Nieuwsbrief
  April 2014
SIMAR automatisering: Zomer ?

Het is zomer ! Misschien is dit wat te optimistisch, maar momenteel lijkt het toch echt wel of het zomer is. Hoge temperaturen, ’t zonnetje, iedereen lijkt wel weer op te leven en te genieten van het buiten zijn. Heel voorzichtig lijkt het er toch ook wel op dat de stemming van de consumenten verbetert en dat de bestedingen weer toenemen.
Goed nieuws. Het is waar we lang op hebben gewacht.
 
Nog meer goed nieuws is natuurlijk dat we aan de vooravond staan van de lancering van “de nieuwe versie” van de software. De eerste mededelingen daarover zijn gedaan. U zult nog meer te horen krijgen dus houd uw brievenbus maar in de gaten. En in de mei uitgave van deze nieuwsbrief zullen we veel meer gaan vertellen. 
 
Ondertussen een zonnige groet uit Amsterdam.


Tips en Trucs administratief: Gepersonaliseerde brieven vanuit KIMS/SIMS
 
Onder het tabje "algemeen" vindt u de tekstverwerker
 
 
 
De tekstverwerker lijkt veel op het bekende Microsoft Word programma (en kan overigens ook gewoon Word documenten openen en wegschrijven). Naast het gewone tekstverwerken is het mogelijk om een brief op te stellen met gebruik van @-codes en die te mengen met een referentie. Als u het 'Orderarchief' aan hebt staan, met ook de optie 'teksten' aangevinkt, dan zal deze afdruk ook automatisch worden gearchiveerd en is dan weer terug te vinden in de Orderinformatie onder het tabje "Documenten".

Het is natuurlijk mogelijk om de brief af te drukken op papier, maar u kunt ook de brief meteen per e-mail versturen. Het mailadres van de klant wordt automatisch ingevuld en gebruikt.


 
Als u een Adresselectie maakt via de query module (alleen Business en Enterprise versie) dan kunt u alle klanten een brief sturen. Zorg dan dat u in de query uw gevonden selectie bewaart, via de optie 'Bestand | Resultaten opslaan in KIMS.' (in het scherm waarin de gevonden resultaten van de query worden getoond).
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).                               
Tips en Trucs KOMAS:  KOMAS uit het menu verwijderen
 
Iedere gebruiker ziet KOMAS in zijn menu, ook mensen die verder geen rechten hebben in KOMAS. Dit kan, ondanks dat de persoon niets kan en mag, hinderlijk zijn.
Het is mogelijk KOMAS te verbergen voor één gebruiker of een groep gebruikers. Ga hiervoor naar Gebruikerstoegang. Dit scherm vindt u in het hoofdmenu onder Systeemprogramma’s en Gebruikers. Selecteer de gebruiker en het tabblad 'Specifieke schermen NIET', type een K in het veld schermcode en bevestig dit met de knop Opslaan.
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Tips en Trucs SIMAR-Design:  Koof voor inbouw afzuigunit
 
Er zijn meerdere mogelijkheden te bedenken voor een koof boven een kookeiland. Deze uitleg betreft een koof met rondom een rand als wasemvanger. Gebruik hiervoor het artikel *KUBUS uit het bestand 'Accessoires bouwkundig'. Van de *KUBUS zijn er twee varianten. Met versie A kan een standaard rechte koof aan het plafond worden gehangen. De versie B is weer geschikt om met het 'vrij tekengereedschap' in een gewenste vorm te tekenen. Met versie B tekenen we eerst de rand. Voor het gemak gebruiken we de (magnetische) hoeken van het werkblad om de vorm en grootte te bepalen.

Voer de gewenste diepte in (= dikte rand), gewenste hoogte en de hoogte vanaf vloer. Klik op het icoontje 'vrij tekengereedschap' en geef een linker muisklik op de hoek van het werkblad. Klik vervolgens, met de klok mee, op de overige hoeken van het werkblad en sluit uiteindelijk de vorm en hierbij wordt de bewerking automatisch beëindigd.
 
 
Resultaat tot nu toe (afb. 1)
 
  
 
afb. 1                                                                            afb. 2

Plaats vervolgens een kubus versie A binnen het kader als vulling en maak deze minder hoog dan het kader. En maak het geheel compleet met een inbouw afzuigunit en plaats inbouwspots in de koof.
Het eindresultaat (afb. 2)
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be). 

Tips en Trucs algemeen: Ondersteuning Commissiekorting
 
Een aantal apparatuurleveranciers biedt onder bepaalde voorwaarden een extra inkoopconditie, meestal als een bepaald aantal (grote) apparaten tegelijk in een keuken wordt verkocht. We bieden nu ondersteuning voor deze extra inkoopconditie. Hiermee is het mogelijk om, als dat nodig is, een speciale bestelcode voor deze inkoopkorting mee te geven, en de extra inkoopkorting mee te kunnen nemen in de nacalculatie en desgewenst ook in de voorcalculatie. We hebben een document met uitleg op onze website staan. U vindt dat hier. www.simar.nl\pages\documenten\ExtraInkoopconditie.pdf
 
Voor de juiste instellingen per leverancier kunt u veelal bij uw contactpersoon bij uw apparatuurleverancier terecht, maar ook onze helpdesk kan u verder helpen.
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Kent u deze module al?  Telefoon integratie
 
De integratie van uw telefonie is een standaard onderdeel van de Enterprise-editie van onze software en optioneel verkrijgbaar bij de Business-Editie. Het werkt twee kanten op: als u ergens in het pakket een telefoonnummer ziet staan, dan kunt u dit met het telefoonknopje er achter, direct voor u laten draaien. Het gesprek wordt dan opgezet op uw eigen toestel.

