Beste lezers,

Wij zijn blij u deze tweede nieuwsbrief van dit jaar te mogen presenteren. Een nieuwsbrief waarin zoals u van ons gewend bent weer verschillende SIMAR wetenswaardigheden en nieuwigheden aan u worden voorgelegd.

We hopen dan ook dat u hier weer uw voordeel mee zult doen.

Ons streven is steeds geweest om maandelijks een nieuwsbrief uit te brengen. Maar helaas speelt tijdgebrek ook ons parten. Vandaar dat u onze nieuwsbrief nu ongeveer elke twee maanden zult ontvangen.

Ook in deze nieuwsbrief vindt u weer de nodige tips, zowel administratief als tekentechnisch.

Dan rest ons nog voor nu u met deze editie weer veel leesplezier te wensen.

Met vriendelijke groet,

Directie en medewerkers Simar groep


Tips en Trucs administratief: mail-wensen vastleggen (AVG)

In het kader van de AVG moet u toestemming aan de klant vragen, als u zijn of haar e-mail adres wilt gebruiken voor het toezenden van algemene commerciële e-mails. (Voor het communiceren via e-mail over een lopende order is geen aparte toestemming vereist). Om deze toestemming vast te leggen vindt u het knopje ‘Privacy’ naast de klantgegevens.

Als u daar op klikt komt u in een vervolgscherm met klantinformatie waarin u rechtsboven de privacy-instellingen vindt. Zolang er nog een veld rood is, is nog niet alles ingevuld. De klant kan toestemming geven voor het ontvangen van reclame e-mails (daar is een bewuste keuze nodig), en voor het toezenden van enquête e-mails (bijv. via Feeddex). Deze laatste optie staat standaard op Ja, maar als de klant geen enquêtes wil ontvangen dan kunt u deze instelling op nee zetten.

Nieuw is de preferentie dat u het invullen van deze velden verplicht kunt maken.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.


Tips en Trucs Design: Artikelen als groep bewerken (SIMAR-Design versie 6)

Wat zou het handig zijn om een groep artikelen tegelijkertijd in afmeting te kunnen wijzigen. SIMAR-Design FX versie 6 maakt het mogelijk.

Een goed voorbeeld is het aanpassen van de hoogte van meerdere muren, simpelweg meerdere muren selecteren en de hoogte aanpassen via tabblad Artikelen. Een ander handig voorbeeld is de draairichting of de hoogte vanaf de vloer van artikelen tegelijkertijd aanpassen.

Tabblad Artikelen laat u duidelijk zien wat u wel en wat u niet op dit moment tegelijkertijd kunt aanpassen. Wanneer er bijvoorbeeld een artikel van een andere hoogte in de selectie wordt meegenomen, dat is het aanpassen van de hoogte niet meer mogelijk en wordt deze waarde weggehaald en als leeg vakje getoond.

In de afbeelding ziet u een overzicht van wat er in SIMAR-Design FX versie 6 zoal als groep kan worden aangepast. Dit alles wel afhankelijk van de artikelen die als groep zijn geselecteerd.

Tip

Er zijn allerlei manieren om artikelen als groep te selecteren, maar handig om te weten is dat u ook een artikel uit de groep kan halen door deze nogmaals te selecteren, maar dan met de Shift- of Ctrl-toets ingedrukt.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.


Activeren van het 360 graden panorama virtual reality modus op een iPhone

In IOS 12.2 heeft Apple een nieuwe privacy-instelling geïntroduceerd voor de Iphone genaamd “Toegang beweging en richting” in versie 12.1 van de Safari browser. Deze toegang is standaard uitgeschakeld.

Deze nieuwe instelling verhindert echter het weergeven van het Simar 360 graden panorama in Virtual Reality modus waarmee u het panorama kunt bekijken via een VR bril.

U kunt dit als volgt aanpassen:

Ga naar de Instellingen applicatie, kies voor Safari en activeer “Toegang beweging en richting” onder Privacy en beveiliging.


Kent u deze KOMAS-functie al:

Komen er weleens kleine betalingsverschillen voor in uw administratie op de debiteuren- en/of crediteurenkaart? En boekt u deze kleine verschillen af via het Memoriaal?

Is dit het geval, dan is wellicht optie 3105 “afboeken betalingsverschillen” een handige optie voor u.

U selecteert eerst of u van de debiteuren of crediteuren verschillen wilt weg boeken. Daarna vult een maximaal bedrag in (veld Maximaal).

Alle facturen tot dit bedrag worden getoond. Vervolgens selecteert u de facturen in de kolom “Sel” die afgeboekt mogen worden.

Daarna klikt u op “Opslaan” en de boeking wordt volledig automatisch aangemaakt.

Alleen nog verwerken (1403) en uw debiteuren- /crediteurenadministratie is weer helemaal opgeschoond.


