Simar automatisering

Het nieuwe jaar is begonnen en we zijn razend benieuwd naar wat dit zal brengen. Een inauguratie, verkiezingen in eigen land, Brexit. Een jaar vol beloftes op diplomatiek vlak.

Het consumentenvertrouwen is het hoogst sinds jaren. De huizenmarkt bereikt een bepaalde hysterie in de Randstad, waar de vraagprijs inmiddels overboden wordt. En dan wil men er vaak ook nog wel een nieuwe keuken en/of badkamer in. En een gezellige haard voor wat sfeer en warmte in de living. En kijk, daarvoor kan men bij u terecht. Want u biedt prachtige en kleurrijke modellen, voordelige combinaties, voorbeeldige accessoires, goede service en soepele levering. En onze software helpt u daarbij een handje.

Wij zijn u ook in 2017 weer graag van dienst!

Veel leesplezier

Simar Groep


Tips en Trucs administratief: nieuwe queryfunctie

De query of rapport-generator maakt het mogelijk tal van overzichten zelf, of met hulp van onze helpdesk, te definiëren, zodat u precies het overzicht krijgt dat u nodig hebt. Wie handig is met de query zal de volgende nieuwe functie zeker kunnen waarderen. Het betreft een gemakkelijker manier om op meerdere waarden tegelijk te kunnen selecteren.
Stel u wilt de orders zien van drie verkopers, namelijk met de codes JJ, PP en WW.
De traditionele definitie is dat u dan drie voorwaarden moet definiëren, die onderling een ‘OF’ relatie hebben. (De order voldoet aan de selectie als deze of van verkoper JJ is, of van verkoper PP, of van verkoper WW).

Dat ziet er zo uit:

QueryDrieOFrelaties

Maar nu is er een nieuwe operator ‘Is één uit lijst’. Hierdoor kunt u met één selectieregel dezelfde selectie maken.

QueryIsEenuitlijst
De order voldoet aan de selectie als de code adviseur voorkomt in ingevoerde lijst, die in de kolom ‘Waarde’ gedefinieerd is. Deze bevat de drie toegestane adviseurcodes, gescheiden door een / .
Dit heeft twee voordelen: uw query wordt overzichtelijker, en vooral als er nog meer selectoren zijn kan dat een groot voordeel zijn. Doordat het één selector is, wordt de query ook sneller uitgevoerd, dan wanneer er drie selectoren zijn.
Het is een beetje een technische tip dit keer, maar voor mensen die hier mee te maken hebben, kan het veel gemak betekenen !

Overigens vraagt deze functie het downloaden van een actueel service-pack (23-1-17 of nieuwer).

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en Trucs KOMAS: nieuwe jaar

U heeft ongetwijfeld de start gemaakt in het boekjaar 2017.
Dit betekent natuurlijk niet dat u niet meer kan boeken in 2016. Het jaartal wijzigen in de optie ‘Boekingen t/m’ onder ‘Financiële programma’s’ geeft u de mogelijkheid te switchen tussen de twee jaren.

In deze periode is het belangrijk regelmatig de optie ‘Verwerken boekingen’ van 2016 te checken. Er kunnen facturen zijn gemaakt met een datum in 2016. In het boekjaar 2017 verwerkt u alleen de facturen van dit jaar, het systeem vertelt u niet dat er nog facturen staan van vorig jaar.

Let wel op dat u in het juiste jaar werkt!!!!

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en Trucs Design: Verlichtingsarmaturen hebben voortaan een vast lichtpunt

Het veel gebruikte bestand Verlichting heeft een upgrade ondergaan. Vanaf nu kunt u nog steeds filteren op de bekende lichteffecten, maar het filteren op verlichtingsarmaturen is vereenvoudigd naar vier groepen.

filteren_verlichting

De bestaande verlichtingsarmaturen zijn ook vereenvoudigd. Deze hebben voortaan één of meerdere vaste lichtpunten, afhankelijk van het armatuur. In het verleden moest het lichtpunt eerst worden gekozen en was het veelal maar één lichtpunt. Zie de voorbeelden voor en na.

