Simar automatisering

In deze nieuwsbrief brengen wij u graag op de hoogte van een aantal nieuwe functies in het gebruik van onze software. Allereerst is de nieuwste versie van Design FX klaar (versie 5) met daarin de innovatieve 360º panoramafunctie. Met deze tool kunt u uw klant letterlijk ‘in’ de ruimte plaatsen waar zijn nieuwe keuken/badkamer/haard getoond wordt. Deze Virtual Reality zou wel eens de doorslag kunnen geven voor de verkoop van uw producten!

Wij bemerken tot onze vreugde een grote aanwas van nieuwe klanten. De economie stabiliseert en men weet de weg te vinden naar het grote gebruiksgemak en diversiteit van de software die Simar biedt.

Op onze bestandenafdelingen is de afgelopen periode enorm veel werk verzet om alle updates en wijzigingen te verwerken, maar inmiddels ligt de grootste drukte weer achter ons.

Verder hebben wij nieuwe functies in onze administratieve software, en wordt de nieuwste versie van KeukenCreator/BadkamerCreator gelanceerd. Benieuwd naar alle vernieuwingen? Lees snel verder!

Veel leesplezier

Simar Groep


Tips en Trucs administratief: Omschrijvingen van Type-2 bestanden

Wist u dat er verschillende omschrijvingen van keukenproducten beschikbaar zijn? We kennen al sinds jaar en dag de ‘korte omschrijving’. Dit is een basale, algemene omschrijving van een product, bijv. ‘Hoge ombouwkast t.b.v. magnetron’. Een meer uitgebreide omschrijving die beschikbaar is zegt in dit voorbeeld: ‘Hoge ombouwkast t.b.v. magnetron met 2 uittrekladen’. U kunt eventueel zelf een eigen omschrijving toevoegen met optie 1,8,2,1 (Bestanden | Artikelbestanden | Keukenartikelen ). Nieuw is dat u ook de omschrijvingen van de keukenfabrikant kunt gebruiken, mits die zijn aangeleverd door de fabrikant. Dit kan vooral handig zijn als u ook de apparatuur van de keukenfabrikant verkoopt. Deze zal dan ongetwijfeld een uitgebreide omschrijving beschikbaar hebben.

Dit kunt u instellen met optie 1,8,3,9 (Type-2 bestanden: omschrijving op orderafdruk). Hier kiest u per productgroep/calculatiegroep welke omschrijving u wilt gebruiken. Indien u apparatuur van de keukenleverancier verkoopt, zet dan de instelling van de omschrijving op ‘van leverancier’, voor die groep. Die kent dikwijls tot drie varianten, waarvan u de voorbeelden onderin het scherm ziet verschijnen.

2017-05-08_14-22-59

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en Trucs KOMAS: werken met relaties

In de optie Relaties kennen we eigenlijk geen verschil tussen een debiteur of een crediteur, beide zijn relaties. Maar er is een duidelijke afspraak: alle relaties onder de 50.000 zijn crediteuren, alles daarboven debiteuren. Een nieuwe debiteur vanuit KIMS of SIMS wordt automatisch gemaakt op het moment van factureren. Telkens als een nieuwe factuur voor de klant wordt gemaakt ontvangt KOMAS een update.

image001

image002

U kunt binnen de relaties groepen definiëren. Door de relatie te koppelen aan de selectiegroep, kunt u eenvoudig een aantal relaties uitsluiten of juist selecteren. De groep maakt u met de optie ‘Selectiegroepen’ onder ‘Systeemdefinities en Muteren’ en u koppelt deze bij de relatie. De selectiegroepen kunt u onder meer gebruiken bij het selecteren bij de Openstaande postenlijst, Aanmaningen en Betaalvoorstel.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en Trucs Design: Twee tips voor sneller werken in Design/nieuwe versie

Oude bestanden verwijderen
Bij veel klanten zijn de bestanden ‘installatie’ en ‘installatie mini’, -en in sommige gevallen ook het ‘spoel2000’ bestand-, nog geïnstalleerd op het systeem of in de tekening.

Het blijkt dat deze bestanden ervoor zorgen dat Design langzamer werkt en dus is het verstandig om deze bestanden te verwijderen. Heeft u hulp nodig? Bel even met de Helpdesk.

Importeren van Trimble 3D warehouse
Het is belangrijk dat als u een tekening importeert vanaf internet dat u in het importscherm niet kiest voor het Keukenbestand, maar voor bijvoorbeeld het Decoratiebestand. Als dat toch gebeurd is kunt u de melding krijgen dat er twee keukenmerken in de tekening zitten en dan wordt de offerte niet bijgewerkt. De oplossing is: het artikel weer verwijderen en opnieuw via Trimble 3D warehouse downloaden.

