Nieuwsbrief
  November 2014
SIMAR automatisering: de herfst in

De eerste herfststormen komen alweer over ons land; de zomer is nu toch echt wel achter ons. We maken ons op voor de laatste maanden in het jaar om in een eindspurt het jaar 2014 af te sluiten. Het is een drukte van belang; de afdeling bestanden heeft veel werk aan de updates van de merken die een nieuwe prijslijst uitleveren, de invoering van de nieuwe versie is nog steeds in volle gang en ondertussen worden er weer hele mooie dingen gemaakt door de programmeurs. We hopen dat ook u vol in het werk zit of komt te zitten.
Misschien helpen onderstaande tips u om snel en efficiënt de zaken onder controle te krijgen/houden.

Veel leesplezier


Tips en Trucs administratief: Overzichten op maat met de query
 
Met de query (rapportgenerator) kunt u een rapport samenstellen dat precies bedoeld is voor een bepaalde functie, een bepaald overzicht of een bepaalde medewerker. Het zou handig zijn als die medewerker dat rapport gewoon zelf kan uitdraaien, maar u wilt deze medewerker niet alle rechten tot de query-tool geven. De oplossing is de instelling 'Queries per gebruiker'.
Maak eerst op de gebruikelijke manier uw query aan en controleer of deze de juiste resultaten oplevert.
Vervolgens gaat u naar Systeemprogramma's | Gebruikers | Toegang queries per gebruiker. Nu kunt u per gebruiker aangeven welke queries deze mag gebruiken.
 
 
Deze gebruiker mag nu via Offerte/Orders | Overzichten | Eigen overzichten (queries) alleen deze ene vraag uitvoeren. Behalve de datumgrenzen kan deze gebruiker ook geen instellingen van het overzicht veranderen.
 
Tips:
De datum dynamisch instellen. Naast de datumvelden in de query vindt u ook een knopje voor 'dynamische datums'.
 
 
Daar kunt u uit een lijst kiezen van mogelijke datumaanduidingen die gerelateerd zijn aan de datum waarop u de query draait. Mogelijkheden als 'eerste van deze maand', 'laatste van deze maand', 'eerste van vorige maand', etc. Door hiervan gebruik te maken hoeft u niet steeds de datumgrenzen te veranderen, maar gaat dit automatisch. Hierdoor kunt u ook gebruik maken van 'autorun'.
Autorun: door te kiezen voor 'autorun' zal de query na kiezen uit het menu automatisch starten, zonder dat u nog zaken kunt en hoeft in te vullen. Dat is dus uitsluitend mogelijk als u gebruik maakt van de dynamische datuminstellingen.
Als laatste: u kunt een aangemaakte query in uw favorietenmenu plaatsen. Dan hoeft u deze niet in de query op te zoeken, maar kunt u een veel gebruikte query direct in uw menu plaatsen.
 
 
(NB: de query maakt onderdeel uit van de business- en enterprise editie van onze software).
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).                               
Tips en Trucs KOMAS:  moet alles geprint worden ?
 
Het kan natuurlijk gemakkelijk zijn, een printje maken, afvinken wat is gedaan en een notitie ter herinnering.
Maar moeten we nu eigenlijk alles printen uit de boekhouding?
Nee, dat is niet meer nodig. In Komas kan alle informatie op ieder gewenst ogenblik worden opgevraagd. Wilt u bijvoorbeeld het jaarwerk toch archiveren, ‘print’ dan alle documenten op PDF, XPS of HTML. Deze keuzes maken een bestand dat u kunt plaatsen op de server en/of op een geheugenkaart. Deze elektronische documenten zijn gebruikersvriendelijk, er in zoeken is zeer eenvoudig en deze bestandjes kunnen eenvoudig worden toegevoegd aan een E-Mail als uw accountant gegevens vraagt.
In het scherm afdrukken staan de PDF en XPS printers printers boven de stippellijn, de HTML is een Komas printer en staat onder deze lijn.Voor interne archivering is HTML een handig formaat. Wilt u de informatie toemailen aan uw accountant dan is PDF of XPS gemakkelijker.
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Tips en Trucs SIMAR-Design:  Meerdere lagen tegelijkertijd verbergen
 
