Nieuwsbrief
  Februari 2015
SIMAR automatisering: de tijd vliegt

Als we de Nieuwsbrief voor februari aan het maken zijn dan realiseren we ons dat de maand januari al weer voorbij is. De tijd vliegt, de kop is er af.
In de rondgang bij onze klanten horen we gelukkig positieve geluiden. De Kerstperiode is druk geweest en ook in januari is het goed doorgelopen. Een goede start voor het nieuwe jaar. Ondanks alle onzekerheden die er zijn door de wereldproblematiek hebben we toch de indruk dat dit jaar een positief jaar gaat worden en de opmaat is voor een betere situatie in de keuken- en sanitairwereld.
 
Ook wij zijn goed van start gegaan en hebben weer de nodige ontwikkelingen gedaan waarbij de nadruk momenteel ligt op wensen en ideeën rondom de Type-2 bestanden. Wij adviseren ook om de berichtgeving te volgen en de software up-to-date te houden. Binnenkort sturen we ook weer een speciale nieuwsbrief vol met tips voor gebruikers van de Type-2 bestanden.
 
Veel leesplezier.
 

Tips en Trucs administratief: het keukenmodel in een offerte vervangen
 
Als u een offerte gemaakt heeft van een bepaald keukenmerk en een bepaald model en de klant vraag vervolgens na een rondgang in de showroom “wat kost die keuken daar links achter in de showroom” dan zinkt u de moed misschien in de schoenen. Kunt u weer de heleboel omgooien en een nieuwe offerte maken. Niet nodig: u kunt snel een indicatie opvragen wat model X kost (binnen hetzelfde keukenmerk) en als de klant dan de keuze maakt over te stappen dan kunt u snel de offerte omzetten. Hoe gaat dat;
1- indicatie prijs andere modellen
In de offerte gaat u naar menu optie Navigatie | Prijsgroepen vergelijken 
 
 
 
2- model omzetten
Er zijn 2 manieren; u opent de tekening en verandert de stijl van de keuken of u doet de omzetting alleen in KIMS-Sales en gaat in het scherm waar u het keukenmerk en de uitvoering kunt kiezen, naar de menu-optie Bewerken | Uitvoering vervangen. (Rechtsklikken op de uitvoering werkt ook).Tip: als u een variant offerte wilt maken, lees dan ook de uitleg over varianten en revisies nog eens na. Dat spaart tijd en geeft betere statistiek als u geïnteresseerd bent in scoringspercentages. U vindt uitleg hierover o.a. in onze nieuwsbrief van januari 2014 (zie onze website).
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).                               
Tips en Trucs KOMAS:  Bevriezen 2014
 
U heeft ongetwijfeld de dagelijkse mutaties van 2014 ingebracht en verwerkt. Misschien heeft u 2014 al volledig afgerond, of de cijfers moeten alleen nog worden beoordeeld door de accountant.
 
 
KOMAS geef u de mogelijkheid het jaar 2014 te bevriezen. Na het instellen is het dan niet meer mogelijk facturen van 2014 uit KIMS/SIMS te importeren, en de datum van de handmatige transacties moeten dan in het jaar 2015 liggen. Als u nog journaalposten moet maken in het boekjaar 2014, kunt u natuurlijk tijdelijk het jaar weer vrijgeven.
Deze instelling kunt u doen in Beheer bedrijf | 4118 Instellen boekingsperiode
 

 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Tips en Trucs SIMAR-Design:  Snelheid
 
In deze nieuwsbrief een kleine tip om SIMAR-Design SNELLER te laten werken .
Onze helpdeskmedewerkers hebben ontdekt dat de functie “snelle afdruk” altijd wat van de capaciteit van uw computer pakt, ongeacht of u deze functie gebruikt.
 
 
 
Daarom adviseren wij u om deze functie uit de werkbalk “Snelle toegang” te verwijderen zodat deze computercapaciteit niet constant overbodig wordt gebruikt.
U doet dit door met de rechter muisknop te klikken op de functie “snelle afdruk” in de werkbalk “Snelle toegang”.
 
