Beste lezers,

Nog een paar weken en dan begint voor vele Nederlanders weer de welverdiende zomervakantie. Ook bij SIMAR merken we ieder jaar dat het deze periode iets rustiger is dan normaal. Dus ook enkele van onze collega’s genieten deze periode van hun welverdiende vakantie. Dit neemt echter niet weg dat wij deze periode uiteraard gewoon voor al uw vragen beschikbaar zijn.

In deze 3de editie van onze nieuwsbrief brengen we u, zoals u van ons gewend bent weer op de hoogte van verschillende wetenswaardigheden en tips.

Wist u trouwens dat wij op onze website www.simar.nl onder het keuzemenu “Simar” ook regelmatig nieuws en persberichten plaatsen? Heeft u zelf een belangrijk bericht of nieuwsitem waarvan u denkt dat dit interessant is voor uw branchegenoten. Laat het ons weten en wie weet kunnen we deze opnemen in een volgende nieuwsbrief en-of vermelden als nieuws of persbericht op onze website.

Voor diegene onder u die binnenkort op vakantie gaan, wij wensen u alvast een hele prettige vakantie toe. En mocht u gewoon doorwerken deze zomer dan wensen we u goede zaken.

Met zomerse groet,

Directie en medewerkers.


Tips en Trucs administratief: Vastleggen contactgegevens externe bedrijven:

We krijgen bij de verkoop van keukens, badkamers en sfeerverwarming steeds meer te maken met externe partijen, met name nu er weer volop bouwactiviteiten zijn. Het is daarom makkelijk om alle contactgegevens van externe bedrijven zoals architecten, aannemers, monteurs, stukadoors en elektriciens vast te leggen.

Alleen gebruikers van de Enterprise Editie van onze administratieve softwarepakketten KIMS, SIMS en BSV kunnen alle gegevens van hun externe relaties invoeren. Bij het maken van offertes en orders kunnen dan gemakkelijk de betrokken relaties worden gekoppeld, gemaakte afspraken met externe partijen worden vastgelegd in een memoveld en te verzenden e-mails ook direct aan meerdere externe partijen worden verzonden.

Allereerst specificeert u de relatiesoorten die u kent (bijv. aannemer, monteur, tegelzetter, enz.) en vervolgens voert u de relaties in en geeft u aan welke soort relatie dit is (want een relatie kan bijvoorbeeld zowel tegelzetter als stukadoor zijn). Daarna is het simpel om relaties aan een order te koppelen. U hoeft dus de relatiegegevens maar één keer in te voeren.

Er is een handleiding voor deze functie beschikbaar. Neemt u even contact op met onze helpdesk indien u deze handleiding wenst te ontvangen.

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en Trucs Design:  Gedefinieerde aanzichten:

Hopelijk bent u inmiddels ook één van de gelukkige gebruikers van de versie 6 van SIMAR-Design FX en geniet u net als wij zelf van de enorme snelheid waarmee u tegenwoordig een ontwerp kunt maken en presenteren. Naast snelheid speelt ook het gemak een voorname rol in de versie 6 en dan met name het definiëren van aanzichten.

De gedefinieerde aanzichten worden in Tabbladen weergegeven, vergelijkbaar met tabbladen in b.v. Excel.

Standaard maakt Simar-Design voor elk aanzicht een STANDAARD aan, respectievelijk genaamd *Bovenaanzicht, *Muur en *Perspectief en deze tabbladen zijn roze van kleur.

U kunt op elk gewenst moment een nieuw gedefinieerd aanzicht maken door op de + knop te klikken.

Alles wat u daarna in het kopie tabblad wijzigt wordt direct automatisch opgeslagen. Dat kunnen wijzigingen zijn in het kader van maatlijnen, tekst, lagen, renderkeuze en rendergereedschappen, zoals helderheid en contrast.

Daarnaast kunt u met een dubbelklik de naam van het tabblad aanpassen wanneer dit gewenst is.

Let op: De namen van zelf gedefinieerde aanzichten mogen niet beginnen met een * of een + als de tekening vanuit een offerte of order wordt geopend. Tevens mogen ze ook geen tekens bevatten die niet door Microsoft Windows als geldige bestandsnaam worden geaccepteerd. Dit zijn de tekens:

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en Trucs KOMAS: Inzicht in betaalbatches:

Onder het kopje Elektronisch bankieren is een nieuwe functie toegevoegd.

