Nieuwsbrief
  Januari 2016
SIMAR Automatisering

Hartelijk welkom in 2016!
 
Het oude jaar is door velen feestelijk uitgeluid en inmiddels is een frisse start gemaakt. Wij kijken terug naar een uitdagend maar mooi jaar, waarin wij stappen hebben gezet die zullen voortgaan in het nieuwe jaar. Vooruitkijkend staat ons weer genoeg te doen. Zo zullen er meer mogelijkheden komen voor elektronische communicatie in de keten, voor mobiele toepassingen en zullen wij ons o.a. gaan richten op de nieuwe versie van het Designpakket, zodat deze weer met veel gebruiksgemak aan u uitgeleverd kan worden.

Onze goede voornemens m.b.t. het sparen van het milieu zetten wij voort met de uitbreiding van onze zonnepanelen. Deze zullen worden geplaatst op het dak van onze vestiging in Tilburg en zo voorzien wij steeds meer in ons eigen verbruik.

De economie trekt gelukkig weer wat aan. Wij hopen dezelfde positieve 'vibe', waarmee we vorig jaar afsloten, vast te kunnen houden in het nieuwe jaar en wensen een ieder goede zaken, in goede gezondheid!

Proost!
 

Tips en Trucs administratief: Reden afgemelde offertes
 
Natuurlijk hopen we dat elke offerte een order wordt, maar in de praktijk zijn er ook offertes die niet doorgaan. Het is handig deze op een nette manier uit de lijst van lopende offertes te verwijderen, en tegelijkertijd een korte reden op te geven waaróm deze offerte niet door ging. Dat doet u met de functie 'Referentie afmelden' uit het menu 'Bewerken' in de offerte.

 
Bij de 'Reden' kunt u kiezen uit een tabel van mogelijkheden. Door een dergelijke standaardlijst te gebruiken, kunt u in de query later ook overzichten/statistiek maken van de verschillende redenen waarom een offerte niet doorgaat.
In het veld 'Opmerking' kunt u nog aanvullende vrije tekst kwijt.
 
De tabel met mogelijke redenen kunt u beheren in Instellingen | Tabellen en volgnummers | Redenen afgemelde offertes.
 
Overigens kunt u een dergelijke afgemelde offerte nog wel openen. In dat geval krijgt u een melding dat dit een afgemelde offerte betreft en krijgt u de mogelijkheid om het afmelden alsnog weer ongedaan te maken.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).
 

Tips en trucs KOMAS: afsluiting van het jaar
Druk bezig met het afsluiten van het jaar?
 
Het specificeren van de grootboekrekeningen en het opschonen van de subadministraties debiteuren en crediteuren hoort hier natuurlijk bij. Dit kan een vervelend klusje zijn, maar KOMAS helpt u een handje met de programma’s 'Afletteren tussenrekening' en 'Afboeken betalingsverschillen'. Beide programma’s kunt u vinden in KOMAS onder financiële programma’s.
 
Afletteren tussenrekening (Specificeren):
U kunt de bedragen debet en credit die gelijk zijn selecteren, en na het opslaan zullen deze van het scherm verdwijnen. In de optie Boekingen (3102) kunt u de afgeletterde posten verbergen zodat een specificatie overblijft. Wij adviseren u voorlopig alleen bedragen te selecteren die zijn gemuteerd in hetzelfde boekjaar (2015), dit voorkomt dat bedragen worden getoond die u eigenlijk niet wilt zien.
 
 
Afboeken betalingsverschillen:
Nadat u het inkoop of verkoopboek heeft gekozen en het maximale verschil heeft ingegeven, toont het programma de facturen met de verschillen, maar ook de facturen en creditnota’s die tegen elkaar wegvallen. U kunt de facturen selecteren en de journaalpost (Memoriaal) wordt automatisch gemaakt.

 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).
 
Tips en Trucs Simar Design: Gefrijnde randafwerking werkblad
Wanneer u een grafisch werkblad plaatst wordt de rand direct in de kleur van de toplaag uitgevoerd. Maar weet dat u deze ook kan wijzigen naar een gefrijnde randafwerking in een aantal kleuren.

