Aanpassingen bestanden i.v.m. nieuwe Energielabels

Per 1 maart zullen er nieuwe energielabels voor apparatuur in de productgroepen koelkasten, vaatwassers, wasmachines, televisies en lampen gebruikt gaan worden. Waarschijnlijk heeft u hierover al het nodige gehoord van de diverse fabrikanten. Wij zullen het nodige moeten doen om de energielabels en vermelding van de energieklasse bij bovengenoemde apparatuur aan te passen. Voor alle duidelijkheid, energielabels voor andere productgroepen als kookplaten, ovens etc. zullen vooralsnog niet worden aangepast.

Wat betekent dit voor de Simar apparatuurbestanden:

  1. Bij alle omschrijvingen van apparatuur is het energielabel, daar waar die in de tekst stond,  weggehaald.
  2. Bij alle artikelen in de bovengenoemde productgroepen, is bij de energieklasse achter de code het woordje (oud) gezet. Voorbeeld: klasse A++ is nu A++ (oud).
  3. Plaatjes van energielabels en iconen van energieklasse zijn verwijderd bij artikelen uit bovengenoemde productgroepen.
  4. Vanaf 25-2-2021 zullen de meeste apparatuurbestanden met de aangepaste gegevens beschikbaar zijn om te downloaden. Wij raden u aan dit vóór 1 maart a.s. te doen.

Bij een eerstvolgende update van een apparatuurbestand na 1 maart, zullen de nieuwe energieklasse,  voor zover door de fabrikant beschikbaar gesteld, gebruikt worden en daarmee zullen de aangepaste klasse als A++ (oud) worden overschreven. Het is te verwachten dat er in de maand maart van vele apparatuurbestanden alsnog een update komt.

Mocht u nog vragen hebben dan graag via een e-mail aan helpdesk@simar.nl