Nieuwsbrief
  Mei 2014
SIMAR automatisering: Speciale editie


Deze editie staat geheel in het teken van de nieuwe versie van KIMS Sales&Design en ziet er dan ook wat anders uit dan u gewend bent.
 
Per 5 mei zijn we begonnen met de uitlevering van de nieuwe versie. Dit na maanden van voorbereiding, waarbij het gehele team en alle afdelingen keihard gewerkt hebben om alles af te krijgen. In deze nieuwsbrief vertellen we u graag enkele highlights.


We wensen u heel veel plezier bij het gebruik van de nieuwe software en zijn er van overtuigd dat u net zo enthousiast zult zijn als wij.
 
 
 

 
Nieuwe hulpmiddelen en bestanden !

KIMS Sales&Design 2014 is niet alleen een nieuwe versie van de software, we hebben ook veel hulpmiddelen rondom de nieuwe versie vernieuwd, uitgebreid en aangepast. Een kleine opsomming:
- diverse aanpassingen aan bestanden
- nieuwe website met alle hulp die we kunnen bieden
- nieuwe instructie-documenten en instructie-video's gemaakt

Diverse aanpassingen aan bestanden
1)  Er is veel energie gestoken in het up-to-date brengen van de accessoirebestanden. Ook hebben we de artikelen op een meer logische manier ondergebracht in de bestanden. Met de komst van de nieuwe versie zullen we ook de nieuwe set met accessoirebestanden uitleveren. Dit zijn:

ACBO Verzamelbestand Bouwkundig                     Aangepast
ACBP Verzamelbestand Bloemen en planten       Nieuw
ACDE Verzamelbestand Decoratie                          Nieuw
ACMB Verzamelbestand Meubelen                          Nieuw
KRAN Verzamelbestand Kranen                               Aangepast
SPOE Verzamelbestand Spoelbakken                    Aangepast
VERL Verzamelbestand Verlichting                          Aangepast
WERK Verzamelbestand Werkbladen                     Bestaand

 
2)  alle keukenbestanden zijn voorzien van afbeeldingen. Elk artikel heeft een plaatje gekregen zodat u de artikelen niet meer alleen op artikelcode kunt selecteren, maar ook op afbeelding

3)  keukenbestanden in “Type-2” uitvoering. Dit klinkt cryptisch, maar wat we bedoelen is dat we de keukenbestanden in een nieuwe uitvoering, een tweede generatie, gaan uitleveren. Het betreft bestanden van de Duitse keukenleveranciers. Wat is er anders?
 
- Keuzemogelijkheden als grepen, corpuskleuren en afwerkmaterialen zijn middels een keuzelijstje gekoppeld aan een deurmodel. Onjuiste keuzes worden hiermee voorkomen omdat alle gegevens die de fabrikant aanbiedt in het bestand zijn vastgelegd.
 
- De prijs wordt berekend n.a.v. de keuzes die door u gemaakt zijn. Wanneer u bijvoorbeeld een glasbovenkast kiest verschijnt een keuzelijstje met mogelijke glastypes. Nadat u een keuze heeft gemaakt verschijnt er, afhankelijk van het gekozen glastype, een nieuw keuzelijstje voor een greep en voor de afwerking van de binnenzijde. Heeft u alle keuzes gemaakt voor de glasbovenkast dan wordt de prijs voor deze specifieke kast berekend. De prijs wordt dus bepaald door de door u gemaakte keuzes. Tevens zijn er vaak accessoires beschikbaar. In het voorbeeld van de glasbovenkast verschijnt ook een keuzelijstje met verlichting of deurdempers.
Doordat er veel meer informatie beschikbaar is zal de informatie naar de consument er ook anders uitzien. Een voorbeeld van een offerte met meer informatie ziet u hieronder.
 


4)  we introduceren bij de type-2 bestanden voor de prijzen het zogenaamde 100-niveau. De prijs van een artikel in het bestand wordt met een (door u instelbare) factor verhoogd naar een verkoopprijs, terwijl diezelfde bestandsprijs minus een korting de inkoopprijs oplevert.
 


Nieuwe website rondom alle hulp die we kunnen bieden
 
Er is veel te vertellen over alle mogelijkheden van de nieuwe versie. We realiseren ons dat het lastig kan zijn om alles te ontdekken. Daarom ook dat we enorm veel energie gestoken hebben in de informatievoorziening aan u. We hebben een speciale website gemaakt: het “Help Center” waar we met films, handleidingen en How to… documenten uitleg geven hoe de software werkt. Deze website is direct vanuit het programma aan te roepen zodat hulp slechts één klik weg is !
 
 

Nieuwe instructie-documenten.
 