Plaats een werkblad, bijvoorbeeld een W40.
Vervolgens maakt u hier de keuze voor de uitvoering. Plaats hier de filterbalk op 'Toon alle mogelijke instellingen' en zie dat het onderdeel 'Blad rand kleur' verschijnt. Maak hier de keuze voor '00 - Gelaagd / Gefrijnd'.


Het resultaat.
 

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be). 
 

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

de heer Erik Grevers van Tolkamp Keukeninrichting b.v. te Winterswijk

  Eervolle vermelding:
- de heer Nico Allemeersch van de firma Goossens BVBA te Oostkamp
- de heer Stef van Alfen van de firma Zenner Keukenarchitektuur B.V. te Ijsselstein
 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?

Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.
 

Kent u deze functie al? werken met revisies/varianten

Deze mogelijkheid is onderdeel van de business- en enterprise editie van onze software. Het maakt het gemakkelijk mogelijk een tweede offerte aan te bieden, met een variant of revisie van de eerste offerte. U vindt deze optie in het offerte programma, bij de menukeuze Offerte/order | Revisies.
 

Als u nieuwe variant-offerte maakt, dan wordt automatisch een nieuwe referentie aangemaakt met daarin een kopie van de oude (alle artikelen, alle klant-gegevens, maar ook het ontwerp (bij gekoppeld werken)). Hierdoor begint u dus met uw oorspronkelijke offerte en hoeft u alleen de wijzigingen aan te brengen. Dat scheelt tijd.
Bovendien blijven zowel de oude versie als de nieuwe versie, onder verschillende referentienummers, beschikbaar en kunt u gemakkelijk teruggaan naar een eerdere variant (via de menukeuze 'Toon revisies/varianten'.)
De module business-trends 'weet' dat er weliswaar twee varianten van een offerte zijn, maar dat dit slechts één verkoopkans betreft, en houdt hier rekening mee bij het berekenen van het scoringspercentage. Uiteraard kan er maar één variant tot order gemaakt worden.
 
NB: mocht u de functie van Revisies niet in het menu zien staan, controleer dan de preferenties: Instellingen | Preferenties | Diverse, groep Modules (Standaard). De optie 'Revisiesysteem offerte gebruiken' moet aan staan.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Achter de schermen: software ontwikkelingen
 
De praktijktesten van de agenda op de mobiele telefoon verlopen voorspoedig. Wilt u ook al hiermee werken, installeer dan eerst het actuele service-pack van de administratieve software en neem dan even contact op met onze helpdesk. Er is een beknopte handleiding beschikbaar hoe u dit kunt instellen en gebruiken op de smart-phone. (Werkt zowel met iPhone als Androïd toestellen).

In DIMS is de mogelijkheid om interne memo's toe te voegen aan documenten ook beschikbaar gemaakt voor documenten die automatisch getoond worden vanuit het orderarchief.
 
Ook in Beheer bestandskenmerken is een memofunctie gemaakt, waarin u zelf aantekeningen over het betreffende bestand kunt opnemen. Dit memoscherm is onder uw beheer.
 
Gebruikt u de servicemodule en de agenda samen? De kwalificatiecode voor spoedservice heeft in de agenda een (rode) kleur. Deze rode kleur vindt u nu ook in voortgang service bij de betreffende melding.
Alle genoemde nieuwe functies zijn beschikbaar in het actuele service pack.
 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Laatste nieuws:
 
Back-up
Een aantal van onze klanten heeft te maken gehad met vreemde e-mail berichten waarin gevraagd werd om op een bepaalde link te klikken, met als gevolg dat een zeer hardnekkig virus werd geactiveerd. Dergelijke malafide e-mailberichten kunnen er soms bedrieglijk echt uit zien en wekken de indruk dat ze bijvoorbeeld van een incassobureau komen of van een pakketdienst. Let daarom goed op voordat u een ongewoon of onverwacht e-mail bericht gaat openen en klik vooral niet op een link in een e-mail bericht, tenzij u heel zeker weet dat dit goed zit en u een e-mail met link verwacht. Zorg dat u gebruik maakt van goede anti-virus software die volledig is bijgewerkt en zorg dat u te allen tijde een goede en vooral actuele back-up van uw Simar pakket beschikbaar heeft. De Simar helpdesk kan u assisteren bij het maken van een back-up.

