Nieuwsbrief
  Juli 2014
SIMAR automatisering: vakantie

De laatste nieuwsbrief voor de vakantie. Natuurlijk weer boordevol met tips en wetenswaardigheden. Als we even terugkijken naar het eerste halfjaar dan kunnen we stellen dat het een bewogen en druk voorjaar is geweest.
De lancering van de nieuwe versie KIMS Sales&Design heeft veel teweeg gebracht, in positieve zin!  Het programma met al zijn vernieuwingen is goed ontvangen en vele zijn reeds enthousiast gebruiker van het nieuwe pakket. “Ik zou niet meer terug willen naar de oude versie” is een veel gehoorde opmerking.
Zijn we nu klaar en kunnen we achterover leunen? Geenszins! Er staan nog veel vernieuwingen op de wensenlijst en er wordt achter de schermen, ook tijdens de vakantie, hard gewerkt.
 
Voor nu wensen wij u een fijne vakantie en hopen dat u even de rust kunt vinden en met familie en vrinden te ontspannen om straks weer uitgerust aan de slag te gaan.


Tips en Trucs administratief: wat is er nieuw in een bestand
 
U leest een nieuwe versie van een apparatuur-, keukenmeubelen- of tegelbestand in en u vraagt zich af wat er eigenlijk veranderd is. Niet iedereen weet dat daar al enige tijd een handige functie voor aanwezig is. Deze is aanwezig in de Business- en Enterprise editie. Ga naar Bestanden | Hulpfuncties artikelbestanden | Mutatieverslag bestanden.
In dit scherm kiest u van welk bestand u het mutatieverslag wilt zien.
 

 
Bij een apparatuur- en een tegelbestand krijgt u drie tabbladen: één met alle nieuwe artikelen, één met alle vervallen en opgevolgde artikelen, en een tabblad met een overzicht van alle prijswijzigingen (inclusief vermelding van het % prijsstijging of -daling.)
 
Bij keukenmeubelen tonen we ook tabbladen met nieuwe en vervallen fronten, maar daar tonen we geen prijswijzigingen, omdat dit in de praktijk een gigantische lijst zou opleveren.
Om diezelfde reden is deze functie voor sanitairbestanden niet beschikbaar. Deze bestanden zijn met 50.000 tot 150.000 artikelen zodanig groot dat een mutatieverslag onleesbaar lang zou worden.
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).                               
Tips en Trucs KOMAS:  onderhanden werk
 
Voor het bepalen van uw bedrijfsresultaat moet u altijd rekening houden met het onderhandenwerk.
Zijn alle inkoopfacturen geboekt van de klanten die u heeft gefactureerd en zijn er inkoopfacturen geboekt waarvan de omzet nog niet is geboekt? Een lastig klusje dat veel tijd kan kosten en wat zou het mooi zijn als deze cijfers op ieder ogenblik opgevraagd kunnen worden.
 
Dat kan met de uitgebreide koppeling want deze boekt de kostprijs op hetzelfde moment als de omzet. Deze kostprijs is de te verwachten inkoopprijs (voorcalculatie) en als de werkelijke prijs toch wat afwijkt van deze voorcalculatie, dan wordt een correctie gemaakt op een 'kostprijsverschillen'rekening.
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Tips en Trucs SIMAR-Design:  variabele ramen
 
Tussen de verschillende type ramen staan er twee stuks met een extra eigenschap. Bij deze ramen is de raamverdeling variabel door middel van parameters. Dat wil zeggen dat de positie van de middenstijl naar wens is te wijzigen. Zelfs de positie van de raamuitzetter is te wijzigen.
 
 
 
Selecteer het raam en klik op het tabblad Artikelen in de groep Afmetingen op Parameters zodat het venster 'Parameters' wordt geopend. Voer een waarde in bij parameter 'Raam middenstijlpositie 1' en zie dat deze verschuift. 
 
 
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be). 