 
En vervolgens te kiezen voor “Verwijder uit werkbalk “Snelle toegang”.
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be). 

Tips en Trucs Algemeen: de automatische berichtendienst
 
In de Business en Enterprise editie van onze software is een interne berichtendienst aanwezig. Daarmee kunnen berichten aan collega's worden gestuurd, of reminders aan uzelf.
Maar er kan meer mee. Een belangrijke functie is dat er automatisch berichten gestuurd kunnen worden als zich een bepaalde situatie/gebeurtenis in het systeem voordoet. Zogenaamde 'event-gekoppelde-berichten'.
 
Een voorbeeld: u wilt een berichtje ontvangen als alle serviceregels van een order zijn binnen gemeld, zodat u een afspraak met de klant kunt gaan plannen. In het scherm Algemeen | Berichtendienst | Instellen automatische berichten, kiest u dan het betreffende 'Event' en koppelt vervolgens aan dat event één of meer berichten. In het scherm kunt u nog diverse filters instellen, en bovendien instellen wíe het bericht moet ontvangen.
 
Als nu bij een order de laatste service regel wordt binnengeboekt (het event treedt op), dan zal het systeem geheel automatisch dit bericht versturen.
Sinds enige tijd is het ook mogelijk om de automatische berichtendienst een e-mail te laten versturen in plaats van een intern bericht. Hierdoor is het ook mogelijk om klanten of monteurs automatisch een e-mail te sturen als zich een bepaalde situatie voordoet.
 
Met de automatische berichtendienst zijn veel processen te automatiseren. Er zijn inmiddels al meer dan 30 'events' gedefinieerd waaraan een bericht kan worden gekoppeld. Zie voor meer informatie ook de Help-functie in het scherm (F1).
 
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

de heer Peter Sanders van de firma van Diessen Keukens te Veldhoven


 

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.
 

Achter de schermen: Software ontwikkelingen
 
Er is weer veel gebeurd. De ondersteuning voor type-2 keukenmeubelbestanden is weer verder verbeterd. Er zijn diverse handigheidjes en mogelijkheden om het gebruik naar eigen behoefte meer of minder flexibel te maken, toegevoegd. Er is een apart document 'Tips voor type-2 bestanden' waarin inmiddels 19 tips en nieuwe functies zijn verzameld. We bevelen het lezen van dit document zeker aan voor ieder die type-2 keukenbestanden gebruikt. Ook bevelen we aan om een actueel service-pack te installeren, zodat u over de nieuwste functies beschikt.
 
Volgende maand bespreken we in de nieuwsbrief een nieuwe zoekmethode voor Galvano artikelen, waarbij de zoekfaciliteiten van de Galvano website zijn geïntegreerd in de zoekstructuur binnen SIMS. Een mooie technologische ontwikkeling, waarbij de combinatie van productinformatie van de website samen met snelle zoekstructuren van SIMS tot fraaie resultaten leidt. Deze software wordt momenteel nog getest en verwachten we eind februari via het service-pack te activeren.
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Kent u deze functie al: tips voor datumvelden
 
Om het invoeren van een datum te vergemakkelijken zijn er enkele handige functies ingebouwd. Zo zijn er datumvelden met een knopje rechts van het veld. Vanuit dat knopje komt een kalenderkeuze, zodat u gemakkelijk de juiste datum kunt vinden.
 
