Simar automatisering

De zomervakanties zitten er op, de zon heeft zijn langste uurtjes geschenen en het is weer een drukte van belang in keuken- en sanitairland. Er staan tal van beurzen voor de deur waar ongetwijfeld weer nieuwe producten worden getoond. We maken ons op voor de laatste spurt dit jaar. En hoewel wij zelf niet op beurzen staan, hebben we in de afgelopen maanden niet stilgezeten en kunnen het e.e.a. aan vernieuwing tonen. Er staan nog veel klussen op de lijst dus er is genoeg te doen. Op de bestandenafdeling merken we al dat er veel nieuws getoond gaat worden en zijn de eerste nieuwe prijslijsten voor het komend jaar in productie genomen.

Wij wensen u veel plezier met de bezoeken aan de beurzen en huisshows. En (misschien voor onderweg) veel leesplezier met deze Nieuwsbrief.

Met vriendelijke groet,

Directie en medewerkers van Simar


Tips en Trucs administratief: Ordervoortgang

Dit veelgebruikte scherm is bijzonder gemakkelijk om overzicht te houden op alle lopende orders. Hier volgen enkele tips en trucs, die u mogelijk nog niet allemaal kent.

2017-09-26_15-00-36

  • Sorteren van de lijst: u kunt elke kolom sorteren door op de kolomtitel te klikken. Nog een keer klikken en de sortering staat andersom. Handig om te zien wat er nog besteld moet worden.
  • Dubbelklikken op een vakje: opent direct het bijbehorende programma en vult het gekozen referentienummer al automatisch in.
  • Wilt u de lijst in Excel overnemen, bijvoorbeeld om af te drukken, kies in het menu Bewerken de functie ‘Kopieer lijst ‘. (Dat kan een aantal seconden in beslag nemen bij een langere lijst.) Vervolgens plakt u deze in Excel.
  • Wilt u extra gegevens zien: via Bewerken | Instellingen kunt u kolommen toevoegen (en verwijderen), waaronder ook kolommen met eigen velden.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Tips en Trucs Design: Verslepen van meerdere maatlijnen en teksten

De nieuwe versie 5 van SIMAR-Design geeft u de mogelijkheid om gemakkelijk een groep van maatlijnen of teksten te selecteren en deze in zijn geheel te verslepen, te bewerken, of te verwijderen.

U gebruikt hiervoor hetzelfde selectiekader als waarmee u bijvoorbeeld meerdere keukenmeubelen selecteert, ongeacht in welk tabblad u staat. Sleep het selectiekader tevoorschijn door de linker muisknop ingedrukt te houden en beweeg de muis diagonaal over het scherm. Zie dat alle maatlijnen of teksten die volledig binnen het kader vallen worden geselecteerd.

maatlijnen_te_teksten_selecteren

Na de selectie kunt u ze verslepen, verwijderen en/of bewerken. Verslepen doet u door de linker muisknop erop ingedrukt te houden. Verwijderen met de knop ‘Delete’ op uw toetsenbord. En onder bewerken wordt verstaan een keuze uit de opties voor maatlijnen, zoals bijvoorbeeld een stippellijn activeren.

De optie stippellijn vindt u via tabblad maatlijnen in groep maatlijnen onder het icoon Artikel maatlijnen en zie onderaan opties maatlijnen.

2017-10-05_13-16-02

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Kent u deze functie al: Actie-artikelen

Dit is een nieuwe functie in de Business- en Enterprise Editie van onze software. Met actie-artikelen bedoelen we automatisch geplaatste artikelen die in (vrijwel) elke order meegenomen moeten worden, bijvoorbeeld omdat de klant het artikel cadeau krijgt bij de aanschaf van zijn keuken of badkamer.

Deze functie vindt u onder Bestanden | Automatisch toe te voegen artikelen

automatischToetevoegenArtikelen

In dit scherm definieert u aan de linkerkant welk artikel of welke artikelen u automatisch aan elke offerte toegevoegd wilt hebben. Rechts kunt u het gebruik nog beperken tot een bepaalde vestiging en/of offertekenmerk.