Nieuwe versie
We zijn begonnen met de uitlevering van de nieuwe versie van het SIMAR-Design programma met daarin de spectaculaire 360 graden Panoramapresentatie. In de volgende Nieuwsbrief zullen we hier uitgebreid aandacht aan besteden.

Downloadplaatje_Design_v_5

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Kent u deze functie al: DIMS Lite

Hoe vaak gebeurt het niet dat u op zoek bent naar een belangrijke aantekening, tekening of bevestiging in een dossier? En wie heeft dat belangrijke e-mail bericht ontvangen van de klant? Voor al dit soort problemen in de praktijk is een prima oplossing voorhanden; namelijk het digitaal opslaan van alle belangrijke documenten in een elektronische dossiermap. En dat dit tegenwoordig helemaal geen dure oplossing hoeft te zijn hebben veel van onze klanten sinds de ontwikkeling van DIMS-Lite ervaren. Dit zeer eenvoudig te bedienen pakket stelt iedereen in staat een veelvoud van externe documenten, e-mails en alle Simar gegevens op te slaan in een automatisch gegenereerde elektronische klantenmap, die automatisch geopend kan worden bij het openen van een referentie binnen KIMS, SIMS of BSV-sales.

Nooit meer zoeken. Alle documenten direct tot uw beschikking wanneer u ze nodig heeft en zeer veilig en robuust, zoals u gewend bent van Simar. Onze collega’s van de afdeling Verkoop vertellen u er graag meer over.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

Helaas hebben wij geen inzendingen mogen ontvangen. Heeft u een mooi ontwerp gemaakt, stuur deze dan in en maak kans op eeuwige roem en een fles bubbels.

Klik hier om alle prijswinnaars en eervolle vermeldingen te bekijken.

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.

 De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Champagneglazen
Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


Achter de schermen:

Allereerst was de afronding van documentatie, installatieprocedure en koppeling van SIMAR-Design versie 5 natuurlijk het belangrijkste onderwerp in de afgelopen periode. Vele nieuwe mogelijkheden zijn in versie 5 aanwezig en de uitrol hiervan is inmiddels begonnen. We zijn heel benieuwd naar de reacties op de nieuwe 360 graden Panorama-weergave.

Elektronische communicatie is een tweede belangrijke factor in onze werkzaamheden. We testen momenteel met elektronisch bestellen bij Liesting/Hotbath, bij Julius van der Werf en bij Dru.
In samenwerking met Feeddex is een module ontwikkeld om op gemakkelijke wijze consumenten te vragen naar hun ervaring met uw bedrijf (internet-vragenlijsten). Deze module is op geleide van de eerste gebruikers nog verder uitgebreid in de mogelijkheden.

Elektr_comm

Onze ‘app’ MijnMontage mag zich in een steeds grotere schare gebruikers verheugen, die ook nog regelmatig met nieuwe ideeën komen. Zo werden de mogelijkheden voor formulieren weer verder uitgebreid en werd het inloggen vergemakkelijkt (wachtwoord onthouden).

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Nieuwsbrief

Mei 2017

Laatste nieuws:

Der Kreis Jaarvergadering

Op 22 mei wordt de Der Kreis jaarvergadering wederom gehouden in zalencentrum De Koningshof te Urk. Uiteraard is Simar automatisering hier ook aanwezig met een stand op de leveranciersmarkt. Wij nodigen alle Simar gebruikers graag uit op onze stand waar Jan Enthoven en Rick Verhoeff u met veel enthousiasme de nieuwste presentatiemogelijkheden demonstreren vanuit de laatste versie van SIMAR-Design. En zoals u van Simar gewend bent, gaat dit met het grootste gemak. Uiteraard kunt u ook uw andere vragen stellen, bijvoorbeeld over onze MijnMontage App of andere internet diensten.

Wij begroeten u graag op onze stand!


Bij een goede vakantieplanning hoort ook:

De vakantiemaanden komen weer in zicht. Uiteraard zijn er binnen uw bedrijf afspraken gemaakt waardoor er voldoende medewerkers aanwezig zijn. Wij merken echter regelmatig dat er geen rekening wordt gehouden met de software en het computersysteem. Voor een goede continuïteit is het belangrijk dat er altijd tenminste één medewerker aanwezig is die met ‘volledige’ gebruikersrechten (ook wel systeemrechten genoemd) in Windows werkt en die ook volledige rechten heeft binnen de software van Simar automatisering. Alleen dan kan onze helpdesk, in voorkomende gevallen, met veel daadkracht eventuele problemen oplossen voor u.