wandlamp_voor_en_na_tekst
plafondlamp_voor_en_na2_tekst

plafondlamp_voor_en_na1_tekst

Natuurlijk kunt u nog steeds de lichtpunten uitschakelen of de intensiteit aanpassen. Selecteer één of meerdere verlichtingsarmaturen tegelijkertijd en pas de eigenschappen aan.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Kent u deze functie al: MijnKeuken en MijnBadkamer zijn vernieuwd

In de vorige aflevering van onze nieuwsbrief schreven we al over de belangrijkste vernieuwingen van deze websites waarmee de consument, via uw eigen website, informatie over de voortgang van z’n keuken of badkamer kan verkrijgen.

– Automatische aanpassing aan schermformaat

– ‘Responsive design’: ook geschikt voor gebruik op mobiele telefoon of tablet

– Nieuw en actueel design, waarbij u kunt kiezen uit een groot aantal combinaties van kleuren en fotomateriaal

– Optioneel de mogelijkheid om het kleurenschema geheel naar eigen inzicht aan te passen

– Apparatuur kent nu naast afbeeldingen ook inbouwtekeningen

– Zeer snelle website-techniek

MK

Wie al gebruik maakt van MijnKeuken en MijnBadkamer kan vanaf heden de lay-out aanpassen naar de nieuwe mogelijkheden. Download wel eerst een actueel service-pack van uw KIMS/SIMS systeem. Overigens is het inschakelen van de nieuwe lay-out niet verplicht. Als u geen nieuwe keuzes maakt, blijft MijnKeuken/MijnBadkamer werken zoals u gewend bent (met uitzondering van het inlogscherm, dat is automatisch in de nieuwe stijl).

Bestaande gebruikers ontvangen een uitgebreider uitlegdocument met instructies hoe u gemakkelijk de keuzes kunt maken.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

de heer Egbert Elburg van Keukencentrum de Graafschap bv te Aalten

2017_01_Egbert_Elburg_Keukencentrum_de_Graafschap

Klik hier om alle prijswinnaars en eervolle vermeldingen te bekijken.

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?

Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.

De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Champagneglazen

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


Achter de schermen:

Momenteel wordt gewerkt aan een grote, technische klus die te maken heeft met onze eigen software om informatie van keukenfabrikanten te verwerken in onze type-2 bestanden. In de praktijk zult u hier niets van merken, maar het stelt ons in staat om hoog kwalitatieve type-2 bestanden te kunnen blijven maken.

Ook deze periode is nog een aantal handige verbeteringen aangebracht aan de MijnMontage app, op geleide van praktijkervaring. Zo zijn de mogelijkheden van formulieren uitgebreid en gemakkelijker in het gebruik geworden en zijn er bij het opsturen van foto’s extra controles aangebracht die aangeven of alles goed verlopen is.

Voor gebruikers van DIMS, document archiveren: er zijn twee handige opties bijgemaakt. De eerste is een preferentie die er voor zorgt dat in de actielijst niet de datum van het document staat, maar de datum van de (oudste) actie. De tweede (op het moment van dit schrijven bijna gereed) is een optie om de actielijst te sorteren op document-type in plaats van op referentienummer. Dat kan handig zijn als een medewerker bijv. alle bevestigingen wil controleren.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be). 


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Nieuwsbrief

Januari 2017

Laatste nieuws:

Nieuwe kleuren in Consilium

Voor diegene die het Consilium bestand gebruiken om tekeningen te maken, goed nieuws: we hebben de toch al zeer uitgebreide collectie kleuren en houtmotieven uitgebreid met de nieuwste kleuren uit de collectie van Egger. Tevens is er een selectie van kleuren en motieven opgenomen van de merken Unilin Evola en Shinnoki.

egger_logo

logo_shinnoki

unilin_logo_rgb

Living Kitchen / MOW

De beurs in Keulen is weer voorbij. Misschien bent u er geweest en heeft u ook genoten van de ‘drukte’ en de enthousiaste stemming op de beurs. Wij hadden in ieder geval de indruk dat er enorme positiviteit te bemerken was. De grote fabrikanten hadden weer uitgepakt met prachtige stands met veel nieuws, maar ook kleinere en nieuwe spelers op de markt presenteerden zich met veel elan. Kortom een prachtig en inspirerend begin van het nieuwe jaar.