 Maar er zijn ook handigheidjes die in elk datumveld werken, ook als er geen knopje in het veld aanwezig is.
Getal: aantal dagen in de toekomst, voorbeeld: 1 = morgen, 2 = overmorgen
Negatief getal: aantal dagen in het verleden: voorbeeld: -1 = gisteren
Getal+letter w: aantal weken in de toekomst: 3w = over drie weken
Getal+letter m: aantal maanden in de toekomst: 2m = over twee maanden.
Kort gezegd: een datumveld begrijpt zowel positieve als negatieve getallen, en daarachter de letters d(ag), w(eek), m(aand) en j(aar).
Tenslotte: <spatie><tab> of 0<tab> is vandaag. 
Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Laatste nieuws:
 
IMM 2015
Living Kitchen heeft zich als centraal trefpunt van de keukenbranche geëtaleerd en dan komen wij uiteraard graag een kijkje nemen.
Door vele interessante en innovatieve opstellingen weten wij wat ons te wachten staat aan noviteiten de komende tijd en zijn er klaar voor om deze in onze software te verwerken.
En wellicht komen we ook u tegen op de volgende Living Kitchen op 16-22 januari 2017.
 
Workshop KIMS Sales&Design
De (gratis) workshops waarin we uitleggen wat er allemaal mogelijk is in de nieuwe versie KIMS Sales&Design worden goed bezocht en waren het afgelopen jaar zeer succesvol. Daarom hebben we besloten om hier in het nieuwe jaar nog enige tijd mee door te gaan. Er zijn nog plaatsen op diverse dagen beschikbaar.
Meld u aan op  www.simar.nl/aanmelden
 
 
Naamswijziging Van Oort International
De sanitair leverancier Van Oort international heeft vanaf 1 januari 2015 de naam H&R Badmeubelen.
De bestandscode blijft +OORT, maar de naamgeving en de merk/serie coderingen zijn aangepast.
De 2015 data is vanaf vandaag beschikbaar.
 
Jubileum
We hebben met het Atag tekenbestand een mijlpaal bereikt; de 100ste versie is uitgegeven ! 
 
 

Test uw kennis
 
In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van één van onze schermen zien.
Aan u dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van de software.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje
 
  
                                              
A – Menu optie Invoeren Inlog tekst
B – Onderdeel van scherm Inlezen Bestanden
C – Onderdeel van scherm Handmatig bestanden downloaden
D – Onderdeel van Windows inlogscherm

De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het fraaie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo''n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

- Lorreine spoelbakke/kranen  (admin.)
 

 
- Kogros tegels  (admin.)
 

 
 
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar ''Systeemprogramma''s''-> ''Inlezen Bestanden''-> klik op de grote knop ''Voortgang''.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met de administratieve software van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:


* KIMS Sales&Design Workshop
12 februari - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
16 februari - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Basis
17 februari - locatie Amsterdam

* SIMS-Sales Basis
24 februari - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Gevorderd
24 februari - locatie Gentbrugge

* KIMS Sales&Design Workshop
26 februari - locatie Gentbrugge

* KIMS Combi dag 2 van 2
2 maart - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design BSV
2 maart - locatie Tilburg

* SIMAR-Design Presentatie
3 maart - locatie Tilburg.

* KIMS Sales&Design Workshop
5 maart - locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 1 van 2
9 maart - locatie Amsterdam en Tilburg

* KIMS Sales&Design Workshop
12 maart - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design BSV
16 maart - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Simar Maatwerk keukens
16 maart - locatie Gentbrugge

* KIMS Combi dag 1 van 2
17 maart - locatie Gentbrugge

* KIMS Sales&Design Workshop
19 maart - locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 2 van 2
23 maart - locatie Amsterdam en Tilburg

 
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord "Test uw kennis"
 

 
Het juiste antwoord is: A – Menu optie Invoeren Inlog tekst

Soms is het nodig om uw collega’s te waarschuwen voor werkzaamheden aan het computernetwerk of de server, of te helpen herinneren aan een geplande vergadering. Hiervoor biedt KIMS, SIMS en BSV-administratief een oplossing in de vorm van een instelbare inlog tekst. U kunt een kort tekstbericht invoeren, en ook instellen tot wanneer de ingevoerde tekst getoond dient te worden. Deze tekst zal worden getoond als een memo op het hoofdscherm van de Simar client (zie onderstaand voorbeeld.In alle versies behalve de Compact Editie van KIMS, SIMS en BSV-administratief heeft u de beschikking over deze functie.
Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9050 GENT (Gentbrugge) |  België