Nieuwsbrief
  April 2016
SIMAR Automatisering

“Wat Maart niet wil, dat neemt April” en “April doet wat ‘ie wil”
Welke spreuk is niet alleen op het weer, maar ook op u van toepassing? Overweegt u bijvoorbeeld om één van onze handige modulen aan te schaffen? Of heeft u al duidelijk wat uw wensen zijn binnen de mogelijkheden van onze software?

Schroom hoe dan ook niet om één van onze adviseurs te contacten en te vragen naar mogelijkheden, kosten en levertijden van het door u gewenste product.

Meer positief nieuws: Ondanks de faillissementen is de opname van winkelruimte in 2015 met 20% gestegen en dit is een sterke verbetering ten opzichte van voorgaande jaren.
Ook de vergunningverlening voor de woningnieuwbouw laat in 2015 een stijging zien. Er is in totaal voor 53.533 woningen een vergunning aangevraagd en dit is een stijging van ongeveer 39% ten opzichte van 2014. Laten we hopen dat deze trend aanhoudt en we een vruchtbaar 2016 tegemoet zien.

Veel leesplezier!
 

Tips en Trucs administratief: de berichtendienst
 
Niet iedereen weet van het bestaan, maar voor de interne communicatie kunt u gebruik maken van de berichtendienst in Simar. Als u deze opstart vanuit het menu 'Algemeen' komt u in het scherm waar u alle in- en uitgaande berichten kunt bekijken en maken.
Met de berichtendienst kunt u berichten naar uw collega's sturen of een bericht aan u zelf.

Behalve handmatige berichten zijn er ook automatische berichten, die het systeem kan versturen als een bepaalde gebeurtenis ('event') in het systeem optreedt. Naast de al bestaande 'events' kunt u nu ook uw eigen events definiëren. Waaronder een event dat een instelbaar aantal dagen na een gebeurtenis optreedt. Zo kunt u de verkoper een bericht laten sturen, 5 dagen na het maken van een nieuwe offerte, om deze op te volgen.


Meer informatie is te vinden in de handleiding, en via onze helpdesk kunt u ook een stap-voor-stap voorbeeld aanvragen.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
 

Tips en Trucs KOMAS: PDF-facturen
 
Als u naast KIMS en/of SIMS werkt met KOMAS heeft u een geautomatiseerde verkoop-administratie, dit scheelt veel tijd en voorkomt fouten. De klantgegevens en verkoopfacturen gemaakt in KIMS/SIMS, worden na het verwerken in KOMAS getoond.
 
Deze functie is beschikbaar als u over DIMS of DIMS Lite beschikt.  
 
De verkoopfacturen worden vaak niet meer geprint en gearchiveerd. De klant ontvangt deze in zijn mailbox en een kopie wordt opgeslagen op uw server. Deze opgeslagen verkoopfactuur kunt u opvragen in KOMAS in de optie Facturen (debiteurenkaarten). Door op de link PDF te klikken wordt DIMS gestart en de factuur getoond. Altijd gemakkelijk als u de factuur wilt inzien of als de klant vraagt om een kopie.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
 

Tips en Trucs Simar Design: aanpassen muurhoek
 
Er is een handige optie voor het aanpassen van de hoek waarin 2 muren staan. Onderstaand leggen we uit hoe dit werkt.

Allereerst selecteert u de 2 muren waar de hoek aangepast dient te worden: U Klikt de eerste muur aan en d.m.v. de Shifttoets in te houden klikt u op de 2e muur. Daarna kunt u de Shifttoets weer loslaten.


Als u dit gedaan heeft kunt u bovenin naar [Artikelen] en dan ziet u aan de rechterkant de optie “Binnenhoek”.Als u de binnenhoek wijzigt, zult u zien dat de muren aangepast worden. LET OP!!! In dit geval zal altijd de rechtermuur van standpunt wijzigen.


Wilt u dat de linkermuur van standpunt wijzigt? Dan dient u de “Ontwerprichting” aan te passen in het tabblad [Toevoegen].Indien u de “Ontwerprichting” heeft aangepast, kunt u nu de “Binnenhoek” aanpassen om zo het standpunt van de linkermuur te wijzigen.Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be). 
 

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

mevrouw Karin Bours van de firma Keukencentrum Bours bv te Elsloo

 
 
Eervolle vermeldingen:
- de heer Sander van der Meer van de firma Grando Keukens & Bad te Zaandam
- mevrouw Lydia Broos van de firma Verkade Keukentechniek B.V. te Kwintsheul
 
Klik hier om alle prijswinnaars en eervolle vermeldingen te bekijken.
 
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?

Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.
 

Kent u deze functie al: SIMS: Webselectie bij Technische Unie en Galvano (e-shopkoppeling)
 
Natuurlijk kunt u gemakkelijk in SIMS/GOOP zelf de juiste artikelen opzoeken met de verschillende zoekmogelijkheden die in het pakket aanwezig zijn. Maar soms is het ook handig om de zoekmogelijkheden van de website van de groothandel te kunnen gebruiken. Voor de Technische Unie en Galvano is die mogelijkheid geïntegreerd in SIMS. U vindt deze keuze onder het wereldbolletje in het sanitairscherm van SIMS/GOOP.

