Nieuwsbrief
  December 2014
SIMAR automatisering: de laatste loodjes

Dit klinkt misschien wat negatief, maar zo is dat absoluut niet bedoeld. In tegendeel, de laatste weken van het jaar zijn juist om nog even te knallen, de puntjes op de i te zetten en de eindspurt te maken. Maar het zijn natuurlijk ook de momenten om even terug te kijken. Hoe is dit jaar verlopen, wat is er goed gegaan en wat is er misschien minder goed gegaan.
Ook het moment om vooruit te kijken, wat gaan we volgend jaar allemaal doen. Welke “wilde” plannen zijn er en hoe gaan we dit allemaal organiseren. Het is misschien een open deur maar we weten dat de juiste automatisering enorm kan bijdragen aan het succes van een bedrijf en daarom ook dat wij ons vol inzetten. Nu, maar uiteraard ook weer volgend jaar, om u te helpen bij uw bedrijfsvoering. U kunt op ons rekenen !
 
Het is zeker ook het moment om samen met uw gezin, familie en vrienden de gezelligheid op te zoeken en samen het jaar uit te luiden.
 
Wij hopen op een mooie eindspurt en wensen u alvast fijne dagen toe met Kerst en Nieuwjaar.


Tips en Trucs administratief: Keuze eigenschappen van een keuken
 
Als u een nieuwe keuken gaat ontwerpen start u door het merk op te geven en vervolgens zijn er vele keuzes te maken van model, greep, korpus, kroonlijst, werkblad en vele meer. Welke en hoeveel keuzes er zijn hangt af van de opgaaf van de fabrikant en verschilt dus ook van merk tot merk. Sommige fabrikanten maken het u makkelijk door “combinaties” aan te bieden.

 
Hierbij is er al een keuze gemaakt bij veel opties die goed bij elkaar passen. Als u zelf een samenstelling wilt kiezen dan is het absoluut NIET nodig om de hele lijst “door te worstelen”. U kunt zelfs deze hele pagina overslaan en geen enkele selectie maken, want als u een eerste artikel gaat toevoegen dan vraagt het programma zelf om keuzes te maken die relevant zijn voor dat artikel.

Bij elk toe te voegen artikel kunnen er weer één of enkele keuzes gemaakt moeten worden waarvoor u dan ook weer wordt ´geprompt´ om deze in te vullen. De grote lijst op de eerste pagina vult zich dan ook vanzelf. Zaken die niet relevant zijn worden hoeft u dan ook niet in te vullen.
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).                               
Tips en Trucs KOMAS:  nog een paar weken en we werken in 2015
 
KOMAS doet met de wisseling van het jaar eigenlijk niets. U heeft de uiterste datum waarschijnlijk ingesteld op 31-12-2014 en dan voorkomt u mutaties in het jaar 2015.
Het openen van een nieuw jaar na het afsluiten van het oude jaar is in KOMAS niet noodzakelijk. Een gebruiker kan bijvoorbeeld een bank boeken in het nieuwe jaar, terwijl een andere gebruiker nog inkoopfacturen boekt van december 2014. In KOMAS kan dus in meerdere jaren tegelijk worden geboekt en u voorkomt hierdoor een achterstand.
Om het jaar 2015 vrij te geven moet u de boekingsperiode wijzigen, dit doet in de optie Instellen boekingsperiode onder Beheer bedrijf.


 
Dit betekent dat alle gebruikers nu kunnen switchen tussen de jaren 2014 en 2015. De gebruiker doet dit zelf in de optie Boekingen t/m onder Financiële programma's.


Ieder keer als een gebruiker Boekingen t/m wijzigt in bijvoorbeeld 31-01-2015 verschijnt de onderstaande boodschap. Er zal dan automatisch een nieuwe beginbalans worden berekend voor het nieuwe jaar.

 
Wij adviseren u de datum 31-01-2015 in te vullen in de optie ´Instellen Boekingsperiode´. Het systeem geeft een melding als u bijvoorbeeld inkoopfacturen van december wilt boeken in een onjuist boekjaar.
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Tips en Trucs SIMAR-Design:  Samengesteld artikel
 
Veel gebruikers maken al dankbaar gebruik van de mogelijkheid om extra accessoires te downloaden uit het Trimble 3D Warehouse (SketchUp) via het tabblad Toevoegen in de groep Specials. Maar wist u ook dat deze geïmporteerde SketchUp modellen kunnen worden opgeslagen in uw eigen samengestelde artikelen?

Selecteer het geïmporteerde SketchUp model in SIMAR-Design FX en sla deze op via het tabblad Artikelen in de groep Eigenschappen op Samengesteld. Voer vervolgens een unieke naam en omschrijving in waarmee de samengestelde artikelen gemakkelijk kunnen worden gevonden.
Maar denk ook aan een zelf samengesteld keukenmeubel (speciale hoge kast), ook deze is op te slaan voor hergebruik.

