Nieuwsbrief
  Maart 2015
SIMAR automatisering: de natuur loopt voor

Met enige regelmaat horen we berichten via de media dat de natuur voor loopt; dat hier en daar al nieuw leven te bespeuren is. Bomen, planten en dieren hebben het voorjaar al te pakken en zijn al druk doende met een vroege en frisse start. Als we zo eens om ons heen kijken zien we deze trend ook in onze markt. Orderboeken lopen weer vol en het wordt soms alweer moeilijk de zaken goed geregeld en op tijd georganiseerd te krijgen.
 
Misschien een open deur maar met automatisering kunnen veel voorkomende valkuilen worden opgevangen en zijn processen goed te volgen. Planning met behulp van de weekagenda, klanten informeren via MijnKeuken en MijnBadkamer, snel en foutloos bestellen met hulp van de elektronisch bestelwijze, nacalculatie en actuele managementinformatie en adequate serviceafhandeling, het staat u allemaal ter beschikking. Maak er gebruik van !

Veel leesplezier met deze uitgave.
 

Tips en Trucs administratief: éénmalig inloggen
 
De meeste gebruikers van onze software werken op een eigen PC of laptop. Voor die gebruikers is het mogelijk om de Windows gebruikerscode om te zetten in een gebruikerscode voor de Simar cliënt. U hoeft én kunt dan niet meer in SIMAR in te loggen. Als u deze preferentie aanzet vervalt de optie 'Opnieuw inloggen' in het menu. Een Simar gebruiker kan dan uitsluitend nog met de eigen gebruikersrechten in onze software werken.U zet deze preferentie aan bij de preferenties. Ga naar Instellingen | Preferenties | Diverse en zoek
in de groep 'Overige' naar de instelling 'Single sign-on'.

LET OP: kies alleen “ 0 – uit “ of “ 2 – configuratiemode” en geef bij de gebruikersinstelling éénmalig de Windows-gebruikersnaam op.
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).
 

Tips en Trucs KOMAS:  verwerken elektronische afschriften
 
Het verwerken van elektronische afschriften zoekt onder meer op een IBAN-nummer in het relatiebestand. Is het IBAN-nummer gevonden dan zijn de gegevens van de relatie bekend en worden die gebruikt.
Het is mogelijk om bij het verwerken van elektronische dagafschriften IBAN-nummers te laten bijwerken bij de relatie indien er bij de relatie geen IBAN bekend is. In een dergelijk geval zal er een geel formuliertje op het scherm verschijnen met de vraag om de relatie bij te werken met het IBAN-nummer. Na akkoord zal het IBAN-nummer bij de relatiegegevens worden toegevoegd. Bij een volgende betaling van die relatie zal KOMAS dan het relatienummer kunnen vinden op basis van het IBAN-nummer uit het elektronisch afschrift.
 

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).
 

Tips en Trucs SIMAR-Design: instellingen
 
Mogelijk bent u het zich niet bewust maar net als in het administratieve programma zijn er in Design veel instellingen die het gedrag bepalen van het programma. Met deze preferenties kunt u o.a. bepalen welke aanzichten er meegenomen worden in de offerte, hoe de maatvoering en teksten zich moeten gedragen of wat er bij afdrukken wel of niet moet gebeuren. Een deel van de preferenties wordt centraal beheerd maar er zijn ook preferenties die gebruiker-specifiek ingesteld kunnen worden.


 
Het voert te ver om in deze Nieuwsbrief alle preferenties te bespreken maar er is een uitgebreide handleiding beschikbaar waarin alle mogelijkheden beschreven staan. Deze is terug te vinden in het 'Helpcenter', onderdeel 'Handleidingen', 'How to…'
 

 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be). 
 

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

de heer Mathieu Flies van de firma ILWA Keukens te Ruisbroek

 (Dit ontwerp kunt u nu bezichtigen op de Batibouw)

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?
Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.
 

Achter de schermen: De 'Wat u hoort te weten' tekst
 
Ook in deze periode zijn er handigheidjes en toevoegingen gemaakt rond Type-2 keukenmeubelbestanden. Gebruikers van deze bestanden hebben in een aparte mailing het document met de laatste tips en aanvullingen reeds ontvangen.
Het is nu mogelijk om vóórdat u start met het downloaden van de 'Wat u hoort te weten' tekst deze al te bekijken. U kunt dit doen door op internet op het kleine icoontje achter de versie op te klikken.


Een oplossing voor een andere vraag uit de praktijk betreft tegels. Tot nu toe was het zo dat bij verkoop van tegels die per doos verkocht worden ook de default waarde van 1 m2 afgerond werd op hele dozen. Bevatte een doos minder dan 1 m2 tegels dan werd automatisch op de offerte 2 dozen geplaatst. Dit probleem hebben we opgelost door in zo'n geval het mogelijk te maken het aantal m2 in te vullen dat in 1 doos zit. Zo is het maken van een standaard offerte met richtprijzen (waarin het aantal benodigde meters nog niet is ingevuld) nauwkeuriger geworden.
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).
 

Kent u deze functie al: Zoeken via de Galvano website
 
Een mooie uitbreiding voor wie met Galvano werkt. De uitgebreide zoekstructuren die Galvano biedt op de website en in de app, zijn nu ook beschikbaar binnen SIMS/GOOP. Om dit te laten werken is wel een internetverbinding nodig, maar u werkt gewoon in SIMS/GOOP. Het zijn SIMS keuzelijsten die door informatie uit de Galvano database 'live' worden gevuld. Hierdoor werkt u snel en comfortabel en worden artikelen direct in de SIMS-offerte geplaatst.
In de bekende invoerbox voor nieuwe artikelen ziet u een nieuw icoontje.