Mijlpaal
De Simar KeukenCreator en BadkamerCreator hebben vlak voor Kerstmis nog een mijlpaal behaald. Zo heeft op 18 december jl. de 100.000ste unieke bezoeker een eigen keukenontwerp gemaakt met dit unieke product waarmee u de consument een leuke en interactieve manier geeft om een nieuwe keuken of badkamer te ontwerpen via uw website, terwijl u op efficiënte wijze uw klantcontacten optimaal kunt benutten in uw showroom.

Winnaar Dutch Kitchen & Bathroom Design Award
Tijdens de KIM/STS Vakdag werd de Dutch Kitchen & Bathroom Design Award uitgereikt. De vijf finalisten waren Samira Helsdingen en Timo Groeneveld van Aquarius Sanitair, Lajos Nagy van Arte Vita, Karin van der Weiden van Tegelhuis Barendrecht, Bas Vrehen Interieurarchitect; en Bob Manders en Davy en Twan Swanenberg van Culimaat. Deze laatste wonnen de award met het project BloxX.

Mooie jaaropbrengst zonnepanelen
Het jaar 2015 was ook wat betreft de opbrengst van onze zonnepanelen een goed jaar. Er liggen 67 panelen op ons platte dak die tezamen meer dan 17000 KWh hebben opgewekt. Dat is genoeg voor ongeveer vijf normale huishoudens, en in ons geval voor ruim de helft van ons elektriciteitsverbruik in Amsterdam.
 

Test uw kennis
 
In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van één van onze schermen zien. Aan u de vraag om uit vier mogelijke schermen het juiste scherm te kiezen. Hiermee kunt u uw kennis t.a.v. de functionaliteit van de software testen dan wel verbreden.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje:
 
 

Dit is een afbeelding uit: 

A – Scherm Overzicht lopende offertes/orders
B – Scherm Referentie afmelden
C – Module Klantcontact
D – Scherm Business-Trends
De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het prachtige resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

Geen bestanden in December.
 
 
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *

Ga vanuit de Simar Client naar ''Systeemprogramma''s''-> ''Inlezen Bestanden''-> klik op de grote knop ''Voortgang''.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met het programma 'Inlezen Bestanden' van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be

Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker gezonden.

Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software- toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:


* KIMS Combi dag 1 van 2
11 januari- locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
18 januari- locatie Tilburg

* SIMAR-Design
19 januari- locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
19 januari- locatie Gentbrugge

* KIMS Combi dag 2 van 2
25 januari- locatie Amsterdam

* SIMAR-Design BSV
25 januari - locatie Tilburg

* KIMS Sales
26 januari- locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
26 januari- locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 2 van 2
1 februari- locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 2 van 2
2 februari- locatie Gentbrugge

* SIMAR-Design Gevorderd
2 februari - locatie Amsterdam
 
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord "Test uw kennis"
 

 
Het juiste antwoord is:
 
A – Scherm Overzicht lopende offertes/orders
 
Het is altijd van belang om alle verkoopkansen te benutten: zo bieden alle versies van onze sales-software KIMS, SIMS, BSV en GOOP de mogelijkheid om een overzicht te genereren van alle lopende offertes en/of orders. Bij het nabellen van offertes is het handig om alleen de klanten te zien waarvan de offerte nog niet is afgemeld. Maar tegelijkertijd is het handig om ook een totaaloverzicht te kunnen maken en daarom kunt u selecteren of u wel of niet afgemelde offertes terug wilt zien in het overzicht.
Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | e-mail: info@simar.nl | http://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte Magerstraat 5 | 9050 GENT (Gentbrugge) |  België