Simar automatisering

Het is alweer november en de herfst met haar prachtige mooie gekleurde bladerdek maakt alweer bijna plaatst voor de winter. Nog even en het is december en is het jaar 2019 alweer voorbij. Voor dit jaar is dit de laatste nieuwsbrief. Maar deze nieuwsbrief is zeker niet het laatste bericht dat u voor het einde van het jaar van ons ontvangt. De uitnodiging voor het ontvangen van de SIMAR kalender heeft u onlangs van ons ontvangen en uiteraard ontvangt u binnenkort zoals u van ons gewend bent weer uw bestandenoverzicht.

En dan hebben we ook nog onze Smeg-Design Wedstrijd waarmee u kans maakt op het winnen van SMEG apparatuur. Heeft u uw ontwerp al ingestuurd? Om kans te maken om één van de mooie prijzen te winnen heeft u nog tot 25 november de kans om uw inzending in te sturen. Meer informatie over deze Smeg-Design Wedstrijd vindt u verderop in deze nieuwsbrief.

Daarnaast staan er weer een aantal handige tips en trucs in deze nieuwsbrief waarvan wij hopen dat u deze kunt toepassen om nog efficiënter met ons pakket te kunnen werken.

Wij wensen u veel leesplezier!

Met vriendelijke groet,

Directie en medewerkers van Simar


Tips en Trucs administratief: automatisch leveringsvoorwaarden meesturen

Tegenwoordig worden offertes in vele gevallen via de e-mail aan de consument verzonden. Daartoe is een standaard e-mail tekst gedefinieerd en de offerte wordt als PDF bijlage aan de e-mail toegevoegd.

De e-mail tekst kunt u zelf beheren in Instellingen | Lay-out en teksten | e-mails | teksten voor e-mails.
Relatief nieuw is de mogelijkheid om aan de standaard e-mail tekst ook één of meer standaard documenten te koppelen (bij voorkeur in PDF). Hierbij kunt u denken aan uw leveringsvoorwaarden of een brochure van de keukenfabrikant.

Bij de e-mail teksten voor offerte en order is deze optie aanwezig. U vindt die onderin het scherm, bij ‘Extra bijlages’. U kunt de bijlage koppelen door middel van de knop ‘Toevoegen’ of door middel van slepen op het vakje. Bedenk wel dat het document op het algemeen toegankelijke deel van uw netwerk moet staan, zodat voor alle gebruikers deze locatie bereikbaar is. (Kies dus niet een document op uw eigen harde schijf, maar alleen documenten op het netwerk).

Tip: u kunt ook condities koppelen aan het document. Met behulp van @codes kunt u er voor zorgen dat een document alleen onder die voorwaarde wordt meegezonden. Zo kunt u bijv. een catalogus van een specifiek keukenmerk alleen meesturen als dat ook het gekozen merk in de offerte is. U definieert een conditie door eerst het document te kiezen en dan op de hyperlink ‘Bewerk conditie’ te klikken. Als voorbeeld: @30=”MERKCODE”

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en Trucs Design: Hoekpasstuk op maat maken

Wanneer u met een afwijkende muurhoek zit kunt u met behulp van de functie ‘Selectie t.b.v. hoekoplossing verplaatsen’ een hoekpasstuk op maat maken.

Plaats op elke muur een passtuk en selecteer deze. Ga naar het tabblad Artikelen en klik op ‘Selectie t.b.v. hoekoplossing verplaatsen’.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en Trucs KOMAS: Betaalvoorstel (1503) – Inkoopfacturen opvragen

Het is nu mogelijk om de PDF, mits toegevoegd bij de boeking of achteraf toegevoegd met 4157 op te roepen in het betaalvoorstel.

Wel zo handig voor degene die het betaalvoorstel moeten aanmaken en versturen naar de bank.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze editie is van:

de heer Ricardo Schaefer van de firma Superkeukens te Horst

Eervolle vermelding:

– mevrouw Charlotte Agricola van de firma Verhoeks Keukens te Tiel
– de heer David Lammerteyn van de firma Ilwa NV te Sint-Martens-Latem
– de heer Marcel Albers van de firma BPG Geurts van Bergen te Gennep

Klik hier om alle prijswinnaars en eervolle vermeldingen te bekijken.

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?

Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.

De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Champagneglazen

Proost !

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


SMEG DESIGN WEDTRIJD
Heeft u uw ontwerp al ingestuurd?