Kalenders
We hebben nog een paar kalenders 2017 over, dus als u een exemplaar wilt ontvangen dan graag even een mailtje naar info@simar.nl en sturen wij u z.s.m. een exemplaar toe.


Test uw kennis

In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van één van onze schermen zien. Aan u de vraag om uit vier mogelijke schermen het juiste scherm te kiezen. Hiermee kunt u uw kennis t.a.v. de functionaliteit van de software testen dan wel verbreden.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje:

2017-01-20_17-34-02

Dit is een afbeelding uit:

A – het scherm ‘Bewaken binnenkomst’
B – het scherm ‘Artikelen uit showroom halen’
C – het scherm ‘Inkoopoverzicht order’
D – het scherm ‘Voorraadwaardering’


De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het prachtige resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP TIP TIP TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo’n tip waarvan u denkt: “dat is handig”, laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl

Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

– Bauformat Treetime (admin)
– Bauformat Treetime (grafisch)

Logo_BAUFORMAT_RZ

– Neff Collectie BE (admin)

Neff_logo

Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *

Ga vanuit de Simar Client naar ”Systeemprogramma”s”-> ”Inlezen Bestanden”-> klik op de grote knop ”Voortgang”.

Voortgang-knop-standaardplaatje

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met het programma ‘Inlezen Bestanden’ van Simar.

Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
– Telefonisch:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

– E-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be

Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker gezonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.

Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software-toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

* KIMS Combi dag 1 van 2
24 januari – locatie Gentbrugge
* SIMAR-Design SCON
26 januari – locatie Gentbrugge
* KIMS-Sales
1 februari  – locatie Amsterdam-
* KIMS Combi dag 1 van 2
6 februari – locatie Amsterdam
* KIMS Combi dag 2 van 2
7 februari – locatie Gentbrugge
* SIMAR-Design
7 februari – locatie Tilburg
* SIMAR-Design Gevorderd
9 februari – locatie Gentbrugge
* KIMS Combi dag 1 van 2
13 februari – locatie Tilburg
* SIMAR-Design
14 februari – locatie Amsterdam
* SIMAR-Design Gevorderd
14 februari – locatie Tilburg
* Managementinformatie
17 februari – locatie Amsterdam
* KIMS Combi dag 2 van 2
20 februari – locatie Amsterdam
* SIMAR-Design Gevorderd
21 februari – locatie Amsterdam
* KIMS Combi dag 1 van 2
21 februari – locatie Gentbrugge
* KIMS Combi dag 2 van 2
27 februari – locatie Tilburg
* SIMAR-Design Gevorderd
28 februari – locatie Tilburg
* SIMS-Sales
28 februari – locatie Amsterdam
* KIMS Combi dag 1 van 2
6 maart – locatie Amsterdam
* KIMS Combi dag 2 van 2
7 maart – locatie Gentbrugge
* SIMAR-Design
13 maart – locatie Amsterdam
* KIMS Combi dag 1 van 2
14 maart – locatie Tilburg
* KIMS Combi dag 2 van 2
20 maart – locatie Amsterdam
* SIMAR-Design Gevorderd
21 maart – locatie Tilburg
* SIMAR-Design BSV Gevorderd
27 maart – locatie Tilburg
* KIMS Combi dag 2 van 2
28 maart – locatie Tilburg

Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail naar secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Antwoord “Test uw kennis”

2017-01-20_17-34-02

Het juiste antwoord is:

B – het scherm ‘Artikelen uit showroom halen’

Als u uw showroomkeukens ook heeft opgenomen in KIMS met het kenmerk ‘Showroom’ dan kunt u producten uit de opstelling gemakkelijk verkopen en plaatsen in een order voor een klant. U geeft op welke showroomkeuken het betreft, geeft aan welke referentie u het artikel / de artikelen wilt toevoegen en selecteert de artikelen.

Indien u vragen heeft over dit scherm helpt de Simar Helpdesk u graag op weg.