Bij elke nieuwe offerte wordt dit artikel of deze artikelen voortaan automatisch toegevoegd. Overigens kunt u desgewenst de regel natuurlijk ook weer verwijderen, als het bij deze offerte toch niet de bedoeling is om een artikel weg te geven.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.

(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Wij zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen

Het winnende ontwerp van deze maand is van:

mevrouw Jojanneke Baas van de firma Pelma keukens te Goes

Jojanneke_Baas_Pelma_keukens

Eervolle vermelding:

– mevrouw Heidi de Cnodder van de firma Siematic Keukenontwerpers te Geel
– mevrouw Melissa De Groote van de firma Keukens Robbelin Keukens BVBA te Ichtegem
– mevrouw Ruth Bandringa van de firma Keukens- en sanitaircentrum Roden te Roden
– de heer Wilbrand Hardeman van de firma Schaffelaer Keukens te Barneveld
– de heer Wout Duenk van de firma Keukencentrum de Graafschap te Aalten

Klik hier om alle prijswinnaars en eervolle vermeldingen te bekijken.

We zijn op zoek naar de mooiste ontwerpen gemaakt met onze software. Heeft u ook een ontwerp gemaakt waar u trots op bent?

Is het ontwerp goed aangekleed met accessoires en verlichting? Stuur het ons toe in .jpg formaat naar prijsvraag@simar.nl vergezeld van uw naam en de firma waarvoor u werkt. Iedere maand kiezen wij een winnaar en zullen wij het winnende ontwerp in de nieuwsbrief tonen.

De winnaar ontvangt als dank een fles bubbels om te toosten op het winnende ontwerp.

Proost !

Champagneglazen

Ingezonden tekeningen kunnen door Simar automatisering bv worden gebruikt voor publiciteitsdoeleinden. Door het inzenden van tekeningen stemt de verzender hiermee in.


Achter de schermen:

De afgelopen weken is er veel aandacht gegaan naar de koppeling tussen Simar-Design en KIMS administratief in de nieuwe versie 5. Hier waren verschillende technische uitdagingen, maar het is nu toch gelukt om in de nieuwe versie het renderen van afbeeldingen vanuit Design naar KIMS administratief weer ‘in de achtergrond’ te laten plaatsvinden. Momenteel beginnen de eerste uitleveringen van deze nieuwe versie, waarbij we gelijk de nieuwste update van versie 5 van Design meeleveren.

Met het actuele service-pack wordt ook nieuwe documentatie (service-packdocumentatie) meegeleverd, waarin alle nieuwe functies van het gehele jaar worden vermeld.

Leveranciers
We ondersteunen nu het inlezen van een conditiebestand geleverd door Doeco. Neemt u contact op met uw vertegenwoordiger bij Doeco voor toezending van een dergelijk conditiebestand.

Bij vragen kunt u altijd even contact opnemen met onze helpdesk.
(e-mail: helpdesk@simar.nl of helpdesk@simar-belgium.be).


Stilte voor de storm …

Nu dat bijna iedereen is teruggekeerd van vakantie en in Duitsland volop inspiratie is opgedaan, gaan we ons opmaken voor wat traditioneel de drukste periode van het jaar is: De periode tot aan de jaarwisseling. Wij merken dat er meer dan gemiddelde belangstelling is bij onze klanten om hun Simar systeem te laten opfrissen door alle instellingen nog eens na te lopen en bij te stellen, gebruikersrechten tegen het licht te houden, lay-out-instellingen bij te werken en eventueel ook extra modulen toe te voegen. Het doel daarbij is om meer efficiënt te kunnen werken in de drukke periode die voor ons ligt.

Indien u zelf ook plannen heeft voor zo’n opfrisbeurt van uw software, dan is het verstandig om daar niet te lang mee te wachten; ook voor Simar zijn de laatste maanden van het jaar een uiterst drukke periode waarbij de agenda van onze consultants snel vol lopen.
Indien u hier vragen over heeft, kunt u het beste even contact opnemen met Rick Verhoeff of Jan Enthoven van onze afdeling Verkoop.