Kent u deze functie al:

In de Enterprise Editie van onze software is een telefonie module opgenomen. Deze werkt met conventionele telefooncentrales die het TAPI-2 of TAPI-3 protocol ondersteunen. U kunt automatisch een nummer laten draaien dat u op het scherm ziet staan, en er vindt nummerherkenning plaats als u gebeld wordt. De pop-up die dan verschijnt is recent herzien en uitgebreid. Van het inkomende telefoongesprek ziet u hyperlinks van de maximaal 6 laatste referenties, maar u kunt ook direct naar order-informatie of naar het nieuwe service-2 scherm gaan.


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

de heer Rick Trieling van Peter Trieling Keuken Design v.o.f. te Beverwijk

Klik hier om alle prijswinnaars en eervolle vermeldingen te bekijken.

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?

Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.

De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost ! Champagneglazen

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in. 


Achter de schermen:

De uitrol van Simar-Design is uiteraard een groot project, dat de nodige aandacht vraagt. De nieuwe service-2 module draait bij steeds meer klanten en kreeg recent uitbreidingen in functionaliteit, zoals de mogelijkheid om een logo per vestiging te tonen, de ondersteuning van sub-artikelen bij keukenmeubelen en een nieuwe sorteerfunctie. Er is een module om orders elektronisch door te kunnen geven aan een transporteur. Deze werd herschreven en deze kan nu geheel automatisch functioneren. Tenslotte zijn we bezig met aanvullende partijen om elektronisch bestellen mogelijk te maken. Hierover leest u meer in de volgende nieuwsbrief.


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Nieuwsbrief

Mei 2019

Laatste nieuws:

Dag van de Bouw 2019 op zaterdag 15 juni

De datum van de Dag van Bouw 2019 is bekend! Zaterdag 15 juni is het weer zover: opnieuw zullen bedrijven uit de bouw en infra in heel Nederland projecten openstellen voor het grote publiek.
Tijdens de Dag van de Bouw 2018 kon het publiek aanschouwen hoe de bouw na enkele jaren van crisis weer herboren was met maar liefst 130 opengestelde projecten, variërend van zorginstellingen tot sluizen, van renovatiewerk tot de aanleg van rivierlandschappen, en dat van Groningen tot in Limburg.

Meer informatie over deze dag van de Bouw 2019 is te vinden op www.debouwmaakthet.nl/dagvandebouw

SIMAR-Design FX versie 6

De uitrol van de nieuwe versie 6 loopt voorspoedig. En leuk om te horen; de gebruikers zijn zeer enthousiast. Het gebruik van de tabbladen voor de diverse aanzichten en de nieuwe supersnelle render mogelijkheden in perfecte kwaliteit zijn veel gehoorde complimenten.

Deze perfecte fotorealistische kwaliteit is ook terug te zien in het winnende ontwerp van deze maand. Het ontwerp van Rick Trieling is ontworpen met de nieuwe SIMAR-Design FX versie 6.

Heeft u de nieuwe versie nog niet geïnstalleerd; doe het snel en ervaar het gemak.

Wasco sanitair artikelen weer voorzien van afbeeldingen en ‘deeplinks’.

Sinds enige tijd ontbraken de afbeeldingen bij Wasco artikelen. De reden bleek een wijziging bij de website van de leverancier. In het service-pack van 6 mei 2019 is dit weer hersteld en zijn de verwijzingen aangepast naar de nieuwe website.


Test uw kennis

In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van één van onze schermen zien. Aan u de vraag om uit vier mogelijke schermen het juiste scherm te kiezen. Hiermee kunt u uw kennis t.a.v. de functionaliteit van de software testen dan wel verbreden.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje? (Het antwoord vindt u onderaan).

Is dit een opname uit:

A Simar mail
B Ordervoortgang
C berichtendienst


De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het prachtige resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP TIP TIP TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo’n tip waarvan u denkt: “dat is handig”, laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

– Zeyko (administratief en Grafisch)

Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *

Ga vanuit de Simar Client naar ”Systeemprogramma”s”-> ”Inlezen Bestanden”-> klik op de grote knop ”Voortgang”.

Voortgang-knop-standaardplaatje

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met het programma ‘Inlezen Bestanden’ van Simar.

Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
– Telefonisch:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

– E-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be

Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker gezonden.

Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om het totale aanbod te bekijken.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.

Speciale cursussen:

Naast de reguliere cursussen geeft Simar tevens cursussen voor specifieke software-toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

KIMS/SIMS systeem- en applicatiebeheer
18 juni locatie Amsterdam

KIMS/SIMS managementinformatie
20 augustus locatie Amsterdam

Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail naar secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Antwoord “Test uw kennis”

Het is C de berichtendienst

Voor de interne communicatie kunt u gebruik maken van de berichtendienst. Als u deze opstart vanuit het menu komt u in dit scherm waar u alle in en uitgaande berichten kunt bekijken.
Met de berichtendienst kunt u berichten naar uw collega’s sturen of een (getimed) bericht aan uzelf.

Indien u vragen heeft over dit scherm helpt de Simar Helpdesk u graag op weg.