Kent u deze module al?  commissiekorting (aanvulling)
 
Verschillende apparatuurleveranciers hanteren inmiddels deze manier van extra korting geven, als er een bepaald aantal apparaten in de keuken van hetzelfde merk geleverd wordt. In de vorige nieuwsbrief schreven we er al over hoe u deze korting kunt meenemen in de offerte en kunt aanvragen in de bestelling.
Inmiddels is de functionaliteit nog verder uitgebreid, namelijk met een automatisch herinneringssysteem en met de mogelijkheid om met behulp van de query te kunnen zoeken naar orders waar u mogelijk vergeten bent de extra commissiekorting aan te vragen.
 
 
 
Omdat verschillende leveranciers verschillende regels kennen voor het toekennen van de korting kunnen we niet met 100% zekerheid zeggen of de korting van toepassing is. Maar we kunnen wel waarschuwen dat u wat betreft het aantal artikelen voldoet aan de kortingseis, en u helpen herinneren dat u even moet kijken of deze artikelen inderdaad tot de extra korting leiden. Ook andersom kunnen we controleren: als het aantal artikelen vermindert en u vergeet het kortingsartikel weg te halen dan krijgt u ook een waarschuwing.
 
Deze nieuwe functies zijn aanwezig in het actuele service-pack. De uitleg voert te ver voor deze nieuwsbrief, maar die kunt u hier downloaden. Met deze extra controles maken we het gebruik van deze extra korting zo gemakkelijk mogelijk, zodat u niet per ongeluk marge laat liggen.
www.simar.nl/pages/documenten/ExtraInkoopconditie.pdf
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

de heer Kelvin Leusink, Voortman keukens te Rijssen


 

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.

De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.
 
 
Achter de schermen: Software ontwikkelingen
 
Nieuwe versie van MijnKeuken.info en MijnBadkamer.info
Er zijn tal van vernieuwingen doorgevoerd in de dienst MijnKeuken en MijnBadkamer. Ten eerste is de koppeling met DIMS gemaakt waarbij de documenten die in DIMS staan gemarkeerd kunnen worden en volautomatisch geupload worden naar de MijnKeuken infopagina op het internet voor de klant. Ten tweede zijn facturen nu ook als document aan de website toe te voegen. Een klant krijgt een e-mail bericht zodra er weer nieuwe documenten voor hem zijn toegevoegd, ook bij de facturen. U hoeft de factuur dus niet meer per gewone post op te sturen. Dit spaart een postzegel uit, enkele handelingen minder te doen en het spaart het milieu.

Nieuwe versie van de KeukenCreator en de BadkamerCreator
.
    
De Keuken- en BadkamerCreator hebben ook een upgrade ondergaan. We hebben voor beide creators de bestanden weer up to date gebracht. Nieuwe fronten zijn toegevoegd, moderne kleuren en materialen verwerkt, alles naar de laatste modestand van nu. In het model B van de KeukenCreator en BadkamerCreator is een optie beschikbaar om te koppelen met Facebook. We hebben ook hier een uitbreiding gemaakt. De optie heet voortaan “Social Media opties” en bevat naast Facebook nu ook een koppeling naar Pinterest en naar Twitter. 2 prachtige aanvullingen die het geheel van de creator nog meer integreert in de nieuwe manier van communicatie met de consument. Van harte aanbevolen !
 
                                                  
 
 Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl


In zomerse sferen
 
Hoewel we altijd maar één winnaar per maand hebben in onze zoektocht naar het mooiste ontwerp willen wij u één inzending zeker niet onthouden. Met dank aan de heer René de Veld van de firma Philippo te Aalsmeer met als bijgevoegde opmerking "Wat je allemaal niet kan doen met het tekenprogramma......geweldig."
 
 
Laatste nieuws:

Opleving in de markt

Het gonst al een tijdje in de markt: het gaat weer wat beter. Diverse media schenken aandacht aan de opgaande lijn en ook recente onderzoeken en branchethermometers laten zien dat de consument weer gaat kopen. Ook wij merken dat. Na een lange periode waarom we vooral inkrimpen, faillissementen en bedrijfsbeëindigingen zagen, zien we nu dat onze bestaande relaties weer gaan uitbreiden of meer aandacht aan de werkprocessen besteden. In de afgelopen maanden hebben we weer een aantal nieuwe klanten mogen begroeten. Starters, maar ook bedrijven die van systeem wisselen omdat ze nu de processen strak willen hebben en zoeken naar een optimaal werkend systeem als rode draad in hun organisatie.