Het programma zal automatisch inloggen op de website met dezelfde gebruikerscode en wachtwoord als die u hebt ingesteld voor het elektronisch bestellen. U kunt deze e-shopintegratie dus alleen gebruiken indien u ook het elektronisch bestellen gebruikt.

Handig is dat u de artikelen die u op de website van de groothandel kiest in één keer kunt overnemen in de SIMS-order. Bij de Technische Unie werkt dat met de functie 'Versturen naar ERP', waarna u in SIMS deze bestelling kunt overnemen.


Bij Galvano werkt dit met behulp van de 'Stukslijsten' en krijgt u in SIMS een keuzescherm welke stukslijst u wilt overnemen.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.


Achter de schermen:
 
Een paar handige nieuwe functies dit keer: in het scherm waarin u de nacalculatie kunt invullen (in de situatie zonder boekhoudkoppeling) worden 9999 artikelen nu duidelijker gepresenteerd, met ook de omschrijving erbij.

Een nieuwe instelling: als u KIMS-Sales en Simar-Design gebruikt krijgt u bij het inloggen de vraag of u nieuwe Designbestanden wilt downloaden als die klaar staan op de server. Het is nu mogelijk dit altijd automatisch te doen, zonder dat die vraag gesteld wordt. Overigens raden we dit alleen aan op systemen zonder nevenvestigingen. Want over een internetverbinding wilt u waarschijnlijk liever zelf het moment kiezen waarop de nieuwe bestanden worden opgehaald, in verband met de tijd die dit neemt. De nieuwe instelling is te vinden bij de Preferenties | Diverse, in de rubriek Simar-Design, tabblad Uitgebreid.

Van groothandel Solar kunnen we nu ook afbeeldingen verkrijgen en verwerken in het pakket. Door het inlezen van het actuele Service Pack zal dit automatisch worden geactiveerd.
Tenslotte een mooie nieuwe functie in de agenda: het is mogelijk in de dagweergave en persoonlijke weergave de eenheid van de vakjes op een andere 'maat' te zetten dan 30 minuten. Dit kan nu ook 15 en 10 minuten zijn. U vindt deze nieuwe instelling in het menu Beheer | Lay-out.

 
Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Laatste nieuws:
 
Beurzen

 
DER KREIS jaarvergadering
Op 23 mei wordt de jaarvergadering van DER KREIS gehouden met o.a. de bekende Leveranciersmarkt. Ook dit jaar zijn wij weer aanwezig en hebben wij een stand op de Leveranciersmarkt waar we een paar noviteiten zullen laten zien.

Badvak 2016
Om het jaar wordt Dé sanitairbeurs “Badvak” door Galvano georganiseerd. Een happening waar iedereen uit de sanitair- en tegelbranche aanwezig is. Natuurlijk ontbreken ook wij niet en zullen u graag ontvangen in onze stand waar we u tal van noviteiten kunnen laten zien.
De Badvak vindt plaats op 6, 7 en 8 juni in het Congrescentrum 1931 te Den Bosch.
U bent van harte welkom.
 
MijnMontage
Sinds de introductie van de MijnMontage App enkele maanden geleden geniet deze nieuwe service van Simar een steeds groter wordende belangstelling. Leden van DerKreis krijgen de mogelijkheid om tijdens de jaarvergadering in Urk op 23 mei aanstaande uitgebreid kennis te maken met dit mooie product op de stand van Simar automatisering. Noteert u dit alvast in uw agenda?

 

Test uw kennis
 
In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van één van onze schermen zien. Aan u de vraag om uit vier mogelijke schermen het juiste scherm te kiezen. Hiermee kunt u uw kennis t.a.v. de functionaliteit van de software testen dan wel verbreden.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje:
 
 

Dit is een afbeelding uit: 

A – Scherm BSV-Design
Scherm badkamer-/keukencreator
Scherm Dims / Dims Lite viewer
FX-Design


De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het prachtige resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP  TIP  TIP  TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

 - Systemo werkbladen (admin)
 
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *

Ga vanuit de Simar Client naar ''Systeemprogramma''s''-> ''Inlezen Bestanden''-> klik op de grote knop ''Voortgang''.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met het programma 'Inlezen Bestanden' van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- telefonisch:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

- e-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be

Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker gezonden.

Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software- toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:


* SIMAR-Design BSV
19 april - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
25 april- locatie Amsterdam

* SIMAR-Design
26 april - locatie Tilburg

* Applicatiebeheer
29 april - locatie Amsterdam

* SIMS-Sales
2 mei - locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
9 mei- locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
9 mei- locatie Tilburg

* KIMS-Sales
10 mei - locatie Amsterdam

* SIMS-Sales
17 mei - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design
19 mei - locatie Gentbrugge

* KIMS Combi dag 2 van 2
23 mei- locatie Tilburg

* SIMAR-Design
24 mei - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Gevorderd
24 mei - locatie Tilburg
 
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord "Test uw kennis"
 

 
Het juiste antwoord is:
 
B – Scherm badkamer-/keukencreator
 
De badkamer/-keukencreator helpt om uw online showroom meer inhoud te geven en voor uw klanten om inspiratie op te doen.
Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | e-mail: info@simar.nl | https://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte Magerstraat 5 | 9050 GENT (Gentbrugge) |  België