Nieuwsbrief
Juni 2016
SIMAR Automatisering
De maand juni valt op het Noordelijk halfrond in de lente en op het Zuidelijk halfrond in de herfst. Het weerbeeld in ogenschouw genomen, zou je je kunnen afvragen op welke wij tegenwoordig leven…

Maar genoeg te doen deze komende periode! 1 Juli a.s. staat onze Managementtraining gepland en hier hebben we nog een aantal plekken vrij (dus wees er snel bij). De beurzen zijn er weer eind mei en begin juni, waar altijd voldoende te zien en te beleven is. Een kleine impressie van de Der Kreis beurs leest u in deze nieuwsbrief. We zijn ons druk aan het voorbereiden op de uitrol van de nieuwe versie van KIMS-Sales&Design en ook zijn alle apparatuurbestanden voor Design aangepast.

Wij wensen u daarmee veel nieuw werkplezier en houden u uiteraard zoveel als mogelijk op de hoogte van onze ontwikkelingen.

Hartelijke groet van de Simar Groep.

Veel leesplezier!


Tips en Trucs administratief: elektronisch bestellen
Dat u met Simar al sinds jaar en dag elektronisch kunt bestellen wist u misschien al, maar toch horen we nog regelmatig enige verbazing als we aangegeven dat elektronisch bestellen kan en wel met een behoorlijk aantal leveranciers.
Groot voordeel van elektronisch bestellen is natuurlijk dat dit minder foutgevoelig is en u over de actuele informatie van uw bestelling beschikt. Op dit moment ondersteunen wij onder andere:

Plieger
TU
Galvano
Solar
A-E-P
BSH
Whirlpool
Electrolux
Dekker accessoires
TGN tegels

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

Tips en Trucs KOMAS: introductie Referentie Grootboek Schema
In KOMAS is het Referentie Grootboek Schema geïntroduceerd. Dit schema heeft tot doel het aantal vertaalslagen binnen het financieel administratieve domein te verminderen, dan wel deze vertaalslagen sterk te vereenvoudigen. RGS zou er op termijn toe kunnen leiden dat het schema (op vrijwillige basis) de plaats gaat innemen van het door een onderneming gebruikte grootboekrekeningschema.

In KOMAS heeft u de mogelijkheid de referentie te selecteren in de optie Rekeningschema of Koppelen grootboek aan RGS. De laatste werkt sneller. Wanneer de grootboekrekeningen worden gekoppeld aan het RGS wordt er automatisch een "verdichtingsgroep" RGS aangemaakt. Dit maakt het mogelijk om ook de Saldibalans in het formaat van het RGS af te drukken door bij het starten van het overzicht te kiezen voor Verdichtingsgroep RGS.

KOMAS Rekeningschema

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

Tips en Trucs Simar Design: vernieuwing van apparatuurbestanden
Bijna ongemerkt hebben we alle apparatuurbestanden aangepast en enkele verbeteringen aangebracht. Een lijstje met de aanpassingen die we gedaan hebben volgt hieronder:

  • Standaard verlichting aan. (In de oude situatie kreeg u de vraag of het licht aan of uit moest. Deze vraag krijgt u niet meer. De verlichting staat nu standaard aan.)
  • Kookplaten geschikt maken voor Autoaccessoires. (Als u automatisch accessoires plaatst wordt nu op een kookplaat standaard een pan gezet.)
  • Kookplaten worden nu gecentreerd geplaatst. (Bij plaatsen kookplaat wordt gevraagd wat de maat van de kast is en de kookplaat wordt dan standaard in het hart van de kast geplaatst.)
  • Koppeling Kookplaat uitsparing indien van toepassing bij werkbladbestanden. (Voor toekomstig gebruik.)
  • Diepte bij ovens zodat deze makkelijker te selecteren zijn EN ze zweven niet meer bij vooraanzichten.
  • Klein onderhoud. (Nog diverse kleine aanpassingen.)