Suggesties of aanbevelingen voor de nieuwsbrief:

Sinds het uitkomen van de eerste editie van onze nieuwsbrief hebben wij al vele enthousiaste reacties gehad. Omdat deze nieuwsbrief primair voor u als gebruiker is geschreven, willen wij informeren of u wellicht zelf suggesties en/of aanbevelingen heeft voor deze nieuwsbrief, waarmee wij u en alle overige gebruikers nog beter van dienst kunnen zijn.

Wij horen graag van u via ons e-mailadres nieuwsbrief@simar.nl

Nieuwsbrief

Oktober 2017

Laatste nieuws:

Microsoft Windows update problemen voorbij

Microsoft heeft een update voor Windows 10 uitgebracht met de werknaam ‘Makers’. Deze update zorgde wereldwijd voor veel problemen. Tal van grafische software ondervond problemen in de werking. Inmiddels is er een nieuwe update beschikbaar gekomen die ook al veelvuldig geïnstalleerd is bij onze klanten. De problemen lijken over!

Al méér dan 30 jaar aan de top en krachtiger dan ooit !

Wist u dat Simar automatisering inmiddels al bijna 30 jaar actief is? Onze oprichters Mark Sinnige en Henk Westerhof hadden in 1987 dezelfde doelstellingen voor ogen als die nu, 30 jaar later, nog steeds van toepassing zijn: Het maken en leveren van kwalitatief hoogwaardige softwareproducten en ondersteuning voor specialisten en ondernemers in de keuken-, badkamer-, tegel- en sfeerverwarmingsbranche. Wij zijn al jaren marktleider in Nederland en willen onze klanten hierbij graag danken voor het vertrouwen dat zij al die jaren in ons hebben gesteld. Wist u dat sommige klanten van het eerste uur nog steeds actief met de Simar software werken?


Test uw kennis

In deze rubriek laten wij een klein gedeelte van één van onze schermen zien. Aan u de vraag om uit vier mogelijke schermen het juiste scherm te kiezen. Hiermee kunt u uw kennis t.a.v. de functionaliteit van de software testen dan wel verbreden.
De vraag voor deze editie: uit welk programmaonderdeel komt dit plaatje:

kennistest

Dit is een afbeelding uit:

A – De viewer van DIMS-Lite
B – Het scherm ‘Artikel opzoeken’
C – De Servicemodule
D – De module ‘Voorraad beheersing inclusief locatiebeheer’


De mooiste ontwerpen op onze website:

We krijgen steeds meer hele mooie ontwerpen binnen voor onze maandelijkse wedstrijd. In de nieuwsbrief is helaas maar plaats voor één winnend ontwerp en we moeten dat ook nog relatief klein afdrukken. Daarom hebben we alle prijswinnaars, maar ook een groot aantal net-niet prijswinnende ontwerpen op onze website gezet. Laat u inspireren door de fraaie ontwerpen die uw collega’s maken. En staat u er zelf bij: wees gerust trots op het prachtige resultaat. Natuurlijk weten we dat je hele mooie dingen kunt maken met SIMAR-Design, maar ook wij zijn onder de indruk van de fraaie inzendingen. Bekijk hier de collectie


TIP TIP TIP TIP

Vanuit Simar geven we vele tips en suggesties voor het gebruik van onze software. We weten dat onze klanten regelmatig handige werkwijzen ontdekken of creatief gebruik maken van onze software. Heeft u zo’n tip waarvan u denkt: “dat is handig”, laat het ons dan weten. Mogelijk kunnen we ook andere klanten een plezier doen met uw tip. Geef uw tips door via e-mail: tips@simar.nl


Nieuwe bestanden:

Onderstaand een overzicht van nieuwe bestanden die zijn toegevoegd:

– Eurovite tegels (admin.)
– Gebo tegels (admin.)