Woningmarkt blijft groeimotor

De vraag naar woningen blijft op recordniveau en nu het aanbod bijna zo laag is als vóór de crisis stijgen de huizenprijzen ook dit jaar. In Amsterdam zijn de huizenprijzen zo omhoog geschoten dat de verslechterde betaalbaarheid minder ruimte laat voor een verdere prijsstijging. In andere regio’s is de betaalbaarheid van woningen echter veel beter en is er meer ruimte voor hogere prijzen. Klusbedrijven profiteren van het grote aantal huiseigenaren dat hun nieuwe stulpje wil aanpassen aan de eigen woonwensen. De nieuwbouw neemt toe, maar voor veel projecten blijft het lang wachten op een vergunning. Gemeenten hebben te weinig capaciteit om alle plannen snel te beoordelen.


Test uw kennis

In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van één van onze schermen zien. Aan u de vraag om uit vier mogelijke schermen het juiste scherm te kiezen. Hiermee kunt u uw kennis t.a.v. de functionaliteit van de software testen dan wel verbreden.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje:

uploadvangegevens

Dit is een afbeelding uit:

A – het scherm ‘Algemeen’ van Webapplicaties
B – de nieuwe Simar ‘MijnMontage’-App
C – het scherm Inlezen Bestanden
D – het scherm Artikel wijziging melden in  SIMAR-Design FX


De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het prachtige resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP TIP TIP TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo’n tip waarvan u denkt: “dat is handig”, laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

– Apparatuur Lenoxx admin & Graf

Lenoxx

– Apparatuur Smeg Esclusiva  admin & Graf
– Apparatuur Smeg Dolce Stil Novo admin & Graf

Smeg

– Sanitair Moermans Jee-o admin

Moermans_sanitair_Jee-o

– Werkbladen Cora Techniek  admin

Cora_Techniek

– Keukens Snaidero Everyone admin

SNO1_SNAIDERO_IDEA

– Apparatuur Dunavox  admin & Graf

Dunavox

– Keukens EWE keukens  admin & Graf

EWE

Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *

Ga vanuit de Simar Client naar ”Systeemprogramma”s”-> ”Inlezen Bestanden”-> klik op de grote knop ”Voortgang”.

Voortgang-knop-standaardplaatje

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met het programma ‘Inlezen Bestanden’ van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
– Telefonisch:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

– E-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be

Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker gezonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale pagina te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.

Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software-toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

* SIMAR-Design
18 mei – locatie Gentbrugge

* KIMS Combi dag 1 van 2
22 mei – locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Gevorderd
22 mei – locatie Tilburg

* SIMAR-Design
23 mei – locatie Amsterdam

* SIMAR-Design BSV
23 mei – locatie Tilburg

* KIMS-Sales
29 mei – locatie Amsterdam

* SIMAR-Design Presentatie
29 mei – locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 2 van 2
6 juni – locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
6 juni – locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 1 van 2
7 juni – locatie Gentbrugge

* SIMAR-Design BSV
19 juni – locatie Amsterdam

* KIMS-Sales
19 juni – locatie Tilburg

* SIMS-Sales
20 juni – locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
20 juni – locatie Tilburg

* KIMS Combi dag 2 van 2
21 juni – locatie Gentbrugge

* KIMS Combi dag 1 van 2
26 juni – locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 1 van 2
3 juli – locatie Tilburg

* SIMS-Sales
4 juli – locatie Amsterdam

* KIMS Combi dag 2 van 2
10 juli – locatie Amsterdam

Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail naar secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Antwoord “Test uw kennis”

uploadvangegevens

Het juiste antwoord is:

A – het scherm ‘Algemeen’ van Webapplicaties

In het menu Webapplicaties worden alle instellingen voor MijnKeuken.info en MijnBadkamer.info, alsmede ons nieuwste product de MijnMontage App centraal geregeld. Hier stelt u bijvoorbeeld de adres- en contactinformatie in voor weergave in MijnKeuken en MijnMontage. Ook bepaalt u hier welke informatie zichtbaar wordt gemaakt. De getoonde afbeelding behoort bij de instellingen voor het uploaden van referentiegegevens.

Indien u vragen heeft over deze functies kunt u terecht bij het team van Simar automatisering.