 
Een tip: het is belangrijk dat u de cursor plakt aan het samengestelde artikel voordat u het gaat opslaan.

Het terughalen van de samengestelde artikelen naar een ontwerp is nóg eenvoudiger. Ga naar het venster Artikelbestanden en kies voor de groep Samengesteld.  U krijgt nu een overzicht van alle samengestelde artikelen die u heeft opgeslagen. Dubbelklik het gewenste artikel om deze aan het ontwerp toe te voegen.


Voor het plaatsen maakt u nog de keuze in welke stijl en/of kleurstelling het artikel wordt uitgevoerd. Laat u de bovenste optie actief dan behoudt het samengesteld artikel de stijl waarmee hij is opgeslagen. Met de onderste optie wordt het zelf samengesteld artikel in de stijl uitgevoerd van het ontwerp. Dit laatste geldt voor keukenmeubelen, maar niet voor SketchUp modellen.
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be). 

Tips en Trucs Algemeen: De agenda
 
Ditmaal enkele handigheidjes voor de agenda:
Klik op de naam van een persoon: dit opent het informatie en instellingenscherm van de betreffende medewerker. De medewerker zelf kan dit invullen, alle anderen kunnen het lezen.

 
Startpunt route: als u gebruik maakt van het tonen van de route via Google maps, dan wilt u bij een monteur die van huis vertrekt een ander startpunt invoeren.
Dat kan op dit tabblad in de medewerker gegevens.
Rechtsklik op de naam van een persoon: nu krijgt u een uitklapmenu met telefoonnummer(s) en e-mailadres(sen) die u direct kunt aanklikken. Als u de telefoonintegratie gebruikt kunt u ook direct het nummer draaien.
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

de heer Geert Geerts Keukencentrum Berkers te Deurne


 

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.
 

Achter de schermen: Software ontwikkelingen
 
Nu de uitlevering van type-2 bestanden in volle gang is, komen er vanuit de praktijksituaties toch nog aanvullende wensen en handigheidjes. Waar mogelijk proberen we die snel mee te nemen. Werkt u al met type-2 bestanden dan is het goed om een actueel service pack te gebruiken. Omdat er ook nu nog aan enkele wensen en verbeteringen wordt gewerkt zullen er de komende weken nog diverse handige functies bij komen.
Over het calculatiescherm voor type-2 bestanden worden veel vragen gesteld. Daarom hebben we hierover ook een videofilmpje gemaakt, waarin u in 9 minuten alle informatie verkrijgt. U vindt dat
 onder de hyperlink in het scherm Bestandscalculatie type-2 bestanden.
 
Spoelbakken die u kunt kiezen in het werkbladenscherm hebben de mogelijkheid gekregen om afbeeldingen er bij te tonen. Dit is een bijzonder fraaie optie waarbij u van vrijwel elke spoelbak direct een afbeelding te zien krijgt in de keuzelijst. Momenteel zijn deze afbeeldingen alleen beschikbaar bij Dekker werkbladen. Mocht u ze nog niet zien, controleer dan of u bij het ophalen van bestanden ook het Dekker Spoelbakkenbestand hebt aangekruist voor downloaden.
Voor SIMS en GOOP wordt gewerkt aan een nieuwe manier van artikel zoeken van Galvano artikelen, gebaseerd op de zoekfaciliteiten van de Galvano website. Een eerste versie hiervan is reeds in test.
                                                   
 Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Kent u deze functie al: Opties voor Type-2 bestanden
 
Een belangrijk onderdeel van de type-2 keukenbestanden zijn de keuzelijsten voor artikeleigenschappen op basis van informatie die door de fabrikant wordt aangeleverd. Door deze keuzelijsten en de controles op bijvoorbeeld toegestane combinaties wordt de kans op foute keuzes of onmogelijke combinaties sterk verkleind. En het voorkomen van fouten is uiteraard erg belangrijk in het streven om de consument een kwaliteitsproduct te leveren.
Maar vanuit de praktijk zijn er toch situaties gebleken waarbij u wilt ingrijpen of zelf keuzes wilt maken die niet standaard door de leverancier geboden worden. Daarom is een tweetal functies nu toegevoegd: 'nog te bepalen' en 'eigen omschrijving van een keuze'.
 