Speciale aandacht willen we vragen voor de 'How To…'-documenten. Momenteel hebben we een zestal korte handleidingen gemaakt waarin we een specifieke handeling beschrijven. Als voorbeeld: weet u hoe u een verlek/cascade kunt tekenen in een werkblad ? Wellicht niet, terwijl dit zeker mogelijk is. Volg de stappen zoals beschreven in de handleiding en u kunt voortaan ook een verlaagd gedeelte in de tekening presenteren. Momenteel hebben we de volgende documenten voor u klaar staan:
 
- How to… een dak en ramen onder een schuinte maken
- How to… een lichtkoepel tekenen in het plafond
- How to… een verdieping uittekenen met een trap
- How to… een verlek ofwel cascade tekenen
- How to… spiegelen van een ontwerp
- How to… importeren van Trimble- SketchUp bestanden
- How to… instellingen (preferenties) in Design aanpassen.
 
Ook de films mogen niet onvermeld blijven. We hebben met een korte film alle stappen om een ontwerp te maken uitgewerkt. Het resultaat bestaat uit 18 korte video-filmpjes waarbij de eerste film aangeeft hoe een nieuw ontwerp te starten en we zo stap voor stap, film voor film, het gehele proces doorlopen tot aan het presenteren van de tekening in fotorealistische weergave.
 
Tip: u kunt elk filmpje apart bekijken, maar er is ook een complete versie neergezet met alle filmpjes in één keer achter elkaar (de onderste). Ga er even voor zitten en in 20 minuten weet u alles van de nieuwe versie !
 


De nieuwe software: nieuw en toch vertrouwd !
 
Er is veel, heel veel veranderd in de nieuwe versie KIMS Sales&Design 2014. Zo kreeg het Design deel een complete 'make-over' en ook in de administratieve software zijn grote vernieuwingen aangebracht. We zullen enkele highlights noemen:
1)  het menu van Design is compleet veranderd en nu gebaseerd op de menustructuur zoals Microsoft die gebruikt in zijn Office producten. Heel herkenbaar en dus gemakkelijk te leren.
 
2)  volledige integratie tussen Sales&Design: terwijl u ontwerpt ziet u direct de prijsstelling. Het prijsinfo scherm is instelbaar en kan alle informatie tonen die u met de @-codes kunt oproepen uit het systeem.
 
3)  het preferentie scherm van Design is in een apart menu opgenomen en bevat inmiddels een 400 instellingen met opties die u vast en zeker nog niet kende !
 
4)  sneller werken: makkelijker gezegd dan gedaan, maar door de nieuwe opzet van het menu en door bepaalde handelingen te combineren of meer automatisch uit te voeren hebben we aantal benodigde muisklikken met 30% kunnen verminderen.
 
5)  afbeeldingen worden in de achtergrond voor u aangemaakt. Volledig automatisch wordt een set van afbeeldingen voor u klaargemaakt vanuit het ontwerp. U hoeft hier niets voor te doen en nog mooier, u hoeft hier niet op te wachten. Werk rustig verder in het pakket en intussen worden de afbeeldingen voor u klaar gemaakt.
 
En nog veel meer. Voor het volledige overzicht raden we u aan om het document “Wat is nieuw in KIMS Sales&Design” te lezen (www.simar.nl/briljant)Hoe kunnen wij u nog verder helpen ... installatiehulp en gratis workshops !

Naast alle documentatie, handleidingen en films begeleiden we u, op verzoek, bij de installatie van de nieuwe software en bestanden. U kunt een afspraak maken waarna wij u op een afgesproken tijdstip zullen bellen en u met de installatie zullen helpen.
Inschrijven: www.simar.nl/aanmelden
 
Maar er is meer: we organiseren in de maanden juni tot en met december speciale Workshops voor diegene die nog wat extra uitleg willen hebben in het werken met de nieuwe software. Deze workshops van een halve dag zijn geheel gratis. Schrijf u in en maak er gebruik van. U leert er altijd wat !
Inschrijven voor de Workshop via ons Help Center rubriek Trainingen of aanmelden op www.simar.nl/aanmelden of even bellen met het secretariaat 020-4808282.
 


Zo krijgt u de nieuwe software

Voor deze nieuwe software moet u zich even aanmelden, nadat u gecontroleerd hebt of uw computers voldoen aan de nieuwe eisen (met name geen Windows-XP meer draaien).

- Bekijk de introductie-video en 'wat is nieuw in KIMS Sales&Design 2014' op www.simar.nl/briljant

- Meld u aan en kies voor zelf installeren of installeren door ons via 'hulp of afstand', via de website www.simar.nl/aanmelden
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).Resumé overzicht van wat er ter ondersteuning beschikbaar is

Hulp op afspraak
- installatiehulp (aanvragen op www.simar.nl/aanmelden)
- Workshop (aanmelden op www.simar.nl/aanmelden)

Informatie vooraf (op www.simar.nl/briljant)
- introductievideo's
- introductie 'Wat is nieuw in KIMS Sales&Design 2014'

Hulp bij het werken
- getting started document Design FX (in Help Center)
- handleiding 'Nieuw in KIMS 9.0' (in KIMS helpsysteem en in Help Center)
- ingebouwde en interactieve handleiding in Design en in Sales (Help/F1 in software)
- instructievideo's Design (in Help Center)
- how to… documenten Design (in Help Center)

En natuurlijk onze helpdesk ! 
 
