Nieuwsbrief
  Januari 2015
SIMAR automatisering: het begin

Een nieuw jaar dus weer nieuwe kansen. We hopen dat u de laatste weken van het jaar succesvol bent geweest in de verkoop maar dat u ook tijd geeft gevonden voor familie en vrienden.
 
Wat gaat het jaar ons brengen ? Misschien heeft u wel goede voornemens of een lijstje van zaken die u in het nieuwe jaar wilt gaan doen. Wij hebben ook een lijstje gemaakt met zaken die we willen gaan aanpakken in dit nieuwe jaar. De Type-2 bestanden voor keukenmeubelen spelen daarin een belangrijke rol en daarin is ook de afgelopen tijd al zoveel gebeurd dat we hierover een aparte bijlage hebben gemaakt voor deze nieuwsbrief. (Die ontvangt u als aparte mail als u gebruik maakt of gaat maken van Type-2 keukenmeubelbestanden).
 
Maar ook op ander gebied zitten er vele nieuwe ontwikkelingen in de 'pijplijn'. Denk aan het gebruik van mobiele apparaten (tablet) voor monteurs, software voor abonnementenregistratie en meer.
 
Kortom weer genoeg te doen. We houden u op de hoogte en zullen in de komende Nieuwsbrieven zeker aandacht besteden aan de vernieuwingen.
 
Voor nu goede zaken en veel leesplezier met deze eerste uitgave van het nieuwe jaar.


Tips en Trucs administratief: SMS-verzenden in combinatie met query
 
Zoals gezegd hebben we aan het belangrijke onderwerp van Type-2 keukenmeubelbestanden een aparte bijlage bij deze nieuwsbrief gewijd. Daarin vindt u vele tips en ook wat achtergrondinformatie.
In deze tip staan we even stil bij de functie om SMS-berichten te verzenden. Deze functie is vanaf de business-editie van onze software aanwezig en maakt het mogelijk om direct een (standaard) SMS-bericht aan een klant te verzenden, met gebruik making van @-codes.
 
Nieuw is de mogelijkheid om SMS-berichten te sturen aan alle klanten/orders die het resultaat zijn van een query. Op die manier kunt u bijv. een query maken die alle afleveringen van de volgende dag selecteert. Binnen de query kiest u vervolgens de menukeuze 'Bestand | Resultaten opslaan in KIMS'. Nu zijn de gevonden ordernummers beschikbaar voor de SMS functie, waar u gebruik maakt van het tabblad 'Query resultaat'. Elke klant krijgt z'n persoonlijke SMS bericht. Bedenk wel dat er kosten verbonden zijn aan het verzenden van een SMS-bericht.
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).                               
Tips en Trucs KOMAS:  foutje bij inbrengen journaalpost corrigeren
 
Een foutje tijdens het inbrengen van een journaalpost of een inkoopfactuur is snel gemaakt. U heeft een onjuiste grootboekrekening, een onduidelijke omschrijving of een verkeerde datum ingebracht en dit moet natuurlijk worden gecorrigeerd.
 

Een nieuwe functie is toegevoegd aan de optie Boekingen onder Informatie op scherm. Met deze functie kan een onjuiste journaalpost zeer snel worden gecorrigeerd. U selecteert de regel die u wilt corrigeren en vervolgens de knop Correctie. Het programma Boekingen wordt nu gestart en de geselecteerde regel staat automatisch tegengeboekt en weer opgeboekt, u kunt vervolgens de gewenste correctie maken.
 

 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Tips en Trucs SIMAR-Design:  Sneller renderen
 
Met het uitkomen van de nieuwe SIMAR-Design FX versie is er ook onder de motorkap hard gesleuteld aan de manier waarop een tekening gerenderd wordt. Om de nieuwe techniek die in deze versie is verwerkt te kunnen toepassen waren er aanpassingen nodig in diverse bestanden, en met name in het accessoire bestand “Verlichting”.Het resultaat is spectaculair": we zien in de testen 50% snelheidswinst bij het fotorealistisch renderen van een tekening !
 
