbrugge) |  België