Namelijk “inzicht in betaalbatches”. (1506) Met dit overzicht kunt u op uw scherm betaalbatches inzichtelijk krijgen.

Nadat u een batch heeft geselecteerd ziet u op het tabblad “details” de specificatie van de batch. Zoals relatienummer, naam, kenmerk, factuur en bedrag, inclusief het eventuele pdf. Bestand.

Ook is het mogelijk een filter te plaatsen op een relatie en/of betaalkenmerk. Zo kunt u snel de batch terugvinden waarin de betaling van de desbetreffende relatie / factuur is verwerkt.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Kent u deze functie al: De agenda op uw mobiele telefoon:

Als u de Simar planningsagenda gebruikt, kunt u tevens de ondersteuning voor de mobiele agenda gebruiken. U kunt uw afspraken inzien, maar ook bewerken en nieuwe afspraken maken. Alles wat u op de telefoon invoert is direct ook in de agenda op de zaak te zien.

Om deze functie te gebruiken, dient u eerst de algemene ondersteuning voor agenda communicatie te activeren. In: Systeemprogramma’s | Systeeminstellingen | Communicatie voor online agenda.

Vervolgens kunt u per medewerker in de agenda aangeven dat een medewerker de agenda op z’n mobiel mag gebruiken, en welke rechten hij/zij daarbij heeft (met name om ook andermans agenda te mogen zien), door te kiezen voor een bepaalde agenda layout. (De medewerker instellingen maakt u door op zijn/haar naam te klikken, in de agenda).

Een gedetailleerde handleiding over de mobiele agenda is beschikbaar bij onze helpdesk.

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze editie is van:

de heer Mustapha Sarti van Grando Keukens & Bad Amersfoort 

Eervolle vermelding:

de heer Marco van der Hoeven van Van Wanrooij keuken, badkamer & tegel warenhuys

mevrouw Claudia Appeldoorn van Loomans keukens

Klik hier om alle prijswinnaars en eervolle vermeldingen te bekijken.

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?

Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.

Het is tegenwoordig ook mogelijk uw ontwerp direct via onze website www.simar.nl in te dienen. Het invulformulier vindt u onder “Simar” en dan onder het item “nieuwsbrieven”

De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Champagneglazen

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


Achter de schermen:

SMEG klein huishoudelijk, nu beschikbaar in SIMAR-Design versie 6!

Bent u al overgegaan naar onze SIMAR-Design versie 6 en ervaart u, net als vele andere gebruikers, de voordelen van deze vernieuwde versie? Vanaf nu komt daar een extra voordeel bij en dit kost u helemaal niets!
SIMAR biedt alle SIMAR-Design versie 6 gebruikers gratis de mogelijkheid, alle klein huishoudelijke apparaten van SMEG in elke beschikbare kleur op te nemen in het ontwerp. Het ontwerp wordt hierdoor nog aantrekkelijker en geeft een nog realistischer beeld van de werkelijkheid. Het zal de consument nog meer prikkelen tot aankoop over te gaan. Wellicht verkoopt u zelfs één of enkele apparaten extra!

Maakt u nog geen gebruik van de nieuwe SIMAR-Design versie 6 of heeft u nog niet onze uitnodiging ontvangen over te gaan op onze nieuwe versie, neem dan contact met ons op via secretariaat@simar.nl .
Wilt u alle getekende klein huishoudelijke SMEG apparatuur naast elkaar zien, bekijk dan de presentatiefilm op de website https://simar.nl/smeg-klein-huishoudelijk-nu-beschikbaar-in-simar-design-versie-6/

Wenst u als SIMAR-Design versie 6 gebruiker het SMEG  huishoudelijke apparaten bestand te willen gebruiken dan verzoeken wij een e-mail te sturen naar info@simar.nl Alleen na ontvangt van uw e-mail zal het bestand aan u worden uitgeleverd.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Nieuwsbrief

Juli 2019

Laatste nieuws:

Vakantietijd:

De vakantietijd is aangebroken, óók bij Simar automatisering. Zoals u ook in de voorgaande jaren van ons gewend bent, sluiten wij niet tijdens de vakantieperiode.

U kunt dus altijd blijven rekenen op onze support, al kan het natuurlijk gebeuren dat uw vertrouwde contactpersoon zelf met vakantie is.