 
En het goede nieuws is dat u alleen maar de catalogus Verlichting opnieuw moet downloaden om ook dit effect te zien.
 
Voor de techneuten onder ons: SIMAR-Design FX heeft een verbeterde renderengine die in staat is om tot grote detaillering te renderen. De aanpassingen in het verlichtingbestand maken optimaal gebruik van de nieuwe techniek, zonder nodeloos ver door te renderen.
In de nabije toekomst zullen we overigens enkele lampen toevoegen die wl extreme berekeningen toelaten en tot de hoogste mate van detaillering doorrenderen. Maar dan kan renderen al snel 30 minuten tot 1 uur gaan duren.
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be). 

Tips en Trucs Algemeen: nieuwe opties aanbetalingsfactuur maken
 
De gekozen instellingen worden nu per werkplek opgeslagen. Nieuw is dat het nu mogelijk is om een aanbetalingsfactuur over alleen het montagebedrag te maken. Bij de opties 'inclusief montage, exclusief montage' is nu de optie 'alleen montage' bijgevoegd. Dit zorgt er ook voor dat alleen het btw-tarief behorend bij de montage op deze aanbetalingsfactuur wordt gebruikt.
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

de heer Peter Wouters firma Altis Keukens te Oss


 

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.
 

Achter de schermen: Software ontwikkelingen
 
Ook de afgelopen weken zijn er weer aanpassingen gemaakt en handigheidjes toegevoegd om het gebruik van type-2 bestanden zo handzaam mogelijk te maken. Zie hiervoor ook het aparte document met tips hierover.
Een andere belangrijke uitbreiding is gemaakt in het document archiveer systeem DIMS. Bij de mogelijkheden van de filters, die gescande documenten herkennen, is een faciliteit toegevoegd om gegevens te herkennen bnnen een PDF-document. De DIMS filer onderzoekt de tekst in het PDF-document en kan dan bijv. het referentienummer herkennen en het documenttype. Hierdoor wordt bij het archiveren al automatisch het referentienummer en documenttype ingevuld, wat de verwerkingstijd enorm bekort. Deze nieuwe PDF-herkenningsfilterinstellingen worden meegeleverd met de actuele versie van DIMS en zijn toepasbaar op PDF-documenten die door een computerprogramma zijn gegenereerd. (niet op de afbeeldingen binnen een PDF document).
 
Tenslotte een belangrijke ontwikkeling voor gebruikers van Design op vestigingen op afstand. De techniek van het 'patchen' van bestanden, waarbij alleen de verschillen met de vorige versie van het bestand worden overgestuurd, is nu ook beschikbaar tussen de hoofdserver en de Design clients in de vestigingen. Dit maakt het bijwerken van Design bestanden bijzonder veel sneller.
 
Hiervoor hebt u een nieuwe Simar Design versie nodig (november 2014 of nieuwer) en een actueel KIMS service-pack.
Kies in het programma Bestanden inlezen de menukeuze: Bestand | Instellingen. Bij de instellingen van Simar Design vindt u de patching optie die u aan kunt zetten. Voor wie werkt met vestigingen op afstand van harte aanbevolen !
 
                                                 
 Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Kent u deze functie al: Gereserveerd materiaal bestellen via de service module
 
Met 'gereserveerd materiaal' bedoelen we de situatie waarbij u bepaalde materialen direct indicatief meebestelt met de keuken, maar waarbij de precieze maatvoering pas in een latere fase, bijv. nadat de keuken geplaatst is, wordt doorgegeven (bijv. smetplinten of achterwanden).
Om deze situatie te ondersteunen is er in de service module een werkwijze opgezet met behulp van een speciale kwalificatiecode en aangepaste teksten ('afroepen gereserveerd materiaal').
De nieuw uit te leveren servicemodules zijn standaard van deze kwalificatiecode en teksten voorzien. Voor bestaande situaties is een handleiding van deze werkwijze met voorbeeldteksten via onze helpdesk beschikbaar.
 
Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Laatste nieuws:
 
Nieuw ServicePack beschikbaar
Vanaf heden is er weer een nieuw SP beschikbaar waarin tal van aanpassingen zijn gedaan voor m.n. de verwerking van Type-2 bestanden. Gebruikt u de Type-2 bestanden dan is het zeer aan te bevelen om het laatste SP te downloaden.
 
Workshop KIMS Sales&Design
De (gratis) workshops waarin we uitleggen wat er allemaal mogelijk is in de nieuwe versie KIMS Sales&Design worden goed bezocht en waren het afgelopen jaar zeer succesvol. Daarom hebben we besloten om hier in het nieuwe jaar nog enige tijd mee door te gaan. Er zijn nog plaatsen op diverse dagen beschikbaar.
Meld u aan op  www.simar.nl/aanmelden

Kalender 2015
Er zijn nog een paar kalenders beschikbaar dus als u nog een plekje aan de muur wilt vullen met de praktische weekkalender dan even bellen of mailen. We sturen u graag een exemplaar toe.
 
Simar denkt aan het milieu
Enige tijd geleden hebben wij u bericht dat Simar op het dak van haar kantoor te Amsterdam zonnepanelen heeft laten monteren om zodoende een deel van de door ons gebruikte energie zelf op te wekken. In 2014 hebben wij bijna 17.000 KWh opgewekt en zodoende een CO2-reductie bereikt van circa 9500 kg. Een resultaat waar wij best trots op zijn.
 
Uitleg video over calculatiescherm Type-2 bestanden
Er is een video gemaakt waarin wordt uitgelegd hoe de juiste calculatiefactoren in te geven bij de Type-2 bestanden. Ten zeerste aanbevolen ! www.simar.nl/pages/videos/calculatiescherm.htm
 
 

Test uw kennis
 
In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van n van onze schermen zien.
Aan u dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van de software.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje
 
  
                                              
A – Scherm Redenen afgemelde offertes
B – Scherm Overzicht lopende offertes/orders
C – Scherm Query module
D – Scherm referentie afmelden (offerte)

De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor n winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo''n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

- Floww kranen  (admin.)
 
 
- Decamacs werkbladen  (admin.)
 
 
- Bermabru accessoires (admin.)
 

 
 
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar ''Systeemprogramma''s''-> ''Inlezen Bestanden''-> klik op de grote knop ''Voortgang''.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:


* SIMAR-Design Basis
12 januari - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Gevorderd
12 januari - locatie Tilburg

* KIMS Sales&Design Workshop
15 januari - locatie Amsterdam

* KIMS Sales&Design Workshop
22 januari - locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 1 van 2
26 januari - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
9 februari - locatie Amsterdam

* KIMS Sales&Design Workshop
12 februari - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
26 januari - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
9 februari - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
16 februari - locatie Tilburg en in Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
2 maart - locatie Tilburg en in Amsterdam

 
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord "Test uw kennis"
 

 
Het juiste antwoord is: B – Scherm Overzicht lopende offertes/orders

Het is uiteraard van groot belang om al uw verkoopkansen optimaal te benutten. Het scherm Overzicht lopende offertes/orders helpt u daarbij door op eenvoudige wijze snel een totaaloverzicht te genereren van bijvoorbeeld na te bellen offertes. Deze overzichten kunnen gemakkelijk gefilterd worden op bijvoorbeeld de naam van de verkoper, zodat iedere gebruiker zijn eigen offerte- of ordergegevens kan raadplegen. Handig is ook dat het telefoonnummer van de consument op deze overzichten wordt vermeld!

U treft dit menu in alle versies van KIMS, SIMS, GOOP en BSV-administratief onder de menu optie Offerte/orders.

Indien u vragen heeft over deze functionaliteit kunt u het beste even contact opnemen met onze helpdesk administratief.
.

Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9050 GENT (Gentbrugge) |  Belgi