Dit knopje verschijnt indien u het Galvano bestand hebt én het 'Elektronisch bestellen' staat ingesteld (zodat uw inlogcode en wachtwoord bekend is).
Afhankelijk van uw systeem kan het zijn dat u de eerste keer een aantal seconden moet wachten omdat er een aanvullend venster moet worden opgestart.
U komt in een hoofdvenster met artikelgroepen waarin u op diverse eigenschappen kunt zoeken of direct een zoektekst kunt invoeren. Zodra een lijst met artikelen gevonden is verschijnt links ook een lijst met 'filters' waarmee u de selectie kunt verfijnen.


Met behulp van de groene driehoekjes kunt u de filterlijst open en weer sluiten. Rechtsboven kunt u de volgorde kiezen en ziet u twee handige 'vinkjes' waarmee u meerdere artikelen kunt kiezen.
Hebt u het artikel gevonden dat u zoekt dan klikt u erop en wordt dit artikel via het bekende 'tussenscherm' opgenomen in uw offerte. (Eventuele koppelartikelen dienen ook direct daar ingevuld te worden).
Uiteraard blijft het mogelijk alle vertrouwde zoekmogelijkheden te gebruiken. Omdat deze alleen zoeken in uw eigen database, werken ze iets sneller dan deze nieuwe zoekfaciliteit. Echter, deze nieuwe zoekfunctie biedt, juist vanwege de vele filteropties en de getoonde afbeeldingen, voor complexe zoekacties veel voordelen.
 

Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Laatste nieuws:
 
Productinformatie AEP
Vanaf heden kunt u bij vrijwel elk artikel van deze merken direct de betreffende productpagina van de fabrikant oproepen. AEP heeft hiertoe directe links op haar website mogelijk gemaakt en onze software maakt deze direct toegankelijk. Als u in de order op een artikel gaat staan en <F5> kiest (= Bewerken |Artikel info tonen) ziet u bovenin de knop 'Info fabrikant'. Door hierop te klikken komt u op de betreffende website pagina van de fabrikant.
 
 
Wanneer u een actueel service-pack installeert worden automatisch de juiste instellingen gemaakt om deze functie beschikbaar te maken.
 
BIG data / Small data
BIG-data, het buzz-woord van 2015 en betekent gebruik maken van gegevens die u verzameld heeft en deze inzetten voor nieuwe activiteiten. Vragen als 'Hoeveel omzet hebben we gemaakt met al onze leveranciers?', 'Welke modellen zijn het meest verkocht EN staan in onze showroom?', zijn makkelijk te beantwoorden door gebruik te maken van de gegevens in uw database. Wij gaan u hierbij helpen en zullen in de loop van het jaar met oplossingen komen.
 
Meer Type-2 bestanden
Er komen (gelukkig) steeds meer keukenbestanden in Type-2 beschikbaar en middels diverse acties proberen wij dit ook onder uw aandacht te brengen. Hiervoor is het uiterst raadzaam om het laatste service-pack te downloaden. Mocht u hierbij hulp nodig hebben dan kunt u altijd contact met onze helpdesk opnemen.
 


Test uw kennis
 
In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van één van onze schermen zien.
Aan u dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van de software.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje:
 
 
A – Scherm 'Aanbetalingsfactuur maken'
B – Scherm 'Factuur maken'
C – Scherm 'Overzicht facturen'
D – Scherm 'Inboeken betaling'

De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het mooie resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

- Nolte Eco (admin)
- Nolte Eco (grafisch)
 
 
- Culineo (admin)
- Culineo (grafisch)
 
 
 
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *
Ga vanuit de Simar Client naar ''Systeemprogramma''s''-> ''Inlezen Bestanden''-> klik op de grote knop ''Voortgang''.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met het programma 'Inlezen Bestanden' van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch in:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500

U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be
Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker verzonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software- toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

* KIMS Sales&Design Workshop
5 maart - locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 1 van 2
9 maart - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
23 maart - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
9 maart - locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 2 van 2
23 maart - locatie Tilburg

* KIMS Sales&Design Workshop
12 maart - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Consilium
16 maart - locatie Gentbrugge

* SIMAR-Design Gevorderd
16 maart - locatie Tilburg

* SIMAR-Design
17 maart - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
17 maart - locatie Gentbrugge

* KIMS Combi dag 2 van 2
31 maart - locatie Gentbrugge

* SIMAR-Design
24 maart - locatie Gentbrugge

* KIMS Combi dag 1 van 2
30 maart - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
13 april - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design
31 maart - locatie Tilburg

* Managementinformatie
7 april - locatie Amsterdam

* SIMS-Sales
7 april - locatie Tilburg

* SIMAR-Design BSV
9 april - locatie Gentbrugge

 
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord "Test uw kennis"
 

 
Het juiste antwoord is:
 
D – Scherm 'Inboeken betaling'

Alle versies van onze administratieve software KIMS, SIMS, BSV-administratief en GOOP bevatten de mogelijkheid om betalingen in te boeken. Door betalingen in te boeken wordt het mogelijk om een overzicht van facturen en betalingen af te drukken op uw leveringsfacturen. Zo'n overzicht geeft u en uw klanten een duidelijk beeld van de nog openstaande orderbedragen. Ook op andere plaatsen in onze software ziet u een terugkoppeling van ingeboekte betalingen; bijvoorbeeld in onze module Service-Pro (zie afbeelding)


Dit scherm is NIET beschikbaar indien uw Simar software gekoppeld is aan boekhoudsoftware zoals KOMAS. In dat geval verwerkt u betalingen in uw boekhoudprogramma
Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | fax. +31 (0) 20 480 82 84 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte magerstraat 5 | 9050 GENT (Gentbrugge) |  België