In de vorige nieuwbrief kon u lezen dat Simar in samenwerking met Smeg Nederland B.V. en Keuken & Bad techniek een Design wedstrijd organiseert.
Meedoen is erg eenvoudig. Wanneer u de nieuwe SIMAR-Design FX-versie 6 geïnstalleerd heeft ontvangt u kosteloos het grafische Smeg klein huishoudelijk bestand. Maak een ontwerp waarin ook één of meerdere Smeg klein huishoudelijke apparaten zijn verwerkt en maak kans op het winnen van Smeg apparatuur.
De 1e prijs bestaat uit één Waterkoker KLF03, één broodrooster TSF01 en één Citruspers CJF01
De 2e prijs bestaat uit één broodrooster TSF01 en één staafmixer HBF02.
Om kans te maken op één van bovenstaande prijzen heeft u nog tot 25 november de gelegenheid uw ontwerp op te sturen naar info@simar.nl of klik op de link https://simar.nl/simar/nieuwsbrief/ om de tekening te uploaden.

Achter de schermen:

In december is het zover: dan gaat Galvano over op een nieuw computersysteem en krijgen alle Galvano artikelen nieuwe artikelcodes. Voor SIMS- en GOOP gebruikers betekent dit een flinke overgang, waarbij wij er voor zorgen dat automatisch alle offertes en orders worden omgezet naar de nieuwe artikelcodes. Maar ook projectoffertes, voorraadgegevens en bijv. inkoopgegevens worden omgezet. Een grote operatie die uitvoerige voorbereiding, zowel bij Galvano als bij ons, noodzakelijk maakt. Vanaf begin december is deze conversie mogelijk en Galvano-klanten krijgen automatisch bericht hierover hoe dit in z’n werk gaat en waar u op moet letten bij dit proces.

Een andere nieuwe sanitairfunctie is de waarschuwingen die u krijgt, wanneer u een artikel in een offerte plaatst met een ongebruikelijke inkoopwaarde. Er zijn twee waarschuwingen mogelijk: ‘de inkoop bedraagt 0 euro’, en ‘de inkoop is gelijk aan of hoger dan de verkoopprijs’. In beide gevallen kunt u het artikel wel accepteren, door op OK te drukken, maar het kan ook zijn dat er iets niet goed is met de instellingen van uw inkoopcondities. Als u deze meldingen niet wilt hebben, kunt u deze per bestand uitschakelen. Ga naar SIMS | Bestanden | Sanitair | Bestandskenmerken. Kies een bestand en zet rechtsonder een vinkje in de optie ‘Geen meldingen over inkoopprijzen en het niet inlezen van conditiebestanden’.

Voor meer informatie kunt u uiteraard bij onze helpdesk terecht.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Nieuwsbrief

November 2019

Laatste nieuws:

De laatste maanden van het jaar staan weer voor de deur en daarbij hoort bijna traditiegetrouw dat vele ondernemers nog nét even voor het einde van het jaar wat extra aanvullende modules of zelfs ons volledig geïntegreerde boekhoudpakket KOMAS willen toevoegen aan de bestaande Simar software. Houdt u er rekening mee dat deze maanden óók voor Simar bijzonder druk zijn en wacht dus niet te lang met het plaatsen van uw opdracht. Ook als u inmiddels al een aanbieding van Simar heeft ontvangen is het verstandig om uw order spoedig te plaatsen.
Simar automatisering blijft in de periode tussen Kerstmis en de jaarwisseling gewoon bereikbaar. Wél is het zo dat een aantal medewerkers vrije dagen hebben opgenomen waardoor u mogelijk niet uw reguliere contactpersoon aan de lijn kunt krijgen. Op vrijdag 27 december zijn onze kantoren in Nederland gesloten. Ons kantoor en helpdesk in België is dan wel te bereiken.
Overstappen naar SIMAR-Design versie 6

Er zijn nog een aantal van onze klanten niet overgestapt naar de nieuwste versie (nr. 6) van SIMAR-Design terwijl toch heel veel is gecommuniceerd over de vele voordelen en vernieuwde functionaliteit die met deze versie wordt geboden. Ook worden onze medewerkers met enige regelmaat geconfronteerd met vragen over details in de verouderde versies, terwijl deze in de nieuwste versie geheel zijn vernieuwd. Ook gebeurt het regelmatig dat klanten ons vragen wanneer zij die nieuwe versie krijgen.

In alle gevallen verwijzen wij naar het zgn. “Hardware-controle formulier” dat wij eerder dit jaar aan iedereen hebben toegezonden. Daarin wordt u gevraagd om middels een volledig geïllustreerd stappen-plan te controleren of alle computers binnen uw netwerk voldoende specificaties hebben om de kracht van versie 6 van SIMAR-Design te ondersteunen. Alle PCs binnen uw netwerk die gebruikt worden voor SIMAR-Design moeten aan deze eisen voldoen om de geboden prestaties te kunnen waarmaken en de stabiliteit van het pakket te waarborgen.