MijnKeuken / Mijnbadkamer vernieuwd
 
We hebben weer een aantal mooie zaken toegevoegd aan de functionaliteit van de weboplossing voor uw klanten. Lees verder bij de rubriek “achter de schermen”.


KeukenCreator / BadkamerCreator vernieuwd

 
Ook de Keuken- en BadkamerCreator zijn vernieuwd en zijn weer helemaal up to date gebracht met de laatste modetrends. Lees verder bij de rubriek “achter de schermen”.
 
Workshop KIMS Sales&Design
 
De workshops waarin we uitleggen wat er allemaal mogelijk is in de nieuwe versie worden goed bezocht. Er zijn echter nog plaatsen op diverse dagen beschikbaar.
Meld u aan op www.simar.nl/aanmelden


Vakantie

De vakantieperiode staat weer voor de deur. Wij zijn ook tijdens de vakantie gewoon beschikbaar en zorgen er voor dat het team voor ondersteuning op voldoende sterkte is. Traditiegetrouw wordt de volgende Nieuwsbrief in september uitgebracht en slaan we de maand augustus over.
Wij wensen u een fijne vakantie!

Werkbladkleuren
 
Na een laatste update voeren we momenteel meer dan 4500 werkbladkleuren in ons systeem! Dit is het totaal aan kleurafbeeldingen dat we beschikbaar hebben van alle materiaalsoorten voor werkbladen.
Het is maar dat u het weet.
 

Test uw kennis
 
In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van één van onze schermen zien.
Aan u dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van de software.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje
 
  
                                              

A – Afbeelding uit scherm ‘Berichtendienst’
B – Afbeelding uit scherm ‘Business-Trends’
C – Afbeelding uit scherm ‘Eigen overzichten (queries)’
D – Afbeelding uit scherm ‘Ontwikkeling orderportefeuille’      

De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

Er zijn geen nieuwe bestanden uitgekomen
 
 
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar 'Systeemprogramma's'-> 'Inlezen Bestanden'-> klik op de grote knop 'Voortgang'.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

* BSV-Design Basis
1 juli - locatie Amsterdam

* SIMS-Sales Basis
1 juli - locatie Tilburg

* SIMAR-Design Gevorderd
1 juli - locatie Gentbrugge

* Managementinformatie
8 juli - locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 1 van 2
28 juli - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
11 augustus - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Gevorderd
12 augustus - locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 1 van 2
18 augustus - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
1 september - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
18 augustus - locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 2 van 2
1 september - locatie Tilburg

* SIMAR-Design Basis
19 augustus - locatie Gentbrugge

* SIMAR-Design Basis
25 augustus - locatie Tilburg

* SIMS-Sales Basis
26 augustus - locatie Amsterdam
 
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord "Test uw kennis"
 
 
Het juiste antwoord is: B – Afbeelding uit scherm ‘Business-Trends’

In het kader van ons 25-jaar bestaan heeft iedere gebruiker van onze administratieve software vorig jaar een gratis module gehad, de module ‘Business-Trends’, waarmee op bijzonder eenvoudige wijze management informatie wordt getoond. Door middel van heldere grafieken en tabellen biedt deze module krachtige mogelijkheden om ontwikkelingen in de bedrijfsvoering zichtbaar te maken.

Afhankelijk van de gebruikte versie van software KIMS/SIMS/GOOP in de Compact, Business of Enterprise Editie heeft u een aantal standaard overzichten waarmee u direct de resultaten kunt vergelijken met die van vorig jaar, waarbij resultaten kunnen worden weergegeven per maand, kwartaal en jaar.

Deze module wordt tevens toegevoegd bij alle nieuwe klanten.
Heeft u deze module nog niet toegevoegd aan uw menu? Neem contact op met onze helpdesk, zij helpen u graag verder.

Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9050 GENT (Gentbrugge) |  België