Een keukenontwerp in SIMAR-Design FX bestaat uit verschillende lagen. Alle keukenmeubelen staan in een eigen laag, maar ook de toegevoegde accessoires en verlichting. Er zijn situaties dat u deze artikelen tijdelijk wilt verbergen. Dat kan door de laag te verbergen. Dit doet u via de opdracht Beheer lagen. Deze vindt u onder het tabblad Beeld in de groep Weergave.
 


Het onderstaand venster wordt uitgeklapt en hier kunt u een laag met een linker muisklik verbergen of juist weer tonen. Na iedere muisklik sluit het venster zich automatisch. Om tegelijkertijd meerdere lagen te verbergen houdt u de Ctrl toets ingedrukt in combinatie met een linker muisklik.
 
 

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be). 

Tips en Trucs Algemeen: Afbeeldingen in de tekstverwerker
 
Via de menukeuze Invoegen| Afbeelding kunt u een afbeelding in uw tekst invoegen. Gebruik daarbij bij voorkeur de formaten .jpg en/of .png. Die zijn efficiënt in omvang en toch van goede kwaliteit.
Standaard loopt een afbeelding met uw tekst mee, alsof het een letterteken is. Maar door er rechts op te klikken en te kiezen voor 'Afbeelding indelen' krijgt u ook de andere opties te zien.

 
In dit schermpje vindt u op het tabblad 'Grootte en afstand' ook de mogelijkheid om de grootte heel precies in te stellen.
De makkelijke manier om een afbeelding groter of kleiner te maken is overigens om dit met uw muis te doen door rechtsonder op de rand van de afbeelding te klikken en deze dan groter of kleiner te trekken. Maar als u zeker wilt zijn dat de hoogte/breedte verhouding intact blijft kunt u dit via het instellingenscherm doen, door bij de 'schaal' instelling de hoogte en de breedte op precies hetzelfde percentage in te stellen. Zo kunt u ook altijd naar de oorspronkelijke afmetingen terugkeren: gewoon 100% instellen bij hoogte en bij breedte.
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

de heer Michel de Ridder firma Grando Keukens & Bad te Middelburg


 

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.
 

Achter de schermen: Software ontwikkelingen
 
Ook deze maand is er weer heel veel gebeurd. De ervaring met type-2 bestanden neemt steeds verder toe en aan de hand hiervan werden nog enkele handigheidjes toegevoegd. Het calculatiescherm is nu de centrale plaats waar alle in- en verkoopprijsinstellingen worden gemaakt. De handleiding 'Nieuw in KIMS 9.0 (versie oktober 2014)' is geactualiseerd en u leest hier alle informatie over het werken met type-2 bestanden.
Werkt u gekoppeld met KOMAS? Dan kunt u nu elektronisch inkoopfacturen verwerken, momenteel van drie groothandels: Galvano, Technische Unie en Plieger. We hopen spoedig nog meer elektronische inkoopfacturen te ondersteunen. De elektronische verwerking van inkoopfacturen is een nieuwe optionele module in combinatie met de boekhoudkoppeling, die heel veel tijd bespaart.
Tenslotte een technische verbetering: de koppeling met Saninet ontwerpen is veel sneller gemaakt. Deze bleek in de praktijk bij veel gekoppelde ontwerpen langzaam te kunnen reageren. Dat is nu verholpen.
                                                   
 Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Kent u deze functie al: Type-2 bestanden en de calculatie
 
Langzaam maar zeker komen de eerste 2015 bestanden beschikbaar en voor zover het de Duitse keukenbestanden zijn worden deze in Type-2 uitgeleverd. Om een Type-2 bestand in gebruik te kunnen nemen moeten de inkoop- en verkoopcondities worden ingevuld. Hiervoor is een nieuw scherm beschikbaar waar de percentages ingevuld moeten worden. We hebben een uitgebreide handleiding geschreven waarin uitgelegd wordt hoe een Type-2 bestand werkt en hoe daar de condities in te vullen. Wij bevelen deze van harte aan! 
 