De gebruikers die de upgrade hebben uitgevoerd zijn unaniem van mening dat dit veruit de beste versie van ons tekenpakket is die men ooit heeft gehad. Heeft u vragen over deze versie en/of de upgrade procedure hiervoor? Neem contact op met Simar!

Spelen met licht in SIMAR-Design

Keukens worden méér en méér voorzien van slimme apparatuur, waarmee bijvoorbeeld ook een koppeling gemaakt kan worden met een Google Home-speaker of Alexa-speaker. Ideaal om vanuit de keuken bijvoorbeeld een gesproken opdracht te geven om een kopje van je favoriete koffie te zetten of de lichten van een Philips Hue-systeem in een bepaalde sfeer-stand te zetten. De centrale rol die de keuken speelt in een gemiddeld huishouden wordt steeds veelomvattender en de uiteindelijke sfeer in de keuken speelt daarom ook een grote rol.
Wist u dat alle verlichtingsbronnen binnen SIMAR-Design voorzien kunnen worden van kleureffecten en qua lichtsterkte aanpasbaar zijn? Zo kan die geprogrammeerde lichteffecten uit het Philips-Hue systeem nagebootst worden en via de extra beeld-instellingen als contrast, lichtsterkte, witbalans uit versie 6 van SIMAR-Design verder geperfectioneerd worden om zodoende een uiterst fotorealistisch beeld van de keuken te presenteren voor uw klant.

SIMAR-Design versie 2 niet meer ondersteund vanaf 1 januari 2020 !

In onze Nieuwsbrief extra editie augustus 2019 hebben we het al aangegeven: per 1 januari 2020 zal de versie 2 van SIMAR-Design niet langer ondersteund worden. Wij zullen alle versie 2 gebruikers ook een aparte e-mail met nadere informatie hierover toesturen.
Kortom, werkt u nog met de versie 2 dan raden wij u aan zo spoedig mogelijk de overstap te maken naar de versie 6. Mocht u vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. Wij zullen proberen uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en zijn van harte bereid u te begeleiden bij de overstap naar Design versie 6.
Stuur een e-mail naar info@simar.nl om het document met systeemeisen aan te vragen
Stuur een e-mail naar info@simar.nl om de nieuwe versie aan te vragen.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.


Test uw kennis

Soms zitten handige functies enigszins verscholen in de diverse schermen van onze software.
In deze rubriek tonen we een klein gedeelte van één van onze schermen. Aan u dan de vraag om het juiste scherm te kiezen uit vier mogelijke oplossingen. Hiermee test u en/of verbreedt u uw kennis over de functionaliteit van Simar.

Het goede antwoord treft u aan de onderzijde van deze kolom.
De vraag voor deze editie:

Is dit een opname uit:
A – instellingen elektronische formulieren in de MijnMontage App?
B – Instellingen verplichtstelling invullen Extra velden?
C – instellingen op bestelscherm apparatuur en accessoires?
D – instellingen voor preferentie afleveradres invoeren verplicht?


De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het prachtige resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP TIP TIP TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo’n tip waarvan u denkt: “dat is handig”, laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:
– geen

Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *

Ga vanuit de Simar Client naar ”Systeemprogramma”s”-> ”Inlezen Bestanden”-> klik op de grote knop ”Voortgang”.

Voortgang-knop-standaardplaatje

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met het programma ‘Inlezen Bestanden’ van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
– Telefonisch:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

– E-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be

Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker gezonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale Simar website te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.


Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software-toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

* KIMS/SIMS Systeem- en applicatiebeheer
19 november – locatie Amsterdam

Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail naar secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Antwoord “Test uw kennis”

Het juiste antwoord is:
D – instellingen voor preferentie afleveradres invoeren verplicht

Het kan wenselijk of zelfs noodzakelijk zijn bij het maken van een offerte of order het invullen van het afleveradres verplicht te stellen. Daarentegen kan deze instelling óók een belemmering geven want wat moet je invullen als de order wordt afgehaald door de klant?
Daarom is deze instellingsoptie beschikbaar bij het instellen van de verplichting om het afleveradres in te voeren in een referentie. Deze optie is beschikbaar in alle varianten van KIMS, SIMS, GOOP en BSV-Sales.

Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met onze helpdesk! Zij helpen u graag op weg.