Nog te bepalen
Deze optie is vanaf 1 december standaard aanwezig. U kunt van bijvoorbeeld een kleur, of een greepkeuze het vinkje aankruisen in 'Nog te bepalen'. Daarbij moet u in de normale velden wél een keuze maken, omdat die keuze nodig is (of kan zijn) voor de prijsberekening. U kiest dus voor uw eerste offerte een standaard greep en zet er bij 'nog te bepalen'. Op de afdruk van de offerte komt nu bij greep de opmerking 'Nog te bepalen' te staan, in plaats van de gemaakte keuze.
Belangrijk: vóórdat u de offerte tot order kunt maken, moeten alle keuzes definitief zijn: er mag nergens meer 'nog te bepalen' zijn aangekruist.
Deze optie is voor alle gebruikers beschikbaar, maar alleen in offertes (niet in orders).
 
 
Eigen omschrijving van een keuze
Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u een bepaalde keuze anders wilt benoemen dan de fabrikant standaard doet. Wellicht om u te onderscheiden, of om de consument ergens extra op te wijzen ('matglas zoals getoond in de showroom'). Aan de andere kant is het ook gevaarlijk om iets anders te noemen dan het heet. U kunt bijv. een standaardkleur kiezen en deze in de omschrijving vervangen door een speciaal te bestellen hoogglans RAL kleur (die in werkelijkheid veel kostbaarder is). Daarom staat deze mogelijkheid standaard uit. De optie om zelf keuzes een andere omschrijving te geven kunt u aanzetten in de preferenties (offerte/orders - Uitgebreid). Daarbij kunt u kiezen uit Toestaan, Niet toestaan, Aangeven per gebruiker. In dat laatste geval kunt u bij Gebruikerstoegang per gebruiker opgeven wie deze omschrijvingen aan mag passen.
 
Let op: een dergelijke aangepaste omschrijving gebruiken we op offerte en order, dus in de communicatie naar de consument, in plaats van de standaard omschrijving. Bij het bestellen bestelt u wel de echte keuze met code en omschrijving van de leverancier.
 
Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Laatste nieuws:
 
Workshop KIMS Sales&Design
 
De workshops waarin we uitleggen wat er allemaal mogelijk is in de nieuwe versie worden goed bezocht. Er zijn echter nog plaatsen op diverse dagen beschikbaar. Meld u aan op www.simar.nl/aanmelden


Kalender 2015

Zoals inmiddels een traditie gaan we ook dit jaar weer een kalender verzorgen. Een handig formaat met zichtbaar 3 maanden met weeknummering. Wilt u ook weer een exemplaar ontvangen, meld u aan klik hier
 
 
 

Test uw kennis
 
In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van één van onze schermen zien.
Aan u dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van de software.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje
 
  
                                              
A – Afbeelding uit scherm ‘Wijzigen wachtwoord’
B – Afbeelding uit scherm ‘Referentie vrijgeven voor afdruk’
C – Afbeelding uit scherm ‘Beheer op MijnKeuken’
D – Afbeelding uit scherm ‘Activeringscode invoeren’

De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo''n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

- Potier Stone werkbladen (admin.)
 
 

- Bosch Promotoren (admin.)
- Neff Promotoren (admin.)
- Siemens Promotoren (admin.)
- Aeg Promotoren (admin.)
- Electrolux Promotoren (admin.)
- Zanussi Promotoren (admin.)
- Whirlpool Promotoren (admin.)
- Laguna (voorheen Puris) (admin.)

- Het keukenblad werkblad (admin.)
 

 
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar ''Systeemprogramma''s''-> ''Inlezen Bestanden''-> klik op de grote knop ''Voortgang''.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:


* KIMS Combi dag 1 van 2
2 december - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
16 december - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Basis
4 december - locatie Tilburg

* SIMS-Sales Basis
9 december - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
9 december - locatie Gentbrugge

* KIMS Combi dag 2 van 2
16 december - locatie Gentbrugge

* KIMS Sales&Design Workshop
11 december - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Basis
16 december - locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 1 van 2
5 januari - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
19 januari - locatie Amsterdam

* KIMS Sales&Design Workshop
15 januari - locatie Amsterdam

* KIMS Sales&Design Workshop
22 januari - locatie Tilburg

 
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord "Test uw kennis"
 

 
Het juiste antwoord is: A – Afbeelding uit scherm ‘Wijzigen wachtwoord’
Dit scherm is onderdeel van het inlogscherm van onze administratieve software, de Simar Client. Iedere gebruiker kan zijn of haar wachtwoord zelf aanpassen en heeft daarbij de optie om het wachtwoord niet weer te geven in het inlogscherm. Dit is met name handig voor gebruikers met bijvoorbeeld beheerders rechten in de software.
Deze optie is beschikbaar in alle versies van onze administratieve softwarepakketten KIMS, SIMS en BSV-administratief.
Uw eventuele vragen over deze functie worden graag door de helpdesk beantwoord.

Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9050 GENT (Gentbrugge) |  België