Alle grafische apparatuurbestanden zijn vanaf heden opnieuw te downloaden met deze aanpassingen daarin verwerkt.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en Trucs algemeen: lettergrootte van de schermen
De afgelopen maand kregen we een paar maal de vraag of de letters in onze schermen niet wat groter kunnen. Deels komt dit door de nieuwere beeldschermen. Die schermen worden steeds groter, maar de grootte wordt vooral gebruikt om meer werkoppervlak te hebben. Doordat de schermen steeds scherper worden, worden de letters relatief kleiner.

Maar gelukkig kunt u dit instellen in Windows. Open via het starticoon het Configuratiescherm van Windows en kies daarbinnen voor 'Beeldscherm'.
U komt nu in het scherm van de beeldscherminstellingen en kiest voor 'Aangepaste tekengrootte instellen'.


In dit scherm kunt u nu kiezen voor 100%, 125% of zelfs 150%.
In andere Windows versies kan de weg naar dit instelscherm iets anders zijn. Maar via het configuratiescherm, beeldscherm instellingen, aangepaste tekengrootte is deze instelling steeds te vinden.
Tip: bij sommige monitoren is de letterweergave op 150% niet helemaal mooi. Probeer dan het volgende: klik met rechter muisknop op het Simar starticoon en kies in het menu voor Eigenschappen.
Ga nu naar het tabblad 'Compatibiliteit'. Zet de onderste optie van de beeldscherminstellingen aan en bekijk of het resultaat beter is.


Met deze instellingen zullen alle schermen van de Simar software groter worden en grotere letters tonen, zodat betere leesbaarheid ontstaat.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

de heer Willem-Jan van den Brink van de firma Ambiance Keukens te Oss


Klik hier om alle prijswinnaars en eervolle vermeldingen te bekijken.
We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?

Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.
De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


Achter de schermen:
Ook afgelopen periode is er weer veel gebeurd. De MijnMontage app kreeg meer mogelijkheden in de formulieren. Voor tegelleverancier Julius van der Werf werd de elektronische voorraadcontrole ontwikkeld. Deze komt binnenkort in het Service Pack. Een belangrijke verbetering is ook op komst bij de Simar mail (mail verzenden met de Simar software). Het voordeel van het gebruik van Simar Mail is de automatische centrale registratie en geen problemen met 'winmail.dat' bij verzending naar niet-Outlook gebruikers. Handmatig toegevoegde attachments aan een uitgaande mail werden tot nu toe niet centraal bewaard. Dat is nu verholpen met een technische uitbreiding waardoor ook lokale attachments in een centraal archief bewaard worden. Ook deze aanpassing komt binnenkort in het Service Pack.

Tenslotte nog een belangrijke wijziging in Bewaken binnenkomst. Tot nu toe registreerden we de toegezegde leverweek. Zelfs als we een datum binnenkregen (bijv. bij een elektronische bestelling) rekenden we die om naar een leverweek. Dat is nu veranderd. Bij een elektronische bestelling wordt de leverdatum nu vastgelegd en deze ziet u ook in het scherm verschijnen. Ook met de hand kunt u in dit veld nu een leverdatum invoeren. Bij het overzicht te verwachten goederen is selectie op datum nu ook mogelijk.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Suggesties of aan bevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Laatste nieuws:
Nieuwe How to… toegevoegd

In het Help Center zijn er weer enkele nieuwe How to… documenten toegevoegd. Zo is er een document wat beschrijft hoe u de plinthoogte kunt wijzigen in een bestaande tekening en een document hoe u zelf favorieten kunt maken en opslaan voor later gebruik. Van harte aanbevolen!

CBS-cijfers

Uit cijfers van het CBS blijkt dat het consumentenvertrouwen weer in de groene cijfers is gekomen. In maart stond het consumentenvertrouwen nog op -4, maar in april is deze met vijf punten gestegen naar +1. Ook op de woningmarkt overheerst het positieve nieuws. Het aantal bestaande woningverkopen is in maart met 20,4% gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. Deze toegenomen aantal verkopen hebben er mede aan bijgedragen dat de woningprijzen zijn gestegen.

Ongetwijfeld zal de vraag naar keukens en badkamers stijgen.