 
Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Laatste nieuws:

Elektronische facturen

De eerste klanten hebben de module voor verwerking van aankoopfacturen via de elektronische weg in gebruik. De resultaten zijn zeer positief. De reactie van gebruikers; “dit bespaart ons veel tijd en voorkomt fouten” Misschien ook iets voor u !

 
Workshop KIMS Sales&Design
 
De workshops waarin we uitleggen wat er allemaal mogelijk is in de nieuwe versie worden goed bezocht. Er zijn echter nog plaatsen op diverse dagen beschikbaar. Meld u aan op www.simar.nl/aanmelden


Kalender 2015

Zoals inmiddels een traditie gaan we ook dit jaar weer een kalender verzorgen. Een handig formaat met zichtbaar 3 maanden met weeknummering. Wilt u ook weer een exemplaar ontvangen, meld u aan klik hier
 
 
 

Test uw kennis
 
In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van één van onze schermen zien.
Aan u dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van de software.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje
 
  
                                              
A – Afbeelding uit invoerscherm ‘apparatuur en accessoires’
B – Afbeelding uit scherm ‘Artikelen uit showroom halen’
C – Afbeelding uit invoerscherm ‘Sanitair’
D – Afbeelding uit optie ‘Bestelling aanpassen’ van ’Bestellen apparatuur’ 

De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo''n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

-  Exklusiv DAN-Küchen      (admin.+ Design)
 
 
 
- Arosa Mobilia                       (admin.+ Design)
 
 
 
 
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar ''Systeemprogramma''s''-> ''Inlezen Bestanden''-> klik op de grote knop ''Voortgang''.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:


* SIMS-Sales Basis
10 november - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
10 november - locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 2 van 2
24 november - locatie Tilburg

* SIMAR-Design Gevorderd
13 november - locatie Gentbrugge

* KIMS Sales&Design Workshop
13 november - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Basis
17 november - locatie Amsterdam

* SIMS-Sales Basis
25 november - locatie Amsterdam

* KIMS Sales&Design Workshop
27 november - locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 1 van 2
1 december - locatie Tilburg en
    in Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
15 december - locatie Tilburg en in Amsterdam
 
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord "Test uw kennis"
 

 
Het juiste antwoord is: B – Afbeelding uit scherm ‘Artikelen uit showroom halen’

In de Business en Enterprise edities van onze software heeft u de mogelijkheid om uw showroomopstellingen vast te leggen in referenties met als orderkenmerk ‘Showroomopstelling’. In deze referenties worden alle artikelen vastgelegd ten behoeve van één van uw showroom kooien, die eveneens in KIMS, SIMS en/of BSV zijn gedefinieerd. Zo ziet u direct de verkoopwaarde van uw showroomopstellingen, en kunt u tevens gemakkelijk controleren of bepaalde artikelen vervangen dienen te worden omdat ze bijvoorbeeld niet langer leverbaar zijn.

Uiteraard kunt u artikelen uit uw showroomopstellingen verwijderen, en dan zijn deze artikelen beschikbaar voor verkoop, vrije voorraad of om te worden toegevoegd aan een bestaande order. U gebruikt hiervoor de menu optie ‘Artikelen uit showroom halen’ uit het menu Offerte/orders in KIMS, SIMS en BSV.

Indien u verdere vragen heeft over deze interessante functie kunt u het scherm ‘Artikelen uit showroom halen’ openen en op de F1 toets drukken voor een uitgebreide handleiding.

Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9050 GENT (Gentbrugge) |  België