Indien uw onderneming óók open blijft tijdens de vakantieperiode, zorgt u er dan voor dat iemand binnen uw bedrijf de volledige ‘beheerders-rechten’ zowel in Windows als in de Simar-software heeft. Dan kan onze helpdesk in alle gevallen de support geven die op dat moment van ons verlangd wordt.

Mogen wij u gelijk nog even de tip geven om te controleren dat er vóór aanvang van uw vakantie een goede back-up is gemaakt van uw Simar-software en de bijhorende data?

Dan kunt óók u genieten van een rustgevende vakantie.

Artikel in Keuken en Bad Techniek no.2 2019

Onlangs verscheen de 2 editie van dit jaar van het vakblad Keuken en Bad Techniek.

In deze editie staat op pagina 27 en 29 een artikel waarin aandacht wordt besteed aan de nieuwe SIMAR-Design FX versie 6.

Ontvangt u niet het vakblad Keuken en Bad Techniek maar benieuwd naar het artikel:

https://issuu.com/keukenenbadtechniek/docs/kbt_no.2-2019/26


Test uw kennis

In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van één van onze schermen zien. Aan u de vraag om uit vier mogelijke schermen het juiste scherm te kiezen. Hiermee kunt u uw kennis t.a.v. de functionaliteit van de software testen dan wel verbreden.

De vraag voor deze editie: (Het antwoord vindt u onderaan).

Is dit een opname uit:

A – Een menukeuze uit het scherm ‘Beheer Apparatuurbestanden’?
B – Een menukeuze uit het scherm ‘Voortgangscontrole’ (bij Bestellen)?
C – Een menukeuze uit het scherm ‘Invoer nacalculatie’?
D – Een menukeuze uit het scherm ‘Orderentry’?


De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het prachtige resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP TIP TIP TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo’n tip waarvan u denkt: “dat is handig”, laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

– Luxalon (administratief)

– Schröder S126 voor België (type 2) administratief & design

– Schröder S140 voor België (type 2) administratief & design

Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *

Ga vanuit de Simar Client naar ”Systeemprogramma”s”-> ”Inlezen Bestanden”-> klik op de grote knop ”Voortgang”.

Voortgang-knop-standaardplaatje

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met het programma ‘Inlezen Bestanden’ van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
– Telefonisch:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

– E-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be

Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker gezonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere cursussen geeft Simar tevens cursussen voor specifieke software-toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

KIMS/SIMS managementinformatie
24 september 2019 locatie Amsterdam

Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail naar secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Voorgaande nieuwsbrieven:

Klik HIER voor het archief van de nieuwsbrieven.


De nieuwsbrief doorsturen:

Kent u een collega die deze Simar nieuwsbrief niet ontvangt? Stuur deze nieuwsbrief dan door via de daarvoor bestemde link onder aan deze nieuwsbrief.

Aanmelden voor de volgende nieuwsbrief kan natuurlijk ook. Stuur een e-mail naar secretariaat@simar.nl en u ontvangt in het vervolg de nieuwsbrieven.


Afmelden nieuwsbrief:

Indien u deze nieuwsbrief ten onrechte ontvangt, op een ander e-mailadres wenst te ontvangen of u wenst deze niet meer te ontvangen. U kunt voor aanpassingen een e-mail sturen naar secretariaat@simar.nl


Antwoord “Test uw kennis”

Het juiste antwoord is:

D – Een menukeuze uit het scherm ‘Orderentry’?

Deze menukeuze verwijst naar een functie in ‘orderentry’ dat een pop-upscherm activeert dat de marges en inkoopprijzen van alle artikelen binnen een artikelgroep (k/a/w/t/s/m) toont. Deze functie staat niet standaard aan, maar kan per gebruiker aangezet worden in het gebruikerstoegang scherm, via de ‘Optie om overzicht inkoop en marges van artikelen tonen’ op het tabblad ‘programma specifiek’. De menukeuze die in deze nieuwsbrief als vraag diende, treft u aan in het artikel invoerscherm onder de menuoptie Navigatie.
Wilt u deze optie óók gebruiken? Onze helpdesk kan u assisteren om deze optie aan te zetten,

Indien u vragen heeft over dit scherm helpt de Simar Helpdesk u graag op weg.