Simar stand druk bezocht
Tegen alle traditie in waren de weergoden ons minder goed gezind tijdens de Der Kreis jaarvergadering, welke enige weken geleden werd gehouden in Urk. Het betekende in ieder geval dat de leveranciersmarkt druk bezocht werd. Simar adviseurs Rick Verhoeff en Jan Enthoven hebben vele klanten mogen laten kennismaken met ons laatste product, de zogenaamde MijnMontage App.
Hiermee kunnen monteurs op hun eigen tablet of smartphone direct hun planning en in detail al hun te verrichten werkzaamheden bekijken, terwijl servicemeldingen, foto’s en de handtekening van de klant met één druk op de knop kunnen worden verzonden én direct op de juiste plaats worden opgeslagen.Test uw kennis
In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van één van onze schermen zien. Aan u de vraag om uit vier mogelijke schermen het juiste scherm te kiezen. Hiermee kunt u uw kennis t.a.v. de functionaliteit van de software testen dan wel verbreden.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje:

Dit is een afbeelding uit:

A – Invoerscherm ‘Eigen velden’
B Invoerscherm ‘Service-Pro’
C Invoerscherm ‘Formulieren MijnMontage App’
D Invoerscherm ‘Query module’


De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het prachtige resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP TIP TIP TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo'n tip waarvan u denkt: "dat is handig", laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

-Vele kernlijsten
Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *

Ga vanuit de Simar Client naar ''Systeemprogramma''s''-> ''Inlezen Bestanden''-> klik op de grote knop ''Voortgang''.

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met het programma 'Inlezen Bestanden' van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
- Telefonisch:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

- E-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be

Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker gezonden.

Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software- toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

* KIMS Combi dag 2 van 2
13 juni - locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Presentatie
13 juni - locatie Tilburg

* SIMS-Sales
14 juni - locatie Amsterdam
* KIMS Combi dag 1 van 2
20 juni - locatie Tilburg
* SIMAR-Design
20 mei - locatie Amsterdam

* SIMAR-Sales BSV
21 juni - locatie Amsterdam

* KIMS-Sales
21 juni - locatie Tilburg
* KIMS Combi dag 1 van 2
27 juni - locatie Amsterdam
* Managementinformatie
1 juli - locatie Amsterdam
* KIMS Combi dag 2 van 2
4 juli - locatie Amsterdam
* SIMS-Sales
5 juli - locatie Amsterdam
* SIMAR-Design Gevorderd
12 juli - locatie Tilburg

* SIMAR-Design BSV
12 juli - locatie Amsterdam
* KIMS Combi dag 2 van 2
18 juli - locatie Tilburg
Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail op secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, of niet langer wenst te ontvangen, meldt u zich dan af via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.


Antwoord "Test uw kennis"

Het juiste antwoord is:
C – Invoerscherm ‘Formulieren MijnMontage App’
Dit scherm is onderdeel van het instellingenscherm van de MijnMontage App, waarmee op eenvoudige wijze elektronische documenten kunnen worden aangemaakt zoals Inmeet- en opleverrapporten voor gebruik in de MijnMontage App, waarmee uw monteurs en/of servicemonteurs direct alle ordergegevens bij de hand hebben. Uiteraard is het ook mogelijk om de klant een handtekening voor akkoord te kunnen laten plaatsen welke geheel automatisch wordt opgeslagen in uw eigen database bij de juiste order.

Het is niet voor niets dat deze App in korte tijd op zoveel belangstelling mocht rekenen van onze klanten.

Neem contact op met de afdeling Verkoop van Simar voor meer informatie of een demonstratie van deze App.
Simar Groep
Tel. +31 (0) 20 480 82 82 | e-mail: info@simar.nl | https://www.simar.nl/
Vestiging Amsterdam | Jarmuiden 67 | 1046 AE AMSTERDAM | Nederland
Vestiging Tilburg | Aphroditestraat 39-41 | 5047 TW TILBURG | Nederland
Vestiging Gentbrugge | Korte Magerstraat 5 | 9050 GENT (Gentbrugge) | België