Eurovite

– Kerasom tegels (admin.)

kerasom

– Thebalux TYPE badmeubel (admin.)

thebalux

– Keukenglas achterwanden (admin.)

keukenglas

– Floww kranen (grafisch)

floww

Wilt u een bestand bestellen; e-mail naar secretariaat@simar.nl

Wist u trouwens dat u zelf de voortgang van ons bestandsbeheer kunt raadplegen? *

Ga vanuit de Simar Client naar ”Systeemprogramma”s”-> ”Inlezen Bestanden”-> klik op de grote knop ”Voortgang”.

Voortgang-knop-standaardplaatje

*) Uitsluitend mogelijk indien u werkt met het programma ‘Inlezen Bestanden’ van Simar.


Stel een vraag aan de helpdesk:

U kunt de helpdesk bereiken op de volgende manieren:
– Telefonisch:
NL op 020-4808286
BE op 09-3959500
U wordt automatisch doorverbonden met een beschikbare medewerker van de juiste helpdesk voor uw vraag. De helpdesk is bereikbaar maandag t/m vrijdag van 8:45-12:30 uur en van 13:00-17:00 uur.

– E-mail: stuur uw bericht naar
NL helpdesk@simar.nl
BE helpdesk@simar-belgium.be

Uw vraag wordt automatisch naar de juiste medewerker gezonden.


Cursussen:

Om goed vertrouwd te raken met de uitgebreide functionaliteit van onze softwareproducten is het volgen van een cursus zeer aan te bevelen en in sommige gevallen zelfs noodzakelijk.

Ook het volgen van een vervolgcursus voor de meer gevorderde gebruikers behoort tot de mogelijkheden.

Klik HIER om naar de speciale pagina te gaan waar het totale aanbod beschreven staat.

Heeft u aanvullende wensen t.a.v. het cursusaanbod van Simar automatisering? Is er bij u of uw medewerkers behoefte aan training op een specifiek onderdeel van onze software? Laat het ons weten. Wij bespreken graag met u welke mogelijkheden wij hebben voor het geven van extra trainingen op maat.

Speciale cursussen:

Naast de reguliere trainingen geeft Simar tevens trainingen voor specifieke software-toepassingen. Zo hebben wij onder andere de volgende specifieke cursussen op de agenda staan:

* KIMS-Sales
3 oktober – locatie Tilburg

* SIMAR-Design Presentatie
3 oktober – locatie Gentbrugge

* Managementinformatie
6 oktober – locatie Amsterdam

* KIMS-Sales&Design dag 1 van 2
10 oktober – locatie Gentbrugge

* KIMS-Sales&Design dag 1 van 2
16 oktober – locatie Amsterdam

* SIMS-Sales
17 oktober – locatie Amsterdam

* KIMS-Sales&Design dag 2 van 2
24 oktober – locatie Gentbrugge

* KIMS-Sales&Design dag 2 van 2
30 oktober – locatie Amsterdam

* KIMS-Sales
31 oktober – locatie Tilburg

* SIMS-Sales
7 november – locatie Amsterdam

Meer informatie over de inhoud van deze cursussen vindt u HIER

Heeft u zelf wensen op het gebied van opleidingen voor uzelf of uw medewerkers? Neem dan even contact op met de Simar Groep via e-mail naar secretariaat@simar.nl. Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.


Antwoord “Test uw kennis”

kennistest

Het juiste antwoord is:

B – het scherm ‘Artikel opzoeken’

De Business en Enterprise Edities van KIMS, SIMS en BSV-Sales kennen een artikelzoekfunctie waarmee snel alle artikelinformatie kan worden gezocht zonder hiervoor een referentie aan te moeten maken. Indien ook gebruik wordt gemaakt van de Module Voorraadbeheersing incl. Locatiebeheer, kan in dit scherm tevens de vrije en gereserveerde voorraad van artikelen worden bekeken. De vraag in deze nieuwsbrief is een menu-optie van het scherm ‘Artikel opzoeken’ waarmee een gezocht artikel snel kan worden toegevoegd aan een referentie.

Indien u vragen heeft over dit scherm helpt de Simar Helpdesk u graag op weg.