Simar automatisering

Hierbij ontvangt u een speciale uitgave van onze nieuwsbrief, geheel in het teken van de nieuwe versie van SIMAR-Design. In de vorige editie maakten wij al bekend dat één van de features de 360º Panoramafunctie is. In dit themanummer dus meer over deze Virtual Reality, maar ook wat er nog meer mogelijk is in de nieuwste SIMAR-Design versie 5.

Wij bemerken dat bij nieuwe versies, ook nieuwe vragen ontstaan. Onze helpdesk doet hun best om deze voor u te beantwoorden en hebben het daarom ook bijzonder druk. Wellicht dat na het lezen van deze nieuwsbrief, én het raadplegen van onze zorgvuldig samengestelde helpteksten, al meer voor u duidelijk wordt.

Ondertussen gaan wij verder met tal van andere ontwikkelingen en wensen wij u veel leesplezier en natuurlijk alvast veel succes en plezier met deze nieuwe mooie versie van SIMAR-Design.

Met vriendelijke groet,

Directie en medewerkers van Simar


Tips en Trucs Design: De nieuwe versie

In deze uitgave van de nieuwsbrief bespreken we de nieuwe versie van het Designprogramma en benoemen we enkele van de vele highlights. Er zijn veel zaken die met het ‘gemak van werken’ te maken hebben. Extra bedieningsgemak dus. Maar ook enkele nieuwe functies, waarbij de mogelijkheid om Virtual Reality (VR) beelden te presenteren de meest in het oog springende functie is.

Wat is er zoal veranderd;

– Het uiterlijk van de versie is wat aangepast en volgt daarmee de veranderingen die Microsoft in zijn Office producten verwerkt. We hopen hiermee de herkenbaarheid en daarmee het gebruiksgemak van het programma te vergroten.

look_en_feel

– Het renderen van de tekening is fors aangepakt en veranderd. In het verleden kon u uit diverse instellingen een keuze maken en deze nog individueel aanpassen (bijv. meer pixels). Nu heeft u de beschikking over acht vaste instellingen. Deze zijn ook niet meer aan te passen. Met de vervanging van de ‘motor’ van het renderen is een individuele instelling ook niet meer nodig. De acht mogelijkheden zijn zo optimaal als mogelijk ingesteld en geven direct een prachtig resultaat.

– Er is één bijzondere renderkeuze: ‘FR voorbeeld’. Deze maakt gebruik van de evt. aanwezige OpenGL videokaart en is zeer snel met een mooi resultaat. Zeker als u door de tekening heen loopt is dit een ideale keuze.

– De manier van navigeren is aangepast; had u in de vorige versie de mogelijkheid om diverse icoontjes aan te klikken voor bepaalde manieren van ‘lopen’ door de tekening, met deze nieuwe versie is het nog maar één knop en kunt u vrij met de muis in alle richtingen door de tekening gaan. Een groot gemak !]

navigeer

– Ook de presentatie op een tweede scherm is drastisch veranderd. Met enkele muisklikken stelt u het scherm zo in als u wilt en kan de klant met u meekijken en betoverd worden door al het moois wat u voor hen ontwerpt.

2017-06-13_14-24-40

– Bij het printen heeft u nu de mogelijkheid om de juiste renderinstellingen te kiezen. Wellicht was u gewend om altijd eerst het scherm in de juiste instelling te renderen alvorens het aanzicht af te drukken. Een eenvoudige nieuwe functie in het afdrukscherm biedt u nu de mogelijkheid om hier uw renderinstelling te kiezen, ongeacht de instelling die in het ontwerpscherm is gekozen.

print_met_render

– Er zijn een aantal nieuwe regels opgesteld en er zijn nieuwe mogelijkheden gecreëerd omtrent artikelaanduidingen en positienummers. Het voert wat ver om deze spelregels hier te beschrijven maar het biedt wel meer vrijheid en geeft beter de informatie weer in de diverse aanzichten.

– Nog meer nieuws rond de maatvoering: Ook kasten in eilandopstellingen worden nu van een maat voorzien aan de voorzijde en aan tenminste één zijkant.

– Muurnummering is ook aangepast: Elke muur in het bovenaanzicht krijgt nu automatisch een nummer en voor elk muurnummer wordt automatisch een gedefinieerd vooraanzicht gemaakt

En er zijn nog veel meer kleine veranderingen ter verbetering gedaan.


Wat is er nieuw:

Ook zijn er diverse nieuwe functies toegevoegd. De VR of 360º Panoramapresentatie is de meest in het oog springend, maar er zijn ook nog andere leuke nieuwigheden. We noemen er een paar:

– Het is nu mogelijk om in een 3D- of perspectiefaanzicht, artikelen met ‘drag and drop’ in de tekening te slepen of te verplaatsen. Zo wordt het erg makkelijk om bijv. accessoires in de ruimte te plaatsen.