 
Andersom: als er iemand opbelt met een telefoonnummer dat in het systeem bekend is, dan ziet u in een 'pop-up-scherm' wie er belt, welke offertes/orders er lopen en kunt u die direct openen.


De software werkt samen met uw telefooncentrale en die moet daarom het TAPI-2 of TAPI-3 protocol ondersteunen.
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

de heer Kor Marinus van Marinus keukens te Oudega Smallingerland


 

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.

De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.
 
 
Achter de schermen: Software ontwikkelingen
 
De eerste aankondiging van het nieuwe KIMS Sales&Design hebt u, als u keukens verkoopt, reeds ontvangen. Het is een enorme klus geweest, een hele nieuwe Design omgeving, een nieuwe integratie tussen Design en administratief, en een nieuw fundament onder de software door de ondersteuning van fase-2 bestanden. De komende maanden gaan we dit bij iedereen 'uitrollen' en op het moment van dit schrijven zitten we in de fase van de laatste acceptatietesten, inmiddels ook bij een aantal klanten.
Maar er gebeurt meer. De verwerking van elektronische inkoopfacturen van Galvano gaat binnenkort in test. En we zijn bezig om www.mijnkeuken.info / www.mijnbadkamer.info uit te breiden met de mogelijkheid om ook documenten op de website te kunnen plaatsen, in combinatie met DIMS, ons document archiveringssysteem.
 
 
 Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

 
                                                                                                           
 
 
 
Laatste nieuws:

Google Sketchup aanpassing

De internetsite van Trimble 3D-Warehouse (vroeger Google Sketchup) is gewijzigd. Vanuit Design heeft u de mogelijkheid om rechtstreeks artikelen op te nemen in een tekening. Maar na deze recente wijziging werkt deze link niet meer. In de volgende versie van Design is dit aangepast. Voor nu is er een kleine handleiding waarin te lezen staat hoe u toch 'met de hand' Trimble 3D-Warehouse nog kunt gebruiken.
 
                                             

Jaarvergadering Der Kreis “Forward”

Dit jaar zijn wij met een stand aanwezig op de jaarvergadering van Der Kreis. Het thema is “Forward” met een vooruitblik op de toekomst. Dit spreekt ons zeer aan. Met de op komst zijnde nieuwe versie zijn wij helemaal klaar voor de toekomst. Kom gerust even langs om bij te praten.
 
Wanneer : maandag 19 mei 2014
 
Waar: Urk
 

Badvak Galvano
 
Om het jaar organiseert Galvano een huisbeurs met als toepasselijke titel “Badvak” Wij zijn ook weer van de partij en zullen u graag ontvangen in onze eigen stand waar we u tal van noviteiten zullen laten zien. Bij deze alvast van harte uitgenodigd.
 
Wanneer : maandag, dinsdag en woensdag 2, 3 en 4 juni 2014 ( 13.00 – 21.00 uur)
 
Waar: 1931 Congrescentrum Brabanthallen te Den Bosch
 

Test uw kennis

Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software. In deze rubriek tonen we een klein gedeelte van één van onze schermen.
Aan u de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van de software.

De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje
 
   
                                              
A – Afbeelding uit scherm ‘Overzicht lopende offertes/orders’
B – Afbeelding uit scherm ‘Order Informatie’
C – Afbeelding uit scherm ‘Business-Trends’
D – Afbeelding uit scherm ‘Overzicht facturen’        

De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

# Matcall voor sanitair ( admin.)
 
# Falcon apparatuur     (admin.)
 
 
# Lofra apparatuur        (admin.)
 
 
# Beko apparatuur België (admin.)
 
 
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Voortgang'.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

* SIMS-Sales basis
7 april - locatie Tilburg

* SIMAR-Design Basis (SCON)
8 april - locatie GentBrugge

* SIMS-Sales basis
14 april - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Basis
15 april - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Gevorderd
17 april - locatie GentBrugge

* KIMS Combi dag 1 van 2
28 april - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
12 mei - locatie Amsterdam

* Applicatiebeheerder
28 april - locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 1 van 2
5 mei - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
19 mei - locatie Amsterdam
 
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord "Test uw kennis"

 
Het juiste antwoord is: C – Afbeelding uit scherm ‘Business-Trends’

De module Business-Trends, die alle Simar gebruikers hebben gekregen naar aanleiding van ons 25-jarig bestaan, is zeer gemakkelijk te bedienen en biedt de gebruiker een groot aantal nuttige overzichten in grafiekvorm om duidelijk inzicht te krijgen in de resultaten van de commerciële acties binnen uw onderneming.
Door de getoonde optie aan te vinken krijgt u de resultaten van het geselecteerde jaar te zien met daarbij de overeenkomstige gegevens van vorig jaar ter vergelijking.
Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9050 GENT (Gentbrugge) |  België