Laatste nieuws:

Help: ik zie halve plaatjes

De nieuwe Design-bestanden bevatten fotomateriaal van de keukenmeubelen die u kunt kiezen. Maar als u nog Design versie 18 gebruikt en een relatief nieuw bestand gebruikt, dan 'ziet' versie 18 deze plaatjes al, maar heeft niet de ruimte/mogelijkheid om ze goed te tonen. Vandaar de halve afbeeldingen. Ons advies: zet de afbeeldingen even uit, dan werkt alles weer zoals u gewend bent. Zodra u overgestapt bent op Design FX ziet u de afbeeldingen in volle glorie !
 

Type-2 Keukenbestanden
 
Deze nieuwe en rijkere bestanden bevatten meer en meer gedetailleerde informatie over de mogelijkheden van een keukenmerk en de bijbehorende prijsstelling. De nieuwe versie van onze software is gebouwd rond deze bestanden. Momenteel leveren alleen de Duitse fabrikanten de benodigde informatie voor deze bestanden aan. In de loop van dit jaar zullen van steeds meer van deze Duitse fabrikanten de type-2 bestanden beschikbaar komen. Met ingang van 2015 zullen we geen gewone bestanden meer maken voor merken waarvoor een type-2 bestand beschikbaar is. De software blijft zowel de 'gewone' als de Type-2 bestanden ondersteunen.
 

Jaarvergadering Der Kreis “Forward”
Dit jaar zijn wij met een stand aanwezig op de jaarvergadering van Der Kreis. Het thema is “Forward” met een vooruitblik op de toekomst. Dit spreekt ons zeer aan. Met de komst van de nieuwe versie zijn wij helemaal klaar voor de toekomst. Kom gerust even langs om bij te praten.
 
Wanneer : maandag 19 mei 2014
 
Waar: Urk
 
Badvak Galvano
 
Om het jaar organiseert Galvano een huisbeurs met als toepasselijke titel “Badvak” Wij zijn ook weer van de partij en zullen u graag ontvangen in onze eigen stand waar we u tal van noviteiten zullen laten zien. Bij deze alvast van harte uitgenodigd.
 
Wanneer : maandag, dinsdag en woensdag 2, 3 en 4 juni 2014 ( 13.00 – 21.00 uur)
 
Waar: 1931 Congrescentrum Brabanthallen te Den Bosch
 
 
 Meld u aan op www.badvak.nl

Test uw kennis

Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software. In deze rubriek tonen we een klein gedeelte van één van onze schermen.
Aan u de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van de software.

De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje
 
   
                                              
A – Afbeelding uit KIMS-scherm ‘Afdrukken referentie’
B – Afbeelding uit SIMAR-Design FX-scherm ‘Afdrukken referentie’
C – Afbeelding uit KIMS-scherm ‘Internet bestellingen verzenden’
D – Afbeelding uit KIMS-scherm ‘Instellingen> Preferenties> Diverse> SIMAR-Design      

De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo''n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

# Cottoceramix tegels (admin.)
 
 
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar ''Systeemprogramma''s''-> ''Inlezen Bestanden''-> klik op de grote knop ''Voortgang''.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:


* SIMAR-Design Basis (SCON)
19 mei - locatie Tilburg

* SIMAR-Design Basis
20 mei - locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 1 van 2
27 mei - locatie Gentbrugge

* KIMS Combi dag 2 van 2
10 juni - locatie Gentbrugge

* SIMAR-Design Basis
27 mei - locatie Amsterdam

* BSV-Design Basis
27 mei - locatie Tilburg

* SIMAR-Design Basis
5 juni - locatie Gentbrugge
 
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord "Test uw kennis"

 
Het juiste antwoord is:
D – Afbeelding uit KIMS-scherm ‘Instellingen> Preferenties> Diverse> SIMAR-Design

Met de introductie van ons nieuwe tekenpakket SIMAR-Design FX is er sprake van een volledige synchronisatie met KIMS, vandaar dat wij nu spreken over KIMS Sales&Design.
Daarbij hoort natuurlijk dat u in KIMS instellingen doet voor het tekengedeelte van onze software.


In het Beheer scherm ‘Preferenties> Diverse’ kunt u onder de hoofdgroep SIMAR-Design onder andere instellen van welke aanzichten automatisch een afbeelding wordt opgeslagen bij de offerte/order.
Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9050 GENT (Gentbrugge) |  België