3d_slepen

– Een nieuwe functie voor achtergronden in een tekening is toegevoegd. U kunt nu panoramische achtergronden gebruiken waardoor elk raam in de ruimte zijn ‘eigen’ stukje van de achtergrond laat zien, ook als je door de ruimte heen loopt. We hebben enkele voorbeelden meegeleverd, maar u kunt ze zelf ook aanmaken.

achtergrond

In het HelpCenter op onze website kunt u een nieuwe ‘How to’ terugvinden waar uitleg gegeven wordt hoe u achtergronden kunt toepassen. Van harte aanbevolen! (Het knopje om direct naar het HelpCenter te gaan vindt u ook al in uw huidige Design software).

– Er is een mogelijkheid toegevoegd om de plinthoogte van de gehele keuken te verhogen of te verlagen. Pas de hoogte aan in de hoogtetabel en druk op de knop. Klaar.

De mooiste nieuwe aanpassing is wel de 360º Panoramapresentatie ook wel VR (Virtual Reality) genaamd. Wij gebruiken de term 360º Panorama omdat u rond kunt draaien en kijken in de gehele ruimte om zo de keuken, badkamer of haard van alle kanten te kunnen bekijken. Maar het is bijv. niet zo dat u een lade kunt open trekken. Er is een uitgebreide beschrijving beschikbaar waarin wordt aangegeven wat VR inhoudt en welke mogelijkheden er beschikbaar zijn.

shutterstock_417851683

Zo werkt het: Na installatie van de nieuwe versie heeft u er een optie bij gekregen waarmee u een 360º beeld kunt exporteren. U bepaalt hoe u de tekening wilt renderen en met die instelling worden de beelden gegenereerd, gewoon in Design!  Na enkele ogenblikken is het proces klaar en krijgt u een voorbeeld te zien. Is dit correct dan slaat u de presentatie op en klaar! Start met presenteren en laat uw klant genieten van het panoramabeeld. U kunt het beeld op uw monitor of TV presenteren, maar ook op een Tablet of Smartphone. Gebruikt u een Smartphone en heeft u een VR-bril dan wordt het helemaal indrukwekkend en laat u uw klant de nieuwe keuken beleven alsof hij of zij in de ruimte staat.

panorama

Wilt u de klant de gelegenheid geven om ook thuis de presentatie op zijn Tablet of Smartphone te bekijken stuur de link dan door via e-mail. Snel en eenvoudig door op het e-mailknopje te klikken in het offertescherm.

2017-06-13_15-27-30

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).

 


Documentatie en beschikbaarheid

Er is de nodige documentatie gemaakt waarin zeer uitgebreid beschreven wordt welke veranderingen en vernieuwingen u kunt verwachten in deze versie. Ook is er een uitgebreide beschrijving over het hoe en wat rond Virtual Reality. Deze informatie vindt u op de downloadpagina van de nieuwe versie. Mocht u deze niet hebben kunt u contact opnemen met onze helpdesk.

De nieuwe versie is per direct beschikbaar. We hebben reeds iedereen een uitnodiging gestuurd. Mocht u deze gemist hebben, bel of e-mail ons dan. We sturen u direct de nodige gegevens toe zodat u snel aan de slag kunt.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

de heer Nico Allemeersch van de firma Goossens Keukens te Oostkamp

2017_06_Nico_Allemeersch_Goossens-Oostkamp_nb

Eervolle vermelding:

– mevrouw Kim Van Loon van de firma Frako Keukens te Weelde
– mevrouw Corrinda Drijver van de firma KC de Graafschap te Aalten

Klik hier om alle prijswinnaars en eervolle vermeldingen te bekijken.

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?

Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.

De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Champagneglazen

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Nieuwsbrief

Juni 2017

Laatste nieuws:

Microsoft Windows update problemen

Microsoft heeft een update voor Windows 10 uitgebracht met de werknaam ‘Makers’. Deze update zorgt wereldwijd voor veel problemen. Tal van grafische software ondervindt problemen in de werking. Dit heeft te maken met het gebruik van geheugen.
Ook SIMAR-Design heeft daar last van en we adviseren u dan ook dringend om deze update vooralsnog NIET in te lezen. Mocht dit toch al gebeurd zijn en ondervindt u problemen, dan is het advies uw systeembeheerder te vragen de update terug te draaien. We zullen u berichten als duidelijk is geworden dat deze problemen verholpen zijn.


Virtual Reality

Tijdens de zonovergoten jaarvergadering van Der Kreis, die op 22 mei jl. is gehouden op Urk, kwam tijdens een openbare discussie ter sprake dat veel specialisten in de keuken- en sanitairbranche van mening zijn dat Virtual Reality en daarmee samengaande technieken de sleutel zijn tot meer succes en meer omzet in de toekomst. Natuurlijk mag u van Simar verwachten dat wij daar een perfect antwoord op hebben. Want niet alleen willen wij ervoor zorgen dat u met de modernste technieken kunt werken, maar tevens willen wij dat u dat kunt doen zonder hoge investeringen en op een manier die voor zowel u als uw klanten bijzonder laagdrempelig is en gelijk veel meerwaarde biedt. Meer informatie verderop in deze nieuwsbrief.


Julius van der Werf: Elektronische communicatie

De afgelopen maanden is door ons en door Julius van der Werf hard gewerkt om de elektronische communicatie verder vorm te geven. Inmiddels is ook elektronisch bestellen en bevestigd krijgen mogelijk, alsmede voorraad opvragen. Een conditiefile was al beschikbaar en is nu ook geschikt voor het automatisch overbrengen van eigen artikelcodes. Ook afbeeldingen van alle tegels worden automatisch opgehaald.

DRU haarden: Elektronisch bestellen

Elektronisch bestellen raakt steeds meer ingeburgerd en is nu ook mogelijk bij Dru verwarming. Het betreft hier vooralsnog alleen de bestelling die elektronisch verzonden wordt.

Zomerreces

Dit is de laatste nieuwsbrief voor de zomervakanties. De eerstvolgende uitgave zal in September verschijnen. Wij wensen u allen een fijne vakantie toe.


Test uw kennis

In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van één van onze schermen zien. Aan u de vraag om uit vier mogelijke schermen het juiste te kiezen. Hiermee kunt u uw kennis t.a.v. de functionaliteit van de software testen dan wel verbreden.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje:

test_uw_kennis_mei_2017

Dit is een afbeelding uit:

A – Scherm Inlezen bestand vanuit tekst-file?
B – de nieuwe Simar ‘MijnMontage’-App?
C – de Simar tekstverwerker?
D – de Simar module DIMS-Lite?


De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het prachtige resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP TIP TIP TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo’n tip waarvan u denkt: “dat is handig”, laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl

Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

– Snaidero Look administratief

SNAIDERO

Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *

Ga vanuit de Simar Client naar ”Systeemprogramma”s”-> ”Inlezen Bestanden”-> klik op de grote knop ”Voortgang”.

Voortgang-knop-standaardplaatje

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met het programma ‘Inlezen Bestanden’ van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
– Telefonisch:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

– E-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be

Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker gezonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale pagina te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.

Cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software-toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

* KIMS-Sales
19 juni – locatie Tilburg

* SIMAR-Design BSV
19 juni – locatie Amsterdam

* SIMAR-Design
20 juni – locatie Amsterdam

* KIMS-Sales&Design dag 1 van 2
26 juni – locatie Amsterdam

* KIMS-Sales&Design dag 1 van 2
3 juli – locatie Tilburg

* SIMS-Sales
4 juli – locatie Amsterdam

* SIMAR-Design gevorderd
6 juli – locatie Gentbrugge

* KIMS-Sales&Design dag 2 van 2
10 juli – locatie Amsterdam

* SIMAR-Design gevorderd
10 juli – locatie Tilburg

* SIMAR-Design
11 juli – locatie Amsterdam

* KIMS-Sales
11 juli – locatie Tilburg

* KIMS-Sales&Design dag 2 van 2
17 juli – locatie Tilburg

* SIMAR-Design
24 juli – locatie Tilburg

Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail naar secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Antwoord “Test uw kennis”

test_uw_kennis_mei_2017

Het juiste antwoord is:

D – de Simar module DIMS-Lite

DIMS-Lite is een eenvoudig te bedienen programma waarmee geheel automatisch digitale ordermappen worden aangemaakt. Middels een zeer gemakkelijk te bedienen interface kunnen alle documenten behorend bij een order (zoals getekende orderbevestigingen, schetsen, tekeningen, maar ook alle binnengekomen e-mailberichten) centraal worden opgeslagen. Zo wordt het voor een ieder toegankelijk worden gemaakt tijdens het werken met de software producten van Simar automatisering.

Naast het automatisch vullen van deze digitale ordermappen, kunnen ook handmatig documenten aan de mappen worden toegevoegd door ze simpelweg naar DIMS te slepen of middels het menu via de optie ‘Importeer document’ .

Deze module, beschikbaar voor de Business- en Enterprise Edities van onze Sales software, maakt snel en duidelijk alle op de order van toepassing zijnde documenten beschikbaar, zodat u nooit meer op zoek hoeft te gaan naar dat ene document, ongeacht waar of wanneer u met Simar werkt.

Indien u vragen heeft over deze module helpen de verkoopmedewerkers van Simar u graag op weg.